mama.i 02.04.09, 12:05 czy zdarzyły się komuś u płockich lekarzy pomyłki na USG w sprawie płci? jak tak to w którym tyg? na jakim USG? zwykłym, czy może zdarza się też na USG 4D? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j04nn4 U mnie była pomyłka 02.04.09, 16:20 Miałam robione USG 4D w 28 tygodniu ciąży, leżałam godzinę i lekarz oznajmił, że będziemy mieli drugą córeczkę. Imie wybrane Michalinka, ubranka po starszej Majeczce przygotowane itd. W 36 tyg poszłam znów na wizytę i lekarz postanowił zrobić mi usg już przed porodem jaki stan wód łożyska itd, byłam na podtrzymaniu już od początku ciąży. Robimy już zwykłe usg i mój doktorek mówi znasz płeć, ja no tak tylko Pan potwierdzi to jajca jak dzwony chłopak, a ja zgłupiałam jak to jak to...... Lekarz powiedział, że mogły jądra do moszny zejść małemu późno i dlatego jajcyny a właściwie dwa woreczki w których nie było jeszcze jajeczek wyglądały jak wargi sromowe. 19 października 2008 roku o 12:15 urodziłam wspaniałego Franka:) Pozdrawiam was Asia Odpowiedz Link Zgłoś
mama.i Re: U mnie była pomyłka 07.05.09, 22:33 hej, wypowie się ktoś jeszcze, interesuje mnie ten temat, ponieważ lekarz stwierdził płeć, ale ja mam cały czas niesamowite przeczucie, że jest inaczej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorcianos1978 Re: pomyłki na USG 08.05.09, 07:12 my mieliśmy 4D u Cieplińskiego w 14 tyg mówiła, że na 80% dziewczynka, przy następnym USG po 20 tygodniu nie miał już wątpilwości że chłopak i faktycznie na świecie pojawił się Krzyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia bez pomyłki IP: *.002.c84.petrotel.pl 21.05.09, 15:06 ok 16 tyg na zwykłym usg okreslił mi lekarz płeć- chłopiec i tak już zostało!!!! polecam świetny w okreslaniu płci jest Artymiak!! Odpowiedz Link Zgłoś
agira Re: bez pomyłki 22.05.09, 19:55 Witam Przy pierwszym synku dr Hawryluk około 14 tygodnia wstępnie ocenił, że będzie dziewczyna a przy następnym około 22tyg że jednak na 100% chłopczyk i tak jest. Z drugim dr Pędraszewski już w 13 tyg. nie miał watpliwości, że będzie drugi i się sparwdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenkaka1 Re: bez pomyłki 28.05.09, 12:25 u nas na zwykłym usg w 13tyg lekarz stwierdził chłopca na 100% i urodził się synuś :-D Odpowiedz Link Zgłoś
petra88 Bez pomyłki również... 30.05.09, 17:49 Hej. Badanie wykonywał dr K.Ciepliński. Przy pierwszym usg nie był w stu procentach pewien, więc tylko hipotetycznie na 80% był chłopczyk, gdyż sporo na to wskazywało. :) Kolejne usg - 100 % pewności - dziewczynka - i tak właśnie jest!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
orzeech Re: pomyłki na USG 13.06.09, 21:38 Dwóm moim koleżankom w ub. roku na Usg połówkowym. Pomylił się Muchametczyn- stwierdził chłopców, a urodziły się dziewczynki. Natomiast dr M. Brzóska jest rewelacyjna- w obu moich ciążach już w ok. 10 tc. określiła płeć. Bezbłędnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: pomyłki na USG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 22:13 może wyrażnie było widać orzechy!! W 10tyg nie da się w USG określić płci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: pomyłki na USG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 11:17 moje wnuczątko rodzilo się w jednym z najlepszych szpitali Europy Zachodniej. Personel był tak skrupulatny ,ze przed porodem opisał łózeczko imieniem i nazwiskiem dziecka. Mam fotkę.Tyle,że imię trzeba b ylo zmianiać. Zamiast chłopca urodziła się dziewczynka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeech Re: pomyłki na USG IP: *.160.c90.petrotel.pl 14.06.09, 20:18 Fakt, raz było widać "orzechy" :-). A w okolicach 10 tc. dobry gin może pokusić się o określenie płci i to nie na podst. tego czy widzi waginę czy jądra tylko na podst. położenia gruczołu płciowego, czy jakoś tak. No, ale zgadzam się, że pewnym nie można być do końca, ja przynajmniej tej pewności nie miałam. Ale i tak Brzóska była bezbłędna. Odpowiedz Link Zgłoś