Gość: Danjou IP: *.cpartners.pl 13.03.09, 11:59 A co z userami mającymi mixplusa? Czy dalej będę płacił 66 czy nawet 60gr za minutę? Plus dla stałych klientów nie ma atrakcyjnej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mageillusionist Re: Simplus odpowie na Play Fresh 13.03.09, 13:03 Gość portalu: Danjou napisał(a): > A co z userami mającymi mixplusa? Czy dalej będę płacił 66 czy nawet 60gr za > minutę? Plus dla stałych klientów nie ma atrakcyjnej oferty. Stałych zawsze mają gdzieś ;] Dlatego lepiej korzystać z pre-paidów, a telefon kupować osobno, bo w promocji często jest drożej niż na Allegro. Ja póki co nie narzekam, bo na stronie orange sobie zmieniam co rok typ karty pre-paid na nowszą ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Simplus odpowie na Play Fresh IP: *.inowroclaw.mm.pl 13.03.09, 13:11 tez od jakiegos czasu mam telefon w pre-paid'zie - a telefon mozna kupic na Allegro lub w promocjach w MM lub Saturn - moja kieszen mowi ze to byl dobry wybor :D Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Simplus odpowie na Play Fresh 13.03.09, 14:18 Potwierdzam - uciekać od abonamentu jak najdalej. Dasz się złapać na "telefon za złotówkę" - a przez następny rok czy dwa jesteś dla nich krową dojną. A doją ile wlezie, nie ma na rynku operatora, który dba o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhjhj Simplus odpowie na Play Fresh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 13:09 Popłakałem się ze śmiechu. Simplus odpowiada! Podstawowa stawka taka sama jak w Plej. Darmowe smsy prawie jak w Pleju po Uwaga! dodatkowym doładowaniu dla Uwaga! wybranych. Pakiety bez Uwaga! informacji o wyczerpaniu i zakończeniu okresu ważności (kutafony okradli mnie na 80 zł). A z aktywacją roamingu poza granicami trzeba odprawiać diabelskie sztuczki. Innowacyjność Plusa objawia się przeskokiem małej iskierki średnio w bliżej nie określonym miejscu w Plusie. raz na 1,5-2 lata. A jak już coś wymyślą, to spie... na maksa (np. teleprzelew). Plus staje się równie prestiżowy jak Poręcz. To zapewne wpływ kur.ewsk.iej czerwieni Vodafone, tak jak ped.als.ki róż T-mobile wpłynął na Erę. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Simplus odpowie na Play Fresh 13.03.09, 14:33 o rwa kulszowa, ale porównanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Simplus odpowie na Play Fresh IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.09, 15:35 ja to mam trochę inne pytanie - jak to jest, że w Polsce, jako jedynym znanym mi kraju UE, operatorzy telekomunikacyjni zainkasowane, ale nie wykorzystane w okresie użytkowania numeru pieniądze od klienta za pre-paid zwyczajnie sobie przywłaszczają? czyli kradną. w UK taki T-Mobile np. niewykorzystane pieniądze klienta z pre-paida trzyma na jego koncie i w momencie doładowania konta są one w dalszym ciągu do wykorzystania. w Polsce taki Orange na przykład - ale jet to powszechna praktyka wszystkich operatorów - swoich klientów zwyczajnie okrada, odmawiając im usług, za które już przecież zapłacili. a najlepsze, że UOKiK przez lata nie dopatruje się w takich złodziejskich praktykach uchybień!!1 czy to ta złodziejska, wolna Polska właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Simplus odpowie na Play Fresh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 13:40 Oferta Play Fresh jest atrakcyjna. Zamierzam skorzystac z niej. Odpowiedz Link Zgłoś
orr79 chyba najwyższy czas obciąć złodziejskie stawki... 13.03.09, 13:49 ...i pogratulować Panom z Playa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Nigdy z Plusem.Kradna.A Play jest najlepszy 13.03.09, 13:58 No i jest najtanszy.Watpie,czy ktorys z operatorow dorowna Playowi w stawce 29 groszy.Mocno w to watpie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax dorówna, dorównuje już od 2 lat IP: *.acn.waw.pl 15.03.09, 23:28 Jest oferta, gdzie wychodzi 5 gr/min. To pre-paid ... Play, taki sprzed 2 lat. Jak dużo do Ciebie dzwonią, to wychodzi 10-20 gr/min. Do mnie dzwonią bardzo dużo i wychodzi mi 5 gr/min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh Kryzys Panie i Panowie IP: 89.174.59.* 18.03.09, 08:38 Dzięki Play'owi zaczną się zwolnienia w Orange, Erze i Plusie ;) Zachłanność pierwszej trójki zemści się na nich w tym roku - nie będzie premii, nie będzie radosnej gwiazdki. Czekam z niecierpliwością na równanie do obecnego lidera w atrakcyjnych stawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: off Simplus odpowie na Play Fresh IP: 78.8.138.* 13.03.09, 13:56 najlepsze są komunikaty ostrzegające o tym, że jeżeli w ciągu miesiąca nie przedłużysz konta, cała jego zawartośc przepada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Żenada, a nie atak na Playa ! IP: *.4web.pl 13.03.09, 13:57 szczegóły: telepolis.pl/news.php?id=14250 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwwwwwww Re: Żenada, a nie atak na Playa ! IP: 84.38.22.* 13.03.09, 15:13 Wcale nie zenada. Wystarczy by utrzymac uzytkowników. Walczyć o nowych nie ma wiekszego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przygoda Re: a ci z abonamentem to zawsze będą w dupę bici IP: *.lodz.mm.pl 13.03.09, 14:42 Beda, jak chcesz telefon za 1 zl to plac 100 zl wiecej za polaczenia przez 2 lata! Lepiej kup starter a telefonu poszukaj na allegro! Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: a ci z abonamentem to zawsze będą w dupę bici 13.03.09, 15:05 ale w tym logiki nie ma.. kogo bardziej będziesz cenił, jako handlowiec? stałego klienta czy kogoś kto od czasu do czasu wyda u ciebie 20 zeta? jako stały klient plusa czuję się dyskryminowany zarówno cenami, promocjami jak i samą obsługą..nawet nie mogę o kilka dni przesunąć cyklu rozliczeniowego..a i sieć im coś szwankuje także. Co to za polityka, traktując abonentów na zasadzie "podpisałeś umowę to teraz płać"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Re: a ci z abonamentem to zawsze będą w dupę bici IP: *.acn.waw.pl 15.03.09, 23:32 Niestety, najwyższe rachunki płacą tzw. właśni klienci. Tak jest w każdej branży. Jak powiedział kiedyś moja klientka "Tak to już jest, swoim wystawia się najwyższe rachunki". Miała rację w 100%, jej instytut płacił najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobo Simplus odpowie na Play Fresh IP: *.punkt.pl 13.03.09, 14:41 mam nadzieje ze ERA szybko odpowie rownie ciekawa oferta ,jesli nie to jak tylko wygasnie mi waznosc konta w happy uciekam do fresh'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Odpowie godnie czy jedynie żartem? IP: 213.155.183.* 13.03.09, 18:50 Co mi po obniżonych stawkach, skoro muszę płacić za przedłużenie 30 zł miesięcznie. Niestety o TYM Plus nie pisze, więc ważność chyba się nie zmieni. W Play za 5 zł przedłużymy na rok, w Plusie na 2 dni. Dziękuję za taką "odpowiedź";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dc3e Simplus odpowie na Play Fresh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 19:28 Na reszcie coś się zaczyna dziać. Pani z Ery, która dzwoniła do mnie w celu przedłużenia abonamentu była zszokowana jak jej powiedziałem, że przechodzę do Play bo mają o wiele lepszą ofertę i tańsze telefony. Czas wybudzić się z upojnego letargu drodzy państwo operatorzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Simplus odpowie na Play Fresh IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 12:23 No to tabelka najtańsza oferta na kartę pablik.pl/analizy/prepaid/ się nieźle rozjedzie hhihi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Simplus odpowie na Play Fresh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 11:40 Dokładnie, te wszystkie tabelki nie będą miały już nie długo prawa egzystencji... Simplus wprowadził nową ofertę, Heyah też, pewnie jakoś nie długo Orange też coś wprowadzi... Więc będzie trzeba robić nowe :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek No! No! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 22:41 Do tej pory uważałem Playa za cos gorszego. Szczególnie reklamy w stylu "sex na smutno" mnie do niego zrażały. Także cenniki miał nieszczególne. Ale teraz chyba przeniosę sie do nich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calaPrawdaoPlay Simplus odpowie na Play Fresh IP: 80.72.44.* 18.03.09, 10:15 A prawda jest taka: Play jedzie po bandzie bo UKE mu na to pozwala, tak naprawde wcale nie interesuje go cena 29gr tylko 65 gr ktora dostaje w interkonekcie za polaczenia przychodzace od Plusa, Ery i Orange, i dlatego ta trójka jest wściekła i niewiele może zrobic. Drugi fakt jest taki że trójka w swojej wściekłości gra nie fair i nie łaczy rozmów do Play, wiele razy miałem taką sytuację że telefon w zasięgu, zalogowany do sieci a dodzownić sie nie można. To oczywiste że pozostali operatorzy nie chca placic plajowi 65gr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający zmowa cenowa IP: 94.254.244.* 18.03.09, 12:06 Dlaczego nikt, np. Urząd Komuinikacji Elektronicznej, albo ktoś inny nie dobierze się operatorom zmaiwającym się co do ceny połączeń wychodzących do sieci Play? Czy to normalne, że wszyscy akurat do Play podwyższają opłate za minute połączenia (w okolicach 72 -75 gorszy). To jest jakiś spisek, którym odpowiedni urząd powinien się zająć! Firmy jak Plus, Orange i Era mszczą sie na Play za to, że potrafi wyłamać się, i oferować klientom konkurencyjne stawki za połączenia. Nie wiem czy to dotrze gdzie trzeba, ale oficjalnie, jako obywatel pytam Panią Szefową UKE - czy taka zmowa jest legalna? Czy podnoszenie opłat za połączenia wychodzące akurat do sieci Play są zgodne z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zmowa cenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 12:58 A ja się zastanawiam czy i jak ludziom takim jak Ty tłumaczyć że to nie W3 wyznacza takie stawki tylko UKE!! To że z Orange połączenia do Playa są droższe nie zależy na Boga od Orange!! W3 stara się nie dopłacać po prostu do ceny za minutę... Ale tak szczerze jak masz abonament z naliczaniem złotówkowym to chyba wiesz co i ile kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beast Przeterminowany news IP: 94.72.107.* 21.03.09, 18:42 Przecież plus oficjalnie wprowadził do sprzedaży nowe taryfy simplusowe już na początku tygodnia. Autor tekstu się nie popisał... Odpowiedz Link Zgłoś