Dodaj do ulubionych

Pytanie dot. Outlooka

IP: *.radiotel.com.pl / 195.150.76.* 09.11.03, 18:40
Mam pytanie związanie z programem Outlook Express 6.0. Mianowicie gdzie
Outlook ściąga wszystkie maile z serwera. Chodzi mi dokałanie o lokację na
dysku.
Obserwuj wątek
    • Gość: JP Re: Pytanie dot. Outlooka IP: 64.75.243.* 10.11.03, 04:52
      Zalezy od systemu.
      • skynews Re: Pytanie dot. Outlooka 10.11.03, 05:05
        Hi JP,
        nie na temat ale mam dyskretna prosbe:

poczytaj tutaj,jak to jest w praktyce z "reczna" kontrola bagazu na lotniskach
        amerykanskich/potrzebuje info z "pierwszej" reki

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=127&w=8932461
        z gory dziekuje
        • Gość: JP Re: Pytanie dot. Outlooka IP: 64.75.243.* 10.11.03, 07:21
          To co piszecie w tym watku to prawda. Ostatnio lotniska w USA zostaly
          wyposarzone w nowe bardziej skuteczne urzadzenia. Nie znam tej technologi (nie
          interesowala mnie ona), mysle jednak, ze jest ona bardziej niszczaca jezeli
          chodzi o klisze filmowe niz kiedys. Zarowno te do bagazu duzego jak i do
          podrecznego. Byc moze, ze te do bagazu recznego maja nizsze promieniowanie.
          Jednak przy wkladaniu bagazu na bierznik ochrona teraz pyta kazdego podroznego
          o kamere (aparat) analogowa. Czyli jest to pewne, ze szkodzi.
          Nie znam tych pudelek zabezpieczajacych wiec nie chce sie na ten temat
          wypowiadac. Przekonuje mnie to co ty piszesz.
          Jezeli chodzi reczna kontrole to oczywiscie masz do tego prawo ale to jak mi
          sie wydaje bardzie dotyczy butow ktorych nie chcesz zdejmowac (ja nigdy nie
          zdejmuje) niz bagazu.
          Wydaje mi sie ze w tej sprawie, choc reguluja to przepisy, bedzie zalezec od
          lotniska i ich obslugi. Sa oni bardzo mili ale jak wpadniesz im w oko to nie
          pogadasz.
          Mimo tego co napisalem uwazam, ze jest to troche sztuczny problem bo przeciez
          mozna unikac przewozenia nie wywolanych filmow a jak juz, to mozna poprosic
          aby te filmy nie przechodzily przez rentgen.
          Moze dlatego ze od dobrych 5 lat nie uzywam analogow, ten problem mnie nie
          interesowal.
          Jak chcesz pojade jutro na lotnisko i dowiem sie dokladnie.
          • skynews JP - dzieki za info! 10.11.03, 23:11
            Ostatni raz bylem bardzo krotko w USA w zeszlym roku tuz przed swietami
            bozego narodzenia.Przylecielismy z Toronto(z kuzynem,ktory tam mieszka)
            na pare dni do Minneapolis,odwiedzic innego kuzyna.
            Nie mielismy zadnych problemow z Security Personnel - wszyscy byli bardzo
            mili i zyczliwi oraz zgodzili sie bez zbednych dyskusji na kontrole bagazu
            bez uzycia "przeswietlaczy".
            Moze tylko dlatego ze przylecielismy z Kanady i kazdy z nas mial tylko mala
            sportowa torbe? Nie mam pojecia.
            Aha,bylismy odpowiednio wczesniej na lotnisku - okolo 2h przed odlotem.
            Nie wpadlem wtedy na to aby zapytac o typ stosowanych skanerow.

JP nie jezdzij ekstra na lotnisko.Dziekuje Ci bardzo ale moze to byc tak
            przy okazji.Nie pali sie.
            Co mnie ewentualnie interesuje - to jak zareaguje Security Personnel
            na pytanie o typ stosowanych skanerow rentgenowskich i czy mozna samemu
            rozpoznac jaki to typ urzadzenia np.tabliczka znamionowa na obudowie.

Chodzi mi glownie o te trzy skanery:

-InVision Technologies
            -„L3“ („Examiner 3DX-6000)
            -CTX-5000SP

Znam te urzadzenia,pracuja z 300 krotnie wieksza dawka promieni rentgena
            niz dotychczas stosowane.Zaden material swiatloczuly sie nie "uchowa".
            W aparatach cyfrowych moze "pasc" przede wszystkim CMOS,CCD sensor lub inny
            przetwornik obrazu po "kontakcie" z tymi trzema wyzej wymienionymi skanerami.
            Bylbym wiec osrtozny.
            Gdybys cos wiedzial odpisz prosze na moj adres w gazeta.pl bo w tym forum
            to troche nie na temat.

dziekuje i pozdrawiam
            news-man
    • Gość: piecyk gazowy Re: Pytanie dot. Outlooka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 08:00
      W XP to jest:
      C:\Documents and Settings\{NAZWA UŻYTKOWNIKA}\Ustawienia lokalne\Dane
      aplikacji\Identities\{A0D5AD91-623C-4A54-9072-A64BBF1CDC83 - ten nr może być
      inny}\Microsoft\Outlook Express

Możesz sprawdzić ścieżkę w menu: Narzędzia -> Opcje - Konserwacja -> Folder
      magazynu.
      • skynews Re: Pytanie dot. Outlooka 10.11.03, 23:17
        to co napisal gazowy i to ze sa to pliki z koncowka .dbx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka