Gość: mama IP: *.plock.mm.pl 03.03.13, 22:54 Witajcie. Chciałabym uzyskać informacje na temat prywatnych szkół podstawowych w Płocku. Którą polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: szkoła prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 17:17 Jest tylko jedna taka szkola w Płocku wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoła prywatna IP: *.plock.mm.pl 04.03.13, 22:35 z tego co się orientuję to są minimum trzy takie szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informacja dla mam Re: szkoła prywatna IP: *.plock.mm.pl 06.03.13, 13:40 Witaj :) Z tego co wiem w Płocku z prywatnych Szkół Podstawowych dobre oferty dla dzieci mają: SP PTO, Profesor i słyszałam, że otwiera się inna szkoła (na Armii Krajowej). Znalazłam takie ogłoszenie na plocmanie: Szkoła Podstawowa Płockiego Towarzystwa Oświatowego PTO - Płockie Towarzystwo Oświatowe zaprasza do dualnej KLASY I SZKOŁY PODSTAWOWEJ ******************************************** Oferujemy: * Zwiększoną liczbę godzin j. angielskiego * Szeroki zakres zajęć dodatkowych * Świetlicę do godziny 17:00 * Opiekę zdrowotną (pielęgniarka, stomatolog) * Basen, zajęcia korekcyjne * Inne - w zależności od upodobań i zainteresowań dziecka * Wyjścia tematyczne - muzeum, teatr, kino, biblioteka itp. * Spotkania z ciekawymi ludźmi ********************************************* Indywidualne podejście do każdego ucznia. Program autorski nauki Języka Angielskiego. ********************************************* ZAPRASZAMY: Płock ul. Piłsudskiego 31 tel. 24 262 90 85 lub 604 107 174 pto.net.pl sp.pto.net.pl Sądzę, że warto zapisać dziecko :). Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: szkoła prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 14:01 Z tego co slyszalam PTO oferuje zapisy do kl. I dualnej tzn klasy z jezykiem angielskim. Poza tym ma ciekawą ofertę edukacyjną. Na Armii Krajowej w przedszkolu Gucio otwierają klasę 1 oraz w SP Profesor. Kazde szkoly organizuja drzwi otwarte z tego co wiem w PTO przez caly marzec w kazda srode od 15-19. Na pewno znajdzie Pani cos dla siebie. Czesne jest porownywalne w kazdej z tych szkol. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: szkoła prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 13:14 Wczoraj byłam na drzwiach otwartych w SP PTO. Mają ciekawą ofertę edukacyjną, promują zdrową żywność, autorski program języka angielskiego. Mojemu dziecku bardzo się podobało.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jilka Re: szkoła prywatna IP: *.dynamic.mm.pl 07.03.13, 20:52 cos mi tu smierdzi reklama. jest chyba jeszcze jedna szkola pyrwatna jezykowa, ale nie wiem jaka maja ofere i nawet gdzie dokladnie sie miesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rodzica Re: szkoła prywatna IP: *.plock.mm.pl 07.03.13, 21:04 Analizowałam ofertę SP PTO i porównałam ją z ofertą innych prywatnych Szkół Podstawowych. Sądzę, że warto zapisać dziecko do klasy pierwszej w tej Szkole. Dużym plusem jest zwiększona liczba godzin z języka angielskiego (gdybym chciała posyłac dziecko na prywatne korepetycje musiałabym liczyć się z dodatkowymi, niemałymi, kosztami) Tymczasem PTO oferuje naukę języka angielskiego codziennie. Z tego co się orientowałam szkoła zapewnia dzieciom wiele kół zainteresowań i proponuje ciekawe zajęcia sportowe: tenis, hip- hop, basen (do wyboru) Mnie zachęca także rodzinna atmosfera. Szkoła jest niewielka, a to da dziecku poczucie bezpieczeństwa. Również byłam na drzwiach otwartych i zdecydowałam się już na zapis dziecka właśnie do tej szkoły. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludność napływowa Re: szkoła prywatna IP: *.class98.petrotel.pl 11.03.13, 21:37 jest jeszcze na Lachmanna SP MONTESSORI (w tym roku mają tylko zerówkę). I tu akurat zapisałabym kolejne dziecię, chociaz jedno chodzi do ZOK Profesora. Zdecydowanie wolę pedagogikę Montessori - najstarsze dziecię takie placówki kończyło i to jest klasa sama w sobie. My jednak jesteśmy napływowi i już 4 szkoły przerobiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość1 Re: szkoła prywatna IP: 91.212.223.* 12.03.13, 17:39 Witam, rzeczywiscie przy przedszkolu Gucio na ul. Armii Krajowej otwiera się nowa szkoła podstawowa Cogito, dla zainteresowanych strona: www.szkola-cogito.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: szkoła prywatna IP: *.plock.mm.pl 13.03.13, 17:18 Byłam na tej stronie internetowej cogito i sądzę, że za taką cenę nie posłałabym dziecka. Niczym się nie wyróżniają, a to co proponują za niemałe pieniądze są standardem w innych szkołach. Po co więc płacić? Wśród prywatnych placówek ciekawą ofertę ma Profesor (rozwija dzieci w każdej sferze- mój pierwszy syn skończył szkołę i byłam bardzo zadowolona), ale zaciakwaiła mnie też oferta PTO (zwłaszcza nacisk na angielski z którym dzieci będą miały styczność codziennie). Zastanawiam się czy tam nie posłać drugiego syna. Do Profesora dziecko musiałoby dojechać, a PTO mam na miejscu :) Czesne porównywalne, a dodatkowy angielski jest zachęcający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: szkoła prywatna IP: *.plock.mm.pl 13.03.13, 17:27 Patrzę na cennik w Cogito wpisowe 400, czesne 500 w sumie 900 zł na samym starcie +książki, zeszyty, przybory... za dużo... Dla porównania profesor wpisowe 200, czesne około 400 +wydatki na wyprawkę PTO- ok. 450 zł (ale dzieci mają zapewnione w tym wycieczki, wyjścia, spotkania z ciekawymi ludźmi i codziennie angielski). O szkole Marii Montessori niewiele wiem, może ktoś ma informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: szkoła prywatna IP: 91.212.223.* 14.03.13, 07:41 Czesne w Cogito obejmuje już obiady, a wiec finalnie taniej niż w Profesorze ;) Poza tym jednak nie można powiedziec że jest to samo, co w szkole publicznej choćby dzieki odrabianiu lekcji z dziecmi (dla mnie ogromny plus), zdecydowania mniejszych klasach, zajęciach dodatkowych, spotkaniach z ciekawymi ludzmi, codziennym porannym czytaniu ksiażek itp. Ale przyznaję, ze sama jestem niezdecydowana.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: szkoła prywatna IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 13:19 w każdej szkole prywatnej dzieci odrabiają lekcje pod okiem nauczyciela i zawsze mogą liczć na pomoc (więc tu Cogito się nie wyróżnia), w PTO z tego co wiem też ma być jedna klasa pierwsza (do 15 dzieci) więc zapewnione będzie indywidualne podejście. Nie chcę płacić za poranne czytanie książek (czytam z dzieckiem sama) wolę nie mieć dodatkowych kosztów, więc oferta PTo mnie zainteresowała (odejdą mi koszty za wycieczki, wyjścia- bo to będzie w czesnym). I tak dziecko raz w miesiącu będzie jechało do kina, teatru, wycieczkę poza miasto i wówczas ja już nie poniosę dodatkowych kosztów, więc dla mnie to jest plusem :) Z tego co wiem to w PTO też posiłek będzie w czesnym (2 śniedanie). Poza tym dzieci będą miały mleko. Ja się waham między Profesorem (bo znam tą szkołę i byłam zadowolona) a PTO bo przyciąga mnie ten angielski (dybym miała płacić dodatkowo za korepetycje to musiałabym iczyć się z większymi kosztami) a tak mam wszystko w pakiecie :) Poza tym każdy może do PTO przyjść na drzwi otwarte w każdą środę marca od 15 do 19 i ocenić czy chce posłac tam dziecko. Jeszcze się zastanawiam też między tym Montessori ale nic na temat tej szkoły nie wiem... jak myślicie drogie mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciowa mama Re: szkoła prywatna IP: *.254.c72.petrotel.pl 16.03.13, 22:23 A ja przestrzegam przed Cogito, bo ten sam właściciel co w przedszkolu. Oczywiście w pierwszym roku będzie super, żeby przyciągnąć ludzi, a potem z każdy rokiem coraz gorzej. Masa ukrytych kosztów, zmiany w umowie wprowadzane są tylnymi drzwiami, tzn. przedszkolanka podsuwa ci aneks i albo podpisujesz, albo zabierasz dziecko. Nie ma odliczeń za nieobecności. Ciągle zmieniana jest kadra, szczególnie specjalistyczna-niby w trosce a jakość, a tak naprawdę to cięcie kosztów. W miarę ciekawe zajęcia są dodatkowo płatne, a reszta to podstawowy program wychowania przedszkolnego. Wogóle nie ma zajęć które wypisane są na stronie www. Generalnie to wszystko wygląda jak mydlenie oczu rodzicom, bez składu, ładu i ogólnej koncepcji. Wszystkiego dużo, ale bez dostosowania do potrzeb dzieci. Ostatnio nie ma wyjazdów, a jedyną atrakcją było wyjście do WISŁY na pokaz smoków ??!!! Żenada, jestem totalnie rozczarowana i już nie mogę doczekać się kiedy moje dziecko przestanie tam chodzić. Pan Gucio jest nieodpowiednim człowiekiem na nieodpowiednim miejscu. Nie ma pojęcia o prowadzeniu tego typu placówki i jest kiepskim menadżerem, a także niepoważnie traktuje klientów. Nie wyobrażam sobie, że to on zarządza szkołą. Nowa pani dyr. jest bardzo sympatyczna i raczej wie o czym mówi, ale obserwując przez 4 lata to przedszkole obawiam się, że ekonomia zwycięży z dobrem dzieci, a zresztą właściciela charakteryzuje "słomiany zapał" i może mu się pani szybko odpodobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też tak mysle Re: szkoła prywatna IP: *.plock.mm.pl 17.03.13, 15:07 Całkowicie się zgadzam z Guciową mamą. Dobrze, że ktoś w ogóle porusza te kwestie- do tej pory myślałam, że tylko ja mam takie odczucia. Mnie ukryte koszty przerażają. Myślałam, że wszystko będzie w ramach czesnego (tak zapewniono od początku) a tu co i rusz nowe niespodzianki. Ja z całą pewnością nie dam potem dziecka do szkoły Cogito, przygoda z Guciem mi wystarczy w zupełności. Zalezy mi na jakości kształcenia dziecka i chętnie zapłacę za szkołę prywatną ale nie mam zamiaru być kantowana. W sobotę byłam w galerii i otrzymałam ciekawą ulotkę, długopisy tej nowej szkoły prywatnej, co ma być na Piłsudskiego, oferta bardzo przemyślna pod kątem dydaktycznym i może zaryzykuję i tam zapiszę synka. Boję się tylko, że znów się zawiodę bo po tym Guciu mam mieszane uczucia. Jedno jest pewne do szkoły Cogito dziecka nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: szkoła prywatna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.13, 13:11 Dla mnie największym minusem jest fakt, iż te szkoły są nowe i dopiero powstają. Nie można nic powiedzieć na temat jakości kształcenia i poziomie wykształcenia jaki będzie miało dziecko opuszczając tą szkołę. Szkoda, że otwierają się dopiero teraz, mając nadzieję na dużą ilość dzieci w związku z reformą sześciolatków. O Profesorze natomiast rodzice dobrze mówią o gimnazjum, o podstawówce troszkę słabiej. Montessori znacznie różni się od tradycyjnych podstawówek, więc trzeba poznać tą metodę nauczania i ocenić czy odpowiada to rodzicom i dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Anki Re: szkoła prywatna IP: *.022.c72.petrotel.pl 22.03.13, 15:00 Gość portalu: Anka napisał(a): > Dla mnie największym minusem jest fakt, iż te szkoły są nowe i dopiero powstają > . Nie można nic powiedzieć na temat jakości kształcenia i poziomie wykształceni > a jaki będzie miało dziecko opuszczając tą szkołę w przypadku rodzica, który jest matołem, to faktycznie rodzic inteligentny będzie potrafił dbać o prawidłowe wykształcenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: szkoła prywatna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.13, 09:15 O tym kim Ty jesteś świadczy Twoja kulturalna wypowiedź ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama z gucia Re: szkoła prywatna IP: *.208.c93.petrotel.pl 08.04.13, 09:28 Ja też zgadzam się z rodzicami z Gucia, wszystko odbywa sie tanim kosztem, zmiany wprowadzane sa "za plecami" rodziców, drogo - a przedszkole niczym nie wyróznia się na tle innych prywatnych. A co do szkoły to 900zł za standard jak w każdej innej szkole to po prostu naciąganie rodzica na kase i mydlenie mu oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: szkoła prywatna IP: *.play-internet.pl 20.04.17, 20:26 Nie polecam... Dyrektorka pomyliła swoje role. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoła prywatna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 14:51 starsza córka kończy podstawówkę w Profesorze a młodszą już zapisałam. Powody: małe klasy, świetlica do 17.00, hala gimnastyczna na wf i wewnętrzny plac zabaw gdzie dzieci wychodzą na przerwy i EFEKTY (spójrz na wyniki ligi przedmiotowej w SP nr 3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: szkoła prywatna IP: *.plock.mm.pl 24.03.13, 15:55 ... na tle szkół Państwowych nie wypadli jakoś rewelacyjnie ... zresztą liga nie jest wykładnikiem, rzeczywiście w porównaniu do szkół publicznych zależy im żeby przygotować kilku uczniów a potem się tym chwalić, w porównaniu z 23 nie wypadli lepiej. 16 osób w klasie to nie jest wcale mało, są plotki o kilku kiepskich praktykach w profesorze, ale nie ma co pisać bo to plotki nie wiem dokładnie, zobaczymy co będzie z "profesorów" w przyszłości zawsze można iść do Włodkowica blisko i w ogóle. Jednak namawiam żeby posyłać tam swoje dzieci dziecko nie spotka - nie równe traktowanie, patologia, nie dopilnowanie i inne rzeczy z którymi stykamy się w dorosłym życiu, no i ta licytacja kto ma więcej i lepiej...lei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: szkoła prywatna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.13, 08:40 nietrudno z 10-ciu klas danego rocznika w sp 23 (czyli z trzystu dzieci) wybrać kogoś zdolnego podczas gdy w profesorze są dwie klasy (podobno teraz trzy)- zatem dzieci raptem nawet nie czterdzieści a ile ty byś chciał dzieci w klasie? nauczanie indywidualne? a licytacja kto ma? kiepskie praktyki? opierasz się na plotkach właśnie ps. a propos plotek - sp 23 - degeneraci z mtbsów i hołota - też tę plotkę powtórzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska Re: szkoła prywatna IP: *.099.c75.petrotel.pl 28.03.13, 16:36 Ja polecam zdecydowanie Szkołę Montessori, gdyby nie względy finansowe zapisałabym tam moje dzieci. Dwóch nauczycieli w tym jeden tylko anglojezyczny (nawet z Rodzicami rozmawia tylko w tym języku :-), zapewnione wspólne posiłki, czynna do 17, brak dodatkowych kosztów na podręczniki i pomoce. www.przedszkole-modrzewiowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
2111m szkoła prywatna 12.02.14, 18:24 i jakich wyborów Państwo dokonali?czy były słuszne?Mam w tym roku ten sam problem i zastanawiam się nad wyborem szkoły prywatnej dla swoich dzieci. Będę wdzięczna za wszelkie opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: szkoła prywatna IP: *.plock.mm.pl 12.02.14, 19:36 Ja zdecydowanie polecam Szkołę Podstawową PTO na Międzytorzu - ul. Piłsudskiego. Szkoła mała, w klasach ok. 17 dzieci max, szkoła bezpieczna, monitorowana, dzieci mają swoje szafki, mają organizowane różne spotkania, wycieczki, ostatnim hitem był iluzjonista :) Do tego bezpłatne dodatkowe godziny angielskiego, basen, chór i inne zajęcia dodatkowe do wyboru. świetlica długo czynna i rodzinna atmosfera - tego niestety brakuje we wszystkich innych dużych szkołach. Moje dziecko już teraz kończy szóstą klasę i z czystym sumieniem mogę polecić tą szkołę innym. www.pto.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamas Re: szkoła prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 23:18 Ja poważnie zastanawiam się nad szkołą Montessori, córka znajomych chodzi tam do zerówki i są bardzo zadowoleni. W każdym razie wybieram się na dni otwarte, które mają być podobno w marcu. Zobaczymy też jak spodoba się tam mojemu dziecku, które uczęszcza teraz do państwowego przedszkola więc niewątpliwie byłaby to dla niego ogromna zmiana. Mam nadzieję, że na lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoła prywatna IP: *.204.165.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.02.14, 19:39 Jeśli nie miałabym brać pod uwagę względów finansowych, to również zapisałabym dziecko do Montresori, ale w PTO czesne ma wynosić tylko 80zł miesięcznie, a mają o wiele lepsze warunki lokalowe. 1 marca o godz. 11:00, zaraz po feriach, ma być dzień otwarty, więc też możesz przyjść i sama zobaczyć, jak to wygląda od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoła prywatna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 23:04 Pamiętajcie klasy 1-3 byle nie do Małgosi!!!! W czwartej klasie tragedia. Niczego nie nauczy. Trzeba potem chodzić i przypominać, że przecież to właśnie ta pani uczyła dzieci!!! Pani dyrektor ją chroni bo to przyjaciółki. Do szóstej klasy będziecie nadrabiać zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwna sprawa Re: Cogito IP: *.plock.mm.pl 23.04.14, 16:53 To strasznie dziwne, że osoby o loginach mama6latka (wpis z dnia 22.04.2014 godz 15.15), mama (wpis z dnia 22.04.2014 godz. 15.31), iżałujcie (wpis z dnia 22.04.2014 godzina 15.41) oraz mamazprofesora (wpis z dnia 22.04.2014 godzina 15.59) piszą tego samego dnia pochlebne opinie o cogito a negatywne o profesorze a w dodatku z tego samego numeru ip. Czyzby reklama niby nowej super szkoly? Bardzo nieprofesjonalnie. Re: szkoła prywatnaIP: 185.9.124.* Gość: mamazprofesora 22.04.14, 15:59 Re: szkoła prywatnaIP: 185.9.124.* Gość: mama 22.04.14, 15:15 CogitoIP: 185.9.124.* Gość: mama6latka 22.04.14, 15:31 Re: szkoła prywatnaIP: 185.9.124.* Gość: i żałujcie 22.04.14, 15:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herubin Reklama reklama :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.14, 13:09 Ludzie przestańcie już reklamować swoje szkoły ... bo to idiotycznie wygląda. "Polecam bla bla bla, zobaczcie ich stronę bla bla (akurat wyszukałam link dla Was), jest super... bla bla - a "konkurencja" jest bee, bee tylko kasę zbierają" Nikt poważny nie bierze tych wpisów na poważnie - jedynie drogą pantoflową trzeba się dowiadywać bo tutaj to prawie każdy może być pracownikiem jednej albo drugiej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś