Gość: calvo IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 12.12.08, 10:57 Szkoda, że ten raport nie obejmuje jakości usług. Dla niektórych sieci, nie będę pokazywał palcem, prędkości modemowe w centrum dużych miast to standard. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: milof Jaki wybrać mobilny internet? IP: 212.191.72.* 12.12.08, 11:26 Jak dla mnie to przyszloscia jest internet na urzadzeniach mobilnych. Iphone, htc diamond, samsung omnia i podobne smartphony umozliwiaja calkiem wygodne przegladanie sieci. Jezeli do tego dodamy kilka naprawde niezlych aplikacji sieciowych (google docs, gmail, google reader, basecamp etc.) to powoli noszenie laptopa staje się coraz mniej konieczne. Niestety ceny internetu mobilonego ciągle pozostawiają wiele do życzenia jestemmobilny.pl/2008/11/porownanie-cen-internetu-na-komorki/ (szczególnie jeżeli porówna się to z cenami w UK czy USA). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prepaid Mobilny prepaid IP: *.mimuw.edu.pl 12.12.08, 11:57 Za bardzo małe pieniądze, od 5zł w góre (za 20mb w simplusie), można kupić mobilny internet w prepaidzie. 20mb czy 50mb brzmi żałośnie, ale jeśli ograniczyć się do korzystania z internetu mobilnego przede wszystkim przez komórkę, z okazjonalnym podłączaniem komputera via bluetooth, mamy poważne szanse zmieścić się w 100mb, gdyż - transfery są na ogół dość wolne, szczególnie poza dużymi miastami, - strony na komórki mogą być optymalizowane przez przeglądarke Opera, w efekcie strona gmail waży mniej niż 20kb, - wielkie pliki i tak często nie da się zgrać na komórke lub na komputer, gdyż transfer nie tylko jest wolny, ale co więcej zgrywanie często jest przerywane i trzeba je zaczynać od początku, tak więc lepiej jest zgrać wszystko przed wyjazdem :-)) P.S. Jedna z sieci oferuje prepaid za bodaj 28zł miesięcznie z transferem 4gb, co trzeba chyba czytać "nieograniczony transfer". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sq Re: Mobilny prepaid IP: 194.221.40.* 12.12.08, 12:10 Jedna z sieci oferuje prepaid za bodaj 28zł miesięcznie z transferem 4gb, co trzeba chyba czytać "nieograniczony transfer". - Jaka to siec?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuzia PLAY - 30pln/mies 2GB limitu i 1Mb transferu IP: 89.108.209.* 12.12.08, 16:41 i to prepaid więc jednorazowo modem za 300 (taniej niż na allegro) ze starterem 1G. działam z tym głównie na ursynowie gdzie zaludnienie jest spore więc i obciążenie sieci być powinno, ale transfery rzadko są gorsze niż 80KB/s. no i dynamiczne ip więc jako free user na rapidshare nie musze nigdy czekać kwadransa między downloadami :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Mobilny prepaid IP: *.eranet.pl 12.12.08, 18:03 Mobilny pre-paid NIE jest korzystny, bo NIE można odpisać ulgi internetowej, nie mając faktury... Zlikwidować tą ulgę dla "wybranych" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Kto co gdzie i za ile? Tego brakuje w tym szicie ! 12.12.08, 15:22 Kto co gdzie i za ile? Tego brakuje w tym szicie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swen Jaki wybrać mobilny internet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 13:06 Jaka strona taka analyza :) Reklama serwisu raczej nie udana :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja 25 Raczej mało przydatny raport IP: *.u.itsa.pl 12.12.08, 13:20 Drodzy autorzy, rozumiem że chcieliscie pozostać obiektywni, ale ja potrzenuję szybko informacji który operator oferuje mi najlepsze rozwiązanie a nie dywagacje i analizy. Szkoda bo tytuł fajny a treść taka sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdunman Re: Raczej mało przydatny raport IP: *.nplay.net.pl 12.12.08, 15:19 Mam w Lublinie Play z limitem 5 GB.. modem Huawei ... 45zł miesięcznie.. działa bardzo dobrze (choć lublin to wiocha) jest połączenie z HSPDA cały czas, prędkość 1mb jest... siedze na nim całymi popołudniami i jestem zadowolony, dobra aleternatywa dla neostrady w sumie, tam gdzie nie ma możliwości podłączenia nic innego. wychdzi nawet taniej niż neostrada (gdzie jest rachunek za telefon + internet!) ... ładnie chodzi, NK działa, filmiki na youtube sie ładują (trosze trzeba poczekać aż sie załadują, ale jestem zadowolony) PLAY wymiata :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great A gdzie się z tym ruszysz ??? 12.12.08, 15:26 A gdzie się z tym ruszysz ??? Gość portalu: zdunman napisał(a): > Mam w Lublinie Play z limitem 5 GB.. modem Huawei ... 45zł miesięcznie.. działa > bardzo dobrze (choć lublin to wiocha) jest połączenie z HSPDA cały czas, prędk > ość 1mb jest... siedze na nim całymi popołudniami i jestem zadowolony, dobra al > eternatywa dla neostrady w sumie, tam gdzie nie ma możliwości podłączenia nic i > nnego. wychdzi nawet taniej niż neostrada (gdzie jest rachunek za telefon + int > ernet!) ... ładnie chodzi, NK działa, filmiki na youtube sie ładują (trosze trz > eba poczekać aż sie załadują, ale jestem zadowolony) PLAY wymiata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdunman Re: A gdzie się z tym ruszysz ??? IP: *.nplay.net.pl 12.12.08, 15:30 mike-great napisał: > A gdzie się z tym ruszysz ??? moge sie przemieszczać po całym Lublinie bo jest zasięg HSPDA.. ale na wioche już z tym nie pojade... np. w Radzyniu nie działa wogóle.. działa chyba tylko w dużych miastach z HSPDA... play ma mapke na swojej stronie z zasięgiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdunman Re: A gdzie się z tym ruszysz ??? IP: *.nplay.net.pl 12.12.08, 15:35 a maksymalnie mi sie udało zużyć 2GB z 5GB limitu... więc naliczają uczciwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa nie działają dobrze tak jak jest w reklamie IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.12.08, 15:29 mam modem iPlusa urzywam go w Warszawie i nie działa zbyt dobrze,wolałbym mieć stałe łącze ale nie ma możliwości technicznych,wadą radiowych systemów jest mały limit transferu,owszem do przeglądania poczty wystarczy ale też jest wolne działanie.gdybym miał wybór to wolałbym zapłacić więcej ale mieć w TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś