IP: *.153.c83.petrotel.pl 27.02.11, 11:33
Witam, mam pewien problem. Moje brodawki są jakby wklęsłe, co sprawia, ze nie wiem jak sobie radzić z karmieniem dziecka. Kapturki nie wiele pomagają bo moje dziecko nie chce tak mocno ciągnąć. Macie jakieś sprawdzone sposoby na wyciagnięcie brodawek? Będe wdzieczna za kazdą radę, gdyz zależy mi zeby Ewulka była karmiona piersią.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorciano Re: Problem IP: 46.186.24.* 27.02.11, 11:35
      a co ci poradziła położna?
    • Gość: Alicja Re: Problem IP: *.153.c83.petrotel.pl 27.02.11, 12:17
      Połozna kazała przystawiać do piersi i próbować karmić. Ale to nic nie daje. Mała sie denerwuje, bo się nie najada.
    • mika_p Re: Problem 27.02.11, 13:25
      Wklęsłe brodawki ma mniej więcej 1/3 kobiet, gdyby to był problem w karmieniu, to ewolucja dawno by je wyeliminowała z puli genetycznej.
      Dziecko nie ma "mocno ciągnąć", tylko masować językiem otoczkę, brodawka znajduje się głęboko w buzi dziecka. Jeśli córka nie łapie piersi w odpowiedni sposób, to sprobuj nieco spłaszczyć pierś palcami, trzymając za otoczką, i tak podaj.
      Na górze forum jest link do grupy forów eDziecko, jest tam m.in. forum poświęcone Karmieniu piersią, z ekspertem i doświadczonymi foremkami.
      • Gość: Alicja Re: Problem IP: *.122.c88.petrotel.pl 07.03.11, 19:01
        Na tych forach nie ma żadnych sensownych porad. Doświadczone foremki... daj spokój
        • Gość: m Re: Problem IP: *.034.c89.petrotel.pl 07.03.11, 19:20
          A próbowałaś laktatora tuż przed karmieniem ? Mnie pomogło.
          • Gość: necia Re: Problem IP: *.dynamic.mm.pl 07.03.11, 20:24
            ja próbowalam i mi też pomogło
        • mika_p Re: Problem 07.03.11, 22:35
          No tak, na pewno wiesz lepiej, choć nawet nie zadałas sobie trudu wpisania tam pytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka