Dodaj do ulubionych

olej lniany

25.09.13, 09:20
Gdzie można w Płocku kupić dobry olej lniany?
Obserwuj wątek
    • enaka Re: olej lniany 25.09.13, 09:23
      Ja ostatnio zamawiałam w aptece w Mostach, poza tym czasem bywa w Piotrze i Pawle, zdarzyło mi się też kupić go w zielarni na Sienkiewicza.
      • aveave0 Re: olej lniany 25.09.13, 09:43
        Słyszałam coś ,że w podwórzu przy starym młynie,ale bladego pojęcia nie mam gdzie to?
        • Gość: matka Re: olej lniany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.13, 12:21
          Młyn był na rogu Bielska/Kobylińskiego
          herbapol jest jak będziesz szła ul. Bielską w stronę starego rynku po prawej wnęka za kwiaciarnią
          ps. ale jestem stara pamiętam gdzie był w płocku młyn!!!!
      • Gość: ona Re: olej lniany IP: *.pete.adsl.virginmedia.com 25.09.13, 12:36
        gratuluję używania oleju z półki, gdzie jak wół jest napisane na butelce, że musi być w lodówce, przed otwarciem też, a taki z P i P lub Zielarni nie wiadomo ile stoi nasłoneczniony i ciepły. Może zanim zaczniesz czegoś używać to się dokształć a nie tylko usłyszałaś, że jest zdrowy :-)
        • enaka Re: olej lniany 27.09.13, 10:27
          Doskonale wiem, że olej lniany musi być przechowywany w lodówce, ale nigdzie w Płocku się z tym nie spotkałam, nawet we wspomnianej aptece. Sama zaraz po przyniesieniu wstawiam go do lodówki.

A może tak zamiast krzyczeć i pluć ironią podpowiesz, gdzie można kupić prawidłowo przechowywany olej?
          • Gość: ona Re: olej lniany IP: *.midd-bam-1.adsl.virginmedia.com 27.09.13, 20:02
            np w Avenie, Ty wstawiasz do lodówki ale nie wiesz ile czasu spędził na półce... ja nie pluję jadem tylko piszę, że jeśli czegoś chce używać to trzeba wiedzieć jak, a taki olej niestety od razu po tłoczeniu musi być w lodówce.
          • Gość: k Re: olej lniany IP: *.151.c82.petrotel.pl 30.09.13, 11:20
            w eko markecie na miedzytorzu jest w lodówkach :)
    • Gość: ona Re: olej lniany IP: *.pete.adsl.virginmedia.com 25.09.13, 12:33
      dobry olej lniany kupujemy tylko w aptece, bo musi być przechowywany w lodówce, taki ze sklepowej półki nic nie jest wart, poza tym dobry ma krótki termin ważności, ok. 1 m-c.
      • Gość: jesta Re: olej lniany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.13, 14:44
        Dokładnie ,po taki olej tylko do apteki
    • Gość: k Re: olej lniany IP: *.247.c69.petrotel.pl 26.09.13, 20:14
      eko-market na miedzytorzu
    • Gość: uk Re: olej lniany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.13, 20:35
      Ja kupuję w aptece Avena ,na Czwartaków,gdzie jest przechowywany w lodowce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka