Dodaj do ulubionych

Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla Fi...

21.05.09, 08:47
Pisząc 'wtyczki' mamy na myśli 'adblock'
Obserwuj wątek
    • whitenabuchodonozor Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla Fi.. 21.05.09, 09:00
      i tak nie zmienie przeglądarki na chrome'a - co za dużo to niezdrowo
      • Gość: gutek Re: Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla IP: *.lanet.net.pl 21.05.09, 09:23
        a ja zmienię od razu.niech tylko dadzą obsługę gestów, fajny rss i wystarczy.
    • Gość: Walisław Koński Re: Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla IP: *.acn.waw.pl 21.05.09, 09:01
      ...zwłaszcza przeglądając stronę gazeta.pl.
    • Gość: kindzior Bez AdBlocka nie ma co liczyc ze przejde na Chrome IP: 146.81.200.* 21.05.09, 09:06
      Przegladarka od Googla jest nawet spoko ale bez AdBlocka nie ma bata ze bede go
      uzywal zamiast Firefox'a. Jest jeeszcze pare fajnych wtyczek bez ktorych teraz
      nie wyobrazam sobie normalnej pracy z przegladarka. Tylko czy Google bedzie
      dopuszczala blokowanie reklam ktore sa czesto przez samego Googla generowane?
      Zobaczymy w przyszlosci.
    • tymon99 Re: Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla 21.05.09, 09:08
      a gdzie wersje dla innych systemów??
    • Gość: maciej Ja tylko czekam na wtyczki i się przesiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:12
      Chrome jest po prostu szybszy od Firefoxa - zarówno jeśli chodzi o
      uruchamianie, jak i działanie, więc wybór jest dla mnie prosty.
    • Gość: cwok Re: Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 09:32
      myslalem, ze powalcza z Opera, ale jesli dopuszcza tyle smiecia co do FXa to Chrome takze stanie sie ciezki, wolny i tak bezpieczny jak bezpieczny jest jego najmniej bezpieczny zainstalowany plugin
    • Gość: bart Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla Fi... IP: *.nrth.adsl.virgin.net 21.05.09, 09:40
      "ekosystem dodatkow i wtyczek?" as cool as fuck...
    • Gość: mmaciek Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla Fi.. IP: *.uab.es 21.05.09, 09:56
      Google nie udało się ściągnąć developerów do tworzenia aplikacji na Androida.
      Czemu miałoby się im udać z _darmowymi_ dodatkami do Chrome?
      W obu przypadkach są krok za konkurencją, w segmencie, w którym istniejąca baza
      użytkowników decydują o sukcesie (network effect, first mover advantage, etc.).

Ale dobrze, że próbują :)
    • pamejudd Chrome? Ach, ta spyware'owa "przeglądarka"... 21.05.09, 10:25
      Pozdrawiam użytkowników i zachęcam do przejrzenia korzeni, jakie Chrome zapuszcza w systemie.

Ciekawe, czy Chrome pozwoli blokowac reklamy Google?
      • Gość: Ich Re: Chrome? Ach, ta spyware'owa "przeglądarka"... IP: *.devs.futuro.pl 21.05.09, 11:13
        Google - wyszukiwarka, gmail, google docs, google earth, chrome...
        Sporo tego a przez wszystko to przepływa sporo prywatnych danych. W żadnym
        wypadku nie sugeruję, że "googiel" tworzy sekretną bazę danych o użytkownikach
        dla NWO czy CIA. Jednak biznes to biznes i za darmowe użytkowanie wielu (często
        bardzo fajnych) aplikacji trzeba jakoś zapłacić - w przypadku googla są to
        spersonalizowane reklamy i związana z tym częściowa utrata prywatności. A to w
        jakim zakresie zbierane są dane do takich reklam pozostaje niejasne. Biorąc zaś
        pod uwagę pewne wyczyny panów z googla (takich jak np ToS dla gmaila,
        GoogleUpdatera czy google w Chinach) ufam im po prostu nieco mniej...
    • Gość: szopa Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla Fi.. IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.05.09, 10:31
      to jakieś nieporozumienie!! dwie wtyczki i konkurencja! na drzewo redaktorku
    • etiopia.dziekuje Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla Fi... 21.05.09, 10:33
      Wymiencie swoje ftyczki , ja ich okolo 20, to znaczy podstawa to AP
      auto pager nie trzeba klikac na strony same sie laduja i przewijaja
      do konca, mozna zrobic strone allegro z 1000 aukcjami co nas
      interesuja, WOT, web of trust, pokazuje czy witryna nie kombinuje,
      kilka razy mnie ostrzegla ze strona z dzwonkami probuje kombinowac z
      interfejsem i odpalic explorer.exe, GLUE, nastepnie TWEETER, oraz
      kolejne SCRIPT BLOCKER, czyli ciach i nie ma reklam, mam tez jedna
      wtyczke napisana przez siebie jeszcze z czasow liceum, generuje ona
      numery GG od 1 do 10000 ( mozna wiecej ) i pokazuje statusy osob na
      wygenerowanej stronie html, dlugo sie laduje. No czekam na informacje
      o waszych ulubionych ftyczkach.

• joachim.zbylud niby wszystko świetnie... 21.05.09, 10:43
      ... ale od jakiegoś czasu Chrome ciągle mi się wykrzacza i poważnie
      zastanawiam się nad powrotem do Firefox'a albo nawet Explorera.
      Kicha...
    • Gość: zenn Zepsuł się algorytm tłumaczący z angielskiego na IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.09, 10:54
      polski? "pierwszy umożliwia podgląd liczby wiadomości na koncie Gmail oraz zaś
      drugi ułatwia łatwe subskrybowanie wątków RSS oraz Atom do Google Readera."
    • drugi_ogrodek Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla Fi... 21.05.09, 11:02
      Chrome to dla mnie najlepsza przegladarka, gdyz jest najszybsza i najlepiej sobie radzi z 20 ( lub wiecej) otwartymi kartami.

Jedyny problem jak z nia mam to flash, w ktorym nie otwarza dziwieku ( na Windowsie XP)?
      Czy ktos moze miał pdobony problem i moze wie jak go rozwiązac ???
    • Gość: erwin Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla Fi.. IP: *.chello.pl 21.05.09, 11:04
      Google firma to wielki szatan.Szpiegują nas na każdym kroku.
    • Gość: user blokada reklam i zapewnienie anonimowości IP: 91.189.25.* 21.05.09, 11:20
      tego brakuje, chrome ponadto szpieguje userów i zapisuje całą aktywność internetową na swoich serwerach...
    • Gość: omgzor Chrome z wtyczkami - poważna konkurencja dla Fi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 11:24
      Nawet jakby chrome był najlepszy na świecie i tak nie zmienię przeglądarki z
      jednego powodu - google chce mieć monopol na internet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka