Gość: alt IP: *.sggw.waw.pl 27.02.09, 18:37 Bywa i tak. Teraz Nokia powinna wymienić wszystkie telefony z wadą. A użytkownicy przesiąść się na SE www.90minut.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buhaj_z_rogiem Na rynek trafił już ponad milion modeli! 27.02.09, 19:20 "Nie zmienia to jednak faktu, że na rynek trafił już ponad milion modeli!" Miliona modeli to nie wyprodukowali wszyscy producenci komórek razem wzięci. Na rynek mogło trafić co najwyżej milion egzemplarzy modelu. Ale cóż, polska język - trudna język. Zwłaszcza dla pismactwa z gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancymon Funai tak nie potrafi. IP: *.uznam.net.pl 27.02.09, 20:02 A firma Funai wprowadziła na rynek polski wadliwy TV LCD LC5-d32bb (odbiorniki posiadają przydźwięk czyli buczenie w głośnikach) i ani myśli naprawiać to. Cisza jak kamień zasiał, zero odpowiedzi i reakcji na maile. Przestrzegam przed nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observvator Chińszczyzna wykończy NOKIĘ IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.09, 20:10 W przeszłości w NOKIA imponowała jakością. Made in Finland, czy made in Germany itd budziło zaufanie. Obecnie coraz więcej akcesoriów ( a może wszystkie) są robione w chinach. Co chwilę coś mi siada. A to ładowarka, a to bateria puchnie. Wraz z przybywaniem tandety, ubywa grzeczności, wręcz przybywa arogancji w NOKII. Coraz trudniej reklamować to badziewie. Faktycznie pora pomyśleć o zmianie firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: Chińszczyzna wykończy NOKIĘ 28.02.09, 02:40 Chińszczyzna? Made in Hungary, made in Romania. Od dawna mówię, że Nokia pod względem jakości wykonania to takie gó..., jak chiński CECT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observvator Re: Chińszczyzna wykończy NOKIĘ IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.09, 10:23 Paradoks jest taki że made in Hungary np. bateria jest nieporównywalnie lepsza od chińskiej. NOKIA zrobiła wymianę baterii BL-5C (ponoć 46 mln.) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4388922.html Na miejsce chińskiej dostałem węgierską - jest bardzo dobra. Obecnie spuchła mi chińska bateria BP-6M - na rynku są tylko chińskie. Jak europejski producent zrobi bubla to auditorzy NOKII dadzą mu popalić. Najlepszy rarytas to procedura sprawdzania podróbek ze strony NOKII. Nie pomaga już nic - chiny dostały od nich technologię i podrabiają wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszaloten Ja też mam już dość globalizmu . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 08:57 Samochody robią się badziewne ,elektronika również ,a ceny wcale nie spadają !!! I to jest paradoks ,bo firmy tną koszty i produkują w Chinach ,gdzie pracownik zasuwa za miche ryżu ,ale towar nie jest dla konsumenta tańszy ,ponieważ oprócz akcyz i podatków narzucanych przez polskie lewackie rządy to jeszcze producent ma 300-1000% zysku !!!! A później może robić promocje badziewnego towaru z komuszych China -50% i jeszcze zarabia ,a konsument myśli ,że to okazja !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zax Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej p.. IP: 91.104.57.* 27.02.09, 20:51 I bardzo dobrze,bo po co glosnik? Po to tylko żeby gó...ażeria puszczala durne piosenki z komorek w autobusach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lerivon Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej p... 27.02.09, 22:05 Pies darpał głośniki. Gorzej, że Redaktorzy tego serwisu mają problemy z polszczyzną. Nię "tą", ale "TĘ" informację, Redachory Kochane. Poduczcie się ciutkę, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trryttyk Re: Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 22:41 jak się już tak czepiasz to nie pisze się zpolszczyzną tylko z polszczyzną i nie "Nię" tylko nie - srala mądrala, a "Redachory" to niby co wg ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 22:54 @trryttyk: Jest takie przysłowie o kotle i garnku... Słowo „tylko” zostało użyte w Twoim zdaniu błędnie - to jest rusycyzm. Po polsku „tylko” oznacza, że niewiele. Do Twojego zdania pasuje „lecz” oraz „ale”. Polski to może nie tak trudny język, co okropnie zachwaszczony. Zabory, komunizm, teraz język techniczny. Autorka myli egzemplarze z modelami. Takie czasy. Zły pieniądz... i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.02.09, 00:04 Błagam, tylko nie o zachwaszczaniu. Mielibyśmy język angielski, to dopiero można by na ten temat marudzić. Ileż tam jest "zachwaszczania". A moim zdaniem to nie jest żadne zachwaszczanie tylko (hehe) normalna ewolucja języka, między innymi przez oddziaływanie na siebie różnych języków. Odnośnie tego "tę" i "tą" - chociaż też lubię się czuć "poprawnym" i lubię rozróżniać te dwa słowa, to jednak wydaje mi się*, że jakiś czas temu obydwie te formy zostały uznane za dozwolone w tego rodzaju przypadkach. To znaczy: można napisać "tę kobietę" i "tą kobietę". Druga wersja jest może (jeszcze) wskazana, ale pierwsza nie jest niepoprawna. I to też jest ewolucja języka, niezbyt to rozumiem, ale tak jest i nie ma co się zżymać. Czytając polskie książki z pierwszej połowy XX wieku można łatwo zobaczyć, jak ten nasz język się zmienia. Czy to źle? A czemu niby miałoby to być złe? Ech, napisałem się. Ale jakoś nie lubię tego wytykania rusycyzmów, które stały się integralną częścią naszego języka. *Nie mam dowodów, bo na tej nowej stronie RJP się nic znaleźć nie da, ale wydaje mi się, że gdzieś to tam widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
rory_gallagher Re: Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej 28.02.09, 00:07 > polszczyzną. Nię "tą", ale "TĘ" informację, Redachory Kochane. Wydaje mi sie, ze obecnie obie formy sa dopuszczalne i z czasem ta druga wyprze te (albo ta) pierwsza... Jezyk to nie jest cos stalego i takie myslenie jest bledne i szkodliwe. To czego uczyli w szkole wiele lat temu moze ulec z czasem zmianie. Intelektualisci maja oczywiscie prawo ksztaltowac pewne normy i zasady, ale ogolnie rzecz biorac nalezy wsluchiwac sie w glos ogolu i dostosowywac zasady do rzeczywistosci. W kolejnym poscie jest dyskusja nt. slowa 'tylko'. Mozna sie oczywiscie czepiac, ale jezyk polski sklada sie w bardzo duzej czesci z nalecialosci (ktore widac dopiero jak sie pomieszka za granica), dla mnie akurat slowo 'tylko' uzyte w krytykowany sposob nie jest problemem, takie uzycie z pewnoscia zalicza sie do obowiazujacej normy poprawnej polszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej IP: *.bsh-bng-011.adsl.virginmedia.net 28.02.09, 00:27 tĄ dupĄ tĘ dupĘ vs. tĄ dupĘ tĘ dupĄ czaisz różnicę? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rory_gallagher Re: Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej 28.02.09, 00:56 > tĄ dupĄ > tĘ dupĘ > > vs. > > tĄ dupĘ > tĘ dupĄ Nie wiem czy sie zgrywasz, czy nie zrozumiales o co chodzi ? Chodzi o biernik rodzaju zenskiego. Obecnie mozna uzywac zarowno 'te' jak i 'ta': Kogo ? Co ? (np. widze): "Te kobiete" lub "Ta kobiete" "Te zarowke" lub "Ta zarowke" Kiedys poprawna byla tylko ta pierwsza forma (czyli "Te"). Przykro mi, nie mam polskich liter. Ale chyba wszystko jasne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Większość nowszych HTC jest wadliwych IP: 83.245.125.* 28.02.09, 00:13 Odtwarzanie MP3-jek ma czkawke. Dotyczy to Diamondów, Touch Pro, HD. Użytkownicy innych modeli też zgłaszają ten problem. HTC ma to w ..... Polecam link forum.xda-developers.com/showthread.php?t=412065 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panTau Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej p.. IP: *.gprs.plus.pl 28.02.09, 02:48 Chyba Piardowcy Nokiowi się z przelewem spóźnili, skoro redaktorstwo wyborcze zaszczekało. Ja rozumiem, pochylam się, współczuję... Tylko czemu nikt dotąd nie napisał o słynnych słuchawkach do Nokii 6300, co im gumki wypadają notorycznie. Tylko że tych gumek nie można kupic. Za to całe słuchawki jak najbardziej. Z tym że gumki wypadają i gubią się co dni kilka. Może by tak zainwestować w klonowanie, i kilka pań Streżyńkich (szacunek nieustanny od lat kilku) nasłać na rzeczone Nokie, na niejakie Adobe (o niebo gorsi niż tepsa, bo ogólnoświatowi) i kilku innych? Ja się chętnie dorzucę, tylko czy pani Anna się zgodzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil To sie je przykleja :) 28.02.09, 09:51 Mam kilka par sluchawek dousznych Sony, sporo drozszych od tych do Nokii i tez mi sie gumki gubily. Fakt, mozna je dokupic w serwisie Sony, ale sa drogie (15PLN za gumke) - wiec po prostu je przykleilem i jest git ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziggi Mam problem z głosnikiem w E71 - ktos tez ma? IP: *.aster.pl 28.02.09, 08:54 Jesli ktos ma to samo, niech da znac, bo zastanawiam sie, czy nie oddac jej do serwisu (problem pojawił się po miesiacu uzytkowania - mam ja pol roku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej p... IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.09, 17:38 mam nokie 5200-tez jest do niczego-musze krzyczec-aby mnie druga strona slyszala-tragedia-nigdy wiecej luisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warthon Głośnik w każdej Nokii 5800 XM wyprodukowanej p.. IP: *.chello.pl 03.03.09, 00:29 Telefon jest bardzo fajny, szkoda ze taki zonk wyskoczył. Wiem, ze ma być dostepny w sprzedaży w Orange i Play. Niestety ta pierwsza sieć, której jestem abonentem nie ogłosiła jeszcze kiedy wprowadzi go do sprzedaży, a chętnie bym go wziął przy nowej umowie. Strona Orange jednak milczy: zero zapowiedz, zero informacji. Ktos coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś