agnes3131 05.10.09, 13:38 Będę wdzięczna za wszelkie informacje, gdzie usuwaliście, u jakiego lekarza? Lekarze mówią, że mój 3,5 latek powinien mieć usunięty i bardzo się tego obawiam, podobno w tym wieku częściej odrasta. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info IP: 89.108.211.* 05.10.09, 22:19 Moja córka miała usuwany 3 migdał właśnie w wieku 3,5 lat. Było to w zeszłym roku u dra Popowskiego. Koszt tego zabiegu rok temu 2700 zł. Trzeba było usunąć, bo migdał był tak ogromny, że prawie całkowicie przesłaniał drogi oddechowe i w nocy zdarzały się bezdechy. poza tym jednocześnie ściągnięto córce płyn z obu uszu i założono dreny. A czy odrasta? Nie wiem. Popowski powiedział, że zdarza się to bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info 07.10.09, 13:01 Dziękuję Ci za informacje, a jak córeczka to zniosła? Czy szybko doszła do siebie? Dość wysoki koszt... w Kajetanach w tej chwili jest taniej, no ale może wart tej ceny, właśnie nie mam doświadczenia w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1-2 Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info 23.12.09, 13:15 Oj nie jest taniej w Kajetanach. Koszt 3500. Jakby ktoś miał pytania odnośnie zabiegu odpowiem na mailu gazetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info IP: 188.33.103.* 07.10.09, 23:05 Na operację przyjechaliśmy do szpitala w Kruku rano. Trwała ok. godziny. Później córka dużo wymiotowała krwią, ale lekarz powiedział, że tak ma być, bo to jednak wycięcie w gardle. Ze szpitala wyszliśmy tego samego dnia o 18:00. Córka wymiotowała jeszcze w nocy i kilka razy w ciągu dnia. Jak zaczęła uzupełniać płyny i elektrolity - głównie w postaci posolonego soku pomidorowego ( za radą lekarza), wymioty ustały. Po operacji dostała osłonowo antybiotyk. Jeśli chodzi o uszy - przed zabiegiem często wymiotowała w samochodzie. Po odciągnięciu płynu i założeniu drenów, nie zdarzyło się to ani razu, a już rok minął. Chciałam, żeby odbyło się to właśnie w Kajetanach, ale nie mogłam się tam dodzwonić, a czas naglił. Dlatego też zdecydowałam się na Popowskiego, chociaż i tak uważm go za "czarusia", który zachowuje się tak, jakby wszystkie rozumy pozjadał. No i drogo się ceni. Ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info 08.10.09, 12:00 Ja właśnie się zastanawiam co wybrać. Mamy umówiony termin w płockim szpitalu u dr. Struzika, ale rozmawiałam też z dr. Pędraszewskim (no właśnie odniosłam wrażenie że trochę "czaruje" by zyskać dla siebie pacjenta). Może ktoś z Was wycinał dziecku migdałek u nas w szpitalu i podzieli się "wrażeniami". Jak to jest z punktu widzenia rodziców?? Czy dziecko dostaje kroplówkę?? itp....??? Odpowiedz Link Zgłoś
katrind Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info 08.10.09, 14:31 Polecam Kajetany. Mój synek miał usuwany tam migdał + zakładane dreny w wieku 3,5 roku. Teraz ma 5 i wszystko jest ok. Dobra organizacja, dobre warunki. Po południu zabieg, noc w szpitalu a raczej taki hotelu (2-osobowe pokoje z łazienkami) i następnego dnia po kontroli wypis. Kontrola po chyba miesiącu. Niestety nie mam zaufania do płockich szpitali. Kroplówka nie jest podawana. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info 08.10.09, 16:02 Monika widzę, że nasi synkowie mają podobny problem. Z jakiego powodu Twój synek musi usunąć migdał? Katrind- też chciałabym Kajetany, ale tam nawet prywatnie czeka się ok. 2 m-cy, a synek bardzo się w nocy męczy. A byłaś tam u jakiegoś konkretnego lekarza, bo troszkę też obawiam się trafić do 1 lepszego?? Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit do agnes3131 09.10.09, 12:26 No tak wygląda na to, że mamy podobny problem. Mój synek ma teraz 3 latka i 8 miesięcy. Czasami w nocy tak się dusi, że nie możemy spać. A teraz doszły wymioty - lekarz mówi, że to właśnie skutek zatykania w gardle. Możesz napisać na mojego maila: monika-wit@gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
just4me Re: do agnes3131 13.10.09, 19:22 witam, mój synek miał wycinany migdałek przez Struzika w Płocku. Wcześniej zaliczyliśmy wizytę u Popowskiego (3h oczekiwania na wejście, potem złośliwe uwagi ze inni się nie znają) - generalnie porażka. Trafilismy do Struzika, naprawdę człowiek z innej bajki, zainteresowany i bezinteresowny. Sam zabieg to generalnie rutyna, też w gruncie rzeczy nie mam zaufania do Płockich szpitali, ale w tej kwestii chcę właśnie się podzielić moimi pozytywnymi odczuciami. Naprawdę robią tu takich zabiegów dużo i nie ma się czego obawiać. Zabieg był rano, potem kroplówka do wieczora, wieczorem na noc pojechaliśmy do domu i rano tylko powrót po wypis. Szczerze mogę polecić szpital w Płocku i dr. Struzika. W razie czego więcej informacji mogę podać na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
katrind Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info 09.10.09, 14:41 My trafiliśmy do Kajetan na zabieg poprzez Centrum Słuchu i Mowy na Konwiktorskiej. Czekaliśmy miesiąc. Nie miałam konkretnego lekarza operującego. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1-2 Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info 23.12.09, 13:18 w razie potrzeby jest podawana, moja córka miała podawaną wieczoram a zabieg był koło południa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info IP: *.095.c89.petrotel.pl 20.10.09, 15:32 Witam! Mój synek miał usuwany 3-ci migdał i częściowo usuwane migdałki boczne u J.Popowskiego. Operacja przebiegła bez problemu. Wypis ok godz. 17. Już pierwszej nocy po zabiegu nie słyszałem "jak śpi". Jestem bardzo zadowolony. Ilość polskich środków płatniczych 2900. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 10:02 Usuwałam w płocku, bez układów ze zwykłego skierowania. Mogłam się ubiegać o wcześniejszy termin ponieważ lekarz wpisał na skierowaniu, że migdał powoduje niedosłuch. Przed zabiegim podaje się awiomarin ci zapobiega wymiotom, później dziecko dostaje "głupiego jasia", dojście zakładane już na sali. Zabieg trwa około godziny. Wyjście ze szpitala dnia następnego. Po zabiegu skończyły się notoryczne anginy (ze szkarlatyną włącznie - której opisany wcześniej sławny specjalista pan P. nie rozpoznał) skończyło się nocne nasłuchiwanie czy dziecko oddycha a przeziębienie nie kończy się 40 st gorączka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.09, 21:37 Moje dziecko miało usuwany migdał w wieku 5 lat, jednak nie zdecydowałam sie na zabieg w Płocku, odczekałam swoje, aby zrobic to w Kajetanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddd Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:51 czy Kajetany to: międzynarodowe centrum słuchu i mowy kajetany ul. Mokra? Odpowiedz Link Zgłoś
monika-wit Re: Usuwaliście dziecku 3 migdał? Proszę o info 02.12.09, 11:38 Jesteśmy właśnie tuz po zabiegu w płockim szpitalu. Pomyslałam więc, że może komus się przyda jesli cos napiszę. Generalnie potwierdzam wcześniejsze wypowiedzi. Zabieg traktowany rutynowo, opieka bardzo dobra, miłe i bardzo pomocne pielęgniarki. Mam tylko jedno "ale", może w przyszłości komuś uda się to zmienić: usypianie dziecka odbywa się bez mamy - wszyscy tam mówią, że po "głupim jasiu" dziecko jest trochę otumanione, że nic nie pamięta, że to właśnie wtedy można zacząć. Zaufałam i uwierzyłam. Mały po tej tabletce rzeczywiście był zamroczony, język sztywny więc nie mówił a bełkotał i denerwował się, że go nie rozumiem. Po tym bardzo miła pielęgniarka zabrała go na wózek i powiedziała "no to pomachaj mamusi". Kurcze a ja mu mówiłam, że będę cały czas, że nie będzie rozstania. Ale OK, sądziłam, że (tak jak mi mówiono) dziecko jest już nieświadomie. A tu... Już po wszystkim, wieczorem maluch mi opowiada jak to obca pani wiozła go na wózku, jak inne panie w maskach do niego mówiły, jak go położono na duże, czarne łóżko, nie było kołderki i nie było mamusi. I co tu myśleć?? A podobno dziecko nieświadome.... musiało tak być?? A jednak dzieci różnie reagują. Może warto jednak upierać się by być aż do właściwego uśpienia. W niektórych szpitalach tak jest więc jednak nie jest to niemożliwe.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś