Dodaj do ulubionych

Chcę sie nauczyc robic strony???

IP: *.udn.pl 24.11.03, 17:39
Chcialbym sie nauczyc robic strony internetowe chcialbym poprosic o
instukcje od czego mam zacząc gdzie szukac ???
Obserwuj wątek
    • da.killa Re: Chcę sie nauczyc robic strony??? 24.11.03, 18:14
      webmaster.helion.pl
      • Gość: Adolf Re: Chcę sie nauczyc robic strony??? IP: *.udn.pl 24.11.03, 18:27
        Ksiazka wystarczy mi chcialbymwiedziec czy widziales ta ksiazke i czy jest
        dobra :)
        • da.killa Re: Chcę sie nauczyc robic strony??? 24.11.03, 18:40
          Gość portalu: Adolf napisał(a):

> Ksiazka wystarczy mi chcialbymwiedziec czy widziales ta ksiazke i czy jest
          > dobra :)

Odpuść sobie książki. Kurs do którego link podałem + rozmaite materiały z
          w3c.org (zwłaszcza specyfikacje HTML i XHTML z www.w3.org/MarkUp/
          oraz CSS z www.w3.org/Style/CSS/ ) w połączeniu z podglądaniem źródła
          rozmaitych stron (oczywiście tych porządnie zrobionych) to lepsze rozwiązanie od
          książek.

Do tego dojdzie regularne przeglądanie serwisów dla Weboli, takich jak A List
          Apart (www.alistapart.com/ ), trochę talentu i dużo godzin odsiedzianych
          przy klepaniu i gotowe - jesteś Webmasterem :)

da.killa
          • Gość: Adaś Re: Chcę sie nauczyc robic strony??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 19:09
            jest promocja na książki - polecam: abc.wiedza.net/index.php?go=promocje
            lepiej zacznij od Pajączka, Dreamweavera 3 triala, Arachnophilię, takich
            programów jest mnóstwo. W notniku będziesz wklepywał kody 3 dnia, a w dobrym
            edytorze WYSIWYG z podglądem kodu 3 godziny. Zobacz np.:
            www.programfiles.com/Default.asp?CatId=116
    • Gość: sss Re: Chcę sie nauczyc robic strony??? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.11.03, 23:37
      Nie badź Frajer nie kupój ksiazek kupisz ksiazke i potem zadna ksiegarnia z uzywanymi ksiazkami nie kupi jej
      Pamietaj ze ksiazka to raczej Makulatura dosłownie bo nie odsprzedasz jej
      Ja troche mam duzo ksiazek dałbym darmo komus gracą mi mieszkanie tylko

a co do strony pamietaj ze robienie strony składa sie z trzech etapów

PIERWSY ETAP robisz strone tylko wdomu swoim na domowym komputerze nigdzie jej nie wysyłasz pamietaj ze twoja strona www moze byc u ciebie w domu albo po za domem np. gdzies w niemczech

DRUGI ETAP to założenie konta www konto www zakłada sie podobnie jak konto poczty elektronicznej

TRZECI ETAP to wysłanie strony www na konto www ( trzeci etap wiaze sie z protokołem FTP)

by wysyłac strone FTP nie trzeba wiedziec co to jest FTP tak dogłębnie bo sa programy do obsługi ftp z interfejsem graficznym
      czli Pokonuj Etapy
      FAKTY to są takie

że Strone www jest wstanie zrobić przecietny szesciolatek (szescioletnie dziecko) które umie biegle czytac i pisać
      Najprostsza strona www skłąda sie bodajże z szesciu linijek tekstu
      Ogólnie
      Liczba osób która umie robic strony www powieksza sie a to z tego powodów że robienia stron www już teraz w Polsce Uczy sie w Gimnazjach
      Jak bedziesz etapami to robił i dopytasz sie jak ci cos nie tak bedzie szło to uda ci sie

Moge ci dac wskazówke

Zrób takie cos ! sciagnij plik MP3 jakas piosenke
      i jak sciagniesz tego Mp3 czy jak masz na płytce mp3
      Wrzuć piosenke na pulpit jakiś plik MP3
      i spróbuj gtak zrobić z plikiem MP3 by odsłoniła sie koncówka MP3

bo ona jest ukryta
      wkazdym badz razie dowiedz sie jak sie osłania ukryte koncówki plików

windows ukrywa koncówki o nazwach koncowych

MPG
      MP3
      TXT
      RTF
      pamietaj ze jak masz na pulpicie dokument i utworzysz go w notatniku
      i nazewiesz go np. Dokument111 to on tak sie nie nazywaon sie nazywa Dokument111.txt
      jak znasz to o czym ci pisze to ci sie uda
      BARDZO WAZNE PAMIETAJ ŻE ZMIENIAJĄC KONCÓWKE PLIKU TXT NA HTML bedziesz miał na pulpicie zamiast tekstu ikonke strony www...
      • Gość: sss sorry za uje ó IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.11.03, 23:38
        :)
    • Gość: mika_p Re: Chcę sie nauczyc robic strony??? IP: *.class144.petrotel.pl 24.11.03, 23:42
      Pierwsze, najważniejsze, to wiedzieć, co się chce mieć na tej stronie. A
      reszta, to już techniczne problemy,najpierw trzeba rzecz starannnie przemysleć.
    • Gość: sss Ja umiem robic stronki i nie mam stronki E J TY je IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.11.03, 23:54
      Po co robiłem na www.onet.pl inaczer republika i po pół roku po mimo aktualizacji skasowali ~~admini

E J TY jeszcze sobie zapamietaj że np.
      Czym sie rózni WINDOWS od MAC OS

System operacyjny MAC OS nie potrafi ukrywać koncówek typu
      TXT MP3 MPG itd.
      a windows Potrafi ukrywać koncówki typu

TXT MP3 MPG
      czyli ty muusisz moze wiesz odkrywać koncówki plików to ci ułatwi sprawe
      Odkryjesz koncówki plików ukryte w ~~OPCJE ---->FOLDERY
      Jak bys cos pisał to pisz tylko w notatniku
      oczywiscie mam namysli ten notatnik który jest w windows
      nie pisz zadnych tekstów html w edytorach tekstu OFFICE 2000

wogóle najlepiej jak masz jaki kolwiek edytor tekstu OFFICE robić HTML tylko w notatniku to prawda ze mozna robić w edytorach tekstu html ja popieram umiejetność robienia stron na wiele sposobów ogólnie a nie tylko zeby robic tylko strone www jakimsjednym sposobem .....
      • yasny Re: Ja umiem robic stronki i nie mam stronki E J 25.11.03, 08:06
        czy ty przez chwile zastanowiles sie nad tym co piszesz?
        pomijam kompletny chaos, ale po co kolesiowi wiedza o roznicy miecy makiem a win? (zreszta jesli to jest wg. ciebie glowna roznica to gratuluje ;))
        po jaka cholere polecasz notatnik?
        przeciez to niewygodne, jest problem z kodowaniem itd.
        przeciez on nie ma wyryc na pamiec i co gorsze - recznie wklepywac kazdego znaku kodu - to bez sensu

lepiej uzyc jakiegos z dziesiatek darmowych edytorow (np. pajaczek, kompozytor stron z pakietu mozilli, website pro itd.)
    • Gość: komputrzak Re: Chcę sie nauczyc robic strony??? IP: *.nyc.rr.com 25.11.03, 19:54
      Goraco zachecam do kupienia ksiazki HTML dla poczatkujacych, mozliwie taniej i
      tylko w celu powierzchownego poznania kodu.
      Nastepnie prosze sciagnac darmowy edytor HTML (moim zdaniem bardzo dobry)
      AceHTML 5 Freeware i eksperymentowac. Po tygodniu idzie jak z platka.
      freeware.acehtml.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka