Gość: pandor Przejechałem na Tomie 10-15tys. km IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 13:36 TomTom One XL kupiony w maju rok temu za 600zł. Jestem bardzo zadowolony. Solidna konstrukcja, dobry uchwyt. Mapy są dobre i w 99,9% się zgadza. Zdarza się że jak jest jakaś nowa trasa to na mapie nie ma, ale przecież to nie samolot i nie jeżdżę wg. przyrządów ;-) Posiadanie nawigacji nie zwalnia od myślenia. Byłem w Chorwacji i Bośni. Nie pobłądziłem. Jak ktoś chce co miesiąc jeździć do np. Macedonii to niech kupi inną nawigację, ale przecież 99%. tras robimy w krajach bardziej cywilizowanych. Oprogramowanie jest super. Jak zgubię trasę to mi szybko wytycza nową. Planowanie podróży rewelacyjne. Największą zaletą jest ilość informacji na ekranie, większość nawigacji podaje o wiele mniej!!! Poważną wadą są drogie mapy bez możliwości darmowej aktualizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 na Bałkany tylko iGO 01.09.09, 14:15 mapy TT czy Garmina jeśli chodzi o BG, RO czy Serbię i Czarnogorę pozaostają daleko w tyle jeśli chodzi o aktualizacje i szczegółowość... a Automapie nawet nie wspominam, bo ją powinno się wyłączać po przekroczeniu granicy węgierskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeczko TomTom XL - test IP: 193.193.82.* 02.09.09, 11:20 Dość dziwnym pomysłem jest używanie GPS na Hvarze. Stary Grad z Hvarem łączy jedna bardzo dobra droga, ale z tego co czytam wasz TomTom poprowadził was "starą" górską trasą, która faktycznie jest wąska i niebezpieczna, szczególnie dla osób z lękiem wysokości. Tylko pytanie dlaczego właśnie nią!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin TomTom XL - test IP: *.hostmonster.com 12.09.09, 14:09 Dostałem go do służbowego auta w okresie wakacyjnym robiłem inspekcje w filiach firmy w całej polsce. Były wbite jako zaplanowana trasa i urządzenie doskonale dawało radę. W czasie trasy nie zauważyłem aby były "białe plamy" dosłownie jechało się od drzwi do drzwi. Sam teraz planuję zakup prywatnie i chyba wybiorę tomtoma, aktualnie jest akcja gdzie zwracają pieniądze za wydane urządzenie (www.tomtomrace.pl), jeszcze się nie wgłębiałam w temat. Aktulanie szukam testów innych urządzeń jak ktoś ma jakieś proszę o info fora przy sklepowe są raczej mało rzetelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkriss TomTom XL - test IP: *.ups.com 14.09.09, 14:43 uzywam TT od kilku lat i niestety ale mamy pozostawiaja wiele do zyczenia.. dla przykladu w najnowszych mapach (edycja sierpien 2009) nie ma nadal nowego mostu w Plocku ktory byl oddany do uzytku 13paz 2007!!! - ale ogilnie jako nawigacja spoko, soft i funkcjonalnosc OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimir TomTom XL - test IP: *.static.espol.com.pl 14.09.09, 20:33 Pozyczony XL uzywalem w tym roku na wakacje podczas podrozy do Francji i nie moge powiedziec zlego slowa na temat nawigacji TT XL. Moze dlatego ze mieszkam blisko granicy z Niemcami to do zachodu mialem ledwie 50km. Nie zgubilem sie ani razu, takze polecam. Jak bede kupowal dla siebie to raczej tez TT, ale moze wyzszy model. Odpowiedz Link Zgłoś
romcio1977 Re: TomTom XL - test 29.09.09, 19:27 Gość portalu: as napisał(a): > tom tom to szajs Może coś więcej? Jak dla mnie nie ma lepszej nawigacji, kilku już próbowałem pożyczając od znajomych. Używam tomtoma od kiedy pokrycie w polsce wynosiło 33% i mogę poświadczyć, że z roku na rok jest coraz lepiej. Aktualnie mapy w polsce sprawują się bez zarzutu, a EU jest bezkonkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: TomTom XL - test IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 20:27 Sam jestes szajs - nie stac cie zeby kupic to sie nie odzywaj. Ja uzywam od lat i jestem zadowolony, na nic nie zmienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: TomTom XL - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 22:21 Jak takich słyszę... ehh. Ja kiedyś też kręciłem nosem na TomToma, ale to było dopóki nie wypróbowałem go po przejechaniu się kilka razy z innymi. Szczerze mówiąc najbardziej przypadł mi do gustu i jestem mu od tamtej pory wierny. Nie mam jakiegoś wypasionego modelu bo potrzebuję po prostu dobrej, poręcznej nawigacji i seria One dla mnie jest idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witcher TomTom XL - test IP: 80.94.19.* 18.10.09, 11:31 ze świeczką szukać podobnych testów ja osobiście poradziłem się znajomych którzy używają nawigacji. Ci używający tomtoma mieli najmniej zastrzeżeń moją barierą była cena ale w media można kupić już za 550 złotych xl z 26 państwami. Odpowiedz Link Zgłoś
aan_naa TomTom XL - test 09.12.09, 17:04 Nie wiem, jak dla mnie TomTom jest zdecydowanie najlepszy. Ja co prawda posiadam bardzo prostą nawigację TomTom START IQ Routes Europe, ale za to nie za drogą ;). Mi taka w zupełności wystarcza. Wcześniej korzystałam z nawigacji fabrycznej w jednej z marek samochodów innej firmy i muszę przyznać - niebo a ziemia (oczywiście na korzyść TomToma). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek.chudy TomTom XL - test 16.03.10, 01:49 Mam XL'a od roku i jestem zadowolony. To co zauwazylem w tym czasie to fakt ze znacznej poprawie ulegla jakosc map. To co ludzie mowia ze TomTom ma kiepskie mapy to po prostu wiadomosci sprzed 2-3 lat, ktore powtarzaja nic wczesniej sami nie sprawdzajac. Rowniez na uwage zasluguje fakt uslug dostepnych przez oprogramowanie TT. Widac profesjonalne podejscie. I sam fakt rozwieniecia pewnych uslug to znak ze firma powaznie podchodzi do nas, uzytkownikow a nie tylko oby sprzedac nam tanie urzadzenie ze stara mapa bez zadnego wsparcia ani dodatkow i zostawic ludzi samych sobie. Wracajac do TomToma, jestem bardzo zadowolony z wyznaczania trasy i nawigowania przez moja nawigacje. Szczerze polecam jesli ktos ce zainwestowac pare zlotych w solidne urzadzenie na dluzszy czas. Odpowiedz Link Zgłoś