aveave0 25.09.13, 09:20 Gdzie można w Płocku kupić dobry olej lniany? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enaka Re: olej lniany 25.09.13, 09:23 Ja ostatnio zamawiałam w aptece w Mostach, poza tym czasem bywa w Piotrze i Pawle, zdarzyło mi się też kupić go w zielarni na Sienkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
aveave0 Re: olej lniany 25.09.13, 09:43 Słyszałam coś ,że w podwórzu przy starym młynie,ale bladego pojęcia nie mam gdzie to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: olej lniany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.13, 12:21 Młyn był na rogu Bielska/Kobylińskiego herbapol jest jak będziesz szła ul. Bielską w stronę starego rynku po prawej wnęka za kwiaciarnią ps. ale jestem stara pamiętam gdzie był w płocku młyn!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: olej lniany IP: *.pete.adsl.virginmedia.com 25.09.13, 12:36 gratuluję używania oleju z półki, gdzie jak wół jest napisane na butelce, że musi być w lodówce, przed otwarciem też, a taki z P i P lub Zielarni nie wiadomo ile stoi nasłoneczniony i ciepły. Może zanim zaczniesz czegoś używać to się dokształć a nie tylko usłyszałaś, że jest zdrowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: olej lniany 27.09.13, 10:27 Doskonale wiem, że olej lniany musi być przechowywany w lodówce, ale nigdzie w Płocku się z tym nie spotkałam, nawet we wspomnianej aptece. Sama zaraz po przyniesieniu wstawiam go do lodówki. A może tak zamiast krzyczeć i pluć ironią podpowiesz, gdzie można kupić prawidłowo przechowywany olej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: olej lniany IP: *.midd-bam-1.adsl.virginmedia.com 27.09.13, 20:02 np w Avenie, Ty wstawiasz do lodówki ale nie wiesz ile czasu spędził na półce... ja nie pluję jadem tylko piszę, że jeśli czegoś chce używać to trzeba wiedzieć jak, a taki olej niestety od razu po tłoczeniu musi być w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: olej lniany IP: *.151.c82.petrotel.pl 30.09.13, 11:20 w eko markecie na miedzytorzu jest w lodówkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: olej lniany IP: *.pete.adsl.virginmedia.com 25.09.13, 12:33 dobry olej lniany kupujemy tylko w aptece, bo musi być przechowywany w lodówce, taki ze sklepowej półki nic nie jest wart, poza tym dobry ma krótki termin ważności, ok. 1 m-c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesta Re: olej lniany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.13, 14:44 Dokładnie ,po taki olej tylko do apteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: olej lniany IP: *.247.c69.petrotel.pl 26.09.13, 20:14 eko-market na miedzytorzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk Re: olej lniany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.13, 20:35 Ja kupuję w aptece Avena ,na Czwartaków,gdzie jest przechowywany w lodowce. Odpowiedz Link Zgłoś