lozoffo 30.07.09, 08:55 Nasza-Klasa praktycznie nie ma czegoś tak banalnego jak forum. Tzn. technicznie ma, ale dyskusji tam nie znajdziemy. Największym forum w polskiej sieci jest Grono. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość portalu Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? IP: 213.155.168.* 30.07.09, 09:06 A poza tym "Niestety zagraniczne portale społecznościowe nie mogą pochwalić się taką popularnością w Polsce." Dlaczego "niestety"? Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? 30.07.09, 09:35 I bardzo dobrze, wystarczy spojrzeć co pokolenie "pokemonów" zrobiło z naszej-klasy. Każda normalna osoba już dawno z niej uciekła... na Facebooka. Odpowiedz Link Zgłoś
exxon71 Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? 30.07.09, 11:11 A co takiego "pokolenie pokemonow" zrobilo z naszej-klasy? Pytam serio, bo nie zauwazylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.09, 14:11 Śmietnik? Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd A co to jest bebo? 30.07.09, 14:37 Czy to jakiś portal dla niemowlaków? Cos jak bobo, bebiko, sisi i kaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: A co to jest bebo? IP: 94.42.104.* 30.07.09, 15:09 Dziwnym trafem w ankiecie Facebook rządzi :) Jako czytelnicy Gazety jesteśmy najwyraźniej światowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s@nd@l Re: A co to jest bebo? IP: *.superkabel.de 31.07.09, 17:56 www.toplistamotyla.najlepsze.net/?we=Adrick119709 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeszek Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 23:23 Smietnik, to malo powiedziane. Portal mial sluzyc do poszukiwan i spotykania sie uczniow sprzed lat. Obecnie jest tablica ogloszeniowa, kretynka galeryjka, gdzie masa glabow moze sie pochwalic najnowszymi focuisiami, zdjatkami i cjolera wie czym. Pozniej mozesz przeczytac komentarz typu "jak slicznie wygladasz" - to inteligentny wpis lub "najlepsiejsze" "fociunia"... Dajcie sobie luz z takimi debilkami. Moi znajomi juz dawno wyniesli sie z tego idiotycznego portaliku Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? 30.07.09, 19:22 exxon71 napisał: > A co takiego "pokolenie pokemonow" zrobilo z naszej-klasy? Pytam > serio, bo nie zauwazylem. Nic nie zrobiło ! Masz rację... Zrobili chlew na własnych stronach. I u swych znajomych ! Tam są też, normalni... Wszystko jest o.k. Grzesiek. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Nasza-Klasa to internetowa zelazna kurtyna 30.07.09, 14:11 Nasza-Klasa to internetowa zelazna kurtyna. Blokuje wymiane mysli miedzy Polakami a mieszkancami innych krajow. Gdyby nasza-klasa byla nastawiona na uzytkownika nie tylko polskiego, ale tez na np. czeskiego, niemieckiego, slowackiego, hiszpanskiego, to bylo by o wiele lepiej. Niestety w Polsce powstaja portale tylko dla Polakow a nie dla ludzi ogolnie pojectych bez podzialu na narodowsci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student sinologii Re: Nasza-Klasa to internetowa zelazna kurtyna IP: 140.127.43.* 30.07.09, 18:25 Zdziwilbys sie, kogo na NK mozna znalezc. Koreanczycy, Chinczycy, Japonczycy... ONI juz tu sa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Nasza-Klasa to internetowa zelazna kurtyna IP: *.chello.pl 31.07.09, 00:42 kosmiczny_swir napisał: > Nasza-Klasa to internetowa zelazna kurtyna. Blokuje wymiane mysli > miedzy Polakami a mieszkancami innych krajow. Gdyby nasza-klasa byla > nastawiona na uzytkownika nie tylko polskiego, ale tez na np. > czeskiego, niemieckiego, slowackiego, hiszpanskiego, to bylo by o > wiele lepiej. Niestety w Polsce powstaja portale tylko dla Polakow a > nie dla ludzi ogolnie pojectych bez podzialu na narodowsci. Po kiego wała mi jakiś Hiszpan na Naszej Klasie bo nie bardzo rozumiem? A jak te inne serwisy dbają o Polaków? E-bay ze swoim gwniany.m podziałem kategorii? A Facebook jak to niby zadbał o Polaków? Facebook kasował zdjęcia karmiących matek a zostawiał profile prostytutek to jest ten międzynarodowy poziom? Nasza Klasa miała zdobywać Wyspy albo USA? Walnij się w łeb. Ruscy mają swoje 2 wyszukiwarki i google może ich cmoknąć, Chińczycy budują swój OS. Niby dlaczego koniecznie trzeba zaraz robić coś na cały świat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Nasza-Klasa to internetowa zelazna kurtyna IP: *.chello.pl 31.07.09, 00:47 poczytaj jakie nastawienie na polskiego odbiorcę mają zagraniczne serwisy: technologie.gazeta.pl/technologie/1,81010,6392511,Dlaczego_MySpace_przegral_w_rywalizacji_z_portalem.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vasc Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? IP: *.stk.vectranet.pl 30.07.09, 17:20 Facebook to taki nowy lans, teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? 30.07.09, 19:16 krycha_z_gazowni napisała: > > I bardzo dobrze, wystarczy spojrzeć co pokolenie "pokemonów" > zrobiło z naszej-klasy. Każda normalna osoba już dawno z niej > uciekła... na Facebooka. > Jest jeszcze gorzej, niż myślisz, Krysiu ! Mam konto na MySpace. Mam i Facebooka - bardziej " elitarnego " ( tylko kilkudziesięciu znajomych ). Ale na Facebooku, są już całe stada gimnazjalistek ! To widać na zdjęciach ! Na szczęście,poziom jest tam nieporównanie wyższy, wpisy w pseudoangielszczyźnie... . Z czasem, wszystko i tak na psy zejdzie ! Grzesiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <,.> Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? IP: *.superkabel.de 31.07.09, 08:31 Nasza Klasa coraz bardziej schodzi na psy wile osob woli pogadac sobie na czatach lub forach znanych portali. www.toplistamotyla.najlepsze.net/?we=sartron Odpowiedz Link Zgłoś
abzgbl Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? 01.08.09, 10:16 krycha_z_gazowni napisała: > > I bardzo dobrze, wystarczy spojrzeć co pokolenie "pokemonów" > zrobiło z naszej-klasy. Każda normalna osoba już dawno z niej > uciekła... na Facebooka. > na Facebooka, którego część akcji kupił M$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barini Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? IP: *.superkabel.de 30.07.09, 17:40 Ciekawostki 697952.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blip Agent Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 22:47 Sklep ProLine Blipuje: proline.blip.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blip Agent Re: Mikroblogi nie istnieją? a blip.pl to co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 22:48 ProLine Blipuje: proline.blip.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: *.chello.pl 30.07.09, 09:08 NK przyciaga wiecej ludzi powyzej 40 rz. Jakos nie widze moich rodzicow korzystajacych z Facebooka. Wszystkich portali spolecznosciowych nie mozna wrzucac do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: *.centertel.pl 30.07.09, 09:09 ta - kolejny z paradoksow. nieogarniecie Polakow razi. Przede wszystkim NK z zalzenia ma sluzyc ubodwaniu spolecznosci przyjaciol z lat szkolnych a nie jako ogolny portal spolecznosciowy, tudziez album ze zdjeciami dzieci oraz z wlasnego slubu itd (zal). wezmy jednak pod uwage, ze z naszej klasy korzystaja w wiekszosci ludzie ze wsi, mniej swiadomi alternatywy. Jak zwykle Polacy sto lat za murzynami... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc82 Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa 30.07.09, 09:12 Ciekawe skąd wiesz kto korzysta z NK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 10:27 niedawno zostaly opublikowane statystyki NK na ten temat: technologie.gazeta.pl/technologie/1,81010,6418880,nasza_klasa__kim_sa_jej_uzytkownicy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hde Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 12:29 A co w tym złego, że NK ewoluowała? Jako student, i człowiek w 100% z miast skasowałem FB, ponieważ to jest jeden wielki spamo-śmietnik, do tego nie działa poprawnie na mojej przeglądarce. NK nie jest aż tak zagmatwana, nie ma tam tysiąca rzeczy zbędnych, hula jak się patrzy, a i znajomych tam setki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 09:55 Jasne. Wpadnij do pierwszego lepszego biura w wawie (albo urzędu) i zobaczysz że co 2 osoba ma otwartą NK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mech Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:59 @ true Bardzo mnie cieszy Twój wpis, choć napisany w języku zulu-gula, świadczy jednak o dużym postępie w Twojej rodzimej Afryce. dodatkowa praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 15:06 Akrykanski to jest poziom Tojej "Agencji" - widac hcociazby po sajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 08:13 Zacznij pisać po polsku matole Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa 02.08.09, 20:06 Gość portalu: true napisał(a): > ta - kolejny z paradoksow. nieogarniecie Polakow razi. Przede wszystkim NK z > zalzenia ma sluzyc ubodwaniu spolecznosci przyjaciol z lat szkolnych a nie > jako ogolny portal spolecznosciowy, ************************* Nie ma w tym paradoksu. Facebook przypomniał sobie o Polsce, gdy już było pozamiatane przez NK. Więc to Facebook zawieśniaczył, a nie społeczność NK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penitum_cube_7 Jezyk bariera w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 30.07.09, 09:12 Wynika to najprawdopodobniej z niskiej znajomosci angielskiego w Polsce. Program szkoly sredniej jest np. za niski zeby zdac Amerykanska "mature" jak SAT, GRE albo TOEFL i zarazem za niski zeby biegle uzywac rzeczy i sytuacji codziennego uzytku jak Facebook. Niektore serwicy zmieniaja jezyk ale strony glowne sa glownie po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pentium_cube_7 Serwicy spolecznosciowe na swiecie IP: *.dip.t-dialin.net 30.07.09, 09:17 Lista serwisow spolecznosciowych: Internetyzuje sie Rosja: Odnoklassniki.ru en.wikipedia.org/wiki/List_of_social_networking_websites Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: Jezyk bariera w Polsce IP: *.chello.pl 30.07.09, 10:01 ale przeciez na fejsbuku jest polska wersja jezykowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enskw Re: Jezyk bariera w Polsce IP: 62.69.215.* 30.07.09, 10:48 ale trzeba znac angielski zeby na nia zmienic :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Jezyk bariera w Polsce 30.07.09, 11:30 Bzdura. Od razu domyślnie masz poslki na starcie. No chyba, że logujesz się np. z UK. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszeblogi Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... 30.07.09, 09:27 To dziwne, że Gazeta powiązana z Bebo i tak mocno jeszcze do niedawna promująca to "cudo" przyznała się do porażki. Chyba, że sądzą, że nikt nie kojarzy ich z Bebo. kalendarzswieta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa i GW 30.07.09, 12:12 i GW?Wyjasniam dla komentarza ponizej.Bebo to produkt AOL.A to jest cala paleta produktow dostepnych dla kazdego.Jest bardzo interesujacy ale menadzerowei zapomnieli odpowiednich tlumaczen na jezyki obce.Po za tym Bebo w roznych jezykach oznacza negacje(Be) Bo kojarzy sie z czesciami ciala(Bo) itd.GW jak inne portale maja prawo do programow partnerskich.Rowniez ty masz prawo reklamowac na swoich stronach,kazdy portal spoleczensciowy.A jest ich w internecie wiele.Indie,Chiny,kraje arabskie itd. Wydaje mi sie ze wkrotce doczekamy sie od GW wlasnego portalu podobnego do nasza klasa czy bebo czy innych.Forum juz istnieje, email z video(google)takze,umowy z microsoft msn.pl rowniez.... Blogi sa aktywne.Umowy reklamowe rowniez.Dodalbym jeszcze tlumaczenia na inne jezyki i nagle GW to portal z wlasnym projektem. Wystarczy domena nie tylko pl ale i com czy net,zarejestrowana dodatkowo jako marka w urzedzie patentowym,w Polsce,w Berlinie(300 Euro),w Nowym Yorku(1000 dolarow)odpowiednie tak jak do dzisiaj przyjazne reakcje do odwiedzajacych i miliony Euro beda wplywac. Miesiecznie,naturalnie. To nie sa zarty.To jest mozliwe.Nawet z ta grupa pracownikow. Pytanie dlaczego ja tego nie robie?Servery powyzej 1 miliona, odwiedzajacych co najmniej w miesiacu musza byc odpowiednio zabezpieczone z dodatkowymi rowniez zasilaczami pradu itd..... Unezpieczenia -polisy ubezpieczeniowe na wypadek ataku na servery to maly drobiazg ale maksymalna aktualizacja i sprawdzanie serverow wymaga nie tylko czasu ale i odpowiednich pracownikow. Czujnych pracownikow gdyz konkurencja nie spi. A prez te portale jesli osiagna popularnosc ma sie dostep do wielkiej ilosci konsumentow ...UFFF .Sorry.Nie na temat. To sa koszta..... ____________ najlepszeblogi napisał: To dziwne, że Gazeta powiązana z Bebo i tak mocno jeszcze do niedawna promująca to "cudo" przyznała się do porażki. Chyba, że sądzą, że nikt nie kojarzy ich z Bebo. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa 30.07.09, 09:27 a po co mam niby korzystac z takich serwisów społecznosciowych? duzo bardziej wole społecznoisci ktore tworza sie wokół forów specjalistycznych sa tam ludzie o podobnych zainteresowaniach (a co jest na naszej klasie jacys znajomi przed x lat co mnie ci ludzie interesuja?????? co mnie interesuje jakas stara moja dziewucha??????? przeciez przez lata nasze drogi tak sie rozeszły ze jestesmy zupełnie innymi ludzmi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 09:31 bo prawda jest taka ze wiekszośc ludzi nie ogarnia internetu :] Nasza Klasa jest prosta jak konstrukcja cepa a i tak niektorzy znajomi (25 - 30 lat) maja tam podstawowe problemy np z ustawieniami konta. Facebook to juz dla wielu czarna magia: publikowanie zdjęc, filmów, wpisów, linków, udział w quizach, testach itp. to coś jak taki maly blog :) Na Naszej Klasie mozna tylko wrzucić zdjęcie - w marnej jakości - i dodać komentarz lub prztczpeić pinezke i to wszystko. Facebook tych mozliwości ma o wiele wiecej no i przede wszystkim mozna też miec kontakt ze znajomymi zi nnych krajów ;] fajnym portalem ale juz nie społecznościowych jest FLICKR - dobre miejsce na publikowanie zdjęć i dostęp do tysięcy dobrych fotografii z całego świata. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Może jeszcze napiszą IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 09:52 że GoldenLine jest dla profesjonalistów ;-)))) buahahahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mts.kl Re: Może jeszcze napiszą IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 09:56 tylko facebook, na którym wiejskie trolle nie mają jak się przebić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cancan Re: Może jeszcze napiszą IP: *.bb.sky.com 30.07.09, 09:58 Dokladnie. NK jest dla retards!!! Facebook jest za trudny dla 90% Polaczkow, ktorych znajomosc angielskiego ogranicza sie do odpowiedzi na How do you do? - I'm fine :) LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Może jeszcze napiszą IP: 217.153.246.* 30.07.09, 10:13 A jak myślisz dlaczego tak mało ludzi w Polsce zna angielski? Dziwi mnie że wyrażasz się tak z pogardą o 'polaczkach'. Jeśli samemu biegle mówisz po angielsku to chwała ci za to i super, ale nie wielu stać na korepetycje a w Polsce mamy masę nauczycieli którzy za swoich czasów nie uczyli się angielskiego i kupę ludzi których drugim językiem 'ojczystym' był rosyjski. Tak więc zastanów się też jakim ty jesteś świadectwem i czego świadectwem tak się wypowiadając. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Re: Może jeszcze napiszą 30.07.09, 10:18 Zenek+belkoczesz...Angielski zna prawie polowa Polakow.A nauczyc sie mozna samemu.Jak sie bardzo chce.Druga rzecz,ze co drugi absolwent wzzszej uczelni w Polsce jest analfabeta.Wynika to z najnizszego w Europie poziomu nauczania.Polska ma ponad dwa milionz studentow.To tyle ile 65+milionowa i bogata Anglia i tzle samo,co 140+milionowa i bogatsza od Polski + Rosja.I to jest przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjopata Re: Może jeszcze napiszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:41 Jeszcze bardziej bełkoczesz niż Twój przedmówca. Po pierwsze - mówienie, że mamy słaby poziom nauczania jest bzdurą. Mieszanie studentów, maturzystów czy gimnazjalistów i mówienie, że na każdym z tych poziomów jest słabe nauczanie jest idiotyczne. Jeśli chodzi o studentów to jest ich więcej niż kiedyś ponieważ w ostatnim czasie powstało wiele hybryd, PWSZ-ów poprzekształcanych z jakiś innych szkół. Produkują masę licencjatów, zawyża statystyki, ale studenci tych uczelni są nieco słabiej przygotowani do zawodu niż ich koledzy z Uniwersytetów czy Politechnik. Kolejna kwestia - duża liczba studentów nie oznacza, że są źle uczeni czy, że nic nie potrafią. Idąć Twoim głupim tokiem myślenia można powiedzieć, że w USA jest najwięcej studentów, a więc jest tam najniższy poziom nauczania w szkolnictwie wyższym. A tak nie jest. Co do poziomu angielskiego to się z Tobą nie zgadzam. Może Polacy nie znają bardzo dobrze tego języka, ale potrafią go w stopniu, który spokojnie umożliwia komunikację. Poza tym (i tutaj powołuję się na badania UO) liczba osób ze znajomością języka obcego stale wzrasta w Polsce. Ty natomiast sobie coś tam ubzdurałeś na podstawie obserwacji swojej wsi i indukujesz to na całą Polskę. I jeszcze mędrca udajesz, choć uogólniasz jak dziecko z podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Może jeszcze napiszą IP: 95.108.50.* 30.07.09, 23:08 no wlasnie, w powaznym bizensie liczy sie tylko LinkedIn. Btw, jestem zdziony az tak slaba pozycja w rankingach w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Ekshibicjonizm IP: *.psat.pl 30.07.09, 09:54 Wręcz przeraża mnie z jaką lekkością przychodzi ludziom obnażanie się na podobnych serwisach. Wydaje się przy tym ludziom, że z racji sporego tłumu są anonimowi. Ale gdzie tam! G...o prawda! Ostatnio uskuteczniam następującą "zabawę": poznaję na jakimś serwisie randkowym (głównie na sympatii) dziewczynę, a następnie dla "sportu" wyszukuję na jej temat max. informacji. Zaznaczam, że na sympatii nikt normalny nie publikuje swojego nazwiska. Ale to żadna przeszkoda, bo przy pomocy takich serwisów jak nasza-klasa, grono, goldenline, ogniwo, allegro, facebook, komunikatory internetowe itp. można KAŻDEGO namierzyć. A potem? Hulaj dusza, piekła nie ma :-). Z naszej klasy i grona znam nazwisko, wiem jakie szkoły pokończyła, na podstawie listy znajomych ustalam skład rodziny. Co jeszcze? Masa informacji jest w podpisach pod zdjęciami na naszej klasie np. "pozdrawiam sąsiada zza ściany" - taki napis pozwala ustalić adres. Do tego dochodzi powszechnie dostępna książka telefoniczna. Kupa zabawy jest, jak się czyta wpisy na forach na w/w serwisach. Jedna panna napisała wręcz... ile zarabia :-). Na allegro (wiele osób tego samego nicku używa wszędzie w sieci) dowiem się, co ostatnio kupowała/sprzedawała. Na zakończenie zabawy rutynowe "trzepanie" google'm. Tak np. dowiedziałem się, gdzie pracuje matka jednej panny, albo jakie oceny na egzaminie otrzymała jej bratowa. Zaznaczam, że nie uskuteczniam NAWET prób włamań na konto poprzez złamanie hasła np. atakiem słownikowym. Nie mam też dostępu do systemów zastrzeżonych np. PESEL czy inna podobna baza danych. A wszystko to jeszcze zanim się z panną pierwszy raz spotkam. Jedna, jak jej powiedziałem, że ją już dokumentnie "przetrzepałem", początkowo się wkurzyła. Ale jak jej uświadomiłem, że sama jest sobie winna, bo sama to wszystko poumieszczała w sieci, zrezygnowana i dobita psychicznie machnęła ręką i stwierdziła, że nie ma nic do ukrycia :-). Qrcze... Tak sobie myślę, że jeszcze kilka lat a na naszej klasie ludzie sami będą otwierać portfele i ściągać majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ekshibicjonizm IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 09:59 Rozmawiałem ostatnio z policjantem z drogówki. Gość opowiedział mi, że podstawą do namierzania osób na zdjęciach z fotoradarów (gdy właściciel nie chce wskazać kierowcy albo wskazuje błędną osobę) jest przeglądanie zdjęć z NK i innych portali. Jak wiedzą kto jest właścicielem (ew z jakiej firmy jest auto) mogą już przeszukać całą jego rodzinę i znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Nasza+klasa to najwiekszy obciach w internecie 30.07.09, 10:12 Dla mnie i mojego grona przyjaciol Nasza+klasa to bebecharstwo i tlumione kompleksy.Az wstyd,ze moj ukochany syn,Tomasz P.zostal kupiony przez Estonczykow-wlasciciele portalu+i jest tam pelnomocnikiem Zarzadu do spraw sprzedazy.A mial taka dobra i nosna prace w Interii.pl jako dyrektor handlowy.Moze przekupili go... Dla mnie nr 1 jest oczywiscie Facebook.Mam tez kilka portali zza Oceanu,grupujacych fanatykow poszczegolnych dziedzin.U nas w kraju najbardziej lubie Gazete.pl,choc jakosc tekstow jest tam coraz nizsza.Za duzo na tzm portalu praktykantow lub zupelnie przypadkowych autorow,nie majacych nic wspolnego z dziennikarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ekshibicjonizm IP: *.psat.pl 30.07.09, 10:12 Jedno uzupełnienie. Postawa "nie mam nic do ukrycia" ma uzasadnienie wyłącznie na allegro (generalnie: na serwisach aukcyjnych), jeśli jest się sprzedawcą, bo podnosi wiarygodność sprzedającego, co na dłuższą metę przełoży się na sukces w sprzedaży. Ale serwisy towarzysko-społecznościowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: Ekshibicjonizm IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 10:36 dobre efekty daje też guglanie adresu e-mail. kumpela znalazła dzięki temu filmik porno zrobiony przez jej faceta w czasach, gdy jeszcze się nie znali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnie przeswietl Re: Ekshibicjonizm IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.09, 10:39 nieźle tzreba miec zoraną łepetyne żeby szpiegować ludzi za darmo. pewnie nie możesz się pogodzić z tym że ktoś bez kapleksów pokazuje swoje zdjęcie, ludzie dzięki temu sie poznaja, spotykaja, bawią razem w realu, a ty slęczysz po nocach i zastanawiasz się jak wyretuszować swoje najlepsze zdjęcie żeby nie wyglądało jak kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ment Re: Ekshibicjonizm IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 11:02 :D dokladnie równie dobrze mozna siedzieć za krzakiem z lornetka i aparatem fotograficznym i szpiegowac potencjalna ofiarę. Niektórym po prostu sie nudzi. Jakos ja nie mam potrzeby wpisywania w google nicków czy maili moich znajomych :/ no ale swiat jest pełny wariatów i ani interet ani real nas od tego nie uchroni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ekshibicjonizm IP: *.psat.pl 30.07.09, 12:46 Dokładnie... ale co? Na szpiegowanie z lornetką i aparatem potrzeba czasu i specjalistycznego sprzętu, a i tak nie ma się gwarancji, że osobnik wystawi się. A do namierzenia w sieci wystarczy łącze i max. kilka godzin, o czym kilka osób już w tym wątku wspomniało. Poza tym po ulicy chodzić musisz, a w sieci nikt ci nie każe się spowiadać z całego życia. Jeżeli chcesz się spotykać z ludźmi, to net nie jest ci do tego potrzebny. Przynajmniej w takim stopniu. Wystarczy mail, komunikator czy telefon. Chyba, że dla ciebie substytutem kontaktu z kumplem z podstawówki jest dodanie go do znajomych na naszej klasie i napisanie pod fotką "cześć, kopę lat". A prześwietlić mogę każdego, ale na start muszę mieć trochę informacji. Te, o których pisałem wcześniej, brałem z serwisu sympatia plus kilku wiadomości wymienionych z namierzaną panną. Oczywiście przy założeniu, że panna umieściła podobne dane na swój temat w sieci. Bo jeśli nie, to znaczy, że INTELIGENTNA OSOBA! Odpowiedz Link Zgłoś
brzydalizlosnica Re: Ekshibicjonizm 30.07.09, 13:04 Tylko nie rozumiem, po co. Przecież informacje umieszczane przez kogoś w sieci nie są sekretami. Równie dobrze można o nich porozmawiać twarzą w twarz, zwłaszcza jeśli wydaje Ci się dziwne lub niefajne czytanie o tym na serwisach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ment Re: Ekshibicjonizm IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 14:01 Ok, mozna w kilka godzin uzyskać informacje z internetu na temat danej osoby tylko po co? Zeby potem na spotkaniu z nia o tym wspomnieć? I co takiego ciekawego się tam dowiadujesz? jakie ktos kupił tydzień temu majtki na allegro?albo, ze jego sasiad ma psa z którym chodzi codziennie na spacer? informacje o tym jakie ktośskonczył szkoły chyba nie sa az tak cenne? Zreszta wpisujac imie i nazwisko w googlach uzyskuje sie info o szkołach z bezpośrednich stron uczelni czy szkół. Nie ma czym sie podniecać. Możesz się jeszcze dowiedzieć, że ktoś np interesuje się fotografia i czynnie uczestniczy w dyskusjach na portalach fotograficznych. super info, naprawde warte tych kilku godzin szperania w sieci, żeby potem na spotkaniu z taka osoba zrobic z siebie kretyna przyznajac sie do takiego szpiegowania. owszem internet pełen jest głupków którzy publikuja wszystko na swój temat, ale to ich wybór. Wyobraź sobie, że mozna mieć duże grono znajomych na NK czy FB i utrzymywac kontakty, spotykać się na imprezach czy organizowac wspólne wyjazdy i net własie to ułatwia a nie jest substytutem kontaktu z ludzmi. grunt to mieć dobre podejście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnie przeswietl Re: Ekshibicjonizm IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.09, 20:39 ty michał dalej nic nie kumasz, wyobraź sobie że są ludzie którym wszystko jedno cz zajżysz im do dupy czy nie, tylko nie rozumieją jak można to robić dla rozrywki. 50 lat temu tacy jak ty byli społecznymi donosicielami. idz się lecz albo pisz CV ke do CBA Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Ekshibicjonizm 31.07.09, 01:10 Poza tym, że dostają spam zaadresowany pod kątem upodobań i zainteresowań, reklamy kosmetyków wcelowanych w typ urody na zdjęciach, praktyczne porady od życzliwych na forach, w końcu tracą radio, bo wymsknęło im się gdzie parkują w weekendy i spłacają długi, które ktoś zaciągnął wyrabiając sobie papiery na podstawie sieciowych śmieci. Poczytaj raport OECD na temat ochrony tożsamości, potem sobie zadaj pytanie "co to szkodzi". Polska stoi wysoko w rankingu ochrony danych, ale widać nadal za nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar ochrony tożsamości nigdy za wiele.... 31.07.09, 08:39 > Poza tym, że dostają spam zaadresowany pod kątem upodobań a ktoś go czyta? zmusza do czytania? pomijając mozliwości zablokowania spamu? > praktyczne porady od życzliwych na forach wróżki, se i fakty ludzie też kupują; porad w nich nie mało... tylko co z tego wynika dla trzeźwo myślącego człowieka?* > w końcu tracą radio, bo wymsknęło im się gdzie parkują w weekendy ludzie parkują zwykle w tych samych miejscach przez lata; chyba, że chodzi Ci o kwestię chwalenia się dwu-tyg. wyjazdem i zostawienia domu bez opieki... no wybacz, ale na głupotę ochrona danych osobowych nie wystraczy - to może "załatwić" pochwalenie się "znajomemu" w warzywniaku.. (*)tak, korzystam czasami z forów - tych spec. - np. rowerowych, elektronicznych, komputerowych... tylko najczęściej z opcji wyszukiwania; bez logowania - bo problem, który mam opisano z rozwiązaniem, radą, pomocą n-razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Ekshibicjonizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:52 w życiu na NK nie założe konta. Uzasadnię: 1. poprzednia praca, wybór nowej osoby do pracy wedle przysłanych CV. Pierwsze co pół firmy wskakuje na NK i szuka jegomościa/ jegomościówę i weryfikuje co jak z kim, ilu znajomych, jakie fotki bla bla. 2. Nowa praca, przychodze. Po kilku dniach ludziki się pytają: "czemu nie masz profilu jak zatrudnialiśmy Cie tutaj to szukaliśmy..." Więc dziękuję tego typu serwisom :) Ja tam nie byłem i nie będę na tym targowisku próżności :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze_jak? Re: Ekshibicjonizm IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 13:28 ach jakie to sprytne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek71 Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 10:17 a co z serwisami społecznościowim dla osób dorosłych? nie ma tam przynajmniej bandy pokemonów. Np. luźne-związki.pl czy bezzobowiazan.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
4v może wreszcie przestaniecie lansować Twittera? 30.07.09, 10:23 bo już mam dość nieudolnego promowania tego... czegoś. ktoś tam się nim u was zachłysnął, oj żeby mu w gardełku nie stanęło, jak swego czasu z "Bebo". PS. w Polsce jest coś takiego jak "fotka.pl" i to jest właśnie to "inne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simson Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: *.adsl.alicedsl.de 30.07.09, 10:26 Zapomieliscie napisac o portalu spolecznosci lokalnych qype.pl :-( Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... 30.07.09, 10:28 Wniosek jest jeden i prosty. Polska społeczność jest tak duża i jednocześnie hermetyczna że kompletnie niedbałe wchodzenie na nas rynek z lekceważeniem klienta włącznie zawsze okaże się klapą. Weźmy na przykład polską edycję ebay. Myśleli że wielką światową marką tak zawojują nasz rynek że kompletnie nic nie muszą robić. Ludzie sami się do nich zlecą niczym muchy do g... I co się stało? Nic. A bo polski internauta wcale nie najgorzej sobie radzi po angielsku ale nie lubi lekceważenia. Stąd nasze polskie rodzime serwisy mimo że często mniej profesjonalnie zbudowane, nie raz z błędami albo mniej intuicyjną obsługą jednak wygrywają. A to dlatego ponieważ niewątpliwie bardziej poważnie podchodzą do klienta. Potwierdza się jedno. Zagraniczne firmy mają Polskę i polaków za ciuli na których łatwo zarobić. Tak jest i zawsze będzie. Chociaż w sektorze rozrywki IT widzą że tak łatwo się nie dajemy dymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiarus Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.aster.pl 30.07.09, 10:33 Bardzo dobrze, niech rozwijaja sie Polskie interesy. Mam nadzieje ze doczekamy sie jeszcze takich czasow ze Polacy przestana jesc to gowno z McDonalds i pic CocaCole Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa 02.08.09, 20:34 xaliemorph napisał: > Wniosek jest jeden i prosty. Polska społeczność jest tak duża i jednocześnie > hermetyczna że kompletnie niedbałe wchodzenie na nas rynek z lekceważeniem > klienta włącznie zawsze okaże się klapą. ***************************** Choć w sporej części zgadzam się z Twoją diagnozą, to nie tu widzę przyczyny. Na pewno nie w hermetyczności. Wręcz przeciwnie - w otwartości i ciekawości. Dlatego pojawiły się w Polsce podobne projekty, zanim przyszły te zagraniczne - bo były potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja to Ja Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:31 a o fotce zapomnieliście? Jak sie plasuje? Nizej niz Grono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hophopskip Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: *.range86-164.btcentralplus.com 30.07.09, 10:33 Polacy nie potrafia dyskutowac,natomiast sa wspaniali w wzajemnym obrzucaniu sie blotem. W kazdym portalu spolecznosciowym mozna zalozyc strone tematyczna i kontynuowac po polsku,zachecajac innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf na Gronie lansuje sie Warszafka IP: 78.88.71.* 30.07.09, 10:39 dlatego szybko zlikowidowalam tam konto Odpowiedz Link Zgłoś
oninyou Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa 30.07.09, 10:40 grono kiedyś było naprawde świetnym miejscem do rozmów i dyskusji. uwielbiałam je. poznałam wielu ciekawych, wartościowych ludzi. znajomości zresztą przetrwały do dziś - a to już parę ładnych lat. dzisiaj natomiast totalnie nie potrafie sie tam odnaleźć. dodano wiele nowych "atrakcyjnych" funkcji, które niczego nie ułatwiają. robią jedynie z grona drugą naszą-klase - zupełnie niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dss Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: 78.33.219.* 30.07.09, 10:52 Nasza Klasa to nie spolecznosc to tylko strona gdzie mamusie daja zdjecia swoich dzieci. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Jak zwykla Polska jest cofnieta o kilka lat w porownaniu do reszty swiata. Na zachodzie taki ograniczony serwis jak NK wogole nie mialby szans istniec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Nasz Klasa to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:04 Zawodowo zajmuję się portalami, naszaklasa to dno, które nie ma początku ani końca, ludzie nie skupiają się tam z powodu społeczności a zwykłych plotek o kimś kogo znają, w Polsce nie ma prawdziwego portalu skupiającego społeczność, niestety sukces naszej klasy jest tylko chwilowym zapałem i niczym więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Nasz Klasa to dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:48 Sukces naszej klasy, być może chwilowy, opiera się na tym, że był to pierwszy taki pomysł, który dotarł do tak wielu odbiorców. I dlatego okazał się bardzo przydatny do odnawiania starych znajomości. Czy to źle? Ja nie do końca rozumiem, skąd ta zawiść. Chodzi o to, że komuś udało się zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: *.e-wro.net.pl 30.07.09, 11:37 Po prostu Polacy nie znaja jezykow, malo podrozuja i nie maja przyjaciol za granica. Wystarczy im kiszenie sie we wlasnym sosie "naszej klasy". Legendy chodza o Polakach, ktorzy po 3 latach w Londynie dalej nie znaja angielskiego. Kogo maja sobie dolaczyc na myspace? Swojego szefa Anglika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otis Tarda Zdurnieliście z tym Twitterem IP: 213.134.176.* 30.07.09, 11:37 Zupełnie jak rok temu z NK. Nie było - dosłownie - dnia, by nie było jakiegoś niusa o NK. Początkowo zwykle panikarsko-przypie...ckiego (zdaje się, że szło o promowanie bebo, chłechłechłe), potem już banalniejsze w stylu "NK ma pięć bilionów użytkowników". Teraz - Twitter. W Iranie twitter, gwiazda ma twittera, polityk napisał na twitterze, świat zachwyca się twitterem, twitter w Polsce, twitter u bram Polski, twitter nie jest w Polsce popularny, twitter jest w Polsce coraz popularniejszy, jeszcze trochę, a twitter będzie popularny, co to jest twitter, jak można założyć twittera..., noszrrrrrwał nać, niedługo strach będzie prognozę pogody sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mores Re: Zdurnieliście z tym Twitterem IP: *.chello.pl 31.07.09, 01:17 Promowanie Bebo przez pisanie o Naszej Klasie... no stary, niezły koncept, z takimi pomysłami powinieneś założyć własną agencję PR, zostałbyś królem marketingu internetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Re: Zdurnieliście z tym Twitterem 31.07.09, 08:39 No to pewnie nie pamiętasz, geniuszu, jak wyglądały wówczas niusy o NK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki349 Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:44 a mi się wydaje, ze najlepszym portalem społecznościowym jest piwo w pubie z kumplami, a nie jesteś internetowe gó... i zapewne dlatego nikt z Facebooka nie korzysta, a nasza-klasa na służyć do znajdywania znajomych z szkoły, którą się dawno skończyło i do organizowania spotkań klasowych po latach, innego zastosowania dla nk nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:54 a jeszcze jest vkontakte.ru !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:58 Które od tygodnia nie chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIK Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa r... IP: 213.52.218.* 30.07.09, 12:50 hej osobiscie nie lubie naszej-klasy, mozna tam znalezc zbyt duzo info nie o wlascicielach profili ale o ich potomkach itd. niestety to wynika z polskich przyzwyczajen i stereotypow. nie ukrywam jednak ze portal ten przeszedl pare pozytywnych zmiam, jesli chodzi o funkcjonalnosc i obecnie dziala na wysokim poziomie. prawdopodobnie takze dzieki temu jest on wsrod polskiego spoleczenstwa dominujacym portalem spolecznosciowym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaxiKaz Re: Portale społecznościowe w Polsce? Nasza Klasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:07 Właścicielem NK jest fundusz estoński, a właścicielem funduszu Rosjanie. W jaki sposób bez większej kasy zebrać dane wszystkich Polaków ..... nie lubię spiskowych teorii, ale ta mi wygląda całkiem solidnie :) Po czym poznać kretyna ... po profilu w NK :) A tak na poważnie, to według mnie popularność NK będzie z roku na rok spadać, milion w środę, milion w sobotę i będzie pozamiatane. W końcu ile można gadać o profesorce z 4 klasy, a małolaty, które ratują statystyki NK w końcu znajdą sobie inne bardziej modne miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś