lejla7 24.02.09, 19:42 jeśli któraś z Was miała badanie HSG to napiszcie jak było, czego mam się spodziewać Ja mam w piątek na Winiarach i szczerze mówiąc bardzo się boje. Pozdrawiam Lejla Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna1082 Re: badanie HSG - pilne 24.02.09, 20:10 Witam.Ja miałam takie badanie.Musiałam rano zgłosić się do szpitala, podano mi leki rozlużniające.Póżniej pielęgniarki zaprowadziły mnie na to badanie.Trzeba było położyć się na stole i lekarz wprowadził środek kontrastujący, cholernie mnie to bolało, ale warto było wiedzieć ,że mam drożne jajowody.Troszkę plamiłam po tym badaniu, ale to normalne.No i cały dzień odpoczywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lejla7 Re: badanie HSG - pilne 24.02.09, 20:16 a pomogło Ci to badanie? Czytałam że samo badania pomaga bo przedmuchuje jajowody i niektóre szybko zachodziły w ciaże. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1082 Re: badanie HSG - pilne 24.02.09, 20:19 Czy akurat to badanie mi pomogło hmmmm.......Wyszło że mam obydwa drożne jajowody. Zaszłam w ciążę, ale myślę,że przyczyna leżała po stronie byłego partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
nata2671 Re: badanie HSG - pilne 25.02.09, 11:01 Miałam to badanie. Nic strasznego. Podobnie jak przy badaniu gin., jedynie przy wprowadzaniu kontrastu może troszkę szczypać lub coś w tym rodzaju. Ale czego kobieta nie wytrzyma i nie zrobi aby mieć słodkie maleństwo. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lejla7 nata2671 25.02.09, 22:40 miałaś drożne?i czy udało Ci się zajść w ciąże?ja badanie mam juz w piątek mam nadzieję ze będą drożne Odpowiedz Link Zgłoś
nata2671 Re: nata2671 26.02.09, 07:54 Tak. Miałam drożne. Mam dwóch super chłopców. Pozdrawiam i trzymam kciuki. napisz jak bedzie po. Odpowiedz Link Zgłoś
lejla7 Re: nata2671 26.02.09, 20:30 ok. Też mam nadzieję że będę miała drożne. Dobrze że jutro będę mieć to za sobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
lejla7 i już po strachu:) 27.02.09, 16:49 Na szczęście jestem już po Wszystko drożne:) Lekarz przepisał mi hormony na stymulacje i mam nadzieję ze teraz szybko się uda:))) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1082 Re: i już po strachu:) 27.02.09, 19:13 To super.A długo staracie się o dzidzię?Do którego lekarza chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
necia5 Re: i już po strachu:) 27.02.09, 19:27 Napewno :) czasami po prostu trzeba troszkę czasu, już Ci kiedyś pisałam - coś o tym wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lejla7 Re: i już po strachu:) 27.02.09, 20:06 Chodzę teraz do Jędrzejewskiego. O dziecko staram się 10 mc ale przez kila m-c porostu się staraliśmy a lekarze (2 różnych) twierdziło że to blokada psychiczna że za bardzo chce -strasznie mnie wkurza taka diagnoza - wreszcie trafiłam do Jędrzejewskiego przez 2 m-c sprawdzał mi owulacje na usg pęcherzyki były bardzo małe:( w 3 m-c czyli teraz zalecił hsg jak się okazało ze są drożne przepisał mi clo i zobaczymy czy się polepszy 12 dc mam iść na sprawdzenie Necia a Tobie co lekarze zalecali jeśli brałaś clo to mogłabyś napisać w jakich dawkach Odpowiedz Link Zgłoś
necia5 Re: i już po strachu:) 02.03.09, 10:28 Ja nie zdążyłam niczego zacząć brać, bo akurat zaraz po tym jak poszłam z moim problemem do lekarza to zaszłam w ciążę. Natomiast pierwszym badaniem jakie mi zalecił było badanie nasienia męża. Do tej pory się śmieję, że tak się tego badania wystraszył że od razu załatwił sprawę jak należy :))) Odpowiedz Link Zgłoś