nymphaea88 13.01.07, 20:35 w tych swoich oklepanych, nudnych gorsetach i długich spódnicach wyglądacie okropnie. postawcie na oryginalność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolorowa_diablica Re: studniówkowiczki! 13.01.07, 20:42 cóż za bezpośredniość :) chociaż fakt, mało te suknie oryginalne, wszystko jakby na jedno kopyto. gorset + wielka spódnica. cieszę się, że ja miałam inny strój na studniówkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ollga1988 Re: studniówkowiczki! 13.01.07, 21:02 gorset i spódnica to już taka klasyka (w negatywnym tego słowa znaczeniu), że mało co da się z tego wykrzesać.mi się podobają takie: www.liniastandart.com/img/krst8_15.jpg lnx.whipart.it/modules/FCKeditor/upload/Image/MODA/Elie%20Saab%201.jpg powklejajcie proszę linki z jakimiś ładnymi sukienkami studniówkowymi bo ja właśnie w potrzebie jestem i ciągle się nie mogę zdecydować:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: studniówkowiczki! 13.01.07, 21:09 ja na studniówce miałam bardzo przylegający top i satynową spódnicę z koronkami w kolano (jeden z moich najlepszych zakupów), wszystko w kolorze czarnym. do tego wysokie szpile i wyglądało to naprawdę fajnie :) ach... :))) co do sukienek, wolę takie bardziej przy ciele, nie jakies koszmarnie obcisłe, ale wąskie, tych sukni weselnych jakoś nie mogę przeboleć... choć może co niektóre ładnie sie prezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.09 no to sie pospieszylas z rada... 13.01.07, 20:58 pospieszylas sie nie ma co. zaloze ze tegoroczne maturzystki maja juz w wiekszosci kreacje. ja mialam wcozraj 100dniowke bylo gorsety i spodnice ale niektore byly tak ladne ze az milo sie patrzylo. ja wystapilam w moim odczuciu b.ladnej czerwonej sukience na ksztalt f/w 06 valentino. moze nawet wstawie zdjecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa_diablica Re: no to sie pospieszylas z rada... 13.01.07, 21:03 a co to, dzisiaj poprawin nie ma? :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwotlen Re: studniówkowiczki! 13.01.07, 21:33 No coz gorsety zdecydowanie i na szczescie w odwrocie. Tydzien temu bylam na studniowce syna - dziewczyny byly w pieknych sukniach - czerwonych, koralowych, czekoladowych no i oczywiscie czarnych - dlugich, do kolan ale uwaga i b. krotkich. Super fryzury. Naprawde bylo na co popatrzec. A jak pieknie zatanczyli poleneza. Odpowiedz Link Zgłoś
armos Re: studniówkowiczki! 13.01.07, 21:36 img380.imageshack.us/my.php?image=paparazzi36edhu9.jpg ja bede miała taka.. myslisz, ze bede nudna i malo oryginalna? Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: studniówkowiczki! 13.01.07, 22:00 Mialam baardzo podobna, tylko na ramiączkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nymphaea88 Re: studniówkowiczki! 13.01.07, 22:29 armos: myślę że bedziesz bardzo oryginalna, moja sukienka ma podobny krój, tyle że ma jeszcze ramiączka. Odpowiedz Link Zgłoś
rouge_et_blanc krój sukienki zależy od wzrostu, figury itp... 14.01.07, 12:38 może niektórym dziewczynom pasuje właśnie tylko krój typu gorset+spódnica. przymierzyłam chyba setki sukienek i właśnie w takiej wyglądałam ślicznie. mało mnie obchodzi, czy ktoś uważa to za oklepane czy nie, ważne są dodatki, fryzura... poza tym, z tego co wiem w tym roku mnóstwo jest sukienek do kolan, więc ze swoją długą sukienką będę bardzo oryginalna :D Odpowiedz Link Zgłoś
iwotlen Re: krój sukienki zależy od wzrostu, figury itp.. 14.01.07, 15:44 Niestety nie bedziesz oryginalna. Ale najwazniejsze abys dobrze sie czula w tej sukni ktora wybierzesz. A jesli chodzi o ten dobry fason gorset+spodnica to widocznie mierzylas te 100 zle skrojonych sukien. Kazda sylwetka potrzebuje odpowiedniego kroju, no chyba ze ma sie idealna figure. Odpowiedz Link Zgłoś
rouge_et_blanc Re: krój sukienki zależy od wzrostu, figury itp.. 14.01.07, 18:43 nie wiem czy były źle skrojone, czy nie. wiem, ze w takim fasonie po prostu mi najładniej. i naprawdę nie obchodzi mnie, czy będę oryginalna czy nie. studniówka to nie pokaz mody i konkurs na oryginalniejszy strój. nie rozumiem oburzenia pojawiającego się w kolejnych postach: "jak można tak wyglądać?!". mnie też się wiele rzeczy nie podoba, ale najważniejsze, żeby dana osoba czuła się w swoim stroju dobrze. a widać autorka postu na nieskalany gust i idealną figurę, a jej strój wyróżniał się na tle innych. GRATULUJę ! Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: studniówkowiczki! 14.01.07, 16:26 Ja na moją studniówkę jako jedyna wśród uczennic założyłam spodnie i byłam bardzo zdziwioną tą "rytualnością" podejścia: że elegancki strój musi być ze spódnicą. Ja to chrzanię, ot co. Miałam dość szerokie (ale typu eleganckiego) czarne spodnie i białą koszulę z kołnierzem Słowackiego - jako fanka ;) Julka kazałam sobie taką uszyć. Włosy uczesane w koronę - wówczas jeszcze miałam zdecydowanie długie, zresztą taka fryzura u mnie to głupiego robota, bo mam bardzo śliskie włosy (przypięcie samą spinką zwykle oznaczało u mnie, że fryzura utrzyma się ok. minuty). A spódnice owszem noszę, ale wolę kolorowe i powiewne i nie założę spódnicy, kiedy to ma być przymus. Na studiach zawsze zakładałam: w spódnicy mogę pójść tylko do egzaminatorki, do egzaminatora idę pod krawatem także w ramach dawania do zrozumienia, że jeżeli ktokolwiek powie mi, że kobieta nie jest zdolna pojąć i powinna zdawać nogami, dostanie prosto w nos. (Inna sprawa, że akurat w moim przypadku spódnica do kolan nie jest zgodna z wymogami, bo ośmielam się jeść i uprawiać sport i mam obwód łydki ponad 40 cm - i co więcej nie uważam moich łydek za zbyt grube, są w sam raz.) Oprócz tego jestem naprawdę dumna z tego, że nigdy nie wyszłam z domu w butach na wysokim obcasie (mierzyłam owszem). Po pierwsze byłabym w stanie nie złamać nogi w takich butach chyba tylko idąc w tempie 0,25 km/h, po drugie jest to dla mnie absolutnie nieobojętne ideologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: studniówkowiczki! 14.01.07, 19:45 Ja z przyczyn różnych na studniówkę nie idę, ale miałam dwie koncepcje stroju. Pierwsza to mała-czarna, trochę za kolano do tego żółte szpilki, żółta szarfa w pasie i ta nieszczęsna żółta kopertówka ;-) Druga to podobnie jak koleżanka wyżej eleganckie szerokie spodnie, nad górą się nie zastanawiałam. Jako, że jednak nie idę więc pozostaje mi tylko wyobraźnia jakbym w tym wygladała :P Choć żółte szpilki wreszcie kupiłam... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_18 najlepiej powrzucac na innych 20.01.07, 16:27 a ty na pewno lśniłaś jak gwiazda :D Odpowiedz Link Zgłoś