Dodaj do ulubionych

Internet w kieszeni

IP: *.ibb.waw.pl 28.06.08, 11:59
Szkoda, że nie wspomnieli o Operze Mini, która działa na większości telefonów
z JAVA i umożliwia przeglądanie na komórce stron www w normalnej wesji, a nie
"mobilnej".
Obserwuj wątek
    • Gość: Aifargotamenik Internet w kieszeni IP: *.opera-mini.net 28.06.08, 21:03
      mini.opera.com
      Naprawdę świetna przeglądarka, właśnie z niej korzystam. Warto przeczytać instrukcję, żeby jak najwygodniej z niej korzystać.
    • Gość: K1_WRC Internet w kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 21:39
      Szczególnie należy uważać na rachunki i dokładnie dowiedzieć się u swojego
      operatora o koszt i sposób naliczania paczek GPRS (w Orange jest to co 100 kB
      - chyba i za każde wznowienie połączenia sie płaci).

Ja miałem kiedyś bardzo nieprzyjemną niespodziankę po powrocie z Włoch,
      generalnie uważam internet w roamingu za największe istniejące złodziejstwo.
      • daflippi Re: Internet w kieszeni 28.06.08, 22:43
        > Szczególnie należy uważać na rachunki i dokładnie dowiedzieć się u swojego
        > operatora o koszt i sposób naliczania paczek GPRS

Ja się strasznie naciąłem na aplikację google mail na telefonie motorola v3xx.
        Nie wiem, czy to wina aplikacji, czy telefonu, ale jak się potem okazało na
        rachunku - każde kliknięcie w aplikacji to było nawiązanie nowego połączenia
        GPRS, zamiast wszystko w jednej sesji. Bolało...
    • daflippi gazeta bez tego całego śmietnika 28.06.08, 22:40
      wow! chyba zacznę czytać gazetę w wersji mobilnej. to się da czytać, a nie to
      wielkie g...o, przeładowane reklamami.
      • Gość: i4 Re: gazeta bez tego całego śmietnika IP: *.acn.waw.pl 29.06.08, 02:13
        > wow! chyba zacznę czytać gazetę w wersji mobilnej. to się da czytać,
        > a nie to wielkie g...o, przeładowane reklamami.

Wow! Nastepny co to uzywa IE i nie wie co to AdBlock ...
        • Gość: . daflippi liże dupę Gazecie czytając ją. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 08:13
          .
      • Gość: ;-) Re: gazeta bez tego całego śmietnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 10:10
        Przeglądarkę Firefox znajdziesz tutaj: www.mozilla-europe.org/pl/firefox/ ,
        uzupełniasz ją o Adblock Plus: addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1865 ,
        doinstalowujesz Adblock Filterset.G Updater:
        addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1136 , który automatycznie
        aktualizuje filtry niechcianych reklam. Dodatkowo możesz ręcznie dopisać takie
        frazy jak: *hit*, *gemius*, *stat*. *adocean*.
        Na koniec dowalasz NoScript: addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/722 i
        zapominasz na dłuuugi czas o reklamach... A jeśli coś się przebije, naciskasz
        prawy przycisk myszy i wybierasz Adblokuj obrazek.
        Spróbuj, nie pożałujesz, naucz innych. Oprogramowanie jest darmowe i legalne,
        trzeba tylko chcieć...
        • Gość: ro Re: gazeta bez tego całego śmietnika IP: *.chello.pl 30.06.08, 09:07
          Żaden z podanych linków nie działa!!! A wielka szkoda... O co chodzi?
          • Gość: ;-) Re: gazeta bez tego całego śmietnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:46
            U mnie linki działają bez problemu.. A jeśli jest problem, to Google Twoim
            przyjacielem... wpisujesz nazwę programu i już!
        • Gość: mondry Re: gazeta bez tego całego śmietnika IP: 62.233.177.* 09.07.08, 17:00
          A po jakiego tyle zabawy? Zainstaluj sobie Opere. Klikasz prawym na jakims neutralnym elemencie strony (nie obrazku lub flashu) -> Zablokuj zawartosc, klikasz na reklamy ktore cie denerwuja -> Zastosuj. I po klopocie :)
          • Gość: ;-) Re: gazeta bez tego całego śmietnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 19:52
            Mam IE, Fx, i O na swoim kompie, ale przyzwyczaiłem się właśnie do Fx. Jeśli coś
            nie działa jak trzeba, próbuję wyświetlić to pod O, a jak to nie skutkuje, to
            odpalam niebieskie e.
    • Gość: bartek Internet w kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 22:41
      No dobra, wszystko pieknie. Ale wlasnie wrocilem z tygodniowego urlopu. I
      doswiadczylem ZERO zasiegu. Ani rozmow, ani Internetu. W srodku Polski, XXI wiek.
      Moze bysmy troche na ziemie zeszli?
      • mdzj Re: Internet w kieszeni 28.06.08, 23:04
        > No dobra, wszystko pieknie. Ale wlasnie wrocilem z tygodniowego
        > urlopu. I doswiadczylem ZERO zasiegu.
        > Ani rozmow, ani Internetu. W srodku Polski, XXI wiek.

O! Pięknie proszę... pochwal się gdzie to jest!
        Szukam miejsca w PL możliwie słabo zakłóconego sygnałami z
        nadajników radiowych. Całkowity brak zasięgu gsm dobrze rokuje.
        A "środek Polski" byłby dla mnie w sam raz. Zdradzisz gdzie
        znalazłeś takie cudo?
        • Gość: barte Re: Internet w kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 10:13
          okolice Wolsztyna
          • maruda.r Re: Internet w kieszeni 02.07.08, 02:08
            Gość portalu: barte napisał(a):

> okolice Wolsztyna

I mówisz, że jak tam pojadę, to nikt do mnie nie zadzwoni? Super.

• Gość: 123 Internet w kieszeni IP: *.adsl.cybercity.dk 29.06.08, 10:35
      zapomnieliście o operze mini, która pozwala na telefonie wyświetlić pełen
      obraz normalnej strony internetowej
      to działa !!
      • Gość: blueconnect user Re: Internet w kieszeni IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.07.08, 22:37
        Opera Mini jest bardzo dobra tylko należy sprawdzić jak zachowuje
        sie na danym telefonie. Mi na SE K800i zrywa połączenie po pobraniu
        każdej strony przez co opłaty za dane są nawet kilkanaście razy
        większe (zaokrąglanie ilości danych w górę po zakończeniu każdego
        połączenia). Niemal taką samą funkcjonalność jak OM ma Erowa
        aplikacja Blueconnect w telefonie za to bez opisanych wyżej
        niespodzianek (trzyma połączenie cały czas).
    • prezzzes Re: Internet w kieszeni 29.06.08, 16:04
      Popieram - Operę Mini mam właściwie na każdym przenośnym urządzeniu, jakiego
      używam i naprawdę daje radę.
    • Gość: Marek Re: Internet w kieszeni IP: *.unused.derbynet.waw.pl 29.06.08, 21:47
      Ja tam wolę zdecydowanie internet w "normalnej" wersji, ale zgadzam się z tym,
      że na urlopie czasami necik się przydaje... Na wakacje wyjeżdżam dopiero w
      sierpniu, więc mam trochę czasu na przeanalizowanie ofert. Jeszcze nie mam nic
      wybranego, ale na pewno skorzystam z akcji testowania mobilnego internetu z
      iPlusa. Fajna akcja, bo bez żadnych zobowiązań...
      • Gość: zzz32 Re: Internet w kieszeni IP: *.chello.pl 30.06.08, 08:29
        wakacje wakacjami ale malo kto ne jest uzalezniony od sprawdzenia co sie dzieje
        w sieci...
        • Gość: XAF Re: Internet w kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 12:06
          Dlatego też warto się właśnie zaopatrzeć albo w dodatkowy budżet na kawiarenki
          internetowe, albo wziac ze soba jakis mobilny necik, czy to w komorce czy jakis
          iPlus wlasnie:)
    • maruda.r Internet w kieszeni 02.07.08, 02:12

"Jeśli więc chcemy odwiedzić któryś z powyższych serwisów, powinniśmy raczej
      wpisać, odpowiednio: mobile.gazeta.pl , lajt.onet.pl lub
      mini.wp.pl . Wszystkie te serwisy świetnie spełniają podstawowe zadanie
      mobilnych witryn informacyjnych"

Zapowiada się na porażkę, bo o ile pamiętamy podstawowe adresy naszych
      ulubionych serwisów, to możemy nie spamiętać, który serwisów mobilnych jest
      mini, lajt lub mobil (a może lite lub mobile)?

• Gość: ;-) Re: Internet w kieszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 12:29
        Korzystałeś kiedyś z zakładek/ulubionych?
    • Gość: mondry Internet w kieszeni IP: 62.233.177.* 09.07.08, 17:04
      Najlepsza jest Opera Mini, ktora nie tylko pozwala wyswietlac normalne strony, ale przez to ze przechodza one wpierw przez odpowiedni serwer, bardzo mocno je zmniejsza. Taka gazeta.pl np zajmuje okolo 20kb (przy ustawieniu rozmiaru obrazkow na male) co w porownaniu do kilkaset kilo (albo i wiecej) na kazdej innej telefonicznej przegladarce, mocno odciazy nasz rachunek.
    • Gość: KR$ Szkoda ze nie mieliscie okazji uzywac Safari w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 18:57
      iPhone bo wszystko inne w porownaniu z nia do niczego sie nie nadaje - pomimo iz
      ciagnie po GPRSie to jest zazwyczaj i tak szybsza od wynalazkow poinstalowanych
      na Nokiach i SE.

Nie mowiac o tymze wszystko w niej funkcjonuje intuicyjnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka