Dodaj do ulubionych

Nowa konsola Zeebo już w kwietniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 19:12
Drogi autorze news'a - pisząc "Play Station" czy "Xboks" popełniasz błąd
ortograficzny, pisze się "PlayStation" i "Xbox" - tego drugiego nie
spolszczamy (obowiązuje nazwa własna) a ten pierwszy jest (i od czasów PSX'a)
zawsze był jednym wyrazem.
Przeciętnego czytelnika to nie wzruszy, gracza konsolowego będącego w branży
od 10 lat - już tak;)
Obserwuj wątek
    • Gość: tommy Nowa konsola Zeebo już w kwietniu IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 25.03.09, 08:57
      To jakis zart?
    • Gość: Inco Re: Nowa konsola Zeebo już w kwietniu IP: *.e-wro.net.pl 25.03.09, 10:16
      Tak myślę że gazeta wystartowała w wyścigu kto najwcześniej zrobi żart na 1
      kwietnia, ale cholera jest dopiero 25. A newsy o telefonach komórkowych
      wstrzykiwanych do ucha, grach bez komputera i teraz to pojawiają się od 23 marca
      ! To już nie jest zabawa tylko świadome wprowadzanie ludzi w błąd.
    • Gość: gosc wooooooooooow IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 10:28
      nie wiem co powiedziec ,.. ta konsola wydaje sie tak bez sensu i
      spozniona o 10 lat ze nawet z grami z 5 dolkow moze miec problem ze
      sprzedaniem. chyba ze ludzie potraktuja ja jako takie vintage-arcade
      ,ze niby bedzie mozna przyciac w stare gry jak pokazny quake czy
      jakis pacman..u nich zapewne mozna kupic xboxa (nawet jezeli
      uzywanego troche) w cenie ponizej 200 usd i piracic gry, kto to
      kupi?
      • Gość: Savanter Re: wooooooooooow IP: *.static.espol.com.pl 25.03.09, 22:24
        Ta konsola MA SENS tylko nie dla nas. Bo to nie jest produkt dla nas.

Producent JASNO deklaruje że konsola ma zdobyc rynek BRIC (Brazylia, Rosja,
        Indie, Chiny) a nie EU czy US. I to robi duża różnicę.

Dla nas rozrywka rozdzielczości 640x480 na wielkiej plazmie w dużym pokoju to
        kiepski żart.
        Ale konsola za 30-40% ceny najtańszego współczesnego odpowiednika (xBox Arcade)
        podłączonego do kineskopu 28' (którego i tak podziwia pół wioski/dzielnicy) dla
        przedstawiciela lokalnej klasy średniej (będącym laikiem IT) w rejonie w którym
        o stałym łączu słyszano ostatnio tylko w TV może wydać się interesującą zabawką
        dla dzieci (zazwyczaj wielu). Dostęp do "tanich", jak na nasze portfele, gier
        jest tylko zaletą, gorzej jeśli obowiązkowy będzie stały abonament (konsola
        łączy się z siecią wyłącznie przez GSM/UMTS), ale kilka pierwszych miesięcy może
        być wliczone w cenę.

Wydaje mi się że głównym rynkiem tego gadżetu mogą być Indie i ewentualnie Chiny
        - w Ameryce łacińskiej i Rosji króluje piractwo a społeczeństwo widziało już na
        własne do czego zdolne są konsole 3. generacji. Inna sprawa czy ta konstrukcja
        nie zostanie z czasem scrackowana (ma port SD, więc teoretycznie instalacja gier
        "offline" może być możliwa).

Jednym zdaniem: raczej nie spodziewam się popularności tego sprzętu w Polsce.
        Ewentualnie jedynym plusem dla nas może spadek cen smartfonów/pojawienie się
        gier "3D" na platformy przenośne.
        • Gość: maxxxx Re: wooooooooooow IP: 78.8.223.* 29.03.09, 16:15
          Ta konsola nie jest, taka bardzo słabsza od wii, która się najlepiej sprzedaje,
          a więc u nas też ma szanse.
    • Gość: red.mib Re: Nowa konsola Zeebo już w kwietniu IP: 10.200.53.* 25.03.09, 11:59
      Za poprawkę dziękuję. PlayStation już poprawiłem.

Co do Xboksa - problem w tym, że gdy odmieniamy wyrazy zakończone na -x, to przy
      odmianie piszemy -ks-. I nie ma tu znaczenia czy wyraz jest nazwą własną czy
      nie. Porównaj np Linux, ale już Linuksa:
      so.pwn.pl/lista.php?co=linux
    • Gość: LOL Nowa konsola Zeebo już w kwietniu IP: *.raciborz.vectranet.pl 08.10.09, 21:11
      co za ciul w brazylii by to kupił, jak już tam niektórzy mają strony
      internetowe z takimi grami jak Crysis XD. Toż to quake jest, japie......
      epoka kamienia łupanego... w Japonii by uznali ten sprzęt za zabytek tak jak
      PS2 ;) PSX za 100zł od tego gówna lepsze...
    • ad4mus Re: Nowa konsola Zeebo już w kwietniu 25.04.18, 14:05
      jak widać PS się opyla, bo co jakiś czas są takie akcje jak teraz tz tą wymianą w media expert
      • magicznadlon Re: Nowa konsola Zeebo już w kwietniu 27.04.18, 17:43
        @ad4mus dokładnie, ja oddałem za 350 zł i dostałem bon 350 zł, super akcja media expert, widzę że wszędzie już o niej piszą XD
        • ad4mus Re: Nowa konsola Zeebo już w kwietniu 29.04.18, 12:50
          za lima 1tb dostajesz 500 + 500

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka