Gość: bronco IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 21:32 oczywiscie ci którzy maja Tak Tak Fona nie bedą mogli zmienić swojej taryfy przed końcem zadeklarowanego okresu - Era leci sobie w kulki ze swoimi klientami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hugow Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh 10.07.09, 14:17 tez mi wojna cenowa... 20gr w Orange mam juz od kilku miesiecy, nowe orange go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: 94.246.142.* 10.07.09, 14:25 KUuvaa od marca!!! Mam tak taka i teraz dopiero cos zrobili! 29gr to standard a nie zadna promocja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: negral tak wielu psioczy na play... a gdyby nie oni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:38 to gowno by te ceny w dol poszly jesli chodzi o prepaid'y a tu niestety jeden operatorek sie wylamal... pewnie gdyby mogli nasi "kochani" operatorzy jeszcze by ceny podniesli bo sie zapewne im nie oplaca... a tak prosze kryzys nie kryzys a ceny dzieki play ida w dol. konkurencja robi swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felipe Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:41 zobaczymy jak cała oferta będzie wyglądała. ogólnie ciekawe może być wielokrotne zmienianie profilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbb Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.master.pl 10.07.09, 14:51 I kogo to krzywdzi? Mnie nie :) Ja jestem w play fresh i mam wszędzie 29gr za min. A to, że inni mają drożej, to już nie mój problem. Ważne, że ja mogę zadzwonić taniej ;] Sieci komórkowe robią problem swoim klientom, nikomu więcej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh 10.07.09, 19:05 Twój problem, Naganiaczu, będzie polegał na tym, że nikt do Ciebie nie zadzwoni !!! Zostaniecie sami w swojej sieci 790.. Grześ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilcham Jak się przeszło z numerem to nie problem IP: *.rev.pro-internet.pl 10.07.09, 20:27 Przeszedłem z heyah do Play na początku maja z numerem i ludzie dzwonią do mnie jak dzwonili, a ja za każde dwie minuty przychodzących dostaję jedną minutę do wykorzystania. Poza tym dostałem zwrot 3x20 zł za koszt przejścia i po 40 minut darmo do wszystkich przez trzy miesiące. Od sierpnia będę miał za 5 złotych po 100 minut do sieci i na stacjonarne, czyli tam gdzie dzwonię najwięcej. Dla mnie nie ma lepszej oferty na prepaid niż w Playu. Odpowiedz Link Zgłoś
shadowofeclipse Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh 10.07.09, 22:04 Jak cię nie stać to nie dzwoń, tylko puszczaj strzałki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no to sru Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.inowroclaw.mm.pl 11.07.09, 08:56 jak taki glab jak ty to lepiej zeby nie dzwonil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.pbpolsoft.com.pl 10.07.09, 14:58 widać w ogóle nie znasz się na ofercie z które korzystasz. możesz zmieniać taryfy w tt fon dowolnie, jak masz happy taniej to na nowego tak tak np. a jak będzie tt hot to na niego tez będziesz mógł zmienić. można to zrobić np przez itaktak.pl. tt fon to oferta na kartę z telefonem i obowiązkiem utrzymania aktywnego konta. Ach bo to Polska i Polacy właśnie, tylko narzekać a nie czytają regulaminów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.chello.pl 10.07.09, 16:47 tez mi wojna. Buahhahahahaha. 29gr w Play tyczy sie wszystkich bez wyjatkow. Aktywne konto przez rok i tysiace sms'ow przy kazdym byle doladowaniu nawet za 5 zlotych dostaje sie 500 sms'ow, z ktorymi nie ma co robic a co dopiero przy 10zl czy 30 (odpowiednie 1000 i 3000 sms'ow). Wiec zeby byla wojna to operator powinien dac cene 19gr do wszystkich bez wyjatku. To bylaby wojna a teraz to jest tylko proba dorownania Play, a drozsze polaczenia do Play moga im tylko zaszkodzic, bo skoro w Play place rowno i mam w nosie kto w jakiej sieci....to po jaka cholere mam sie zastanawiac kto w jakiej sieci ma telefon dzwoniac z ery czy plusa? Tym bardziej ze dzis migracja numero to standard i tak jak dawniej, orange numery 5, plus 6 i nieparzysta, era 6 i parzysta sie juz nie da rozpoznac operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benny Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 16:54 no z tymi smsami za 5 pln rzeczywiście ciężko coś zrobić, skoro dali bodaj 10 dni czy nawet mniej na ich wykorzystanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byq Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 17:53 Efektywnie przez te dni masz po prostu za darmo smsy do wszystkich (a przynajmniej ja nie jestem w stanie tyle napisać). Poza tym standardem jest doładowanie 50 pln/kwartał (przynajmniej ja się przyzwyczaiłem w innych prepaidach) - a tu dostajesz 5000 sms na 50 dni niezależnie od sieci. Dla osób które smsują jak szalone oferta nie do przebicia. A np. dla mnie się liczy 0,29 do wszystkich bez gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.promax.media.pl 10.07.09, 18:32 zacznij używać tylko tych darmowych smsów a przekonasz się jak szybko zablokują ci wszystko tak jak mi kasa na koncie niby rok aktywny numer a nawet na BOK nie idzie sie połączyć. Ciś za coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.net.stream.pl 10.07.09, 22:38 Miałem zero złoty na koncie i nie mogłem sie dodzwonić bo brak kasy ale miałem darmowe smsy i bez problemu przy stanie zero złoty napisałem smsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.acn.waw.pl 10.07.09, 16:48 za to ty sie znasz niesamowicie wprost sprobuj w takim razie zmienic taryfe na nowy tak tak a jak juz ci sie nie uda to napisz dlaczego z hot tak tak mialo by byc inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.chello.pl 10.07.09, 16:48 Ty za to znasz się doskonale, regulamin przeczytałeś (aś) i znasz treść punktu siódmego Warunków Oferty Promocyjnej ”Tak Tak Fon” z taryfą Happy w systemie Era Mix, nieprawdaż? Dla pewności ową treść przytoczę: "W oparciu o warunki niniejszej oferty, Abonent Tak Tak Fon nie ma możliwości migracji na inne taryfy dostępne w systemie Era Mix, Tak Tak , Heyah i abonamentowym." Czyżby nie można było taryfy zmienić? Ach, bo to Polska i Polacy właśnie, tylko się wymądrzać potrafią, a nie czytają regulaminów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 10:12 nie mozna zmienic taryfy tak tak fon na tak tak hot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: 212.160.156.* 10.07.09, 17:15 "Jedyny wyjątek to połączenia z numerami w sieci Play. Użytkownicy Tak Tak HOT zapłacą za nie zdecydowanie więcej." TO ZNACZY ILE? To ma być dziennikarstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Każdy operator bez płaskiej stawki naciąga !!! 10.07.09, 22:00 Każdy operator bez płaskiej stawki naciąga swoich klientów !!! Co mnie to obchodzi kto jaki ma numer? (przy migracji wszystkie prefixy są pomieszane w sieciach). Czy ja mam płacić dodatkowo więcej za burdel operatorów? Co ja jestem biuro numerów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Każdy operator bez płaskiej stawki naciąga !! IP: *.aster.pl 11.07.09, 11:53 Głupiś synku. Jeżeli nie wiesz, z czego wynika asymetria stawek w połączeniach do Play, to się po prostu nie wypowiadaj. Przynajmniej głupota nie będzie aż tak widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość No i CO Z TEGO? IP: *.centertel.pl 10.07.09, 19:05 cena za połączenia taka sama!!! a więc ŻADNA to konkurencja. a za każde doładowanie w Play masz przedłużone aktywne konto o kolejny rok! a w innych sieciach trzeba doładowywać, a więc ładujesz kasę nawet jeśli masz jeszcze na koncie, bo stracisz połączenia wychodzące. Jednym słowem mogą się wkurzać na Play! ale nie dali jeszcze lepszej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: Tak Tak HOT - trzeba czesto doładowywac IP: *.aster.pl 10.07.09, 19:35 Play jest lepszy, gdyz 1 doładowanie aktywuje połaczenia wychodzace na rok. A w erze trzeba regularnie płacic, nawet jak dzwonisz nieczesto Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh 10.07.09, 20:28 a Fresh to podobno zgapił logo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabash Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.master.pl 10.07.09, 21:29 Podobno masz mózg - zajrzyj do pseudo-artykułu śledczego i znajdź 1 podobieństwo (prócz nazwy) w obu logach. Swoją drogą bardzo ciekawa koalicja antyPlay - wszyscy się stukają po 29gr ale temu kto zapoczątkował obniżkę (czyli że się da) pokażemy że nie z nami te numery. Brawo PLAY - dla mnie Simplus ściągnął gacie, by zejść na 29gr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktakowiec Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.rybnik.vectranet.pl 10.07.09, 20:32 A pamięta ktoś pierwszą stawkę za min. połączenia, gdy Tak Tak startował na rynku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane wszyscy powinni playowi dziękować IP: *.compower.pl 10.07.09, 20:38 Bo to dzięki niemu są stawki 29gr, jakby nie oni to nadal byłby standard 50-60 gr u reszty złodziei. Sam od marca jestem w Playu i wszystkich zachęcam chociażby z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaso Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.pl 10.07.09, 21:03 Bodajże trzy lata temu, zysk bilansowy ( netto ) firmy PLUS GSM podzielony przez liczbę sekund w roku dawał kwotę ~ 2.200 zł / sekundę. Uważam to za zysk niegodziwy, wynikający tylko i wyłącznie z braku konkurencji. CBA do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soze Do Jaso IP: *.galileusz.3s.pl 11.07.09, 12:23 Po pierwsze nie ma firmy PLUS GSM, to tylko marka handlowa a firma nazywa się Polkomtel. Po drugie błagam wytłumacz co to jest "zysk bilansowy dzielony na liczbę sekund w roku"? To chyba coś z gatunku przedłużacz do lasu i skrzynia biegów do wanny. Skoro tak to wynik 2200 na sekunde jest zupełnie możliwy i maksymalnie niegodziwy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 10.07.09, 21:51 ale i tak trzeba bedzie doladowac przynajmniej raz na poł roku a plej raz na rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: 94.254.223.* 11.07.09, 09:16 Warto też zauważyć jakim zdzierstwem są połączenia internetowe. Niektórzy mają jeszcze na poziomie 60gr/100kB. Nawet te 2-3 gr to i tak za dużo jeśliby chcieć robić coś więcej niż odbierać pocztę (np. korzystać z map google podczas jazdy samochodem). Tutaj play (play online) również robi rewolucję. Obecnie za 50zł można kupić 5GB bez abonamentu na 56 dni. Co jest śmieszne jak patrzy się na inne oferty - 49 za 1GB dla przykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.centertel.pl 11.07.09, 12:57 1. porównujesz net w komórce (gdzie Play ma raczej słabą ofertę) z netem w komputerze 2. zasięg i prędkosć neta Playa wciąż słaby, więc muszą ceną kusić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: 89.108.243.* 20.07.09, 16:52 1. Co? Play online działa zarówno z modemem jak i komórką obsługującą hsdpa. Porównywałem w tym wypadku akurat z plusem. 2. Prędkość jest ok, zasięg owszem słaby ale głownie dlatego że działają na własnych nadajnikach. A to że rozbudowują infrastrukturę dobrze wróży na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hator Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.centertel.pl 11.07.09, 10:06 akurat o transmisji danych w TT myślą, było to w wywiadzie w gazecie prawnej powiedziane. jak wprowadzą coś ciekawego ( a w heyah pokazali , że potrafią) to oferta będzie dobra Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Od 1 sierpnia 2009 spadną stawki MTR ... 17.07.09, 09:49 Od 1 sierpnia 2009 ponowieni spadną stawki MTR i na pewno play pierwszy obniży ceny a ci dopiero zareagowali na fresh-a ? Strzygą na max-a barany które im pozostały ... Odpowiedz Link Zgłoś