Gość: klm IP: 150.254.210.* 04.12.03, 08:48 chcę wejść w dos do katalogu oznaczonego m.in. tyldą. niestety nie wiem jakiej kombinacji klawiszy trzeba użyć do napisania tyldy. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam klm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szagmir Re: problem z tyldą IP: 172.16.3.* 04.12.03, 12:16 obok klawisza "1" po lewej stronie jest inny klawisz. kiedy wciśniesz go razem z SHIFTem otrzymasz tyldę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Re: problem z tyldą 04.12.03, 12:32 Jeśli nie zadziała, to masz pewnie aktywny sterownik polskiej klawiatury. Uruchom keyb us (to przełączy na sterownik klawiatury USA) i powinno działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: problem z tyldą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 12:38 SPECJALIŚCI! Nóż mi się w kieszeni otwiera! Tylda: Lewy Alt + 126 (z klawiatury numerycznej) Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Re: problem z tyldą 04.12.03, 14:58 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > SPECJALIŚCI! Nóż mi się w kieszeni otwiera! > Tylda: > Lewy Alt + 126 (z klawiatury numerycznej) Czy zamiast naciskać Enter naciskasz Alt+13, a zamiast Esc Alt+27 ? Przecież można uruchomić Volkov Commandera lub Norton Commandera i biegać po wszystkich katalogach. pzdr (z szafy wysunął mi się AK-MS). Odpowiedz Link Zgłoś
mlekota Re: problem z tyldą 04.12.03, 15:18 Albo prościej - naciśnij SHIFT+ten klawisz obok jedynki, a następnie spację. Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: problem z tyldą 04.12.03, 22:35 mlekota napisał: > Albo prościej - naciśnij SHIFT+ten klawisz obok jedynki, a następnie spację. A zrób to w DOS-ie... Odpowiedz Link Zgłoś
mlekota Re: problem z tyldą 05.12.03, 11:02 W DOSie nie działa? No to przełączamy się na klawiaturę amerykańską: ALT+CTRL+F2 bodajże. I tylda działa. Człowiek zapomniał, że można jeszcze odpalić DOS inaczej niż jako okno w Windows... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: problem z tyldą IP: *.chello.pl 06.12.03, 22:15 Ja to robie tak ze naciskam shift i klawisz obok 1 a potem znowu ten klawisz i backspace. Zawsze dziala. Niezawodne:) Co to jest DOS?! Odpowiedz Link Zgłoś