Dodaj do ulubionych

złamanie hasła gg

16.11.03, 13:44
Od pewnego czasu pewna osoba dowolnie wchodzi na moje gg, tzn. ściąga je
sobie na mój komputer i pisze z mojego numeru różne idiotyczne teksty do
moich znajomych. Nikomu nie podawałam swojego hasła.Nie jesteśmy w tej samej
sieci, wręcz przeciwnie, dzieli nas 500 km. Czytałam o tym troche w
internecie i wiem że można to zrobić mając czyjś plik config.dat ( w nim
jest zakodowane hasło), ale mozna sobie poradzic i bez tego. Mam
zaintalowanego firewalla ZoneAlarm, Nortona, Antsa ale to nic nie daje:(Nie
wiem jak się przed tym bronić, zmiana numeru gg nic nie da bo i tak prędzej
czy później ta osoba dowie się jaki mam numer. Czy ktoś mógłby mi napisać
jak się coś takiego robi?- chciałabym się odwdzięczyć:))Bardzo proszę o
dokładna instrukcję- jeżeli chodzi o komputery jestem zupełnym laikiem:(
Dziękuję i pozdrawiam . Monika
Obserwuj wątek
    • gray Re: złamanie hasła gg 16.11.03, 13:46
      masz 3 firewalle na raz???
      • Gość: bari_88 Re: złamanie hasła gg IP: *.futuro.pl 16.11.03, 14:37
        Nie! Tylko ZoneAlarm to firewall, norton - chyba wiesz co to jest, a Ants to
        antywir wyspecjalizowany na trojany.
        • Gość: bzyk Re: złamanie hasła gg IP: *.radiotel.com.pl / 195.150.76.* 16.11.03, 15:48
          ja mam nortona firewalla wiec to nie bylo takie logiczne;)
    • koktajl_molotowa Re: złamanie hasła gg 16.11.03, 20:18
      Daj sobie spokój, zmień hasło i nie pozwól na zapamiętanie go w programie. Nie
      będzie go w configu, nie będzie można go wykraść. Proste.
      A zemsta? Zemsta jest rozkoszą Bogów, pamiętaj o tym :o)
      • Gość: bari_88 Re: złamanie hasła gg IP: *.futuro.pl 16.11.03, 20:56
        Zmieniałam hasło, nic nie dało. Pozatym czytałam że są sposoby ściągania sobie
        czyjegoś numeru gg bez konieczności posiadania pliku config.dat.
        • Gość: piecyk gazowy Re: złamanie hasła gg IP: *.visp.energis.pl 16.11.03, 22:42
          Kiedyś była taka strona, na której podawało się numer gg i ona zwracała hasło.
          Nie widziałem jak to działa.

Jeśli masz takie problemy, to może zmień sobie komunikator na np. Tlen? (Tylko
          nie wiem czy to rozwiązuje problem).
        • koktajl_molotowa Re: złamanie hasła gg 17.11.03, 02:45
          Zmieniałaś, OK. Ale czy za każdym razem się logować musiałaś, czy po starcie
          systemu miałaś uruchomione GG?
          Jeśli to drugie, to czytaj jeszcze raz mój poprzedni post :o)
          Jeżeli nie, to masz rozdwojenie jaźni i jedna Ty nie wiesz co robisz druga Ty :o)
        • koktajl_molotowa Re: złamanie hasła gg 17.11.03, 02:48
          Gość portalu: bari_88 napisał(a):

> czytałam że są sposoby ściągania sobie
          > czyjegoś numeru gg bez konieczności posiadania pliku config.dat.
          Musiała bys być non stop na "podsłuchu", czyli ktoś musiał by przechwytywać
          Twoje wszyskie transmisje, przynajmniej te między Tobą a serwerem GG. Niestety
          hasło na GG przesyłane jest bez szyfrowania :o( podobno ma sie to zmienić (czy
          już się zmieniło).
    • Gość: bari_88 Re: złamanie hasła gg IP: *.futuro.pl 17.11.03, 17:43
      zmiana hasła nic nie daje, mam tez haslo przy wejsciu na kompa, zero
      rezultatu. koles ma moja liste kontaktow, nie chce ograniczac sie tylko do
      tlenu( tez mam), bo 90% znajomych ma tyko gg. Nie wiem co mam zrobic,moze ktos
      zna stronke w necoe gdzie podaje sie nr gg i otrzymuje haslo do niego?
      pozdrawiam, Monika
      • Gość: ak Re: złamanie hasła gg IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.11.03, 21:07
        Tlen moze rowniez sluzyc jako komunikator do GG, sam korzystam z Tlenu majac znajomych w Tlenie i GG.
    • Gość: bari_88 Re: złamanie hasła gg IP: *.futuro.pl 17.11.03, 19:02
      czytalam o programie gg spy, ale nie moge go zassac bo nie dziala z win xp:( z
      kolei gg sniffer potrzebuje jeszcze dodatkowego switchera czy cos takiego, a
      dla mnie to juz czarna magia:(
      • koktajl_molotowa A o co Tobie chodzi właściwie 17.11.03, 19:26
        Najpierw mówisz, że ktoś ma Twoje hasło. Teraz, że szukasz snifera. Odpuść
        sobie, bo sobie jeszcze krzywde zrobisz, albo sie komus narazisz i wtedy (bo
        przeca nie potrafisz sie zabezpieczyc) zacznie sie cyrk.
        To tylko dobra rada, nie musisz sie do niej stosować, ale...
        • koktajl_molotowa Komus sie spodobało połączenie słów: 17.11.03, 19:27
          HACKER INTERNET AGRESJA
          • Gość: bari_88 Re: Komus sie spodobało połączenie słów: IP: *.futuro.pl 17.11.03, 21:27
            spoko- mam sobie odpuscic i dowiadywac się codziennie coraz to ciekawszych
            rzecz jakie powysylal moim znajomym i tlumaczyc sie z pytan w stylu " Monika,
            a czemu zrobilas opis ze robisz laske za darmo?" albo " Monika, czemu mi takie
            rzeczy wysylasz?" itd. Koles jest niesamowicie prymitywny i wysyla strasznie
            prostackie teksty, dlatego sobie raczej nie odpuszcze i bede drążyła tak długo
            aż się dowiem jak to robi. Hakerem to on nie jest, więc musi to być dość
            proste.
            • gray Re: Komus sie spodobało połączenie słów: 17.11.03, 22:14
              no to wytłumacz im jaka jest sytuacja i zmień numer gg. niech tamten stary
              zablokują i będzie po problemie.
            • koktajl_molotowa Wybacz, jeśli Twoi znajomi... 17.11.03, 22:23
              ...uważają, że to Ty, to nie obraź sie, ale są takimi samymi prymitywami jak
              ten piszacy. Gray dał Ci jedyną słuszną radę, zmień nr. To żaden problem
              powiadomić znajomych o takim fakcie. Nie baw sie w wojne, bo sie zranisz (to
              nie jest żart z Ciebie, tylko przestroga)
              A hasła nie zapisuj w programie, najwyżej sie będziesz musiała logować. Może
              koleś ma dostep do Twojej skrzynki pocztowej, wysyła zapytanie o hasło,
              odczytuje ze skrzynki i kasuje tego posta. Tam też zmień hasło :o). to mi teraz
              wpadło do głowy, dostęp do skrzynki i wszystkie hasła są moje :)))
            • Gość: bari_88 Re: Komus sie spodobało połączenie słów: IP: *.futuro.pl 17.11.03, 22:44
              eh, chyba zostaje mi tylko zmienic nr gg i poprosic innych zeby moj stary
              numer zablokowali:(( co do numeru z pocztą, to napewno nie to, bo mojej poczty
              nie ma napewno, a hasło mam tak zmyślne że w życiu by nie doszedł:) Dzięki za
              wszystki rady, delikwent miał przymusowy format ( kolega wysłał mu na pocztę
              wirusa i on go odebrał:)), wię chyba zadowolę się tą zemstą.Pozdrawiam, Monika.
        • Gość: bari_88 Re: A o co Tobie chodzi właściwie IP: *.futuro.pl 17.11.03, 21:31
          Dodam jeszcze ze nie bawi mnie czytanie cudzych roamow,chce sie
          tylko "odwdzieczyc" najladniej jak potrafie. Osoba ktora mi robi takie numery
          to Krzysiek Zieliński zamieszkały w Kutnie ( pod Łodzią) o numerze gg 3029651,
          wiec jak ktos moglby mu zrobic jakies swinstwo albio podpowiedziec jak ja mam
          to zrobic to bede wdzieczna. Pozdrawiam, Monika
          • Gość: Agnieszka Re: A o co Tobie chodzi właściwie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 08:14
            ja nie rozumim... przez moment mialam wrazenie, ze ktos siedzi na twoim numerze
            gadu gadu i obraza Ciebie i znajomych wysylajac im glupiej tresci wiadomosci.
            No wiec jesli ten ktos siedzi na twoim numerze to skad ty wiesz to jaki ten
            koles ma numer gg i skad znasz jego maila skoro wysylasz mu wirusy? Przeciez
            nawet jesli w tych zone alarmach czy co tam wyskakuje Ci, ze ktos Cie akatkuje
            to chyba tylko pojawia sie IP a nie wszystkie dane delikwenta (wlacznie z
            numerem kolnierzyka ;-)).
            • Gość: bari_88 Re: A o co Tobie chodzi właściwie IP: *.futuro.pl 20.11.03, 15:43
              tak się składa że wiem kto to jest, znałam tą osobę wcześniej.A Zone alarm nie
              pokazuje mi w żaden sposób kto się włamuje na moje gg:(
              • Gość: laik Re: A o co Tobie chodzi właściwie IP: *.acn.pl 20.11.03, 18:21
                Podobno jesteś laikiem ale wydaje mi się że nie do końca.
                Pewnie to ty chcesz się wjebać komuś do GG i dlatego pytasz.
                Sypiesz takimi terminami że nie mam pojęcia o czym piszesz.
                TY OSZUSTKO PASKUDNA. PEWNIE CHCESZ ZROBIĆ NUMER DZIEWCZYNIE KTÓRA ODBIŁA CI
                CHŁOPAKA.
                • Gość: bari_88 Re: A o co Tobie chodzi właściwie IP: *.futuro.pl 20.11.03, 19:34
                  buehehe, zartujesz chyba:) jakbyś czytała wszystkie wypowiedzi, to byś znalzła
                  imie i nazwisko osoby, której chcę w odwecie wejść na gg, i to bynajmniej nie
                  dziewczyna:) A te terminy wcale nie są skomplikowane i w sumie dziwne że ich
                  nie rozumiesz, bo ja się praktycznie nie znam na kompach a nie wydają mi się
                  jakoś szczególnie tajemnicze. PS. a chłopaka mi nikt nie odbił i ma się dobrze.
                  • Gość: aronia Re: A o co Tobie chodzi właściwie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.11.03, 10:30
                    Gość portalu: bari_88 napisał(a):

> buehehe, zartujesz chyba:) jakbyś czytała wszystkie wypowiedzi, to byś
                    > znalzła imie i nazwisko osoby, której chcę w odwecie wejść na gg, i to
                    > bynajmniej nie dziewczyna:)

A skąd wiesz, że to ta osoba? Pochwaliła się, że włamuje Ci się na gg?
                    Zresztą - znasz nazwisko, znasz adres mailowy, znasz też zapewne jego adres IP
                    (jeśli korespondowaliście mailowo, to mozna to sprawdzić we właściwosciach
                    wiadomości) - a tym samym jego providera. zadzwoń/wyślij maila do abuse,
                    przedstaw sytuację, zmień numer gg, powiedz znajomym, o co biega - i tyle. To
                    najrozsądniejsze wyjście z całej sytuacji. Choć przyznam, że ja równiez
                    odnosze wrażenie, że coś kręcisz, i w taki pozornie sprytny sposób usiłujesz
                    sie dowiedzieć, jak komus zrobic głupi dowcip.

• Gość: bari_88 do gray IP: *.futuro.pl 22.11.03, 15:44
                      to odnosisz zle wrazenie.tyle.
                      • Gość: bari_88 tfu, to było do aronii IP: *.futuro.pl 22.11.03, 16:44
    • gray proponuję... 20.11.03, 20:48
      ...zakończenie tego tematu ponieważ wszystko zostało już powiedziane. publiczne
      forum nie jest miejscem na nauczanie zasad łamania zabezpieczeń bo nie jest to
      wiedza, która powinna być dostępna publicznie dla byle-kogo.

a zatem na koniec mały przykład złego pytania i odpowiedzi na nie z zawsze
      polecanego rtfm.bsdzine.org :

P: Jak mogę dostać roota/zostać opem/czytać czyjeś e-maile?

O: Jesteś zbyt żałosny na to. I za głupi, by prosić nas o taką pomoc.
    • Gość: dominik666 Re: złamanie hasła gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.03, 17:21
      > Od pewnego czasu pewna osoba dowolnie wchodzi na moje gg, tzn. ściąga je
      > sobie na mój komputer i pisze z mojego numeru różne idiotyczne teksty do
      > moich znajomych. Nikomu nie podawałam swojego hasła.Nie jesteśmy w tej samej
      > sieci, wręcz przeciwnie, dzieli nas 500 ..

a może podrzucił ci trojana hmm ?? (i nie myśl że zone alarm cie przed nim
      ochroni) :D
      sprawdz dokładnie klucze w rej. zcignij dobry prog antytrojanowy ..

atak -
      win nuke - jest wiele nuker`ów (metod)które są niewykrywalne przez firewalle,np.
      ping of death,click4.exe ....DDos atack
      mailbombing-zawalić poczte :D,smsbombing-zawalić komórke smsami,no i w końcu
      można mu podrzucic np. prosiaka :D prosiak.exe :D dobry polski trojan i zrobić
      format c:
      ale ......każdy miecz ma dwa ostrza :D
      ps. chasło stracone ! zmień po prostu na inne !
      ps2.jeśli ten "ktoś" miał fizyczny kontakt z twoim kompem to bank że po prostu
      sobie spisał chasło,bądz zainstalował trojanka ....
      ps3- wiele trojanków podrabia się pod np. svchost32.exe !!
      • Gość: bari_88 do Dominika IP: *.futuro.pl 22.11.03, 18:09
        Dzięki, to pierwsza konkretna odpowiedź jaka otrzymałam:))) Nie mam trojana,
        formatowałam komputer( nic nie dało) , ta osoba nie miała styczności z moim
        kompem, ale za to pochwaliła mi się że programy do kontrolowania czyjegoś gg
        są w necie, wystarczy dobrze poszukać:(( Jak dla mnie to juz wyższa szkoła
        jazdy. Dzięki za rady, pozdrawiam, Monika.
        • Gość: dominik666 Re: do Dominika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 00:17
          do usług :D
    • Gość: Mintra Re: złamanie hasła gg IP: *.tkk.net.pl / *.tkk.net.pl 22.11.03, 22:05
      Odnosnie tego programu do łamania haseł. Ktos rzucil haslo, ze istnieje taki
      sposob i juz wszyscy chca wiedziec o co chodzi, by ludziom porobic kawaly. Tak
      czy owak wejdzie nowa wersja gg z poprawka i po jej sciagnieciu znow ktos
      wymyli nowy program i tak w kolo Macieja.
      Pozdrawiam.
    • johana4 Re: złamanie hasła gg 27.11.03, 14:47
      bari_88 jak można się z Tobą kontaktować? Mam pytanie , odezwij sie prosze na
      moją skrzynkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka