Dodaj do ulubionych

PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ?

IP: *.visp.energis.pl 20.11.03, 20:20
Cześć. Czy pakiety TP są do "skonsumowania bez instalowania tej ich
bezsensownej płyty? Podobno po zainstalowaniu płytka przestawia wszystko co
się da w kompie? Czy ktoś coś o tym wie? Pozdr. Grzybek
Obserwuj wątek
    • da.killa Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? 20.11.03, 21:14
      Płyty nawet nie wyciągaj z kartonika - nie warto. Wszystko możesz skonfigurować
      bez instalacji ichniego oprogramowania.
      • Gość: hepik Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 22:10
        tylko po co?Instalowałem dwa zestawy i nic się nie poprzestawiało
        • piecyk.gazowy Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? 20.11.03, 22:52
          A nie wstawiło Ci strony startowej w IE www.wp.pl i na belkach w OE i IE nie
          dodało tekstu - "tp internet wita cię" (czy coś takiego). Toż te programy, to
          spywarelikesoftware! ;-)
      • Gość: leon Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 16:50
        dokładnie. Jest ona zupełnie niepotrzebna. Wszystko (czyli rejestrację i
        konfigurację połączenia) można zrobić bez niej
    • Gość: yankee Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 23:41
      Przecież tą ich superaplikację można obić o kant d***! To badziewie chciałoby
      się co chwilę łączyć z netem. Mój brat nie mógł normalnie przejrzeć poczty w
      Outlooku, bo aby otworzyć jakiś list musiał chyba z dziesięć razy klikać, że
      nie chce się łączyć! Jeżeli chcesz przeglądać coś w trybie offline to normalnie
      wystarczy jeden klik w „pracuj w trybie offline”, a z tym gównem musisz klikać
      minimum trzy razy. Szajs jakich mało, gorąco odradzam korzystanie z tego
      wytworu. Pozdrawiam
      • Gość: hepik Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 05:19
        To klikanie to było właśnie przy modemie impulsowym,teraz nie.Ja raczej
        dyletant jestem ale nie bardzo rozumiem jakąś iracjonalną złość do wszystkiego
        co łączy się z Neostradą.Doświadczenia zTepsą mam,młody nie jestem.Ale oddajmy
        co boskie...itd.Ta miesięczna promocja jest pierwszą uczciwą promocją TP
        SA,dają faktycznie za grosze by zachęcić czy zanęcić.A potem już każdy ma swoją
        wolę<tak? i rozeznanie czy go stać czy nie.I jaka jest jeszcze alternatywa?Bo
        ja mam jeszcze TV kabową rozprowadzającą internet.Instalacja-300 PLN,obowiązek
        wykupienia II pakietu TV -ok.30 zł + abonament 109PLN za 256 kbs,to jakby wcale
        za bardzo nie tak taniej wychodzi,co?A patrząc na stosy oddawanych zest.inst.
        (mimo wszystko społeczeństwo ubogie)ktoś za tę uczciwą promocję w TP SA beknie.
        PS Jako strona startowa wchodzi zawsze www.neostrada i to przeszkadza bo
        wolałbym GW.Ale to chyba dla piecyka pestka co:)
        • Gość: yankee Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 09:43
          Daleko mi do irracjonalnej złości na neostratę. Instalowałem ją u wielu
          znajomych bez płytki i jest OK:-) Oczywiście wszyscy oni zwrócili sprzęt po
          okresie testu, i za to ich lubię:-):-):-)))))) Jednak myślę, że nie
          przeczytałeś dość dokładnie pytania Grzybka, panie hepik. Bo PAKIETY
          (ryczałtowe) to nie neostrata. I chodzi o modem właśnie. Ja miałem
          zainstalowaną tą superaplikację z Wanadoo przez dwa dni na swoim komputerze i
          moja opinia o tym produkcie jest jednoznacznie negatywna. Wprawdzie był to
          jeszcze stary pakiet 30/60, ale chyba z nowymi najdroższy na świecie operator
          oferuje to samo. Pozdrawiam
          • Gość: yankee Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 09:59
            Sorry, wkradł mi się błąd stylistyczny. Napisałem jest OK, a nie było, bo
            jeszcze dwie znajome testują tą usługę, ale z pewnością też nie podpiszą umowy.
            Pozdrawiam
            • Gość: hepik Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 15:00
              No tak,nie załapałem,że o pakiety chodzi.Ale dalej nie rozumiem zadowelenia,że
              znajomi oddają po testach-i nadal nie wiem jaka alternatywa.Bo niby co-jak
              wszyscy oddadzą(a na pewno nie wszyscy)to będzie Neo za darmo rozdawana?Oddam,
              na złość mamie ,uszy odmrożę,na modem impulsowy przejdę?Znasz sposoby to się
              pochwal-też ci sprawie radość i oddam po miesiącu>
              • Gość: yankee Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 19:15
                Serio, nie wiesz o co chodzi?????? Widzę, że myślenie nie jest Twoją
                najmocniejszą stroną, ale pokombinuj jeszcze trochę:-) Jeżeli sam nie będziesz
                w stanie tego pojąć po jeszcze kilku godzinach gimnastyki umysłu, to dam się
                może skusić na parę słów wyjaśnienia. Ale generalnie nie lubię się powtarzać.
                Pozdrawiam
                • Gość: hepik Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 07:32
                  Wiem coś o tym,powtarzanie się jest denerwujące,podaj link to przeczytam bez
                  angażowania Twojej klawiatury.Pozdr
                  • Gość: yankee Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 10:59
                    Witam,
                    Gdybyś miał ochotę poczytać sobie moje wypowiedzi, sam byś je znalazł. Przecież
                    wystarczy wpisać w wyszukiwarce mój nick, zaznaczyć "autor", i już je masz.
                    Wybacz, że nie podam Ci linków, ale jestem modemowcem korzystającym z "taniego"
                    pakietu (aż 15 godzin za jedyne 37 zł:-) telekomuny. Ty masz neostratę, więc
                    pobuszuj sobie. Myślę, że każdy normalny gość jest choć trochę zorientowany w
                    cenach usług telekomunikacyjnych w Polsce i w innych krajach. Zrób sobie małe
                    porównanie a może zakumasz, o co chodzi. Słowa zachwytu nad ofertą telekomuny
                    to istna prowokacja. Ale wielu straciło już nadzieje na zmiany i nie podejmuje
                    nawet polemiki. Może Unia coś jednak zmieni? Przeczytaj sobie krótką opinię
                    Stefana Bratkowskiego
                    www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_031115/plus_minus_a_14.html
                    Pozdrawiam
                    • hepik1 Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? 22.11.03, 17:50
                      OK,dzięki za czas poświęcony mojej skromnej osobie.Tyle ,że w internecie
                      miliony forów i wszystkiego nie przeczytamy.W miarę zadowolonym posiadaczem Neo
                      jestem od tygodnia i jeszcze nie zdążyłem poznać wszystkich fachowców od
                      poszczególnych rzeczy.Jeśli Cię irytuje ignorancja innych najprościej ich posty
                      puścić mimo uszu.A w związku z tym,że skromnością nie grzeszysz to i ja nie
                      będę.Wpisz mój nick ,zaznacz autor i zobacz ,że ja mam inną specjalizację;)I
                      gdybyś kiedyś czegoś potrzebował wal jak w dym.Spróbuję oddać dług.Choć wielkie
                      g..o mi z tego,że w innych krajach taniej wychodzi.Stamtąd internetu mi nie
                      dociągną.Myślałem naiwnie,że masz konkrety-satelita,radio-też już szukałem u
                      mnie takich możliwości.Zresztą z tą taniością to rzecz względna.Godzinka w cafe
                      internet w Francji ok.4-5 euro.To tylko przykład.Tylko nie pisz,że tam więcej
                      zarabiają,bo to wiem.Tyle ,że porównując do bezyny -która kosztuje tam niewiele
                      ponad 1 euro to jest przebitka 4 krotna.A u mnie w cafe 2 zł.W W-wie z 5 zł.A
                      jeśli to tylko zazdrość,że ty modem a ja Neo-trudno.Jedni jeżdża maluchami inni
                      Mercami a ja Lanosem.Pozdr.
                      • Gość: Hepik Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 05:36
                        Zgadzam się z uwagami krytycznymi wobec TP SA,zwłaszcza kibica,na mój post
                        ostatni jednak yankee już nie odpowiada.Każdy ma kiepskie doświadczenia z TP
                        molochem i ciągle monopolistą.Choć pierwsze jaskółki konkurencyjne się
                        pokazują.Tych doświadczeń tym więcej im człowiek starszego rocznika.Wspomnień
                        kombatanckich nie będzie-bo to tak jakby opowiadać w erze hipermaketów o tym,że
                        kiedyś towarami dostępnymi były: u rzeźnika puste haki,w spożywczych -ocet na
                        półkach a przemysłowych sprzedawczynie.
                        Podajcie jedną alternatywę-która zapewni dostęp do internetu ,która będzie
                        zdecydowanie tańsza od TP SA i zapewniająca takie warunki.Satelito- radio
                        narazie nie dla mnie z przyczyn obiektywno-technicznych,przez kablówkęTV u mnie
                        258kbs kosztuje 109 PLN abonament plus inst.300 złplus inst.TV kabla 200 PLN i
                        konieczność wykupienia abonamentu TV minimum II pakiet za 30PLN.Czyli już
                        tylko,reasumując-sam abonament razem .110 za 258 .Nie mówiąc,że tam też mnie
                        olewają,jeszcze bardziej niż w Tepsie.Nie wszyscy mieszkamy w blokach,gdzie
                        można tworzyć sieci lokalne.A jeśli Yankee korzysta z modemu impulsowego to
                        nawet korzystając z onetu czy interi i tak część pieniędzy i tak wpłaca TP
                        SA.Ale to już jego problem.
        • Gość: piecyk gazowy Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: 212.33.65.* 22.11.03, 12:24
          Gość portalu: hepik napisał(a):

> PS Jako strona startowa wchodzi zawsze www.neostrada i to przeszkadza bo
          > wolałbym GW.Ale to chyba dla piecyka pestka co:)

To nie chodzi o to czy to jest pestka czy nie (dla mnie i dla Ciebie pestka,
          dla kogoś "noce nieprzespane"). Chodzi o zasady. Czy ktoś (program) mnie pyta
          czy pozwalam na zmianę strony startowej???
          • corregidor Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? 24.11.03, 15:39
            widze że jesteście oblatani w ustawieniach windows
            moze będziecie w stanie mi pomóc, bo pojawił mi się jeden problem:

Przy niektórych stronach www próbuję oglądać wykresy statystyczne, genialny
            produkt- MS widows wyświetla mi komunitak, że muszę załadować java virtual
            machine. Gdy klikam ok download, jestem od razu odsyłany na strone microsoft
            com, gdzie piszą że moje windowsy nie mają zainstalowanego java virtual
            machine, i dalej na tej stronie rozpoczyna sie kilkadziesiąt odsyłaczy, gdzie
            jest napisane że microsoft nie supporuje czegoś tam i żebym sie bujał.

Czy wiecie jak tą cholerną java virtual machine zainstalować i gdzie ją
            znaleźć ?

Te debile redagujące stronę www w microsofcie zapomniały tego napisać

Za wszelkie porady będę bardzo wdzięczny

• Gość: piecyk gazowy Re: PAKIETY TP - Z PLYTĄ CZY BEZ? IP: *.visp.energis.pl 24.11.03, 21:21
              pliki.republika.pl/tool/msjavx86.exe
    • Gość: kibic Re: PAKIETY BEZ WANADOO !!! IP: 213.180.232.* 25.11.03, 00:17
      Witam Dyskutantow.
      W punktach - na wiele narzekan:

1.
      Tu nie chodzilo o Neo tylko o pakiety.

2.
      Wanadoo. Do wielkiej bani. Ale to podobny bzdet, jak wiele innych (np z dyskow
      Chip'a, z roznymi sterownikami albo z netu). Zawsze kazdy stara sie cos wcisnac
      od swojego sponsora - jedni tylko jakies linki, inni reklamy. Tepsa tez.
      Np sa tam zbedne dla nas linki do stron Wanadoo w innych krajach.
      Rowniez dlatego w belce okna pojawia sie pozdrowienie - TP SA wita cie
      w internecie. Szkoda nerwow - prosciej nie zwracac na to uwagi. Gorzej z tymi
      auto-probami polaczen i koniecznoscia psucia myszy zamykaniem tego.
      Domyslna strona (pierwsza, ktora sie otwiera) to w ogole pryszcz - czytajcie
      helpa do Internet Eksplorera. Detalicznie ponizej.

3.
      Pozdrowienie od Tepsy. Krok po kroku: Menu Start > Uruchom > regedit.
      W rejestrze wybrac z menu Znajdź i wpisac ten tekst (TP SA wita cie w
      internecie). Potem Modyfikuj i DEL. Mozna sobie wpisac Precz z Wanadoo.

4.
      Strona Glowna w Int.Eksplorerze. Ikona na Pulpicie > prawa mysza > Własciwosci.
      W segmencie dot. strony glownej wybrac Uzyj pustej. Otwiera sie szybko. Mozna
      tak zostawic, albo wpisac adres tego, co sie chce widziec na dzien dobry -
      np www.wp.pl i wtedy przy otwarciu wyskoczy Wirtualna.

5.
      Pakiety nie wymagaja wcale Wanadoo. Niektorym potrzebny jest pierwszy raz
      - dla automatycznej konfiguracji. Potem wydrukowac/przepisac (i zachowac!)
      nazwe i haslo Uzytkownika Pakietu (nie poczty) oraz nr.tel. Zrobic sobie nowe
      polaczenie DialUp i tam zamiast Uzytkownik/haslo/nr.tel (ppp/ppp/0202122)
      wpisac to co sie dostalo od Tepsy do pakietu (np FFyyzz123/xxPPjj5566/0202130
      - to nr pakietowy). Pozniej odinstalowac Wanadoo.

6.
      Przylaczam sie do wszystkich glosow ludzi zirytowanych na TP SA. Na nich chyba
      potrzebny nam tylko kalasznikow, albo wiazka granatow. Zwlaszcza po likwidacji
      wszystkich Biur Napraw Telefonow. Unikajcie klopotow, chocby nawet ze zwyklym
      telefonem. Wymyslili cos lepszego niz Wanadoo - Blekitna Linia TPSA - 9393.
      To dopiero majstersztyk !!!
      Mozna dostac zawalu i sie nie doczekac na rozmowe, albo w ogole na naprawe.
      Totalne olewanie klienta, byle tylko wyciagnac z niego jakas forse. Na dodatek
      ten system jest ogolnopolski (mnie sie raz zglosil facet siedzacy 180 km dalej
      i najpierw spytal o moj numer kierunkowy).
      Ale to nie rozumiem na tym watku slowa "telekomuna". Obysmy mieli teraz tylko
      takie problemy jak byly za telekomuny, bo obecne przyprawiaja o zawrot glowy.

Pozdrawiam
      • Gość: hepik Re: Yankee-alternatywa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 14:03
        Czas leci.
        • Gość: yankee Re: Yankee-alternatywa! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 20:02
          Marudzisz,hepik:-) Zdecydowana większość Polaków nie ma wyboru, to jest
          oczywiste. Monopol telekomuny ma się bardzo dobrze (wybacz, kibic, ale
          pozostanę przy swoim nazewnictwie, chociaż poprzedni system wywołuje u mnie
          raczej ciepłe wspomnienia, był tak inny od złodziejokapitalizmu, którym możemy
          się dzisiaj "cieszyć"). Ale tutaj największą winę ponoszą nasi przekupni
          politycy i zależni od nich urzędnicy. Te złodziejskie ścierwa, za odpowiednią
          opłatą, wprowadzają "regulacje", dzięki którym o liberalizmie w wielu
          dziedzinach gospodarki możemy sobie jedynie pomarzyć. Zapewne czytałeś kiedyś
          artykuły prasowe na temat prywatyzacji tepsy. Ówczesny rząd dał Francuzom
          obietnicę monopolu na kilka ładnych lat. I tepsy wykorzystują sytuację na
          maksa. Ale mam nadzieję, że abonenci im tego nigdy nie zapomną.
          Nie wiem, jak wygląda sytuacja w Twoim miejscu zamieszkania. Być może masz
          alternatywę w dostępie do sieci, ale jej nie dostrzegasz. W niewielkich
          miastach z reguły działa jedna lub dwie firmy oferujace dostęp radiowy. Tutaj
          abonament wynosi przeważnie około 50 zł na miesiąc. Instalacja nie jest
          wprawdzie tania, ale do przełknięcia. Coraz prężniej działają w tym temacie
          telewizje kablowe. Np. łódzka Toya przygotowała ofertę o przepustowości 512/512
          za 99 zł. Blokersi mogą ponadto organizować się w sieci blokowe/osiedlowe.
          Prawdziwa tragedia jest natomiast na peryferiach miast i na terenach wiejskich.
          Ja np. jestem skazany na modem i nienawidzę telekomuny za to, że nie oferuje
          nieograniczonego dial-upa za rozsądną cenę. Jasne, że nie umywałoby się to do
          broadbandu, ale do przeglądania stron www, obsługi kont bankowych czy
          inwestycyjnych by wystarczyło.
          Oddawanie zestawów przez moich znajomych bardzo mnie ucieszyło, im więcej ludzi
          zwróci im to badziewie, tym lepiej. Może wreszcie zrozumieją, że Polak nie jest
          taki głupi, jak myśleli i że nie można go okradać bez końca. Chyba musisz mieć
          bogatą żonę, skoro akceptujesz cenę neostraty:-) A co powiesz na ogromny
          abonament bez darmowych impulsów, i czy podoba Ci się plan sekundowy tpdom?
          Widziałeś teledysk Kur do kawałka Telekomunikacja? Możesz go zassać tutaj:
          ftp://ftp.mp3.wp.pl/video/kury/tele_hi.avi .
          Powinieneś rozumieć, jak zbawienny wpływ na strategów z telekomuny mogą mieć
          masowe zwroty zestawów neostraty:-) Jeżeli logiczne myślenie nie jest im obce,
          to powinni znacznie obniżyć cenę. A to ucieszyłoby zapewne i Ciebie. Pozdrawiam
          • Gość: hepik Re: Yankee-alternatywa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 21:09
            z komuną i kapitalizmem to trochę na inny temat.I dyskusja trochę bez
            sensu.Czternaście lat to trochę mało abyśmy mieli taki dobrobyt jak w
            gospodarkach zachodnich.Choć i tam...Dobra.Co do innych promocji Tepsy to
            faktycznie śmieszą-wystarczy wziąć do ręki kalkulator i policzyć ile kosztują
            darmowe godziny przy telefonie.Tu zgoda.A żona faktycznie nie pracuje w kasie
            hipermarketu.Ja też nie.Ja nie będę jeździł Mercedesem ale te 150 mimo wszystko
            może wydam.Radio-o tym myślę-tylko sąsiedzi trochę daleko bo posesja spora.I
            kto się z nimi będzie użerać jak im się znudzi płacić część abonamentu?Ruskich
            wynajmę?Dobra,chyba czas kończyć tę dyskusję Pozdr.
            • Gość: hepik Re: Yankee-alternatywa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 21:10
              A 150 PLN to tyle ile nawet bezrobotni wydają na papierosy,Ja rzuciłem.
              • Gość: yankee Re: Yankee-alternatywa! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 23:22
                Uważam, że nie odszedłem od tematu. Wpływ polityków na gospodarkę jest i będzie
                ogromny, o wiele za duży. A przez te czternaście lat mieliśmy względny
                dobrobyt, dopiero teraz moze zacząć się Meksyk:-)
                Cieszę się, że jesteś człowiekiem sukcesu, chyba jednak nie rozumiesz, co to
                znaczy: powszechna dostępność usługi. Liczą się tutaj nie tylko możliwości
                techniczne operatora, ale i możliwości finansowe społeczeństwa. Ale może
                właśnie o to chodzi, żeby plebs nie zaśmiecał internetu?:-(
                Powinieneś też zdawać sobie sprawę z tego, jak zgubny wpływ na rozwój
                gospodarczy mają zbyt wysokie ceny usług telekomunikacyjnych.
                Dobrze, kończymy temat. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka