Gość: pomarańczowe łajno IP: *.kolornet.pl 14.05.09, 01:26 jak zwykle wszystko kopiują. sami nigdy nic nie wymyślili, tylko ciągle coś zrzynają, dla zasady w życiu nie skorzystam z ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: evil Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 16:26 Nawet jeśli to jest kopia akcji Ery to wydaje mi sie, że jest to ulepszona kopia. W zasadzie każdy uzytkwonik tej loterii ma szanse na wygraną, nie chodzi tu o ściganie, kto wyśle więcej smsów, kto bardziej wydrenuje kieszeń. I choćby pod tym względem jest to lepsza sytuacja, niż w przypadku Ery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 12:42 ja mam już tysiące losów - ciekawe ile trzeba wydac chyba 12.000.000 zł - bo tyle ma klientów orange - aby wygrac to auto. Udało im się mnie nabierac czytaj : oszukiwac przez trzy tygodnie. Codziennie wydaje kupe kasy na losy i nic!!!!!koniec z tym. p.s. znajomi tez rezygnuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEVITO Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 18:49 Orange nie rozdaje- tylko sprzedaje samochody , zerżneli mnie na 400zł, i dalej mnie chcą naciągać. Jak to się mówi "nikt nic nigdy ci nie da". Radze nie grać w ich gierki ,ja zakończyłem i zrezygnowałem z orange - dla mnie to czyste złodziejstwo i naciąganie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgora Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.tpn.ceron.pl 22.06.09, 19:49 Ciekawe ile osób już wygrało? Ja wysłałem dzisiaj smsa. Od tej pory przychodzą do mnie smsy żebym wysłał kolejne. Nie dajcie się nabijać w butelkę. Na jednym smsie się nie kończy!!! Orange czeka na kolejne i na Waszą kasę. Ktoś musi zapłacić za te samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Orange rozda klientom 150 BMW 11.07.09, 13:26 Prezes Orange chyba nie zdaje sobie sprawy, że organizując ten konkurs, może ściagnąć na firmę kolosalne kłopotyz powodu nie przestrzegania regulaminu przez realizatorów konkursu 150BMW. Uczestnicze w tym konkursie i troche po niewczasie spostrzegłem,że Orange bezczelnie wyłudza kolejne wpłaty 4,88 a to za sprawą wysyłanych do uczestników konkursu wiadomości o treści: "Protokół przekazania jest gotowy w, wyślij sms na 7400 etc" lub inny o tresci; "czy chcesz jeździć bmw czy chcesz gotówke 100.000zł..." Miałem chyba prawo sądzić, że maszyna losująca wylosowała mój nr. telefonu i otrzymam samochód lub kase!!!!! Nic podobnego? odpowiadałem na te sms-y i co w zamian gucio! Te cytowane wiadomości nie mają uzasadnienia w regulaminie. Myślę, że przebiegowi tego konkursu powinien zainteresować sie prokurator, a Ci uczestnicy , którzy otrzymali podobne w tresci komunikaty z 7400 powinni wystapić z pozwem do sadu o wydanie samochodu bądź gotówki. Tag1 Odpowiedz Link Zgłoś
valentino1986 Re: Orange rozda klientom 150 BMW 11.07.09, 16:52 No ja rowniez nie lubie takiego kopiowania. Gdybym byl wlascicielem jakiejs firmy, o bym nie pozwolil na skopiowanie ruchu konkurencji, bo to jest takie przyznannie sie "tak, konkurencja byla od nas lepsza". podobnie jest na rynku podbijarek, gdzie rozne nowe serwisy kopiują rozwiązania od fruli.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacydacy Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.rueckblen.de 14.07.09, 20:03 widze, ze nie ja jedyny zauwazylem podobienstwo. na rynku podbijarek, to jest calkowia porazka, bo tam cały rynek kopiuje od fruli;/ chociaz to tez taki "samoboj": bo pokazuja, ze fruli jest najlepsze, przyznaja sie do tego kopiujac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: udi Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.nycap.res.rr.com 15.07.09, 23:34 dlatego wlasnie uzywa się produktow pionierskich i korzysta z uslug firm, które wyznaczaja trendy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 22:36 naciągacze Odpowiedz Link Zgłoś
alladyn-solar-batt Re: Orange rozda klientom 150 BMW 26.07.09, 10:25 Gość portalu: pomarańczowe łajno napisał(a): > jak zwykle wszystko kopiują. sami nigdy nic nie wymyślili, tylko ciągle coś > zrzynają, dla zasady w życiu nie skorzystam z ich usług. Dla zasady jedynie zastanawiam się, gdzie pogubiłeś rozum....ale powtarzam- wyłacznie dla zasady :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek291 Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.09, 23:11 JA WYGRAŁEM I MAM DO ODEBRANIA W WARSZAWIE JESTEM Z GORZOWA JEŚLI KTOŚ BĘDZI JECHAŁ PRZEZ GORZÓW PO ODBIÓR TO PROSZĘ O KONTAKT cinek2914@wp,pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 21:24 Ja z tą sprawą mam zamiar udać się do sądu lub rzecznika praw konsumenta , ponieważ cały czas dostaję sms-y , typu , "dokumenty przekazania BMW gotowe ,wyslij tylko 1 sms -a a będzie dużo radości, itp. " Wysłałam już ponad 20 sms-ów i nic , dalej przysyłają mi jakieś bzdety i cały czas naciągają . Nie jestem naiwna , ale jesli taka firma jak Orange pisze o przekazanie dokumentów to brzmi wiarygodnie , czuję się oszukana, na pewno nie zapłacę za sms-y , które wysłałam po tym zapewnieniu , to jest po prostu OSZUSTWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 14:38 Dorka, a czytalas dokladnie regulamin loterii? Tam przeciez jest wyraznie napisane, ze takie smsy przysylaja. Dzieki temu mozna zwiekszyc swoje szanse w grze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 18:39 Tak ,czytałam regulamin , wiem ,że wysyłają podchwytliwe sms-y , ale jeśli piszą , ;apelujemy do właściciela nr ..../mój nr./dokumenty przekazania BMW gotowe to jest czyste oszustwo , jak oni tak mogą, przecież to jest niezgodne z prawem , pozdrawiam wszystkich zawiedzionych i wkurzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 12:54 A z jakim prawem to jest sprzeczne? Tutaj nie ma zadnego naduzycia. Nie ma tam napisane, ze ten sms jest platny i ze kosztuje tyle a tyle? U mnie jest. Kazdy wie, ze to reklama. W regulaminie takze jest napisane, ze moga takie smsy wyslac. Nie widze problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 22:43 Jak to ? Mają prawo oszukiwać klientów, jaka reklama? tak wygląda reklama? ja tu czegos nie rozumiem . Przysyłają mi sms-a , "apelujemy do włściciela nr......o wysłanie smsa, dokumenty przekazania BMW gotowe, to znaczy ze skoro wpisany jest mój nr telefonu to tak jak by tam było wpisane moje nazwisko- jesli się tak pisze to się bierze odpowiedzialnośc za słowa , to po co wpisali moj nr?Jeszce raz potwierdzam to , że nie zapłacę za smsy wysłane przeze mnie po tej wiadomości bo mnie oszukano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 14:30 Moim zdaniem jasne jest, ze to jest informacja marketingowa. Ja tez dostawalem ostatnio tego typu smsy, ale przeciez jezeli jest tam napisane, ze to kosztuje, ten sms. To chyba juz wszystko jasne. Inna sprawa, ze przed wyslaniem takiego smsa zawsze lepiej jest zapoznac sie z regulaminem. Zeby pozniej nie byc tak rozczarowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 22:44 Dla Ciebie jest to informacja marketingowa dla mnie jest to oszustwo i naciąganie , jeśli piszą , że "Pani z nr.......MUSI wysłać sms-a aby odebrać uprawnienia związane z autem BMW " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 15:28 Ale przeciez tam jest odeslanie albo do regulaminu na stronie orange, albo cena tego smsa. Trudno jest pomylic to z czymkolwiek innym niz reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 20:37 Wiadomo, że za smsy należy płacić , że jest to konkurs , w którym bierzesz udział dobrowolnie, ale jesli jest tam podane , że mam odebrać uprawnienia to myślałam , że maszyna mnie wylosowała, każdy by tak zrozumiał, jeśli jest to reklama to działa ludziom na nerwy a chyba nie powinna? A w ogóle to mam odczucie , że pracujesz w Orange /do Marcina/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 15:15 Dorka, naprawde nie kazdy by tak to zrozumial, bo np. ja zrozumialem dokladnie tak jak powienienem. Czyli, ze jest to zacheta do wziecia udzialu w konkursie. Po co mialbym placic za to, ze informuja mnie, ze wygralem? Naprawde zdrowy rozsadek jest wystarczajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 23:58 Jeśli Ty zrozumiałes to tak ,a ja inaczej tzn. , ze jestes mega-inteligentny a ja jestem głupią babą , którą kręcą jak chcą ? Tym razem to ja zrozumiałam Twoja aluzję , dzieki . Ja jednak nadal twierdzę, ze oszukują klientów, ponieważ wysyłając sms-a o treści ;wyslij ostatni raz , a bedzie duzo radosci to jest czyste oszustwo , z czego mam się cieszyc z kolejnych punktów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:27 Dorka: absolutnie nie mialem nic zlego na mysli. Po prostu dziwi mnie narzekanie na takie rzeczy skoro spokojnie mozna wylaczyc te przychodzace smsy. A jakbys za te dodatkowe punkty samochod wygrala, to co? Nie cieszylabys sie? Tutaj o to chodzi wlasnie, o ten dreszczyk emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 22:39 Zgadzam się z Tobą , że dreszczyk emocji jest potrzebny ale jeszcze większy dreszczyk ,przejdzie mi po plecach jak dostanę fakturę za te naciągane przez Orange sms-y, Marcinie nie odpowiedziałeś na moje pytanie , fajnie się z Tobą pisze , bo nie robisz błędów ortograficznych, lubię poprawną polszczyznę .Każdy by się cieszył z wygranej ale czy ktoś wygrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 11:50 Na jakie pytanie nie odpowiedzialem? A co do tego czy ktos wygral, to wystarczy sie bardziej tym zainteresowac i poszukac w internecie. Sam blog tp: www.blog.tp.pl/korporacyjny/entry/bmw_za_sms_a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 22:26 Na pytanie czy pracujesz w Orange , bo za bardzo jestes stronniczy . Myślę jednak , że tak , bo duzo wiesz na temat konkursu. Nie interesowałam się tak szczegółowo jak Ty , ponieważ, po otrzymaniu tych denerwujacych sms-ów przestało mnie to w ogóle obchodzić.To dobrze , że ktos naprawdę wygrywa , gratuluję szczęścia .Mnie Orange od dłuższego juz czasu gratuluje otrzymania kolejnych punktów , chociaz dokumenty przekazania BMW "wypisane" były już w ubiegłym tygodniu, naciągacze . Pozdrawiam i zycze dobrej zabawy ale juz nie moim kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:59 Dorka: nie pracuje w Orange i nigdy nie pracowalem. Loterie znam dobrze owszem, ale to tylko dlatego ze mnie zwyczajnie interesuje. Pod wieloma wzglegami, socjologicznym, mediowym, marketingowym itp. A to ze sie nie interesowalas szczegolowo powinno Cie powstrzymac przed pisaniem rzeczy, o ktorych nie posiadasz pelnej wiedzy. Poza tym pewnie juz pisalem - te smsy mozna wylaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 20:39 Dziękuję za cenne rady.Masz rację wyłączę te sms-y i będzie po sprawie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Orange rozda klientom 150 BMW IP: *.subscribers.sferia.net 05.03.10, 10:55 Naciągacze. Nigdy nie wysyłam płątnych sms-ów ale dostałem że opłąta 0 zł to wysłąłem. Potem dostałem kilka podobnych do powyżej opisywanych aż wreszcie dwa o treści ,,Tu komisja Orange! Premia padła na numer..........(wymieniono mój numer) Jego posiadacz musi wysłać BMW na 7400(4,88zl). Cuda się zdarzają!- i co? Wysłąłem i cisza -NACIAGACZE!!!---jak piszą ,,premia padła,, to chociaż 1 grosz powinienem otrzymać a tu NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzytojerzy Re: Orange rozda klientom 150 BMW 05.03.10, 16:52 Wiesz, raz sie wygrywa, raz przegrywa. Zalezy od szczescia. Nie wiem czemu jestes niezadowolony. Przeciez to jest loteria Odpowiedz Link Zgłoś