Dodaj do ulubionych

Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy

03.03.07, 21:52
Chciałam podzielic się opinią na temat szpitala św. Trójcy i lekarzy tam
pracujących. NIedawno urodziłam i spędziłam na ginekologii sporo czasu,
zdążyłam więc poznać to miejsce.

Generalnie mam bardzo dobrą opinię o lekarzach: Muchametczyn, Kisielewski,
Juchnowicz, Kujawa i Więcek oraz o Słodkim w kwestii USG. Lekarze ci bardzo
dobrze opiekują sie swoimi pacjentkami (które chodza do nich prywatnie) ale
także na prawde dbaja o inne podczas obchodów. Zawsze mozna liczyć na dobre
słowo i wyjaśnienia.
Pozostali lekarze nie zrobili na mnie dobrego wrażenia - albo wręcz złe.

Mnie prowadził Muchametczyn, bardzo dużo mu zawdzięczam, kiedy okazało sie że
z dzieckiem może być coś nie tak (było podejrzenie wady serca, które wykrył dr
Słodki) na drugi dzień juz miałam załatwione badanie USG w Łodzi w CZMP i
ostatecznie urodziłam właśnie tam.

Super są pielęgniarki i połozne na porodówce. W porównaniu ze szpitalem CZMP w
Łodzi - tu jest super rodzinna atmosfera i na prawde przyjemnie.
Obserwuj wątek
    • mistrz1938 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 05.03.07, 19:44
      co do lekarzy w Szpitalu Św. Trójcy, to pracująć tam od kilku lat
      zaobserwowałam coś innego niż Pani. przede wszystkim mam na myśli Kujawę i
      Słodkiego. ani jednemu ani drugiemu nie pozwoliłabym się dotknąć. Słodki może i
      ma dyplom lekarza ale nie wiele potrafi, natomiast Kujawa lata świetności ma
      już dawno za sobą chyba przez wódkę. wielu kobietom zaszkodził. muchametczyn
      zajmuje się kobietą pod warunkiem że chodziłą do niego prywatnie i dużo kasy u
      niego zostawiła.
      • pati1609 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 06.03.07, 07:06
        A co sądzicie o Grzegorzu Kruczyńskim ze Szpitala Ś. Trójcy?Ja chodzę do niego
        prywatnie i wydaje mi się bardzo w porządku. Czy zajmuje się swoimi pacjentkami
        również w szpitalu?
        • iwcia_34 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 07.03.07, 18:33
          Ja polecam tak szczerze p. dr Lewandowską, przyjmuje na Otolińskiej nad Biedronką w Petroleku. Potrafi nawet wyleczyć małe dzieci. Tak,tak małe dzieci też mają problemy poambiotykowe i ta pani jest swietnym fachowcem ginekologiem, a opinie kobiet leczacych się u niej są pozytywne.
      • mamamikolaja7 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 06.03.07, 12:12
        Zgadzam się w kwestii Słodkiego - był przy moim porodzie i mój mąż o mało go nie
        pobił - bo był taki "kompetentny"...a jego "żarciki" są po niżej krytyki!!
        Mogę sie wypowiedzieć w kwestii Juchnowicza - który jest wielkim panikarzem i
        nadmiar pacjentek zabrały mu jasność widzenia sytuacji i rozsądek...Obecnie
        chodzę do dr Sabatowskiej - a co o niej myślisz mistrz1938???
        • marta1122331 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 07.03.07, 20:54
          A ja mam inne zdanie od Słodkim prowadził moją ciaze na miodowej i nie sprawiał
          wrażenia niekompetentnego a usg rzeczywiście robi super, pokazywał jak dzidzia
          ziewa i macha rączką i odpowiadał na każde pytanie
          • mp1203 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 16.04.07, 17:30
            Slodki tylko ma slodkie nazwisko,mialam z nim do czynienia tylko (dzieki Bogu)
            gdy juz mnie przyjmowali na oddzial , do porodu,uwazam ze jest najmniej
            delikatnym lekarzem z jakim sie zetknelam.Oby nigdy wiecej....
      • martaaa84 do mistrz1939 06.03.07, 14:44
        witam!a jaka jest pani opinia na temat pozostałych lekarzy??? Mysle ze nie
        tylko mnie interesuje opinia soby mającej bezpośredni kontakt z lekarzami i
        znająca ich od tzw "kuchni". Jeżeli może sie pani z nami podzielic bardzo
        bylybysmy wdzięczne:)
      • angela_07 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 22.03.07, 10:51
        NO to ja jestem weteranką jeśli chodzi o opinie nie jednego lekarza z tego
        szpitala spedziłam tam prawie całą ciążę.
        Zacznijmy od dr. Muchametczyna - kiedys był świetnym facetem i lekarzem w 1
        osobie a teraz niestety Kasa jest u niego nr. 1
        Dr. Majewski choć nie prowadził mojej ciąży poświecił mi baaardzoooo dużo
        swojej uwagi i śmiało mogę powiedzieć, że moja dziecinka została donoszona
        dzięki niemu...
        Dr. Juchnowicz dość leniwy, ale śmiem określić się w dobrych słowach o nim(
        Złego nie czynił)
        Dr. Lemiec w raz z mężem (nazwisko chyba Brzó/uska??)nie pamiętam kompletne
        dno!!
        Dr. Szczygielska i dr. Florczak - koszmarne jako lekarze są bardzo nieprzyjemne
        Dr. Gierzyński zaczynał dopiero karierę w szpitalu ale jak na początkującego
        nie pozwoliłam się "dotknąć"
        Dr. KUJAWA - niestety o mały włos nie zabił mojej kruszynki ale owszem za
        pieniążki to jest GIT lekarz!! widziałam podejście do JEGO pacjętek i do innych.
        Dr. Kruczyński - obojętny... ale pomógł mi podczas narodzin mojej dziecinki
        DR. Paszta - Historia ale dobrze się zna na swojej robocie i nigdy nie miałam
        do niego żadnych zastrzeżeń aktualnie mnie teraz leczy z czym nie poradziła
        sobie p. dr.Lewandowska niestety nawet przyjemna kobietka ale nie dokładna,
        nie potrafiła mnie wyleczyć
        Słodkiego również i Sabatowskiej nie znam.
      • kasia2120 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 16.04.07, 15:18
        Witam.A co myślicie na temat ARTYMIAKA,bo żadna jeszce o nim nie
        wspomiała.Prowadził moją ciąże i było ok.
        • mp1203 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 16.04.07, 17:28
          dolaczam sie do pytania, moja ciaze tez prowadzil i tez bylam zadowolona
          • kasialoca Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 17.04.07, 09:03
            Artymiak prowadził moją pierwszą ciąże,ale to było 12 lat temu. Więcej bym mu
            nie zaufała.Dla mnie jest lekarzem,który bardzo lubi faszerować
            lekami,zwłaszcza starymi antybiotykami i czopkami doodbyt.Czasami jeszcze do
            niego chodziłam,bo się dobrze znaliśmy i można z nim było ,,załatwić,, inne
            sprawy.Ostatnim razem znalazł u mnie torbiel i przepisał doxycykline i te
            czopki,chociaż go prosiłam o zamiane.Powiedział,że w tym przypadku to tylko to
            pomoże. Poszłam na konsultacje do Muchametczyna i zupełnie inne
            leki.Wytłumaczył mi, że jest dużo zastępczych leków.Poza tym słszałam,że
            Artymiak już nie ma dyżurów na szpitalu-i było by to dobrze-bo bardziej się
            zajmował pielęgniarkami niż pacjętkami.Pozdrawiam.
    • iwcia_34 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 07.03.07, 18:28
      Jeśli Muchametczyn cię prowadził to chyba nieźle kosztowała opieka, albo zdążył sie nauczyć nie lekceważyć pacjentek i wyników badań USG. Winszuję. Moje dziecko nie miało tak dobrej opieki a może ten post specjalnie wysłany został,by wzbudzić zaufanie do Św. Trójcy,hę? Ja tylko poleciłabym dr.Kisielewskiego. On ma serce i jest bardzo szczery. Zna się na rzeczy i jest dobrym lekarzem.
    • tamara1001 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 10.03.07, 14:09
      Moja opinia jest taka,ze jak nie zapłacisz to jest tam zaledwie garstka
      osób,które sie toba właściwie zajmą.A niestety nie wiesz na które trafisz.Jedyna
      rada jaką moge dać to taka,zeby chodzić do lekarza który pracuje na szpitalu.
      • anikraw Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 19.03.07, 14:18
        Moja ciąże prowadził dr.Muchametczyn.
        Nie zgadzam sie z opiniami, że jest łasy na kasę, przynajmniej ja tego nie
        odczułam. I wcale nie prawda, że interesuje sie tylko swoimi pacjentkami. Dwa
        razy leżałam w szpitalu i widziałam jakie podejście ma do "nie swoich"
        pocjentek.
        Co do innych lekarzy.
        Gierzyński może i miły, ale podczas badań ma sie wrażenie jakby ci łapę do
        gardł wkładał. To samo Kruczyński. Dobre zdamie podzielam co do dr.
        Sabatowskiej i dr. Kisielewskiego. Reszta taka sobie.
    • dorota7911 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 20.03.07, 10:06
      Witam, ja w ciąży dosyć długo leżałam w szpitalu św.Trójcy i miałam dosyć czasu
      żeby poobserwować lekarzy tam pracujących. Dobrą opinię mam o lekarzach:
      Muchametczyn, Kisielewski, Juchnowicz, Więcek raczej też, a bardzo niedobrą
      opinię mam o Brzóskach (ona niemiła, nieprzyjemna, niefachowa, on
      niedelikatny, obojętny). Mnie prowadziła dr Sabatowska, jestem z jej opieki
      bardzo zadowolona, jest świetnym fachowcem i specjalistą, dużo jej zawdzięczam,
      dzięki niej mam wspaniałą córeczkę Olgę. Wybór lekarza prowadzącego ciążę jest
      bardzo ważny! Pozdrawiam serdecznie
    • beamel77 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 20.03.07, 12:52
      Witam bardzo serdecznie o szpitalu św.Trójcy mogłabym dlugo pisac . Dwa
      miesiace temu trafilam na izbe przyjec w 36tygodniu ciazy , zostalam bardzo
      mile przyjeta , nawet nie mialam skierowania , ani nawet nie mialam kontaktu z
      zadnych z tam lekarzy pracujacych , bo praktycznie cala ciaze chodzilam do
      innego lekarza , ktory pracuje na Winiarach . Opieka w szpitalu , jak i lekarze
      tam pracujacy na ktorych sie natknelam czyli , Kisielewski , Sabatowska i kilku
      innych ktorych nie pamietam nazwiska sa naprawde bardzo mili , dbaja naprawde o
      pacjentke . Wiem co pisze bo wczesniej lezalam w szpitalu Bielanskim w
      warszawie i Instytucie Centrum Zdrowia Matki Polki w Lodzi . W tamtych
      szpitalach opieka byla podobna jak u nas w Plocku . Bałam sie udac do tego
      szpitala , ale nie mialam wyjscia , bo grozilo mi ogromne niebezpieczenstwo .
      Jestem zadowolona i moge polecic ten szpital w zupelnosci . Pozdrawiam was
      goraco.
    • hanna8011 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 21.03.07, 22:50
      Witam
      Rodziłam w lato w szpitalu Św. Trójcy. Miałam okazję poznać kilku lekarzy,
      ponieważ w czasie ciąży zaliczyłam dwie krótkie wizyty w szpitalu z powodu
      przeprowadzenia badań.
      Miłe wrażenie jako lekarz zrobił na mnie dr Majewski - chociaż nie był on moim
      lekarzem - sprawił wrażenie lekarza, który przejmuje się stanem zdrowia
      pacjentki.
      Bardzo negatywne natomiast zdanie mam o dr Gierzyńskim - według mnie to
      zarozumiały, zadufany człowiek, bez podejścia do pacjentek, człowiek
      niekonkretny, nie potrafiący porozmawiać, sprawiający wrażenie takiego, co ma
      gdzieś pacjentkę i jej problemy zdrowotne, wywyższający się - miałam wątpliwą
      przyjemność poznać tego człowieka na izbie przyjęć. Moim zdaniem taki ktoś nie
      powinien być lekarzem - chyba minął się z powołaniem z powodu sposobu bycia.
      Pozdrawiam
    • pati1609 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 22.03.07, 07:15
      Jeśli chodzi o szpital to bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie dr Juchnowicz,
      Majewski i dr Sabatowska oraz mój lekarz, do ktorego chodze prywatnie tj. dr
      Kruczyński.
    • martaaa84 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 24.03.07, 17:27
      Dziewczyny, a doktor B.Więcek.??? Takie do niego kolejki, a nie znalazłam ani
      jednego komentarza na jego temat...
      • ania800 Muchametczyn 04.04.07, 12:57
        pierwszą ciąże prowadził on i byłam bardzo zadowolona ale to było ponad 3 lata
        temu jak zaszłam w drugą ciąże też do niego i się rozczarowałąm może dlatego że
        druga ciąża a może kasa go zmieniła nie przykładał się jak wcześniej badania
        krwi mocz miałam chyba tylko raz czy dwa przez całą ciąże nie zaszkodził nie był
        jakiś nie miły ale to nie było to co wczesniej
    • tara34 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 18.04.07, 10:09
      porażające jest co dzieje się w państwowej służbie zdrowia.Dlatego powinno
      zamieszczać się tu wszelkie opinie nie tylko o ginekologach ,ale o innych
      specjalistach też.Korzystamy z wielu specjalności dla tych,ktorzy korzystają z
      usług medycznych jakiś czas mają wyrobione zdanie jednak Ci ,ktorzy zaczynają
      nie mają pojęcia co to znaczy leczyć się w tym systemie.Zachęcam do wyrażania
      opini,niech czytają doktorki i wstydzą się jesli wiedzą co to
      znaczy..............
      • moooni Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 18.04.07, 16:03
        tara34 napisał:

> porażające jest co dzieje się w państwowej służbie zdrowia.

Odkąd mieszkam w UK to polską państwową służbę zdrowia wychwalam pod niebiosa.
        To, co się dzieje w brytyjskich przychodniach przekracza ludzkie normy.
        Próbowałam się dostać do ginekologa w szpitalu. Szybciej i taniej było
        przylecieć do PL. To samo z dentystą...
        No ale to temat na oddzielny wątek.

Pzdr,
        M.
    • babusia_1 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 19.04.07, 20:16
      Rodziłam w w/w Szpitalu i trochę dłużej poleżałam po porodzie i co mogę powiedzieć o lekarzach tam pracujących?
      Mam dobre zdanie o Dr Sabatowskiej - prowadziła moją ciąże i mogę ją śmiało polecić. Co do dobrej opinii to zasługują na nie Dr Juchnowicz i Kisielewski - badania przeprowadzają delikatnie, dokładnie tłumaczą w czym rzecz.
      Nie mam zdania o Muchamedczynie a zdecydowanie nie polecam Więcka - co za porażka, nie miły i nie przyjemny o mało przez niego nie wróciłam na oddział po i tak dość długim leżeniu po porodzie. Zlekceważył moje dolegliwości a na drugi dzień miałam już 38stopniC. Nie polecam również Kruczyńskiego, nie wiele lepszy od poprzedniego.
      nie polecam się uskarżać na stan zdrowia tym szpitalu w szególności jak nie ma lekarza prowadzącego, totalna ignorancja. Mnie wypisali ze zgłaszanymi dolegliwościami a na drugi dzień temperatura, dobrze, że moja doktor mogła mnie przyjąć prywatnie. Nie chcę tam wracać. A może wiecie jak jest na Winiarach? tak na przyszłość.
      • martaaa84 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 27.04.07, 22:07
        Więc jestem juz po porodzie i mogę cos powiedzieć na temat Więcka-prowadził
        moją ciąże. Kupe kasy kosztowały mnie wizyty u niego, wykupowanie recept bo
        ciągle coś nowego mi przepisywał. Ocenił synka na 3300g(tydz przed porodem).
        Synek ważył 4 kg(dodam ze to mój pierwszy porod) poród odbierał Muchametczyn. O
        mały włos straciłabym moją kruszynkę. Nie chciał zrobić cesarki, nie miałam
        bóli partych, wypchnął mi dziecko rzucając sie na brzuch kiedy juz na wszystko
        było zapoźno. Na szczeście dzidziuś doszedł do siebie po tych traumatycznych
        przeżyciach. Poźniej, nie powiem, bo bardzo sie mną interesował. Powtarzał ze
        było ciężko ale się udało. A Więcek nie widziałam od ostatniej wizyty w
        prywatnym gabinecie... w szpitalu zero zainteresowania.
    • Gość: pacjentka Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy IP: 185.9.126.* 22.05.14, 10:26
      Witam

Aktualnie przebywam na oddziele ginekologii w szpitalu swietej trojcy, hmmm .... Aktualnie na tym oddziale przebywaja rowniez synowe glownej pielegniarki i jeszcze jednej z pielegniarek. Sa traktowane ponad wszystkimi standardami szpitala, zostaly wymienione im poduszki na nowe, ciekawe jak jest z zywnoscia? Moim zdaniem sa traktowane ponad przecietnie i osobiscie czuje sie urazona, ze ja nie jestem objeta taka opieka w szpitalu jak synowe lekarzy czy pielegniarek to przechodzi ludzkie pojecie
      • Gość: pacjentka Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy IP: 185.9.126.* 22.05.14, 10:27
        Spedze tu zapewne jeszcze pare dni, zobaczymy czy stosunek bedzie do wszystkich taki sam
        • Gość: pacjent-ka Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy IP: *.249.c69.petrotel.pl 22.05.14, 21:22
          Leżałam w tym szpitalu 3 lata temu, miałam mały zabieg. Nie byłam z polecenia, nie pracował tu również mój lekarz - Artymiak, ale na opiekę w szpitalu złego słowa nie jestem w stanie powiedzieć. Jeśli chodzi o lekarzy. Trafiłam na dyżur Brzósków. Pan doktor mało kontaktowy, gdybym nie zapytała jak wypadł zabieg, to by się słowem nie odezwał. Natomiast w dniu wypisu zgłosiłam się z małą dolegliwością do pani dr. Czekałam aż skończy zabieg, a jak wróciła, to stwierdziła, że skończyła na dzisiaj dyżur.

Dr Artymiak nie pracuje w płockich szpitalach, a szkoda. Jest delikatny (mam porównanie z innymi lekarzami), wyjaśnia co widzi na usg, objaśnia co i jak, czasowy, nie popędza, można na niego liczyć. Jeśli jest potrzeba to nawet w niedzielę przyjeżdża do gabinetu. Jak dla mnie lekarz pierwsza klasa i życzyłabym innym takiego podejścia do pacjentek.
      • Gość: była pacjentka Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy IP: *.dynamic.mm.pl 22.05.14, 21:58
        Leżałam na tym oddziale pół roku temu i nigdy nie zauważyłam dyskryminacji między pacjentkami. Obok mnie leżała też córka kogoś ważnego ze szpitala, to bardziej ja prosiłam , a to o dodatkowy koc, tęż prosiłam o wymianę poduszki , bo był po prostu "kluch" . Nikt mi jednak nie odmówił, że nie dostanę innej. Dostałam nową spod stempla. Jeżeli kobiecie leżącej w oddziale jest coś potrzeba to po prostu musi o tym powiedzieć (nie mówię tu o lekach). Nigdy nie spotkałam się z nieżyczliwością w tym oddziale. Zawsze personel był miły i życzliwy. To , że akurat trafiły tam córki pielęgniarek....one tez mają swoje dzieci...więc otaczają je opieką. Jak którejś z Nas mama pracuje tam gdzie może coś pomóc to to po prostu robi. Nikt o tym nie wie i tyle. Panie pielęgniarki nie martwcie się ja jestem przeciw takim opiniom. Wszystkiego najlepszego z okazji minionego Dnia Pielęgniarki i Położnej , bo nie miałam okazji.
      • sprobuj84 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 13.02.17, 19:55
        nikt nie zabrania na dowóz posiłku
        • sprobuj84 Re: Opinia o lekarzach ze szpitala Św. Trójcy 13.02.17, 19:56
          skoro nie pasuje. Catering działa w całym mieście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka