maria88 30.04.25, 19:32 Jak wspominacie to Swięto? Ja z nostalgią czasów minionych, złych i dobrych ale mimo wszystko było radosnie na takich spotkaniach i optymnistycznie patrzyło w przyszłość. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8t Re: 1 maja 30.04.25, 22:32 Co bylo radosnego? Zmuszanie do maszerowanie ze szturmowka i transprentami ze kochamy PZPR I CCCP? Kto tylko mogl to po tami pochodzie wyrzucla szturnowke do smieci. Optymistycznie patrzylo sie w przyszlosc? Przyszlasc bya u co rok robila sie bardziej czarna. Chyba zartujesz albo bylas aktywistka PZPR? Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: 1 maja 01.05.25, 08:18 engine8t napisał: > Co bylo radosnego? Zmuszanie do maszerowanie ze szturmowka i transprentami ze > kochamy PZPR I CCCP? > Kto tylko mogl to po tami pochodzie wyrzucla szturnowke do smieci. > Optymistycznie patrzylo sie w przyszlosc? Przyszlasc bya u co rok robila sie ba > rdziej czarna. > Chyba zartujesz albo bylas aktywistka PZPR? Ty to żyjesz jeszcze wspomnieniami z PRLu. Choć też można wyciągnąć fajne pozytywy. Teraz się maszeruje w Warszawie z flagami. I ludzie dopłacają z własnej kieszeni do takiej wycieczki 😁 Odpowiedz Link
maria88 Re: 1 maja 01.05.25, 12:33 Napisałam o dniu 1maja jako świecie pracy gdy byłam mloda dziewczyną. Nie byłam żadna aktywistką. Wiem,że ludzie byli przymuszani do niesienia transparentów . Nie chodzi mi o owczesne idee bo znam historii ciag dalszy. A dzisiaj co? Wszyscy siedzą w chałupkach lub wyjeżdżaja na wekendy.. Nie ma żadnych spotkań w gronie pracujacych w dniu 1-majowym a przecież to ich własnie świeto.Zawsze jest część ludzi zadowolonych i nie. Odpowiedz Link
engine8t Re: 1 maja 02.05.25, 02:59 hrasier_2 napisał: > Ty to żyjesz jeszcze wspomnieniami z PRLu. Choć też można wyciągnąć fajne pozyt > ywy. Teraz się maszeruje w Warszawie z flagami. I ludzie dopłacają z własnej ki > eszeni do takiej wycieczki 😁 A teraz kto i po co teraz maszeruje na 1 Maja? Przeciez za 2 dni macie Polskie Swieto? Odpowiedz Link