Dodaj do ulubionych

nie mam kota

21.03.13, 15:35
a muszę sprzątać odchody kocie, ponieważ sąsiedzi mają koty, które przychodzą na moje podwórko, ogródek zalatwiają się co zrobić?
Obserwuj wątek
    • stedo Re: nie mam kota 21.03.13, 16:05
      Kupić sobie psa.
    • waga_1949 Re: nie mam kota 22.03.13, 09:58
      gklej napisała:

> a muszę sprzątać odchody kocie, ponieważ sąsiedzi mają koty, które przychodzą
      > na moje podwórko, ogródek zalatwiają się co zrobić?

Czy Ty czasami nie przesadzasz?
      • aga-kosa Re: nie mam kota 22.03.13, 11:46
        Wago, takie obce koty na ogrodzie czy w pobliżu domu to tragedia.
        Nam się trzy lata temu wpakowały na ganek. Wyjadały psu z miski. Dramat zaczął się kiedy Arik odszedł. Zaczął się koci terror. Obsikały wszystko - wcześniej pewnie czuły respekt przed " właścicielem" ganku i miski.
        Nie szło ich przegonić. Na jednego może byśmy się zdecydowali ale reszta!
        Ze schroniska wzięliśmy Brysia. To był pies na koty. Po jego wejściu na podwórko koty fruwały przez płot.
        Mycie ganku gorącą wodą, brifem, octem nie skutkowało. Zięć przywiózł jakiś środek niwelujący zapachy. Jeszcze teraz wyczuleni ludzie pytają czy mamy kota.
        Właścicielom kotów na wycieraczkę nalać naparu z kozłka lub zwyczajnie z apteki walerianę. aga
        • super.222 Re: nie mam kota 22.03.13, 12:10
          ... piesek upodobał sobie ten kawałek trawnika pod moim balkonem
          >>>właściciele nie reagowali <<< posypałam pieprzu. pomogło.

kocie odchody śmierdzą - wago - zrozpaczonej czyścicielce cudzych
          należy serdecznie współczuć.
          • waga_1949 Re: nie mam kota 22.03.13, 14:21
            Mam w domu przygarnięte dwie kotki,do czerwca był jeszcze 16 letni kocur. wszystkie wysterylizowane, kuweta zmieniana za każdym razem,bardzo często myta i dezynfekowana. Dozorczyni była zdziwiona,że mam koty ,bo na klatce nic nie czuć.
            A na działce koty po prostu zagrzebują to, co po sobie zostawiają. Inaczej niż psy. Idąc na działkę muszę omijać nie kocie, a psie ,za przeproszeniem,kupy.
            • aga-kosa Re: nie mam kota 22.03.13, 14:39
              Nasz Bursztyn też był bez jaj i w domu nie znaczył ale był to osiedlowy bandyta i wiecznie się gdzieś włóczył. Trzeba go było często prać a kiedyś u weterynarza zszywać skórę. Córa ma kota w mieszkaniu, którego nawet na smyczy nie da się z domu wyprowadzić. Kot ma swoją "łazienkę" zmieniany żwirek. Sąsiadka ma pięć przygarniętych ale ona jest rozsądnym człowiekiem koty są sterylizowane i mieszkają w domu z niezbędnymi akcesoriami. aga
              Ps Koty bardzo lubię.smile aga
              • waga_1949 Re: nie mam kota 25.03.13, 18:00
                Wiem jedno świat bez zwierząt nie istniałby. Kocham przyrodę, nie niszczę roślin,szanuję zwierzęta. Bardziej,właściwie najbardziej,świat niszczą ludzie. Zwierzęta nie wywożą do lasów worków ze śmieciami,nie wyrzucają trujących odpadów itp. Zwalanie wszystkiego na zwierzęta to zwykłe wygodnictwo,delikatnie rzecz ujmując. Sorry, ale tak właśnie myślę- największym szkodnikiem jest człowiek.
                • iryska2604 Re: nie mam kota 27.03.13, 19:49
                  A ja się zastanawiam czy mój Kitek da sie wykąpać. Wiecznie sie utytła jak prosię, włazi do kotłowni do węgla,gdzieś sie szlaja. Jak był mały to nie protestował, a teraz mam watpliwości.
                  I przyznaję ci rację, wago.
                  • waga_1949 Re: nie mam kota 30.03.13, 15:59
                    Przeczytałam kiedyś,że ci,którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu byli myszami. Coś w tym jest na rzeczy. Ale generalnie kocham wszystkie stworzenia, niestety, nie mam warunków na to, aby przygarniać wszystkie.
                    • gklej Re: nie mam kota 11.04.13, 09:12
                      no rudy kotek dalej przychodzi do mojego ogródka się załatwiać i nic nie mogę zrobić
                      • baska123 Re: nie mam kota 11.04.13, 09:33
                        gklej zafunduj mu kuwetę, albo otwórz drzwi, niech pomieszka, to że rudy możesz mu wybaczyć, może sąsiad też przyjdzie na herbatkę?
                        • waga_1949 Re: nie mam kota 11.04.13, 17:26
                          Zawsze marzyłam o rudym kocie, ale trafiają mi się szare albo czarne. Mówi się trudno,jak się nie ma co się lubi , to się kocha co się ma.
                          A moja Plamka na działce jest taka,że siedzi w altance, na powietrze wychodzi wtedy kiedy ja jestem i zaraz wraca do altanki. Potrafi nawet przy mnie do kuwety się załatwiać, hrabianka. Dzisiaj zostawiłam jej rano uchylone okno, nie dawno byłam - nie skorzystała .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka