Dodaj do ulubionych

BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali TV

IP: 195.187.32.* 07.01.09, 09:16
Jak zaj*** ze gazeta nie wspiera nielegalnego sciagania wartosci
intelektualnych z sieci...

Hipokryci ! Najpierw podajecie jakie to wielkie straty ponosza dystrybutorzy
seriali, gier, filmow ze wzgledu na piracka dzialalnosc, a pozniej
publikujecie artykul z linkami i informacjami o pirackich statystykach...

Az z ciekawosci wysle link do artykulu do polskich przedstawicielstw
dystrybutorow... jestem ciekaw jaka bedzie ich reakcja.
Obserwuj wątek
    • Gość: mc Re: BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 09:26
      a ja mam w dup... dystrybutorow, jakby mieli mniejsze ceny i szybciej wprowadzali to nie chcialoby sie tak piracic. swoja droga debilne porownanie sciaganych seriali z 1 dnia skoro sa takie dni w ktorych jest np tylko 1 popularny serial wiec logiczne ze bedzie na 1 miejscu...takie porownanie z tygodnia (1 odcinek kazdego) lub miesiaca ma juz jakis sens...
      • Gość: tyuiop Re: BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali IP: *.statoil.com 07.01.09, 11:29
        jak bys nie zauwazyl to wyliczenie jest zrobione dla tygodnia, nie
        jednego dnia.
        Ale jak widac srednio u Ciebie z rozumieniem czytanego tekstu...
    • Gość: Gość Przyjaciele - najlepszy serial. Kto za ? IP: *.mantykora.net 07.01.09, 09:31
      Uważam, że najlepszy serial ostatnich kilkunastu lat to "Friends".
      • Gość: edek Re: Przyjaciele - najlepszy serial. Kto za ? IP: *.netia.pl 07.01.09, 09:44
        Freinds to syf, a dobrych seriali nie ma bo po 5tym odcinku robią się falki z oleju.
      • koham.mihnika.copyright Najlepszy serial? przemowienie ktoregos z Kaczynsk 07.01.09, 09:56
        ich. Do smiechu, z elementami horroru na koniec lzawe zakonczenie. Tylko trudno
        sie polapac, kto gra kogo?
      • Gość: Mulder Najlepszym serialem jest The X-Files IP: 157.158.131.* 07.01.09, 10:28
        A cała reszta to komercja ;p
      • Gość: mateusz Ja jestem za :) IP: *.rbinet.co.uk 07.01.09, 14:02
        Ogladam Friends niemal codziennie od jakichs 5-6 lat (wczesniej ogladalem na
        bierzaco w TV od czasow jak na Polsacie lecialo w latach 90-tych).. Mialem
        sciagniete wszystkie odcinki, teraz mam taka wielka kolekcje DVD z wszystkimi
        sezonami. Do tego w UK w telewizji Friends leci codziennie po przynajmniej 2
        odcinki (powtarzane z 4 razy w ciagu dnia).

Znam wszystkie odcinki niemal na pamiec i nawet mam przerobione je na mp3 i
        slucham sobie w tle w pracy jak mam jakas monotonna robote (przy kompie siedze).

Ogladam tez inne seriale (Scrubs, Family Guy, South Park, Ugly Betty, Heroes,
        Dexter, Prison Break) ale do Friends wracam regularnie. We wszelakich Friends
        triviach na internecie, bez wzgledu na ich poziom trudnosci, mam prawie zawsze
        wynik 100%..

Wiem ze to chore ale nic nie poradze :)
        • Gość: madnomad Re: Ja jestem za :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 15:16
          Też uwielbiam Friendsów i do nich wracam, ale to o czym piszesz faktycznie jest
          chore;)
        • Gość: Olegbajan Re: Ja jestem za :) IP: 94.254.214.* 07.01.09, 16:15
          hehe wcale to nie jest chore! ja tak samo robię z Family Guy'em i
          The Sopranos! <z filmów tak robiłem z Trainspottingiem>. oglądam w
          kółko, wycinam sobie mp3 i słucham w ipodzie jak gdzieś idę.
          kolekcjonuję piosenki z odcinków i zaczytuję na stronach wikipedii
          poświęconych tym serialom właśnie w działach "cultural references"
          i "trivia"..

pozdrawiam wszyskich lubiących Family Guy, The Sopranos, Dr House,
          Six Feet Under, Tudors itp itd :)
    • Gość: jeden z mroczkuw BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali TV IP: 193.201.167.* 07.01.09, 09:44
      pytanie kture chce zadać redaktorą to dla czego nie ma w srud naj
      wiencej scionganych serjali najlepszego serjalu czyli m jak milość
      • Gość: Gość M jak miłość i Klan są poza konkurencją IP: *.mantykora.net 07.01.09, 09:49
        jw:)
      • koham.mihnika.copyright czekajom asz podciongniesz swojom ortografiem, 07.01.09, 09:54
        rzebys cus kumnol z serjalu.Gość portalu: jeden z mroczkuw napisał(a):

> pytanie kture chce zadać redaktorą to dla czego nie ma w srud naj
        > wiencej scionganych serjali najlepszego serjalu czyli m jak milość
        • Gość: drugi z morczkuw Re: czekajom asz podciongniesz swojom ortografiem IP: 193.201.167.* 07.01.09, 11:43
          prosze sie od czepic od mojego brata my obaj mamy dobrom ortografje
          to wy piszecie z błendami jezdeźmy trędseterami nowej proszczej
          ortografji słuhowej
          rzeby was dobic napisze wam rze my obaj bendzemy nominowani do
          kąkursu naj lebszych aktoruw serjalowych w ełropie a wszyskih
          nomimacji jezd czszy - czszeciom osobom jest kasia cichopek naj
          lebsza aktorka nie zawodowa w ełropje
          Nieh rzyje m jak miłość
          • zigzaur Re: czekajom asz podciongniesz swojom ortografiem 07.01.09, 11:58
            powinno być:

miłoźdź
    • koham.mihnika.copyright niech zgadne-mamusia cie nie kochala i koledzy 07.01.09, 09:52
      sie z ciebie smieli? ojciec ci w doope lal trzy razy dziennie?
      czy opis wypadku drogowego z podaniem skrzyzowania promuje dzika jazde?
      nie ochlonales po Sylwestrze? zdejmij czapke, jest dosc mrozno.
      • Gość: ss Re: niech zgadne-mamusia cie nie kochala i koledz IP: *.centertel.pl 07.01.09, 16:08
        zaparkuj kopare do stodoly i wydoj krowy, bo pier$#lisz glupoty
    • Gość: abbyyy BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali TV IP: 207.218.42.* 07.01.09, 10:00
      Te statystyki nie oddaja wiernie popularnosci seriali bo w okresie swiatecznym amerykanskie stacje generalnie nie emituja seriali. Stad takie dziwadlo jak UFC-92 w stawce a jednoczesnie brak Supernatural.
      To bardzo zly okres na porownywanie popularnosci seriali poprzez sciagniecia w bittorent
      • Gość: tarny Re: BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali IP: *.Red-83-32-57.dynamicIP.rima-tde.net 07.01.09, 11:34
        Ano, UFC to taki serial jak powiedzmy Olimpiada :) tylko docinki troszke
        czesciej :))
    • Gość: PunishMyHeaven BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali TV IP: *.19.165.86.osk.enformatic.pl 07.01.09, 12:57
      Nie będzie już co ściągać....ostatni sezon SG:Atlantis.... kupa :(. 13 lat Stargate'owania i teraz nic....szkoda.
    • Gość: oko BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 14:05
      Po co to ściągać? Łamie się prawo a nie lepiej poczekać na premierę w polskiej
      telewizji? Przecież ostatnio seriale pojawiają się prawie na bieżąco. A tak
      ściągasz na siebie kłopoty, bo naloty policyjne są co raz częściej i co raz
      aktywniej.
      • Gość: Baron Re: BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali IP: 195.42.249.* 07.01.09, 14:24
        ROTFL.

Naloty policyjne za seriale, albo w ogóle za ściąganie
      • Gość: blalba Re: BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali IP: *.ctxuk.citrix.com 07.01.09, 14:25
        Jeżeli tylko ściągsz (i nie udostęponiasz) to nie łamiesz polskiego prawa, głąbie
        • Gość: madnomad Re: BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 15:28
          Jeśli ściąga, to wydaje mi się że równocześnie udostępnia ściągniętą już część
          pliku. Przecież nie udostępniają jedynie seed'zi (czyli ci co mają 100% pliku)
          ale też peer'zy (czyli ci co jeszcze nie mają całości pliku). No chyba że ktoś
          maksymalny upload się na zero ustawi. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
        • michalng Re: BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali 07.01.09, 20:24
          Tylko ze serial po emitowany w TV możesz sobie legalnie nagrywać i udostępniać.
          (niekomercyjnie) Mozna to było robić już w czasach VHS.
        • Gość: Az Re: BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali IP: *.bpl.vectranet.pl 10.01.09, 18:44
          Nie łamiesz w tym sensie, ze nie będziesz scigany z urzędu.
          Z powództwa cywilnego mozesz jednak być ciągany po sądach i chyba nie powinno
          Cię to specjalnie dziwić, bo w końcu to jest poniekąd złodziejstwo, tak?
    • Gość: maykee seriale IP: 62.29.138.* 07.01.09, 14:35
      ...a ja wam polecam polska produkcje "Pitbull", chociaż większość już pewnie
      widziała i wyrobiła sobie opinie na ten temat.
      • Gość: bracia mrok Re: seriale IP: 193.201.167.* 07.01.09, 15:04
        Pitbull jest do bani, z prostego i oczywiście oczywistego powodu: nie grają w
        nim ani Kaczyńscy, ani też z młodszego pokolenia pseudoaktorzyn Mroczki ani
        Cichopki... Czyli generalnie szajs wyszedł, a nie jakiś prawdziwie emocjonujący
        serial.
    • Gość: Bartez BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali TV IP: *.wroclaw.mm.pl 07.01.09, 15:05
      Californication to jeszcze jeszcze, reszta to jakieś papkowe nieporozumienie
      ewentualnie nie znam niektórych. Wiadomo że liczą się tylko: The Office (US),
      Scrubs (Hoży doktorzy) , Trailer Park Boys (Chłopaki z Baraków) i Hotel Zacisze.
      A Przyjaciele to może są fajni jak się nie ma swoich :D
    • Gość: fhuhu BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali TV IP: 172.25.252.* 07.01.09, 17:00
      Kolejny artykuł z pupy. Nie wiem czy to dzieci z podstawówki są redaktorami na
      tym wspaniałym portalu, ale jak takie kupy przechodzą, to powodzenia.
      Po pierwsze => nie powinny się pojawiać artykuły opierające się na pirackich
      statystykach i pośrednio reklamujące pirackie strony.
      Po drugie => jeżeli już się robi taki artykuł, to co za idiota opiera się na
      statystykach z tygodnia świątecznego, kiedy to nie ma praktycznie żadnych
      znaczących premier. Dalibyście statystyki za listopad, albo chociażby grudzień.

Byście w końcu zatrudnili kogoś kompetentnego w tym internecie, bo to aż szkoda
      czytać...
    • michalng Re: BitTorrent: 10 najczęściej ściąganych seriali 07.01.09, 20:28

> Jak zaj*** ze gazeta nie wspiera nielegalnego sciagania wartosci
      > intelektualnych z sieci...
      > Hipokryci ! Najpierw podajecie jakie to wielkie straty ponosza dystrybutorzy
      > seriali, gier, filmow ze wzgledu na piracka dzialalnosc, a pozniej
      > publikujecie artykul z linkami i informacjami o pirackich statystykach...

Bredzisz. Po odcinki serialu emitowane w TV ( a także filmy) można sobie
      nagrywać i udostępniać komu sie chce (nie komercyjnie) także przez p2p.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka