sloggi 24.06.06, 11:36 Macie pomysł gdzie można z kocem iść na słonko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esscort Re: Gdzie się poopalać? 24.06.06, 13:16 Może nad jeziorko kielpińskie - zawsZe mozna sie troche schłodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: Gdzie się poopalać? 25.06.06, 20:39 Ja sie tam nie znam ;) Za: www.naturyzm.org.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=4 # KIEŁPIN STARY - koło Warszawy, za miejscowością Łomianki. Jadąc szosą na Gdańsk po prawej stronie (w kierunku Wisły) natrafiamy między wysokim wałem, a wioską na spore (ok. 2 km długości) jezioro. Należy wejść na wał ziemny i przejść nim na wysokość połowy jeziorka. Widoczny stąd jest (w stronę Wisły), duży obszar łąk porośniętych pojedynczymi, wysokimi drzewami. To właśnie tutaj znajduje się pierwsza naga plaża w okolicach Warszawy. # ŁOMIANKI - Po tej samej stronie Warszawy, na północ, przy szosie na Gdańsk; za "Syrenką" na rogatkach miasta ok. 100 m. za tablicą WARSZAWA - w pierwsza drogę na prawo - koło restauracji rybnej "Wrzos". Dojeżdżamy nad Wisłę przed rozpoczęciem się wysokiego wału przeciwpowodziowego. I dalej z biegiem rzeki ok. 2-3 km Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Gdzie się poopalać? 25.06.06, 22:01 Naga plaża w okolicach jeziora kiełpińskiego (bo chyba o tym mowa...)? ;) Ciężko aż uwierzyć. Ktoś sprawdzał? :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Gdzie się poopalać? 25.06.06, 22:04 no właśnie, ale czy to nie jest za wałem? Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia A gdzie się pokąpać? 27.06.06, 18:28 Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Powiecie Warszawskim Zachodnim informuje, że na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 16 października 2002 r. (Dz.U. Nr 183, poz. 1530) oraz w oparciu o wyniki badania próbek wody powierzchniowej pobranej przed sezonem letnim dopuszcza do kąpieli w Jeziorze Dziekanowskim w Dziekanowie Polskim (miejsce zwyczajowo wykorzystywane do kąpieli). info za www.lomianki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: A gdzie się pokąpać? 27.06.06, 18:43 a czy macie przypadkiem jakies informacje na temat Jeziorka Fabrycznego? male ono jest, ale plaza usypana do samego zejscia. spokojnie mozna by sie popluskac w upaly. tylko czy woda czysta. Odpowiedz Link Zgłoś