Dodaj do ulubionych

hasło do poczty

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.03, 13:03
dwa lata temu ktoś wszedł w moją pocztę . Podejrzewam a raczej wiem że
złąmał moje hasło poprostu jak u licha to zrobił?
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: hasło do poczty IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 26.10.03, 21:50
      Być może użył jakiegoś brutalwara,czyli programu generującego hasła.
      Prawdopodobnie - i niestety, ilość kolejnych logowań jest nieograniczona.
      Ewentualnie poprosił o pytanie pomocnicze.
      Niektórzy naprawdę potrafią tutaj pomóc potencjalnym włamywaczom, zwłaszcza tym
      którzy ich znają.

• Gość: HASAN_SAS Re: hasło do poczty IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.10.03, 23:59
      mam program ktory podaje loginy i hasla pod ktore sie logowalismy na komputerze
      przez przegladarke. tak wiec wystarczy, ze sie zalogowales u jakiegos znajomka
      ktory tez ma taki program i juz poznal twoje scisle tajne haslo. zobacz tutaj:
      www.allegro.pl/search.php?string=Odczytywanie+hase%C5%82+POCZTY&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&state=0&city=&price_from=
      &price_to=&category=0&order=t&showing_type=gtext
      • netha Re: hasło do poczty 27.10.03, 10:26
        LOguje się tylko z mojego kompa nigdzie więcej. Poza tym rozmawiałam z nim w
        trakcie przez gg i powiedział żebym zmieniła hasło i po chwili kiedy je
        zmieniłam może trwało to trzy minuty powiedział żebym spróbowała wejść na
        poczte i hasło było inne bo nie mogłam się zalogować . Potem zmienił mi na to
        które miałam wcześniej. Podpowiedz też zmieniłam . Facet śmiał mi się prosto w
        twarz a ja do dziś zastanawiam jak to zrobił. Zwłaszcz że robił to potem z
        każdym moim adresem jaki znał a na każdym było inne hasło.
        • gray Re: hasło do poczty 27.10.03, 11:12
          zawsze istnieje taka możliwość, że gość jest po prostu dobry. załóż sobie nową
          skrzynkę i nie podawaj mu adresu.
          • Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 12:09
            No wiesz mam nową skrzynkę...historia owa nie daje mi spokoju ...podchodzę do
            tego ambicjonalnie i chcę wiedzieć jak to zrobił...bo jak sobie przypomnę
            to ...uch...
            • gray Re: hasło do poczty 27.10.03, 12:49
              można jedynie domniemywać jak to się stało bo prawdę zna tylko tamten gość.
              lepiej niech jak najmniej osób wie jak takie rzeczy się robi :)
              • Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 15:27
                Ach masz rację to nie są grzeczne zabawy. Tylko już ze mnie taki typ baby że
                będę drążyć szukać dopóki nie powiem ....mam cię! :-)
                • gray Re: hasło do poczty 27.10.03, 16:21
                  zatem tylko pozazdrościć twojemu mężczyźnie ;-)
                  • Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.03, 17:31
                    ...przekażę mu :-)
                • Gość: zdziwiona ktoś się włamuje? IP: *.zielman.pl 27.10.03, 18:41
                  U mnie też dziwne rzeczy dzieją sie w poczcie.Zawsze odbieram przez stronę
                  WWW,nigdy programem pocztowym(nawt nie mam skonfigurowanego).W statystyce
                  poczty w ostatnim logowaniu przez POP3 widnieje nieznany mi adres IP.Czyzby
                  ktos się włamał? Komu to zgłosic?
            • Gość: E111 Re: hasło do poczty IP: *.arcor-ip.net 27.10.03, 22:10
              Gość portalu: netha napisał(a):

> tego ambicjonalnie i chcę wiedzieć jak to zrobił...bo jak
              >sobie przypomnę to ...uch...

...to sobie lepiej nie przypominaj bo sie tylko wrzodow
              żołądka nabawisz ;)
              a sposobow i sposobikow zeby przechwycic cudze hasla
              sa dziesiatki jesli nie setki...
              lepiej powiedz jakie wyciągnełaś wnioski z tego zdarzenia
              i jakie podjełas środki ( jako mądry polak/polka PO
              szkodzie) zeby sie to wiecej nie powtórzyło tzn.np.jakiego
              uzywasz firewalla,jakiego antywira i anty trojana,jak
              kodujesz (https,ssl,java-wraper itp) swoja łączność z netem
              i serwerem pocztowym,jak zabezpieczylas swój komputer
              przed dostępem niepowołanych osób
              (hasła,ACLs,szyfrowany system plików),i jak często
              przeprowadzasz audyty bezpieczenstwa swojego systemu...

rgds::E111
              • Gość: E111 PS: hasło do poczty IP: *.arcor-ip.net 27.10.03, 22:17
                > po chwili kiedy je
                > zmieniłam może trwało to TRZY MINUTY powiedział
                >żebym spróbowała wejść na
                > poczte i hasło było inne bo nie mogłam się zalogować

...tzn.ze mialas trojana/keylogera lokalnie na kompie albo
                gosc sniffował w sieci przechwytujac twoje pakiety...

rgds::E111
                • Gość: kk Re: PS: hasło do poczty IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 15:15
                  Faktycznie pachnie tu trojanem czy snifferem. Keylogger być może, ale niekoniecznie. Możliwości jest mnóstwo. Mógł np. klikać z Tobą na gg, nawet pod innym nickiem /inwigilator podał mu ip/. Mógł Ci posłać trojana. Mniej znane, jak choćby sporo polskich, nie jest wykrywanych przez znane antyvirusy /sprawdzałem osobiście, nawet NAV 2003 ich nie wykrywa/. Ściągnij mały i darmowy program Active Ports, również koniecznie firewall-jeśli nie masz. Jeśli masz, przyjrzyj się uważnie jego dziennikowi. Ewentualnie w dosie wpisz komendę "netstat -a" /bez cudzysłowia/, najlepiej zaraz po uruchomieniu kompa, otrzymasz wykaz aktywnych portów.
                  Znajdź w necie, korzystając z googli, listę portów domyślnych na których rezydują trojany /choć w niektórych z nich można porty dowolnie zmieniać/.
                  I przejrzyj jeszcze raz porady E111, bo warto.

• Gość: netha Re: PS: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.03, 17:34
                    Trojan rzeczywiście mógł być ...dzięki za poświęcenie mi uwagi no i za
                    rady...pozdrawiam
              • Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.03, 17:38
                Wnioski no cóż...masa umiejętności które zdobyłam dzięki tej historii
                pozwoliły mi się odpowiednio zabezpieczyć ...poza tym dysk na którym mam
                naprawdę super tajne rzeczy nigdy na nim nie pracuję jeśli mam kompa
                włączonego w sieć....pozdrawiam
                • Gość: kk Re: hasło do poczty IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 08:11
                  Gość portalu: netha napisał(a):

> Wnioski no cóż...masa umiejętności które zdobyłam dzięki tej historii
                  > pozwoliły mi się odpowiednio zabezpieczyć ...poza tym dysk na którym mam
                  > naprawdę super tajne rzeczy nigdy na nim nie pracuję jeśli mam kompa
                  > włączonego w sieć....pozdrawiam

O netha, jesteś wielka :-)
                  Więc dodam Ci jeszcze, że nie ma to żadnego znaczenia / chyba że jest on
                  fizycznie odłączony od kompa/. Bo jeśli tak nie jest, możesz sobie otwierać np.
                  swój logiczny dysk C, a w tym czasie niechciany gość będzie sobie surfował po
                  następnym.
                  P.S. A "supertajnych" rzeczy o których piszesz, raczej nie traktuj już niestety
                  jako "supertajnych" Chyba że były zaszyfrowane lub ukryte, ale po tym co
                  piszesz raczej w to nie wierzę.
                  P.S.2 Są programy- choć chyba w większości komercyjne, do szyfrowania i
                  ukrywania danych. Za ich pomocą można ukryć nie tylko foldery czy pliki, ale
                  też całe partycje. Ale to już musztarda po obiedzie.
                  Jeśli nie uda Ci się wytropić i unieszkodliwić szpiega /doradzam ze
                  skorzystania z pomocy jakiejś zaufanej osoby/, najlepiej byłoby moim zdaniem
                  zrobić format c i postawić system od nowa.
                  • Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.03, 09:53
                    Uch ta Twoja ironia!!! Wiem że moje umiejętności i wiedza jest znikoma i
                    chylę czoła przed no takimi jak Ty. Super tajne mam na laptopie którego nigdy
                    do sieci nie podłączyłam i podłączać zamiaru nie mam:-))))
                    Uczę się narazie ...pozdrawiam:-)
                    • Gość: netha Re: hasło do poczty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.03, 09:58
                      Pozatym cała historia zdarzyła się dwa lata temu , szpiega wytropiłam.
                      Zdobyłam nawet hasło do jego poczty i odegrałam się tym samym, cały mój
                      problem to teraz nie spieg tylko świadomość tego że nie zdobył mojego hasała
                      tak jak ja jego...zostaje mi pytanie jak to zrobił no i chęć zdobycia tych
                      umiejętności dla siebie. Bo nic mnie tak nie wkurza jak świadomość że czegoś
                      nie umiem. A zatem szukam ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka