Gość: aaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 08:44 Po skrócie "wg" nie dajemy kropki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8y Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy 29.05.09, 08:49 Przez to 'prawie' przegraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play userx4 Re: Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: 80.50.130.* 29.05.09, 11:40 dokładnie, z żoną i dziecmi mamy 4 telefony w play na kartę i na każdym 29 groszy do all oraz 5 tyś. darmowych sms do all bez limitu czasu, to drugie to chyba jakaś promocja bo nawet nie wiedziałem do czasu jak po wysłaniu sms nie ubyło nic z konta, a teksty że nikt nie będzie do was dzwonił bo do was drożej miedzy bajki włożyć, kto musi to zadzwoni i nie bedzie patrzyl czy to plus, era, czy play Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <----------------------------=- 29.05.09, 11:47 A skrót od słowa tysiąc (tysięcy) to "tys" a nie "tyś." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play userx4 Re: <----------------------------=- IP: 80.50.130.* 29.05.09, 11:51 o widzę, że ktoś w szkole często zaliczał pały z ortografii i teraz próbuje się dowartościować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spid internet rządzi!!!!! IP: *.gts.entel.pl 29.05.09, 20:11 zarówno heyah jak i gadu pojechali po internecie. to najwazniejsze obecnie. i dlatego play to konserwa, która właśnie przestała trzymać kroku. zmiana szefa nie posłużyła chłopakom. Odpowiedz Link Zgłoś
bohrek Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy 29.05.09, 08:49 z internetem zaszaleli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.chello.pl 29.05.09, 08:50 Orange Go ma stawkę za transfer 25gr za 50kb. takie nieważne a takie upierdliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabo Re: Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:34 skoro nieważne to chyba nie daje ci się we znaki zanadto? ;) w biznesowym jest taktowanie co 100kb, tez moze byc denerwujące, ale stawka tylko 12 gr - da się wytrzymać, a jeszcze jak zbijesz sobie koszt minuty dzięki promocji do wszyskich, można zejść do 22 gr/min do innych sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosq Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: 87.192.197.* 29.05.09, 08:54 tez ci nowosc. w vodafone mam rozmowy i sms za darmo w sieci no ale takie rzeczy i cuda tylko w irlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public enemy uk nic nie przebije Play, oto fakty: IP: *.acn.waw.pl 29.05.09, 08:56 play: ładujesz za 150 pln = 517 minut do wszystkich!! kazde odebrane polaczenie z poza play powyzej 2 minut daje Ci minute gratis do wszystkich! Calkowicie darmowe smsy, przy doladowaniu za 50 pln jest ich 5000 do wszystkich sieci!! Konto wazne 365 dni po doladowaniu nawet za 5 pln. Z takimi ofertami jak heyah, play czy orange to se mozecie..dajcie nielimitowane rozmowy a abonamencie za jakies 150 pln to napewno bedzie duzo chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Wieśniactwo z heyah bojkotując play 29.05.09, 09:24 udowadnia, że nie warto do nich dołączać. Tylko idiota wymyśla w 2009 roku stawkę 79 gr za minute. Najwodoczniej w heyah dużo ich jest. -- "Oni wiatr sieją, zbierać będą burzę". Oz 8:7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Wieśniactwo z heyah bojkotując play IP: 217.98.39.* 29.05.09, 10:05 Niestety, ale wszyscy maja drozej do play, nie tylko heyah. To wynika z polityki play, ktory nie porozumial sie z innymi operatorami w sprawie stawek polaczen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Wieśniactwo z heyah bojkotując play IP: *.flashnet.pl 29.05.09, 11:00 Z Play dzwonie się tanio, do Play z innych sieci dzwoni się tak jak za granicę. To nie jest wina innych operatorów tylko całkowicie świadoma polityka cenowa Playa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tery Re: Wieśniactwo z heyah bojkotując play IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.09, 11:32 Mniej w tym polityki cenowej Play, niż polityki wspierania konkurencyjności przez UKE. Wmawianie ludziom, że to Play jest zły, bo bierze więcej za połączenia przychodzące jest po myśli wielkiej trójcy operatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 08:58 44grosze do UE to chyba najtaniej z wszystkich operatorow. Jak dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.chello.pl 29.05.09, 11:29 Sferia oferuje od roku stawkę 24 gr/min na unijne numery stacjonarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rev Re: Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 12:02 Ale Sferia to telefon stacjonarny, więc jak to porównać? noi z heyah 44 grosze też na komórki w UE, zatem chyba lepsza opcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzer Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.19.165.77.osk.enformatic.pl 29.05.09, 09:05 Darmowe smsy tylko do sieci Heyah i co wazne trzeba pamietac o co miesiecznym doladowaniu kwota 20 zl lub 50 zl raz na 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efaghre Re: Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: 94.246.145.* 29.05.09, 09:30 Na moje potrzeby wkoncu troche korzystniej nawet w porownaniu do Play. Karta przetargowa sa darmowe smsy, wystarczyly by do jednego numeru, ale jest cala siec to tez jest ok. Z telefonu korzystam bez szalenstw ale 50zl przez 3 miesiace to tak w sam raz (nie potrzebuje rocznej waznosci konta). Play oferuje 5000smsow, ok tyle ze waznych 50 dni. Moglibydac nawet 50000 ale waznosc je ogranicza. Dodatkowa karta przetargowa to GPRS w Heyah. 2gr za 100kb bez zadnych pakietow itd.. w koncy nie trzebaby miec dodatkowej drugiej karty. Z rozmow poza PL nie korzystam. Generalnie Heyah zaproponowala dobry standard, z kilkoma niuansami na korzysc. A Era dalej na szarym koncu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denis Re: Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 09:58 Wiesz, jak się z telefonu korzysta, a nie tylko go trzyma w kieszeni to i tak co jakiś czas trzeba go doładować, zatem 1 na 3 miesiące to żaden problem. a stawki korzystne, zwłaszcza jak ma sie zanjmocyh w sieci - darmowe smsy pozwalają obniżyć wydatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewind Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 09:28 najtańszy net i rozmowy międzynarodowe na rynku. to 2 konkretne argumenty na korzyść Heyah. przy stawkach za rozmowę takich jak w Play, oferta staje się mocno konkurencyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roslinny Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 09:31 ile razy można powtarzać Warszawiakom, że po wg nie stawia się kropki... Odpowiedz Link Zgłoś
derobson Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy 29.05.09, 09:32 WIELKIE BRAWA i SZACUNEK DLA PLAY - to oni wchodząc z Play Frash wymusili obniżenie opłat - przenoszę mój numer z Ery jak tylko mi cyrograf wygaśnie SZACUNEK !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZGORYCZONY Abonament kontra prepaid IP: *.120-204.net.s4.pl 29.05.09, 09:38 Absurd! Nie rozumiem dlaczego system PREPAIED jest tak faworyzowany, kiedy właściciel takiego numeru jest najbardziej niepewnym abonentem (w każdej chwili może po prostu przestać używać numeru lub odejść do konkurencji). Na całym świecie to płacący regularny abonament i podpisujący długoterminowe umowy mają najniższe opłaty. System prepaid jest drogi bo ma zachęcić do podpisywania umów! U nas jak zwykle odwrotnie. Płacimy abonament i podpisujemy umowy, aby prepaidowcy mogli wysyłać smsy za grosze! Gdyby nie stały abonament żadna se funkcjonować?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweff Re: Abonament kontra prepaid IP: 94.246.145.* 29.05.09, 09:43 Chciales telefonik za zlotowke to teraz plac drogo. Podpisalbys umowe bez telefonu to mialbys tanio. PROSTE! Sa takie umowy oferujace 25gr za minute nawet a nie 29. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Abonament kontra prepaid IP: *.legnica.um.gov.pl 29.05.09, 10:11 No właśnie! 25 groszy za minutę proponuje mi era po dwuletniej umowie. Do tego - już po wypowiedzeniu dostałem ofertę "jedynie" na 12 miesięcy, wcześniej proponowano mi przedłużenie umowy ze stawką 25 groszy za minutę na dwa lata. A np. w Play fresh można mie 29 groszy (to nie jest dużo drożej), bez okresu związania umową, z możliwością darmowych sms'ów. W abonamencie powinno być znacznie taniej (a jest taniej tylko o 4 grosze!!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikry.max Re: Abonament kontra prepaid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 11:47 ja w Orange dostałem tyle samo na 12 miesiecy w Orange, po prostu trzeba umieć sobie dobrać ofertę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazee Re: Abonament kontra prepaid IP: 85.222.87.* 09.06.09, 12:58 dlatego wlasnie po 2 latach podziekowalem abonamentowi, telefonik "za zlotowke" zostal w kieszeni i zdecydowalem sie zostac klientem heyah...nie zaluje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Właśnie dlatego IP: *.multi-play.net.pl 29.05.09, 09:44 "właściciel takiego numeru jest najbardziej niepewnym abonentem (w każdej chwili może po prostu przestać używać numeru lub odejść do konkurencji)" sam sobie odpowiedziałeś frajerze. Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Są jełopy co biorą abonament bez telefonu ... 29.05.09, 09:58 Już dawno abonament przestał się opłacać tak od wejścia na rynek heyah oferta prepaid odjechała do przodu a dzięki play to już trzeba być niezłym łosiem żeby brać abonament ... Telefon można kupić w jakimś sklepie internetowym w rozsądnej cenie którą na pewno z nawiązką pokryje różnica w opłatach za abonament ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public enemy uk juz 5 lat temu w UK... IP: *.acn.waw.pl 29.05.09, 09:45 mialem abonament w T mobile, potem w 02 i powiem wam tyle...jak wszedl operator 3G wszyscy robili mu pod gore...T mobile, Orange, Virgin, Vodafone, 02 zablokowali opcje wysylania mms do sieci 3G - wyslana fotke trzeb abylo ogladac w internecie. W kazdym razie po okolo 2 latach liczba ludzi korzystajacych z 3G byla tak duza ze inni operatorzyu sie poddali. Play w PL ma jeden minus - nie ma swojej infrastruktury i musi placic kase Plusowi. co do abonamenciarzy..szkoda mi was, ja juz od 6 lat mam pre paid, nawet w PL duzo bardziej sie to oplaca, fakt faktem ze trzeba wydac pare stow na dobry telefon, ale potem to juz pelen luz, darmowe sms i tanie rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: juz 5 lat temu w UK... IP: *.chello.pl 29.05.09, 11:32 Play już ma swoją infrastrukturę, w wielu miastach zamiast Plus wyświetla się Play (nawet inny dźwięk wybierania numeru jest). Play nieoficjalnie podaje, że co najmniej 70% ruchu jest JUŻ z ich stacji bazowych. Będzie więcej. Na stacjach Play jakość połączenia jest znacznie lepsza niż w Plusie czy w Erze (sprawdzone empirycznie, mam dwie karty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca jeleni Re: Abonament kontra prepaid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 10:54 Na całym świecie? Chyba jednak nie - przykładem choćby Włochy czy Austria. Tam też ceny rozmów w prepaidach są znacząco niższe od postpaidów. Domyślam się, że do złożenia podpisu pod umową ciebie zmuszono biciem lub/i szantażem. W dodatku zapewne nie dostałeś żadnego telefonu, a jeśli już to w cenie takiej jak taki sam telefon w prepaidzie. Oj, jakiś ty pokrzywdzony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloria Re: Abonament kontra prepaid IP: *.e-wro.net.pl 29.05.09, 11:05 we Włoszech nawet jak kupujesz prepaid to i tak spisują wszystkie Twoje dane, tak więc nie jesteś jakimś tam anonimowym posiadaczem numeru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Abonament kontra prepaid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 11:51 Taki obowiązek istnieje w wielu państwach. Tyle że nie ma on ŻADNEGO wpływu na formę płatności (prepaid). Kto powiedział, że prepaid musi być anonimowy? Notabene kiedyś taki obowiązek istniał w sieci Idea (na samym początku). Wiem bo dwa telefony używane przez znajome cudzoziemki były kupione przeze mnie, bo jakiś cymbał założył że każdy ma swój PESEL. Nie każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: 91.176.44.* 29.05.09, 10:09 Mogą obniżac ceny bo okradaja swoich klientów w inny sposób. Mnie dwa razy juz "zrobili" i jeszcze sie z tego nasmiewają. Dosyć, że złodzieje to jeszcze bezczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.wod.airbites.pl 29.05.09, 10:37 a plus na to jeszcze mamy czas,bo unas komuna decyduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: del Re: Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: 78.133.200.* 29.05.09, 11:32 brawo! podbudowałeś/aś się?? Jesteś mądrzejszy od dziennikarza - hurrraa!! Ależ to musi być radość dla zakompleksionych kartofli wytknąć błąd w artykule! To jakaś nowa pasja Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek A wcześniej się nie dało???? IP: *.ghnet.pl 29.05.09, 11:33 Nie ma to jak golic kasę z owieczek. A teraz to ryk "Ooooooo taki Play to ch..je" Sorry chłopaki, nawet żebym nie miał taniej to wolę dać się rznąć innemu. Tak jak wasze kobity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikron Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:54 juz lepsza ofertą jest zetafon. Dostajesz przynajmniej telefon za jakies smieszne pieniadze a stawkę i tak masz nizsza niz te magicze 29 groszy, przynajmniej majac nowe orange go, ze stawką malejaca i minutami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: *.tomhek.nl 29.05.09, 21:00 Nie no zetafon to w ogole inna oferta. Co do Heyah, jest to z pewnoscia jedna z lepszych ofert na rynku. Raz ze ma naprawde tani internet o ile nie najtanszy. Do tego teraz te smsy po sieci za darmo i co i raz podwojne doladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
olocik Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy 29.05.09, 18:00 Wy tez tak macie ze jak zablokują wam konto na połączenia wychodzące to net i tak działa? Ja tak mam i właśnie z tego względu równa taryfa była dla mnie najfajniejszą ofertą (często korzystam z neta na komórce). A po obniżeniu cen jest jeszcze lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankes788 Nowa Heyah - 29 gr / min. i darmowe SMSy IP: 83.168.89.* 29.05.09, 21:31 Z darmowymi sms-ami bomba :) z poczatku wpisując kod *115*1# nie działał i nie wiedziałem o co chodzi ale jak sie dowiedziałem ze sms_y sa darmowe to przeszło mi pozdro dla wszystkich posiadaczy heyah :) Odpowiedz Link Zgłoś