mmm.0 18.04.09, 20:43 Czy któraś z Was jest po stracie martwego płodu? Po jakim czasie ewentualnie byłyscie znowu w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna1082 Re: Martwa ciąża 19.04.09, 09:33 Witam.O pierwszej ciąży dowiedziałam się w maju 2005, która okazała się martwa w drugą zaszłam w listopadzie 2007r.To była cięzka droga do upragnionego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
agapa13 Re: Martwa ciąża 19.04.09, 13:49 witam.... mnie niestety tez to spotkało....w kwietniu 2006 r. w 12tc-przezyłam to strasznie... teraz w sierpniu2008r urodziłam zdrowa córeczke. Odpowiedz Link Zgłoś
madzienka82 Re: Martwa ciąża 20.04.09, 12:31 ja straciłam dziecko w 33 tc...w następną ciążę zaszłam ...po 3 miesiącach, teraz jestem w 25 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm.0 Re: Martwa ciąża 22.04.09, 23:10 Ja jestem pół roku po zabiegu ( strata w 10 t.c.), staram sie ponownie, ale jestem pełna obaw!!! Wszyscy mnie pocieszaja , że bedzie ok, ale lęk jednak zostaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
kina82 Re: Martwa ciąża 23.04.09, 00:18 ja co prawda nie, ale moja najbliższa przyjaciółka tak (zabieg w 10 tc) i po 3 miesiącach zaszła znowu (teraz 21 tc). Życzę wszystkim których to spotkało ponownego zajścia i pomyślnego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
as.iak Re: Martwa ciąża 23.04.09, 09:29 moja ciaza obumarła w 13tc. Pozniej mialam zle podejscie do ciazy- tzn- musialam byc w ciazy za wszelka cene, bardzo sie stralismy, kazdy kolejny okres byl rozczarowaniem, trwalo to az dwa lata, stres i ciagle zamartwianie to nic dobrego! po 2 latach zmienilam lekarza i mialam juz zaczac leczenie na bezpłodność i "olalam" to czy zajde w tym miesiacu czy nie i zaszlam! teraz mam sliczne, dorodne, szalone dziecie:) a dodam, ze cala ciaze bylam przewrazliwiona, panikara w szpitalu bylam kilka razy bo: wody plodowe zaczely mi sie saczyc niby przedwczesnie, bo ruchow nie czulam itp itd wiec co Z mojej strony bym ci polecila: luz, spokój i DYSTANS! Odpowiedz Link Zgłoś
madzienka82 Re: Martwa ciąża 23.04.09, 13:31 6 miesiecy od zabiegu to myślę (nie jestem lekarzem) że ze zdrowotnego punktu widzenia masz czystą kartę. Robiłaś sobie teraz wszystkie przecciążowe badania? toxo, cytomegalowirus itp? Wiem,ze teraz cieżko będzie podejść do tej ciąży zdroworozsądkowo, bo wszędzie będziesz widziała czarne scenariusze. Niestety takie są ciąże po stracie, ale wierzę,ze będzie teraz dobrze:) Pamietaj-każda ciaża jest odrębnym przypadkiem, jeśli nie znaleziono przyczyny.Trzymam kciuki za Was!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia-35 Re: Martwa ciąża 24.04.09, 07:57 Witaj. Ja jestem po podwójnej stracie. Jedną ciążę straciłam w 8 tygodniu - ciąża obumarła skończona zabiegiem. Po 6 miesiącach następna ciąża - horror w 36 tygodniu ciąża obumarła. Po 13 miesiącach od porodu martwego dziecka znowu dwie kreski na teście wynik - płaczący szkrab który właśnie się obudził w drugim pokoju wiek prawie 6 miesięcy biegnę Go utulić. Musisz wierzyć że się uda przy pomocy dobrego i zaufanego lekarza wszystko skończy się pomyślnie. Trzymam kciuki i pozdrawiam. Lecę bo mnie woła. Odpowiedz Link Zgłoś
lesmaleplo Re: Martwa ciąża 24.04.09, 11:22 ciążę obumarłą warto skonsultować z innym lekarzem. sama jestem przykładem - jeden lekarz stwierdził, że to ciąża obumarła, a drugi tydzień później pokazał mi bijące serduszko. Maluch ma się dobrze i ma 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gos_ik Re: Martwa ciąża 24.04.09, 16:01 To straszne jak można tak sie pomylić!!! A gdybyś nie poszła do innego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
mmm.0 Re: Martwa ciąża 28.04.09, 10:12 Oczywiście domyślam sie, że u was też przyczyna była nieznana? Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: Martwa ciąża 29.04.09, 06:33 Zielone światło od gina po 4 miesiącach. Ciąża po niecałym roku, ale bez specjalnych starań :) Przyczyna poronienia - nieznana. Odpowiedz Link Zgłoś
vioziel1 Re: Martwa ciąża 08.05.09, 22:33 Ja własnie jestem po drugim poronienu, w obu przypadkach ciąża obumarła - brak akcji serca. Między pierwszym poronieniem a kolejnym zajściem w ciążę było 6 m-cy. Zrób badania, nie daj się zbyć tak jak ja, że to przypadek itp. Może nic z nich nie wyjść a wówczas uspokoich nerwy, a jeśli jednak coś wyjdzie twój lekarz będzie wiedział jak Cię leczyć, żeby sytuacja się nie powtórzyła. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piguła Re: Martwa ciąża IP: *.c152.petrotel.pl 25.06.09, 17:12 medyczne statystyki dowodzą /wbrew twierdzeniom niektórych płockich ginekologów/ ,że nie ma zależności między odstępem czasowym od poprzedniej ciązy a przebiegiem następnej. I nie ma znaczenia czy poprzednia ciąza zkończyła się sczęsliwie czy nie! To Ty a nie lekarze decydujesz czy chcesz być w ciąży czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Martwa ciąża IP: *.029.c76.petrotel.pl 25.06.09, 21:18 > medyczne statystyki dowodzą gdziez te statystyki? I nie ma znaczenia czy poprzednia ciąza zkończyła się sczęsliwi > e czy nie! alez oczywiscie ze ma, jest wieksze prawdopodobiestwo ze kobieta po pierwsze ciazy poronionej poroni takze druga niz kobieta po pierwszej ciazy prawidlowej Odpowiedz Link Zgłoś