Dodaj do ulubionych

Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh

IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 21:32
oczywiscie ci którzy maja Tak Tak Fona nie bedą mogli zmienić swojej
taryfy przed końcem zadeklarowanego okresu - Era leci sobie w kulki
ze swoimi klientami
Obserwuj wątek
    • hugow Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh 10.07.09, 14:17
      tez mi wojna cenowa... 20gr w Orange mam juz od kilku miesiecy, nowe
      orange go
      • Gość: sa Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: 94.246.142.* 10.07.09, 14:25
        KUuvaa od marca!!! Mam tak taka i teraz dopiero cos zrobili! 29gr to standard a
        nie zadna promocja!!
        • Gość: negral tak wielu psioczy na play... a gdyby nie oni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:38
          to gowno by te ceny w dol poszly jesli chodzi o prepaid'y
          a tu niestety jeden operatorek sie wylamal... pewnie gdyby mogli nasi "kochani"
          operatorzy jeszcze by ceny podniesli bo sie zapewne im nie oplaca... a tak
          prosze kryzys nie kryzys a ceny dzieki play ida w dol.
          konkurencja robi swoje!
    • Gość: felipe Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 14:41
      zobaczymy jak cała oferta będzie wyglądała. ogólnie ciekawe może być wielokrotne
      zmienianie profilu
    • Gość: bbbbb Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.master.pl 10.07.09, 14:51
      I kogo to krzywdzi? Mnie nie :) Ja jestem w play fresh i mam wszędzie 29gr za
      min. A to, że inni mają drożej, to już nie mój problem. Ważne, że ja mogę
      zadzwonić taniej ;] Sieci komórkowe robią problem swoim klientom, nikomu więcej. :)
      • greges58 Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh 10.07.09, 19:05
        Twój problem, Naganiaczu, będzie polegał na tym, że nikt do Ciebie nie zadzwoni !!!

Zostaniecie sami w swojej sieci 790..

Grześ.
        • Gość: wilcham Jak się przeszło z numerem to nie problem IP: *.rev.pro-internet.pl 10.07.09, 20:27
          Przeszedłem z heyah do Play na początku maja z numerem i ludzie dzwonią do mnie
          jak dzwonili, a ja za każde dwie minuty przychodzących dostaję jedną minutę do
          wykorzystania. Poza tym dostałem zwrot 3x20 zł za koszt przejścia i po 40 minut
          darmo do wszystkich przez trzy miesiące. Od sierpnia będę miał za 5 złotych po
          100 minut do sieci i na stacjonarne, czyli tam gdzie dzwonię najwięcej. Dla mnie
          nie ma lepszej oferty na prepaid niż w Playu.
        • shadowofeclipse Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh 10.07.09, 22:04
          Jak cię nie stać to nie dzwoń, tylko puszczaj strzałki. :)
        • Gość: no to sru Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.inowroclaw.mm.pl 11.07.09, 08:56
          jak taki glab jak ty to lepiej zeby nie dzwonil.
    • Gość: ss Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.pbpolsoft.com.pl 10.07.09, 14:58
      widać w ogóle nie znasz się na ofercie z które korzystasz. możesz
      zmieniać taryfy w tt fon dowolnie, jak masz happy taniej to na
      nowego tak tak np. a jak będzie tt hot to na niego tez będziesz mógł
      zmienić. można to zrobić np przez itaktak.pl.
      tt fon to oferta na kartę z telefonem i obowiązkiem utrzymania
      aktywnego konta.

Ach bo to Polska i Polacy właśnie, tylko narzekać a nie czytają
      regulaminów....
      • Gość: Pewex Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.chello.pl 10.07.09, 16:47
        tez mi wojna. Buahhahahahaha. 29gr w Play tyczy sie wszystkich bez wyjatkow. Aktywne konto przez rok i tysiace sms'ow przy kazdym byle doladowaniu nawet za 5 zlotych dostaje sie 500 sms'ow, z ktorymi nie ma co robic a co dopiero przy 10zl czy 30 (odpowiednie 1000 i 3000 sms'ow). Wiec zeby byla wojna to operator powinien dac cene 19gr do wszystkich bez wyjatku. To bylaby wojna a teraz to jest tylko proba dorownania Play, a drozsze polaczenia do Play moga im tylko zaszkodzic, bo skoro w Play place rowno i mam w nosie kto w jakiej sieci....to po jaka cholere mam sie zastanawiac kto w jakiej sieci ma telefon dzwoniac z ery czy plusa? Tym bardziej ze dzis migracja numero to standard i tak jak dawniej, orange numery 5, plus 6 i nieparzysta, era 6 i parzysta sie juz nie da rozpoznac operatora.
        • Gość: benny Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 16:54
          no z tymi smsami za 5 pln rzeczywiście ciężko coś zrobić, skoro dali bodaj 10
          dni czy nawet mniej na ich wykorzystanie :)
          • Gość: Byq Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 17:53
            Efektywnie przez te dni masz po prostu za darmo smsy do wszystkich (a
            przynajmniej ja nie jestem w stanie tyle napisać). Poza tym standardem jest
            doładowanie 50 pln/kwartał (przynajmniej ja się przyzwyczaiłem w innych
            prepaidach) - a tu dostajesz 5000 sms na 50 dni niezależnie od sieci. Dla osób
            które smsują jak szalone oferta nie do przebicia. A np. dla mnie się liczy 0,29
            do wszystkich bez gwiazdek.
          • Gość: ben Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.promax.media.pl 10.07.09, 18:32
            zacznij używać tylko tych darmowych smsów a przekonasz się jak szybko zablokują ci wszystko tak jak mi kasa na koncie niby rok aktywny numer a nawet na BOK nie idzie sie połączyć. Ciś za coś
            • Gość: ja Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.net.stream.pl 10.07.09, 22:38
              Miałem zero złoty na koncie i nie mogłem sie dodzwonić bo brak kasy ale miałem darmowe smsy i bez problemu przy stanie zero złoty napisałem smsa
      • Gość: antek Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.acn.waw.pl 10.07.09, 16:48
        za to ty sie znasz niesamowicie wprost
        sprobuj w takim razie zmienic taryfe na nowy tak tak
        a jak juz ci sie nie uda to napisz dlaczego z hot tak tak mialo by
        byc inaczej
      • Gość: mk Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.chello.pl 10.07.09, 16:48
        Ty za to znasz się doskonale, regulamin przeczytałeś (aś) i znasz treść punktu
        siódmego Warunków Oferty Promocyjnej ”Tak Tak Fon” z taryfą Happy w systemie Era
        Mix, nieprawdaż?

Dla pewności ową treść przytoczę:
        "W oparciu o warunki niniejszej oferty, Abonent Tak Tak Fon nie ma możliwości
        migracji na inne taryfy dostępne w systemie Era Mix, Tak Tak , Heyah i
        abonamentowym."
        Czyżby nie można było taryfy zmienić?

Ach, bo to Polska i Polacy właśnie, tylko się wymądrzać potrafią, a nie czytają
        regulaminów...
      • Gość: gosc Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 10:12
        nie mozna zmienic taryfy tak tak fon na tak tak hot
    • Gość: mat Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: 212.160.156.* 10.07.09, 17:15
      "Jedyny wyjątek to połączenia z numerami w sieci Play. Użytkownicy Tak Tak HOT
      zapłacą za nie zdecydowanie więcej."

TO ZNACZY ILE? To ma być dziennikarstwo?
      • business3 Każdy operator bez płaskiej stawki naciąga !!! 10.07.09, 22:00
        Każdy operator bez płaskiej stawki naciąga swoich klientów !!!
        Co mnie to obchodzi kto jaki ma numer? (przy migracji wszystkie prefixy są pomieszane w sieciach). Czy ja mam płacić dodatkowo więcej za burdel operatorów? Co ja jestem biuro numerów?
        • Gość: *** Re: Każdy operator bez płaskiej stawki naciąga !! IP: *.aster.pl 11.07.09, 11:53
          Głupiś synku. Jeżeli nie wiesz, z czego wynika asymetria stawek w połączeniach
          do Play, to się po prostu nie wypowiadaj. Przynajmniej głupota nie będzie aż tak
          widoczna.
    • Gość: gość No i CO Z TEGO? IP: *.centertel.pl 10.07.09, 19:05
      cena za połączenia taka sama!!! a więc ŻADNA to konkurencja. a za każde
      doładowanie w Play masz przedłużone aktywne konto o kolejny rok! a w
      innych sieciach trzeba doładowywać, a więc ładujesz kasę nawet jeśli
      masz jeszcze na koncie, bo stracisz połączenia wychodzące. Jednym
      słowem mogą się wkurzać na Play! ale nie dali jeszcze lepszej oferty.
    • Gość: Arni Re: Tak Tak HOT - trzeba czesto doładowywac IP: *.aster.pl 10.07.09, 19:35
      Play jest lepszy,
      gdyz 1 doładowanie aktywuje połaczenia wychodzace na rok.

A w erze trzeba regularnie płacic, nawet jak dzwonisz nieczesto
    • luid Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh 10.07.09, 20:28
      a Fresh to podobno zgapił logo :)
      • Gość: grabash Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.master.pl 10.07.09, 21:29
        Podobno masz mózg - zajrzyj do pseudo-artykułu śledczego i znajdź 1 podobieństwo
        (prócz nazwy) w obu logach.

Swoją drogą bardzo ciekawa koalicja antyPlay - wszyscy się stukają po 29gr ale
        temu kto zapoczątkował obniżkę (czyli że się da) pokażemy że nie z nami te
        numery. Brawo PLAY - dla mnie Simplus ściągnął gacie, by zejść na 29gr!
    • Gość: taktakowiec Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.rybnik.vectranet.pl 10.07.09, 20:32
      A pamięta ktoś pierwszą stawkę za min. połączenia, gdy Tak Tak startował na
      rynku ?
    • Gość: kane wszyscy powinni playowi dziękować IP: *.compower.pl 10.07.09, 20:38
      Bo to dzięki niemu są stawki 29gr, jakby nie oni to nadal byłby standard 50-60
      gr u reszty złodziei. Sam od marca jestem w Playu i wszystkich zachęcam
      chociażby z tego powodu.
    • Gość: jaso Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.pl 10.07.09, 21:03
      Bodajże trzy lata temu, zysk bilansowy ( netto ) firmy PLUS GSM podzielony
      przez liczbę sekund w roku dawał kwotę ~ 2.200 zł / sekundę. Uważam to za zysk
      niegodziwy, wynikający tylko i wyłącznie z braku konkurencji. CBA do roboty!
      • Gość: Soze Do Jaso IP: *.galileusz.3s.pl 11.07.09, 12:23
        Po pierwsze nie ma firmy PLUS GSM, to tylko marka handlowa a firma nazywa się
        Polkomtel. Po drugie błagam wytłumacz co to jest "zysk bilansowy dzielony na
        liczbę sekund w roku"? To chyba coś z gatunku przedłużacz do lasu i skrzynia
        biegów do wanny. Skoro tak to wynik 2200 na sekunde jest zupełnie możliwy i
        maksymalnie niegodziwy :-)
    • Gość: joko Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 10.07.09, 21:51
      ale i tak trzeba bedzie doladowac przynajmniej raz na poł roku a plej raz na rok
    • Gość: Marek Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: 94.254.223.* 11.07.09, 09:16
      Warto też zauważyć jakim zdzierstwem są połączenia internetowe. Niektórzy mają
      jeszcze na poziomie 60gr/100kB. Nawet te 2-3 gr to i tak za dużo jeśliby chcieć
      robić coś więcej niż odbierać pocztę (np. korzystać z map google podczas jazdy
      samochodem). Tutaj play (play online) również robi rewolucję. Obecnie za 50zł
      można kupić 5GB bez abonamentu na 56 dni. Co jest śmieszne jak patrzy się na
      inne oferty - 49 za 1GB dla przykładu.
      • Gość: norbert Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.centertel.pl 11.07.09, 12:57
        1. porównujesz net w komórce (gdzie Play ma raczej słabą ofertę) z netem w
        komputerze
        2. zasięg i prędkosć neta Playa wciąż słaby, więc muszą ceną kusić
        • Gość: Marek Re: Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: 89.108.243.* 20.07.09, 16:52
          1. Co? Play online działa zarówno z modemem jak i komórką obsługującą hsdpa.
          Porównywałem w tym wypadku akurat z plusem.
          2. Prędkość jest ok, zasięg owszem słaby ale głownie dlatego że działają na
          własnych nadajnikach. A to że rozbudowują infrastrukturę dobrze wróży na przyszłość.
    • Gość: hator Tak Tak HOT - Era odpowiada na Play Fresh IP: *.centertel.pl 11.07.09, 10:06
      akurat o transmisji danych w TT myślą, było to w wywiadzie w gazecie prawnej
      powiedziane. jak wprowadzą coś ciekawego ( a w heyah pokazali , że potrafią) to
      oferta będzie dobra
    • needmoney Od 1 sierpnia 2009 spadną stawki MTR ... 17.07.09, 09:49
      Od 1 sierpnia 2009 ponowieni spadną stawki MTR i na pewno play pierwszy obniży
      ceny a ci dopiero zareagowali na fresh-a ?
      Strzygą na max-a barany które im pozostały ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka