bulczanka 23.08.08, 16:50 Poszukuję dobrego darmowego antywira. Z tego co wiem to najczęściej mówi się o Avaście lub AVG Anti-Virus. Co byście polecili do komputera domowego korzystającego również z P2P:)??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @ Re: Dobry antywirus IP: *.chello.pl 23.08.08, 17:01 dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=388&Avira+AntiVir+PersonalEdition+Classic+7+7.06.00.270 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: Dobry antywirus IP: *.centertel.pl 23.08.08, 17:11 Dobry antywirus ? Płatny, cudów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Bzdura n/t IP: *.elomza.pl 23.08.08, 19:07 Tu masz ostatni test strony, ktora posiada jedną z największych na świecie prywatnych baz wirusów 480.ooo. Wiekszość gazecianych, z różnych stron testów opiera się na bazach od kilku do kilkunasu tysięcy. www.virus.gr/portal/en/content/2008-06%2C-1-21-june Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Bzdura n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 10:34 No i OK, czego ten test dowodzi? Na jednym z czołowych miejsc b.dobry Kaspersky, NOD32, ale niewiele dalej darmowe AVG, Avast i Avira, a płatny Norton Antivirus, którego większość laików uznaje za wzór skuteczności, pozostał dosyć daleko z tyłu. Jak to się ma do prostego stwierdzenia, że płatne antywirusy są dobre, a darmowe do kitu? Pewne różnice, owszem, są, ale IMHO bezpieczniejszy będzie inteligentny i ostrożny użytkownik z komputerem chronionym nawet darmowym AV niż "klikacz" z Kasperskym na pokładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Test antywirusów, najlepszy, a następnii... IP: *.elomza.pl 24.08.08, 13:04 Po pierwsze wyniki testów www.virus.gr/portal/en/content/2008- 06%2C-1-21-june należy oceniać uwzględniając nie tylko wykrywalność, ale i próbkę wirusów na której testowano. Akurat ten test virus.gr wykonano na 246705 zakażonych próbkach. Co to oznacza? Najprościej pisząc, że najlepszy w testach antywirus G DATA 18.2.7310.844 edycja 2008, wykrywający 99,05% wirusów, pominął, nie rozpoznał ok. 2343 próbki wirusów, a np. antywirus zajmujący 11 miejsce Free AVG w wersji 8.0.100 z wykrywalnością 94,85% pominął ok. 12705 wirusów. Różnica w wykrywalności między G DATA, a Free AVG to 10362 niewykryte wirusy! Jak dla kogoś to „wsio rawno”, to pogratulować logiki. Jeden wirus wystarczy by załatwić komputer, a sito puszczające ponad 10 tysięcy jest doskonałe do wszelkich infekcji. Rozwaga użytkownika internetu, to inna bajka, o tym nie mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Test antywirusów, najlepszy, a następnii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 13:56 Po pierwsze, są wirusy, "wirusy" i hoaxy, wirus wirusowi nie równy. Poza tym co to za strona? Nie spotkałem się z nią w kontekście bezpieczeństwa komputerów. Nade wszystko jeszcze raz powtórzę - ŻADEN antywirus nie pomoże, jak użyszkodnik klika gdzie popadnie i instaluje co mu wpadnie w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Test antywirusów, najlepszy, a następnii... IP: *.acn.waw.pl 24.08.08, 19:57 > Jak dla kogoś to „wsio rawno”, to pogratulować logiki. Jeden wirus > wystarczy by załatwić komputer, a sito puszczające ponad 10 tysięcy > jest doskonałe do wszelkich infekcji. Teraz infekcji dokonuje się korzystając z luk w programach/systemach/protokołach albo korzystając z rootkitów. A przed tym nawet najdroższe antywirusy chronią bardzo kiepsko jeżeli nie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Dobry antywirus 24.08.08, 15:11 Spokojnie panowie. Chciałam tylko wiedzieć co byście polecili. Wy znacie się na tym lepiej. Z kompa korzystam raczej ostrożnie (no może poza P2P). Jakiego antywira więc wybrać??? Na płatnego szkoda mi kasy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Dobry antywirus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 15:32 Z darmowych liczą się trzy: Avira Personal Firewall, Avast i AVG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dobry antywirus IP: *.elomza.pl 24.08.08, 16:58 Bulczanka, mnie nie musisz uspokajać, można się pośmiać z częstych rad na takich forach. :) Nie chcę odnosić się szczegółowo do odpowiedzi Grega, bo to niepoważne, argumenty w stylu, że wirus wirusowi nie równy, co to ma za znaczenie jak badania robiono tym samy zestawem dla wszystkich. Kolejny raz kłania się logika rozumowania. W grupie niewykrytych wirusów są zarówno mało, jak i bardzo groźne. Podobnie nieznajomość strony. Ludzie interesujący się tematem tą i podobne strony znają od dawna. W Polsce na ogół znają www.av-comparatives.org/ gdzie wyniki są zbliżone, reszta badań na świecie nie jest znana. Jeśli masz zamiar używać bezpłatnych antywirusów wybierz ten z czołowki, który ci najbardziej odpowiada np. AntiVir. Zawsze to jakieś zabezpieczenie, choć często ich skuteczność można porównać do rzadkiego sita. Jak się uda uchronią, jak nie to nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Dobry antywirus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 00:32 Tak, wirus wirusowi nierówny. Wirusem jest tak samo "Muzyk Oropax" (jeszcze czasy DOSa) jak i Win95.CIH czy dzisiejsze rootkity - jak myślisz, który z nich jest najgroźniejszy, bo nie wszystkie równo. Strony nie znam, bo "nie siedzę w temacie", ale samo opieranie się na ilości, a nie zjadliwości wirusów IMO godzi nieco w obraz twój jako profesjonalisty. Nie odniosłeś się ponadto do jednego mojego twierdzenia - że na nic antywirus jeśli użytkownik jest idiotą (OK, bądźmy politycznie poprawni, "jest nieostrożny"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolly Roger Re: Dobry antywirus IP: 204.13.236.* 24.08.08, 18:41 Ahoj! Jeśli korzystasz z P2P to wszystkie wymienione programy są dostępne gratis. Każdy ma załączone klucze, hasła, tylko pobrać i zainstalować. Nie wiesz gdzie szukać, zacznij od torrent-finder.com/ strony przeszukującej 158 witryn z torrentami na świecie. Potem poznasz najwartościowsze z nich i sama wybierzesz gdzie szukać. ………………………………………………………………………. pl.youtube.com/watch?v=ci3HQFgqjVE Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Dobry antywirus 24.08.08, 19:46 No tak tylko że podobno niektóre programy pobierane z sieci torrent maja wirusy w crackach. W filmach i muzyce nie zdarzył mi się jeszcze wirus, ale w programach wręcz przeciwnie (ostatnio wirus był w cracku Photoshopa CS3, którego pobrałam). Kusi mnie żeby ściągnąć sobie jakiegoś fajnego antywira ale to za duże ryzyko. Raz wraz z programem Everest pobrałam i zainstalowałam nie chcąco trojana vundo. Kolega pomógł mi go ubić jakimiś extra narzędziami:( Chyba zdecyduję się na Avasta ze względu spolszczenie. Zobaczymy jak się będzie sprawował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: Dobry antywirus IP: *.centertel.pl 24.08.08, 19:55 spróbuj jakiegoś triala, czyli płatny do testu za darmo na np.miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozin Re: Dobry antywirus IP: 195.24.77.* 24.08.08, 20:35 Programy antywirusowe przeważnie nie mają cracków. Załączone są hasła, klucze, które wklejasz, gdzie trzeba. Przed pobraniem możesz poczytać opinie innych o torrencie, tak jest na www.mininova.org/ Od lat korzystam z najlepszych programów, nigdy nie miałem kłopotów, wystarczy myśleć, czytać, z antywirusów pobierz Kaspersky 2009, jest po polsku. Klucze mogą być na czarnej liście (nieaktywne), wtedy pobierz pakiet w innym dowolnym języku, wyrzucisz program, a klucze użyjesz w polskiej wersji. www.mininova.org/search/Kaspersky+2009/seeds Kiedy zainstalowane klucze pojawiają się na czarnej liście zmieniasz na nowe. Inny program to NOD32, tu crack(bezpieczny) zmienia go, że program jeśli zechcesz dział do 42 lat. www.mininova.org/tor/1021886 Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Dobry antywirus 24.08.08, 21:47 Hmmm... Z tego co mówicie to ten NOD32 musi być rzeczywiście dobry. Sporo osób go chwali. Opisy na necie też są zachęcające (te hasła o sztucznej inteligencji robią wrażenie). Kurcze chyba się skuszę;) Pobiorę go sobie z torrenta. No chyba że nie będzie po polsku:( W ostateczności będę wybierać pomiędzy Avastem, Kasperskym, a NOD32. Kiedyś ktoś wspomniał też o F-secure ale on podobno muli kompa (mam tylko 512 Mb RAM). Jezu ale mam dylemat;D Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Dobry antywirus 24.08.08, 21:54 Aha! Mam jeszcze jedno pytanko. Czy antywirusy pobrane z sieci torrent aktualizują się automatycznie??? Jak wygląda sprawa z aktualizacjami automatycznym jeżeli program pobierze się z internetu za free czyli nie do końca legalnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki Re: Dobry antywirus IP: *.org 25.08.08, 09:51 Wszystkie aktualizują się. Pobierz, zainstaluj, a nie będziesz się pytać.Jak masz ciągle wątpliwości, boisz się wszystkiego to najlepiej ochroni komputer wyłączenie go z internetu, albo wogóle nie używanie. Jak tak wszyscy by się bali, to nikt z domu by nie wychodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Dobry antywirus IP: 88.156.224.* 26.08.08, 01:09 Tylko skończone debile piracą AV ,ale jak ktoś ma galaretkę pod czaszką to co się dziwić ,i te głupie teksty ,że darmowe AV są mało warte ,a na forach gdzie sprawdza się logi nie brakuje przecież osób ,którym płatne AV nic nie pomogły . Zresztą AV to nie wszystko ,ważniejsze są aktualizacje do Windy ,firewall i świadomość w co się klika i z jakich miejsc się ściąga itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys Re: Dobry antywirus IP: 195.24.77.* 26.08.08, 13:53 qq ze Starachowic dobrze goda, obchod kurnika zakonczył i podzielił sie wiedzom. Ma racje nie ma jak darmowy AV prasiej grypy i wsio gra i buczy. Chłopak myśli o windzie w kurniku, jednem słowem nowoczesność w domu i zagrodzie. Cholery nie piacić AV i innech paskudztw. Ja wam dam, jak pasa zdyjme, galaryta pod czaszkom nic wincej. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Dobry antywirus 03.03.09, 11:05 Witam, większość z Was dobrze mówi. Antywirus jaki jest taki jest - ważne by patrzeć gdzie się klika. Jeśli ktoś jest zainteresowany przetestowaniem na swoim sprzęcie programu g data internetsecurity 2009 (pełna, płatna wersja - agenci do testów dostają ją gratis) to zapraszam na strone usta-usta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lemari Re: Dobry antywirus 03.03.09, 21:20 trzy miesiące za free,ALE w zagranicznym języku ;) www.symantecstore.com/dr/v2/ec_main.entry25?page=1582AIndexPage&client=Symantec&sid=37771&cid=273172 Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: Dobry antywirus 15.03.09, 01:27 lemari napisał: > trzy miesiące za free,ALE w zagranicznym języku ;) > > www.symantecstore.com/dr/v2/ec_main.entry25?page=1582AIndexPage&client=Symantec&sid=37771&cid=273172 moge nawet jak wczesniej mialem juz nortona 2009 na 15dni testu? Odpowiedz Link Zgłoś
lemari Re: Dobry antywirus 15.03.09, 02:08 to spróbuj lepiej N360, Norton 360 to kompleksowy pakiet - bardzo rozbudowany (też po angielsku) Odpowiedz Link Zgłoś
bajecznytrzy Re: Dobry antywirus 15.03.09, 21:58 Na chipie jest konkurs- dostajesz Nortona Internet Security 2009, za to że napiszesz recenzje z jego testowania. Z tego co pamietam roczna wersja Odpowiedz Link Zgłoś
noname80 Re: Dobry antywirus 16.03.09, 22:12 bardzo miło że zrobiłeś reklame. Jak byś zauważył ta osoba która zakładała wątek już dawno o nim zapomniała :) Odpowiedz Link Zgłoś