Dodaj do ulubionych

ja sobie chwale neostrade

25.09.03, 21:18
jest bardzo szybki przesył 10 razy szubszy niż normalnie.współczuje tym
którzy nie mają Neostrady.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: ja sobie chwale neostrade IP: *.visp.energis.pl 25.09.03, 21:27
      A ja współczuję tym, którzy muszą za to płacić i wszystkim, że Tepsa jest
      monopolistą.

--
      Tepsa Twój wróg!!!
      • kuba1003 stać mnie to płacę 25.09.03, 21:53
        i naprawde współczuje tym którzy nie majhą neostrady i męczą sie z wolniuteńkim
        przesyłem
        • Gość: piecyk gazowy Re: stać mnie to płacę IP: *.visp.energis.pl 25.09.03, 22:01
          Jak Cię stać, to jesteś w mniejszości.

Pozdrowienia dla Pana Prezesa TP SA!!!
          • kuba1003 100mega ściagam teraz w 5 minut a nie w godzinę .. 25.09.03, 22:04
            ..jak to było gdy miałem stałe łacze w prywatnej firmie(zapewne Ty takie masz
            sądzac po Ip)pozdrawiam Tpsa i życze monopolu w interesie klientów
            • Gość: piecyk gazowy Re: 100mega ściagam teraz w 5 minut a nie w godzi IP: *.visp.energis.pl 25.09.03, 22:08
              kuba1003 napisał:

> ..jak to było gdy miałem stałe łacze w prywatnej firmie(zapewne Ty takie masz
              > sądzac po Ip)

1. To nie jest IP. To jest host. A nadaję przez modem.

> pozdrawiam Tpsa i życze monopolu w interesie klientów

A ja życzę Tepsie takich klientów jak Ty, a sobie życzę, żeby Tepsa
              zbankrutowała.
              • kuba1003 nie rozumiem Twojej niechęci do TPsa 25.09.03, 22:15
                to przecież nasz narodowy operator .naprawde jestem bardzo zadowolony z usług
                Tpsa(już zaczynam mówić jakbym pracował w dziale reklamy TPsa:) jednak mająć
                porównanie z prywatnymi firmami z brańzy It to TPsa jest bezkonkurencyjna no i
                co ważne tgen miesiąc surfuje za 1zł
            • Gość: polokokt Re: 100mega ściagam teraz w 5 minut a nie w godzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 22:15
              uuu, to z prostego liczenia jednostek i parametrow neo wychodzi ze w 5 minut
              nie da rady sciagnac 100MB chocbys na uszach stanal
              zeby miec takie czasy to musisz miec transfer na poziomie 0,3MB/sekunde a
              neostrada ma 0,06MB/sekunde (w przyblizeniu i o ile mi sie jakies jednostki nie
              pomylily, co sie czesto zdaza)
              Dodam jeszcze ze mam neo :)
              Pozdrawiam
              • kuba1003 Re: 100mega ściagam teraz w 5 minut a nie w godzi 25.09.03, 22:16
                da się też mam neo i właśnie dzisiaj ścianąłem 93 mega w 5minut i 10 sekund
                mówiać precyzyjnie
                • gray Re: 100mega ściagam teraz w 5 minut a nie w godzi 25.09.03, 22:29
                  weźmy do ręki umiejętność liczenia:
                  maksymalna prędkość neostrady to 512kbps czyli 64kBps. w takim razie w minutę
                  ściągasz 3,75MB a w pięć minut 18,75MB. to ma się nijak do opisanych przez
                  ciebie 100MB. do ściągnięcia 100MB w pięć minut potrzebne by było łącze około
                  2,6Mbps czyli około 6,5 raza szybsze niż neostrada.

istnieją następujące wyjścia z tej sytuacji:
                  - nie masz neostrady tylko coś innego
                  - masz neostradę i dodatkowo jakieś ciekawe anomalie na łączu
                  - pieprzysz głupoty

wybierz sobie najbardziej prawdopodobną odpowiedź. ja już to zrobiłem.
                  • Gość: ja 855kb/s specjanie zajrzałem do instrukcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 22:32
                    • Gość: kell Re: 855kb/s specjanie zajrzałem do instrukcji IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.09.03, 10:05
                      ale co to te magiczne 855kb/s? max transfer uzyskiwany przez modem? wiesz, to
                      sie nie ma czym chwalic, bo moj ma niby 12mbps, ale co z tego skoro dostawca
                      ogranicza mnie do 1.5mbps.. a tak szczerze to nie ma co wspolczuc, ja co
                      najwyzej moge tobie (bo place za 1.5mbps tyle co ty za 512kbps), a i takie lacze
                      nie ma az tylu zastosowan.. bo ilez mozna krasc z netu, sciagac programow itd..
                      ogladanie www jest tylko minimalnie szybsze niz przez modem (chyba, ze laduje
                      duzo grafiki), do irc, grup dyskusyjnych, poczty czy innych im-ow nieprzydatne
                      tez.. czasem kamera netowa z tego skorzysta (ale ty raczej nie, bo ciebie
                      ograniczaja do 128kbps?) i tyle.. 99% czasu lacze sobie lezy odlogiem.. i gdybym
                      mial placic tyle co ty za neo, to raczej rozejrzalbym sie za czyms tanszym, a
                      zaoszczedzone pieniadze przeznaczyl na piwo, ksiazki czy inne zyciowe uciechy
                      niz zapelnianie kasy wiecznemu monopoliscie.. wielkie dzieki za sponsorowanie
                      francuzow...
                  • gray Re: 100mega ściagam teraz w 5 minut a nie w godzi 25.09.03, 22:36
                    przepraszam za pomyłkę - jedynie ~5,3 raza szybsze.
    • gray Re: ja sobie chwale neostrade 25.09.03, 22:29
      zdefiniuj "normalnie".
      • Gość: ja 855kb/s plus program akcelerujący i 100mega w 5min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 22:33
        • gray Re: 855kb/s plus program akcelerujący i 100mega w 25.09.03, 22:41
          855kbps / 8 = 106,875kBps
          106,875kBps * 60s = 6412,5kBpm
          6412,5kBpm * 5m = 32062,5kBp5m
          32062,5kB = 31,31103515625MB

nadal kompletnie bez sensu.
    • Gość: yankee Re: ja sobie chwale neostrade IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 23:19
      kuba1003 napisał:

> jest bardzo szybki przesył 10 razy szubszy niż normalnie.współczuje tym
      > którzy nie mają Neostrady.

Cena też dwa razy wyższa niż normalnie. Widzę, że jesteś zachwycony. Im więcej
      takich wniebowziętych złapie się na haczyk, tym dłużej telekomuna będzie
      utrzymywała takie złodziejskie ceny. Ale pewnie tata płaci?
      • Gość: ja Re: ja sobie chwale neostrade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 07:51
        dwa razy wyższa niż normalnie?a co uważasz że jest normalne?
        • Gość: piecyk gazowy Re: ja sobie chwale neostrade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 08:57
          Np. dla mnie normalna cena to 50 zł za stały dostęp.
          • zdzichu_cz_wa Re: ja sobie chwale neostrade 26.09.03, 09:01
            a dlamnie to 0zł
          • Gość: ja za jakość trzeba niestety płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 09:17
            ten satły dostęp jet beznadziejny gdy np.cały blok jest podłąćzony wtedy
            surfowanie to męka a mając neostradę nie musisz się tym przejmować
            • Gość: piecyk gazowy Re: za jakość trzeba niestety płacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 09:30
              Ale nie 150 zł!!! Kogo na to stać?
              • Gość: Prahoo Re: za jakość trzeba niestety płacić IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 19:35
                tpsa...brrr..nic mi nie mow... piecyki wszystkich krajow laczcie sie :) spalmy
                tego telepsa... od 9 dni mam info z infolini ze moja linia jest "skrosowana" i
                smialo moge sie laczyc a tu dupa... dioda adsl ciemna jak w afryce... po
                mekach dodzwonilem sie w sumie 4 razy na pomoc techniczna, rozmawialem z
                roznymi facetami - w skrocie kazdy mial inna teorie dlaczego nie moge sie
                zarejestrowac i kazdego udalo mi sie zagiac... jakis niezbyt polotny czlowiek
                u nich wpadl na pomysl tej promocji ale od strony technicznej przygotowali sie
                gorzej od Pani Zdzisi co nam klatke myje. Ludzie!!! nie dosc ze wasi
                pracownicy sa niedouczeni i wygaduja takie glupstwa przez telefon ze zalamuje
                rece to na dodatek siedze juz od 9 dni i na 2 kompach walcze z tym
                waszym "boskim" sprzetem i nic. wszystko dobrze zrobione, nawet stery
                sciagnalem ze strony sagema, porty usb maja sie swietnie, telefon odlaczam
                calkowicie bo kazdy z waszych madrych pyta o to najpierw i co mam??? debilny
                blad "619"!!! fyi&a nastepnym razem gdy zabierzecie sie za jakas promocje
                (pomysl moze i dobrze zrobiony ale tylko od strony marketingowej - reszta do
                bani) to zrobcie to na poziomie operatora a nie na poziomie Pani Zdzisi co
                ciagle zapomni dolac plynu do wody i zdziwiona ze kazdy sie na nia wscieka...
                Panowie!!! Wiem jedno... zrezygnowalem z PAkietu, wykorzystam (jak sie uda)
                promocje Neostrady i posylam Was do piekla...przechodze do konkurencji a inet
                zrobie z kablowka... tpsa zniknie ze skrzynki pocztowej! Pozdrawiam i zycze
                madrzejszych pracownikow!
    • Gość: les Re: ja sobie chwale neostrade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 00:29
      lubudubuniechnamżyjeprezesnaszegoklubu
      • Gość: tepsofucker Re: ja sobie chwale neostrade IP: *.visp.energis.pl 03.10.03, 08:58
        widzę,że rzuciliście się na tą śmieszną promocję,jak muchy na krowią kupę:-)
        jasne,dajcie jeszcze więcej zarobić tym złodziejom,wtedy na pewno nie będą was
        olewać i z pewnością obniżą ceny:-):-):-))))może nawet przekroczą na koniec
        roku zakładany plan - 350 tys. użytkowników neostraty.akceptując poczynania
        tych psów skazujecie biedniejszą część społeczeństwa na analfabetyzm
        sieciowy,frajerzy:-(bez pozdrowień dla sikających w gacie ze szczęścia
        użytkowników neostraty.
        • kuba1003 Re: ja sobie chwale neostrade 03.10.03, 09:19
          jeżeli wiećej osób bedzie mieć neostrade to cena jej miesięcznego uzytkowania
          spadnie ze 150 do100 zla moze nawet bardziej.Więc analfabetyzm sieciowy jest tu
          nie trafnym porównaniem ...
          • monikaj1 Re: ja sobie chwale neostrade 03.10.03, 21:47
            Ja osobiście bardzo nie lubię TP SA (od kilku miesięcy bezskutecznie informuję
            ich, że źle naliczają mi należność za pakiet internetowy - następnie odliczam
            różnicę od rachunku i dostaję "wezwanie do zapłaty" tejże różnicy: dzwonię
            znów, pani notuje i za miesiąc to samo od początku), ale musiałam zainstalować
            stałe łacze, bo jest mi niezbędne do pracy. Nie miałam innego wyjścia -
            kablówka w moim bloku nie oferuje podłączenia do sieci, na 100 mieszkań tylko
            20 proc. zajmują ich właściciele, reszta jest wynajęta co chwilę komu innemu,
            więc żaden operator osiedlowy (nawet gdyby taki się znalazł) nie namówi
            wystarczającej liczby chętnych itp. Dlatego zwracam się do autorów głosów
            potepienia wobec wszystkich posiadaczy Neostrady - zastanówcie się czasami -
            nie każdy ma z czego wybierać, niestety...
            • polokokt Re: ja sobie chwale neostrade 03.10.03, 22:13
              > zastanówcie się czasami -
              > nie każdy ma z czego wybierać, niestety...

Dokladnie, poza centrum Warszawy i kilkoma innymi, duzymi miastami jest jeszcze
              mase miejsc gdzie nie ma sieci osiedlowych (pomijam juz domki jednorodzinne,
              gdzie kompletnie zadnej firmie nie oplaca sie ciagnac kabli bo odleglosci sa
              wielkie a klientow malo) i pozostaje tylko albo modem albo neo. jesli kogos
              stac wtedy wybor jest niestety prosty.
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka