Dodaj do ulubionych

Kto zna FlashGet?

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.11.03, 21:51
Moi mili! Mam taki problem. Za poradą jednego z internautów zainstalowałam
FlashGeta, bo miałam trudności z zapisywaniem mp3 w Explorerze<zapisywało się
z ikonką explorera,nie szło skierować do folderu.. Otóż teraz w
pliku "downloaded" w Flashgecie,pokazuje się plik jako prawidłowo ściągnięty,
z zieloną "fajką. Przy próbie odtworzenia go na Winampie pojawia się
komunikat: Z określonnym plikiem nie skojarzono żadnej aplikacji. Po
wyłuskaniu go z C:/download, daje się jednak odtworzyć na Winampie, chociaż
posiada zamiast ikonki mp3, ikonkę Windowsa. natomiast nie idzie go przegrać
na CD w NERO, bo po przeanalizowaniu pliku wyświetla sie informacja" Plik
posiada nieznany format".
Może jest na forum jakiś prawdziwy mężczyzna, spec od tych rzeczy i pomoże
mnie głupiej, urodzonej w epoce przedpecetowej? Pytania;
-co zrobić, aby dało się po kliknięciu na plik w witrynie mp3, skierować go
do zapisywania w folderze, jaki chcę w Windowsie?
-co zrobić, aby zapisywało się w FlashGecie w formacie dającym sie
bezpośrednio odtworzyć i przegrać?
Moja wdzięczność będzie wielka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Meg Re: Kto zna FlashGet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 22:00
      Ale to, że Ci się zapisuje mp3 w innym formacie niż chcesz to nie jest wina
      Flashgeta? Problem chyba leży gdzieś indziej. Tak mi się wydaje...
    • Gość: Gwendal Re: Kto zna FlashGet? IP: *.chello.pl 17.11.03, 22:52
      > -co zrobić, aby dało się po kliknięciu na plik w witrynie mp3, skierować go
      > do zapisywania w folderze, jaki chcę w Windowsie?

Zaczynając ściągać plik FlashGet każdorazowo pyta Cię gdzie ma zapisać ściągany plik (Save To), wystarczy klikając przycisk po prawej stronie wybrać interesujący Cię folder. Innym sposobem jest zmiana domyślnego folderu, do którego FlashGet zapisuje ściągane pliki.

> -co zrobić, aby zapisywało się w FlashGecie w formacie dającym sie
      > bezpośrednio odtworzyć i przegrać?

To nie jest problem z FlashGetem, tylko z innymi ustawieniami systemu. Możliwe, że masz coś pomieszane ze skojarzeniami plików w Winampie i Media Playerze (trzeba zajrzeć do opcji - File Associations i pozaznaczać tak, aby to Winamp domyślnie otwierał dane typy plików - odfajkować w MP, zafajkować/zaznaczyć w Winampie).

Inna możliwość przychodząca mi do głowy to to, iż pliki nie są w istocie w formacie mp3, tylko w innym formacie dźwiękowym (np. wma) a ktoś dowcipnie/niefrasobliwie/złośliwie zmienił im rozszerzenie na mp3.

Gwendal
    • Gość: , Re: Kto zna FlashGet? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 17.11.03, 23:16
      To bardzo dobry program i po polsku nie chce mi sie odpowiadać tobie masz po polsku wszystko tam
    • Gość: dominik666 Re: Kto zna FlashGet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 00:59
      znam
      co o nim myśle - straszna porażka !
      mój jedyny i najlepszy manager to - Internet Download Manager !!!
      spróbuj po prostu a wywalisz tego knota z twardego dysku.

ps. Internet Download Manager jest całkowicie zautomatyzowany,nic tam nie trzeba
      ustawiać sam się konfiguruje a po z zciągnięciu pliku pyta się grzecznie po
      polsku co z nim zrobić ... www.internetdownloadmanager.com
      (polska nakładka jest na tej stronie)
      ps. zainstaluj winampa jeszcze raz i przy instalacji zaznacz skojarzenie pliku
      mp3 z winamp ! ... polecam winamp 5.0 beta
      superdownloads.ubbi.com.br/download/i22091.html
      -co zrobić, aby zapisywało się w FlashGecie w formacie dającym sie
      > bezpośrednio odtworzyć i przegrać?

save as nazwa_pliku.mp3 - na niektórych stronach pliki mp3 umieszcza się ze
      zmienioną końcówką na np. .doc albo inne

pzdr
      • Gość: kk Re: Kto zna FlashGet? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 22:02
        Gość portalu: dominik666 napisał(a):

> znam
        > co o nim myśle - straszna porażka !
        > mój jedyny i najlepszy manager to - Internet Download Manager !!!
        > spróbuj po prostu a wywalisz tego knota z twardego dysku.

Domino, nie twierdzę że IDM nie jest dobrym "downloaderem".
        Ale nazywając Flash Geta knotem, znacznie przegiąłeś .
    • koktajl_molotowa tu nie chodzi o FG 18.11.03, 03:03
      Jakie rozszerzenia mają te pliki, nadal .mp3?
      Jeśli tak, to skojarz je z Winampem.
      • Gość: aśka Re: tu nie chodzi o FG IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.11.03, 11:24
        Chłopaki jesteście cudowni,że raczycie podpowiadać. Ale, ja nie ten poziom z
        komputerów co wy. Ściągnęłam winamp5,0 beta, ale nie wiem Gwendalu gdzie szukać
        tego File Association. Dobra jestem z ekonomii i finansów, chemii molekularnej
        i fizyki ale w komputerach to ni w ząb, poza tym, że chcę mieć niemiecką
        francuską i rosyjską muzykę. Mamm Windows 98, flashGeta 1.4 final i teraz
        Winampa 5,0 beta. Poradźcie mi jak blondynce, krok po kroku, gdzie nacisnąć,
        aby to wszystko działało razem jak trzeba, tz. aby zapisane szło odtworzyć i
        nagrać na CD.
        Pozdrawiam wszystkich życzliwych ( rewolucjonistów od Mołotowa także)
        • Gość: dominik666 Re: tu nie chodzi o FG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 13:48
          jeśli zainstalowałaś winampa to teraz wszystkie pliki .mp3 (i nie tylko)
          muszą mieć ikonke winampa( błyskawica) jeśli klikniesz na nią dwa razy winamp
          zacznie odtwarzać dany plik.
          File Association - to przypisanie pliku np. mp3 do winampa,ale w trakcie
          instalacji winamp przypisuje sobie właśnie pliki mp3 ... więc po sprawie

zaś do nagrywania na płyty (tak aby mógła je odtwarzać np. wieża stereo) trzeba
          w programie np. NERO wybrać pozycje make cd audio, i dodawać pliki .mp3 bądz wav
          www.cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/index.php?sm=nero/audio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka