Gość: netha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.03, 13:03 dwa lata temu ktoś wszedł w moją pocztę . Podejrzewam a raczej wiem że złąmał moje hasło poprostu jak u licha to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: hasło do poczty IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 26.10.03, 21:50 Być może użył jakiegoś brutalwara,czyli programu generującego hasła. Prawdopodobnie - i niestety, ilość kolejnych logowań jest nieograniczona. Ewentualnie poprosił o pytanie pomocnicze. Niektórzy naprawdę potrafią tutaj pomóc potencjalnym włamywaczom, zwłaszcza tym którzy ich znają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: hasło do poczty IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.10.03, 23:59 mam program ktory podaje loginy i hasla pod ktore sie logowalismy na komputerze przez przegladarke. tak wiec wystarczy, ze sie zalogowales u jakiegos znajomka ktory tez ma taki program i juz poznal twoje scisle tajne haslo. zobacz tutaj: www.allegro.pl/search.php?string=Odczytywanie+hase%C5%82+POCZTY&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&state=0&city=&price_from= &price_to=&category=0&order=t&showing_type=gtext Odpowiedz Link Zgłoś
netha Re: hasło do poczty 27.10.03, 10:26 LOguje się tylko z mojego kompa nigdzie więcej. Poza tym rozmawiałam z nim w trakcie przez gg i powiedział żebym zmieniła hasło i po chwili kiedy je zmieniłam może trwało to trzy minuty powiedział żebym spróbowała wejść na poczte i hasło było inne bo nie mogłam się zalogować . Potem zmienił mi na to które miałam wcześniej. Podpowiedz też zmieniłam . Facet śmiał mi się prosto w twarz a ja do dziś zastanawiam jak to zrobił. Zwłaszcz że robił to potem z każdym moim adresem jaki znał a na każdym było inne hasło. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: hasło do poczty 27.10.03, 11:12 zawsze istnieje taka możliwość, że gość jest po prostu dobry. załóż sobie nową skrzynkę i nie podawaj mu adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 12:09 No wiesz mam nową skrzynkę...historia owa nie daje mi spokoju ...podchodzę do tego ambicjonalnie i chcę wiedzieć jak to zrobił...bo jak sobie przypomnę to ...uch... Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: hasło do poczty 27.10.03, 12:49 można jedynie domniemywać jak to się stało bo prawdę zna tylko tamten gość. lepiej niech jak najmniej osób wie jak takie rzeczy się robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 15:27 Ach masz rację to nie są grzeczne zabawy. Tylko już ze mnie taki typ baby że będę drążyć szukać dopóki nie powiem ....mam cię! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: hasło do poczty 27.10.03, 16:21 zatem tylko pozazdrościć twojemu mężczyźnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.03, 17:31 ...przekażę mu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona ktoś się włamuje? IP: *.zielman.pl 27.10.03, 18:41 U mnie też dziwne rzeczy dzieją sie w poczcie.Zawsze odbieram przez stronę WWW,nigdy programem pocztowym(nawt nie mam skonfigurowanego).W statystyce poczty w ostatnim logowaniu przez POP3 widnieje nieznany mi adres IP.Czyzby ktos się włamał? Komu to zgłosic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E111 Re: hasło do poczty IP: *.arcor-ip.net 27.10.03, 22:10 Gość portalu: netha napisał(a): > tego ambicjonalnie i chcę wiedzieć jak to zrobił...bo jak >sobie przypomnę to ...uch... ...to sobie lepiej nie przypominaj bo sie tylko wrzodow żołądka nabawisz ;) a sposobow i sposobikow zeby przechwycic cudze hasla sa dziesiatki jesli nie setki... lepiej powiedz jakie wyciągnełaś wnioski z tego zdarzenia i jakie podjełas środki ( jako mądry polak/polka PO szkodzie) zeby sie to wiecej nie powtórzyło tzn.np.jakiego uzywasz firewalla,jakiego antywira i anty trojana,jak kodujesz (https,ssl,java-wraper itp) swoja łączność z netem i serwerem pocztowym,jak zabezpieczylas swój komputer przed dostępem niepowołanych osób (hasła,ACLs,szyfrowany system plików),i jak często przeprowadzasz audyty bezpieczenstwa swojego systemu... rgds::E111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E111 PS: hasło do poczty IP: *.arcor-ip.net 27.10.03, 22:17 > po chwili kiedy je > zmieniłam może trwało to TRZY MINUTY powiedział >żebym spróbowała wejść na > poczte i hasło było inne bo nie mogłam się zalogować ...tzn.ze mialas trojana/keylogera lokalnie na kompie albo gosc sniffował w sieci przechwytujac twoje pakiety... rgds::E111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: PS: hasło do poczty IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 15:15 Faktycznie pachnie tu trojanem czy snifferem. Keylogger być może, ale niekoniecznie. Możliwości jest mnóstwo. Mógł np. klikać z Tobą na gg, nawet pod innym nickiem /inwigilator podał mu ip/. Mógł Ci posłać trojana. Mniej znane, jak choćby sporo polskich, nie jest wykrywanych przez znane antyvirusy /sprawdzałem osobiście, nawet NAV 2003 ich nie wykrywa/. Ściągnij mały i darmowy program Active Ports, również koniecznie firewall-jeśli nie masz. Jeśli masz, przyjrzyj się uważnie jego dziennikowi. Ewentualnie w dosie wpisz komendę "netstat -a" /bez cudzysłowia/, najlepiej zaraz po uruchomieniu kompa, otrzymasz wykaz aktywnych portów. Znajdź w necie, korzystając z googli, listę portów domyślnych na których rezydują trojany /choć w niektórych z nich można porty dowolnie zmieniać/. I przejrzyj jeszcze raz porady E111, bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netha Re: PS: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.03, 17:34 Trojan rzeczywiście mógł być ...dzięki za poświęcenie mi uwagi no i za rady...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.03, 17:38 Wnioski no cóż...masa umiejętności które zdobyłam dzięki tej historii pozwoliły mi się odpowiednio zabezpieczyć ...poza tym dysk na którym mam naprawdę super tajne rzeczy nigdy na nim nie pracuję jeśli mam kompa włączonego w sieć....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: hasło do poczty IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 08:11 Gość portalu: netha napisał(a): > Wnioski no cóż...masa umiejętności które zdobyłam dzięki tej historii > pozwoliły mi się odpowiednio zabezpieczyć ...poza tym dysk na którym mam > naprawdę super tajne rzeczy nigdy na nim nie pracuję jeśli mam kompa > włączonego w sieć....pozdrawiam O netha, jesteś wielka :-) Więc dodam Ci jeszcze, że nie ma to żadnego znaczenia / chyba że jest on fizycznie odłączony od kompa/. Bo jeśli tak nie jest, możesz sobie otwierać np. swój logiczny dysk C, a w tym czasie niechciany gość będzie sobie surfował po następnym. P.S. A "supertajnych" rzeczy o których piszesz, raczej nie traktuj już niestety jako "supertajnych" Chyba że były zaszyfrowane lub ukryte, ale po tym co piszesz raczej w to nie wierzę. P.S.2 Są programy- choć chyba w większości komercyjne, do szyfrowania i ukrywania danych. Za ich pomocą można ukryć nie tylko foldery czy pliki, ale też całe partycje. Ale to już musztarda po obiedzie. Jeśli nie uda Ci się wytropić i unieszkodliwić szpiega /doradzam ze skorzystania z pomocy jakiejś zaufanej osoby/, najlepiej byłoby moim zdaniem zrobić format c i postawić system od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.03, 09:53 Uch ta Twoja ironia!!! Wiem że moje umiejętności i wiedza jest znikoma i chylę czoła przed no takimi jak Ty. Super tajne mam na laptopie którego nigdy do sieci nie podłączyłam i podłączać zamiaru nie mam:-)))) Uczę się narazie ...pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.03, 09:58 Pozatym cała historia zdarzyła się dwa lata temu , szpiega wytropiłam. Zdobyłam nawet hasło do jego poczty i odegrałam się tym samym, cały mój problem to teraz nie spieg tylko świadomość tego że nie zdobył mojego hasała tak jak ja jego...zostaje mi pytanie jak to zrobił no i chęć zdobycia tych umiejętności dla siebie. Bo nic mnie tak nie wkurza jak świadomość że czegoś nie umiem. A zatem szukam ... Odpowiedz Link Zgłoś