Dodaj do ulubionych

NIECHCIANA STRONA STARTOWA - PROSZĘ O POMOC!

IP: *.chello.pl 11.12.03, 21:56
Od jakiegoś czasu pojawia mi się dziwna strona startowa (wyszukiwarka po
angielsku - www.zipportal.com), nigdy z niej nie korzystałam. Zmiana w
narzędziach/opcje internetowe pomaga tylko do wyłączenia komputera. Czy ktoś
zna może sposób pozbycia się tego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Argh Re: NIECHCIANA STRONA STARTOWA - PROSZĘ O POMOC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 22:13
      Problem prawdopodobnie polega na tym, że:
      W systemie zainstalował się jakiś program, który przy zamykaniu / uruchamianiu
      systemu zmienia stronę za tą właśnie.
      Po pierwsze musisz zamknąć ten program:
      uruchom Task Manager, jeśli połapiesz się w tym co jest w procesach to spoko,
      będziesz wiedzieć co zamknąć, jak nie to daj listę procesów, ja spróbuje ci
      powiedzieć
      Po drugie - program uruchamia się automatycznie z systemem, trzeba go wywalić z
      autostartu. Prawdopodobnie nie ma do w tym autostarcie w programach.
      Najproawdopodobniej jest w rejestrze. Program regedit.exe, lokalizacja:
      [hklm]/software/microsoft/windows/current version/run trzeba go z tamtąd usunąć
      i zrobić restart. Mam nadzieję że to pomoże.
      • Gość: Mysza Re: NIECHCIANA STRONA STARTOWA - PROSZĘ O POMOC! IP: *.chello.pl 11.12.03, 23:24
        Argh, dzięki, ale to brzmi za trudno dla mnie...Nie mam pojęcia, jak się za to
        zabrać.
      • ed_ksp Re: NIECHCIANA STRONA STARTOWA - PROSZĘ O POMOC! 12.12.03, 19:13
        Argh ja z zupełnie innej beczki ale się zapytam...czy możesz mi powiedzieć w
        czym tkwi problem jeśli nie mogę uruchomić ani menadżera zadań ani edytora
        rejestru??tzn. przy uruchamianiu mi się wywalają i nie mogę zrobić sobie przez
        to porządku i również pozbyć się jakichś szytowych stron które mi się nie
        wiadomo skąd wbijają podczas pracy mojego kompa...
        Z góry dzięki za odp:)
        • piecyk.gazowy Re: NIECHCIANA STRONA STARTOWA - PROSZĘ O POMOC! 12.12.03, 23:00
          ed_ksp napisał:

> Argh ja z zupełnie innej beczki ale się zapytam...czy możesz mi powiedzieć w
          > czym tkwi problem jeśli nie mogę uruchomić ani menadżera zadań ani edytora
          > rejestru??tzn. przy uruchamianiu mi się wywalają i nie mogę zrobić sobie
          przez
          > to porządku i również pozbyć się jakichś szytowych stron które mi się nie
          > wiadomo skąd wbijają podczas pracy mojego kompa...
          > Z góry dzięki za odp:)

Zainstaluj i uruchom to:
          spybot.dalnet.com.fr/spybotsd12.exe
    • piecyk.gazowy Re: NIECHCIANA STRONA STARTOWA - PROSZĘ O POMOC! 11.12.03, 22:17
      Check it out! ;-)
      www.spywareinfo.com/~merijn/files/hijackthis.zip
      • Gość: Mysza Re: NIECHCIANA STRONA STARTOWA - PROSZĘ O POMOC! IP: *.chello.pl 11.12.03, 23:28
        Piecyku, dzięki wielkie, sprawdziłam, zainstalowałam i znalazłam tam coś, co
        jak mi się wydaje włącza tę stronę startową, niby to usunęłam, ale coś muszę
        robić źle, bo włącza się dalej... :(
        • Gość: JP Re: NIECHCIANA STRONA STARTOWA - PROSZĘ O POMOC! IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 12.12.03, 01:03
          Sprobuj ten program www.spychecker.com/program/cwshredder.html
          • Gość: Mysza Re: NIECHCIANA STRONA STARTOWA - PROSZĘ O POMOC! IP: *.chello.pl 12.12.03, 08:18
            JP - dziękuję bardzo. Ten program wreszcie zadziałał i rozwiązał mój
            problem. :)))
            • goscia2 do autorki! 12.12.03, 09:00
              ostatnio byly az dwa watki dotyczace storny startowej
              Zamiast sie lenic, to poczytaj najpierw Forum
              • Gość: Mysza Re: do autorki! IP: *.chello.pl 12.12.03, 09:33
                Dzieki za rade. Przejrzalam cale forum i nie znalazlam nic, co by mi pomoglo,
                wiec wybacz...
                • Gość: olka Re: do fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 16:42
                  Ostatnio były dwa posty ,gdy tzw.fachowcy irytują się,że zaprzątamy im głowy
                  jakimiś błahymi problemami na które oni juz odpowiadali-a mnie się wydaje ,że
                  jeśli ich czas jest cenny to po prostu niech się nie odzywają jeśli nie chcą i
                  pomoże ktoś inny albo ten z problemem faktycznie sam poszuka.I tyle. to
                  bardzo proste.Bo pisanie,że o tym już było zajmuje w sumie tyle samo czasu jak
                  konkretna wskazówka.
                  • Gość: JP Re: do fachowców IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 12.12.03, 21:14
                    Jakbys odpowiedziala ludziom na jakis (ten sam) problem 10 razy to za 11-tym
                    juz bys byla zmeczona. Ty tego nie robisz wiec trudno ci zrozumiec tych tzw
                    fachowcow.

Bardzo czesto ktos zadaje pytanie, gdzie to samo pytanie i na nie odpowiedz
                    miesci sie w sasiednim watku.
                    Poza tym, jest tu na forum b.dobrze dzialajaca wyszukiwarka forum. Niestety
                    ludzie nie chca z niej korzystac.

Pozdrawiam,
                  • piecyk.gazowy Przyganiał kocioł garnkowi... 12.12.03, 22:58
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=9607170
                    • goscia2 do olki 13.12.03, 00:23
                      zamiast sie czepiac fachowcow ktorzy naprawde bezinteresownie pomagaja, tyle
                      trudu w to wkladaja i czasu. A nie musza!!! Ostatecznie mozesz gdzies zaplacic
                      slono i sie cos doweidziec (albo nie). Twoja arogancja mnie az zatkala!

Minimum, ktore mozesz zrobic to popatrzec na Forum i zobazyc czy temat juz byl
                      poruszany.
                  • kobbieta Re: do fachowców 13.12.03, 00:27

a tobie rzucic okiem na Forum (by sie zorientowac co do tematow) ile zajmie?
                    sekunde.Nie podoba sie to szukaj pomocy gdzie indziej.
                    • Gość: olka Re: do fachowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 13:37
                      Już wiem na czym polega problem -niby umiemy czytać ale niekoniecznie z
                      zrozumieniem.Doceniam pomoc bezinteresowna fachowców.Natomiast użalanie się ,że
                      muszą po raz dziesiąty na to samo jest żałosne.Bo niczego nie muszą.Zwłaszcza
                      nie muszą czuć odpowiedzialności za całą ludzkość ..internetową.Jeśli na swój
                      problem nie uzyskam od fachowca to zacznę sama szukać na tym forum lub gdzieś
                      indziej.I tyle.A fachowcy jeśli chcą niech robią to dziesięc razy mając
                      świadomość ,że sami przyczyniają się do lenistwa niefachowców albo zrobią to
                      raz-wybór należy do nich.A użalanie w formie postów,że się powtórzę trwa tyle
                      samo jak wpisanie jakiegoś linka.Czyli otwieram wątek -patrzę -a tu znowu to
                      samo pytanie-zamykam wątek-myślę ewentualnie -a niech se sam(a)
                      poszuka.Koniec .Kropka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka