pia.ed 22.10.07, 14:51 www.pardon.pl/artykul/2862/w_centrum_krakowa_stanie_meczet Czy to prawda, ze w centrum Krakowa stanie meczet? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: Jest tu ktos z Krakowa? 22.10.07, 22:35 Nie jestem z Krakowa, ale tki pomysł mnie przeraża.Kiedyś czytałam,że w Arabii Saudyjskiej spalił sie internat z dziewczynkami.Strazacy nie mogli ratowac, bo dziewczynki były niestosownie ubrane.Oni tam maja policję wyznaniową.Nie chciałabym mieszkac w państwie wyznaniowym.Już kiedyś na kazaniu w jednym z naszych kosciolów słyszałam, że kobiety powinny brac przykład z muzułmanek, które rodzą dużo dzieci i są posłuszne swoim mezom.Nie, nie, meczety niech sobie stawiają u siebie. Odpowiedz Link
pia.ed Meczet 23.10.07, 09:33 Skoro meczet bylby zbudowany z arabskich pieniedzy to sciagnalby do Polski ich duchowienstwo - a ci sa konserwatywni, powstalaby szkola koranu ... Jesli chca budowac meczet, to niech buduja tam gdzie maja najwiecej wyznawcow, gdzies pod rosyjska granica. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Meczet 23.10.07, 10:52 Pia rysuje przerażjącą wizję,ale to wszystko może się zdarzyć. To niebezpieczna religia.Po palcu do całej ręki. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Meczet 23.10.07, 11:02 pia.ed napisała: > Jesli chca budowac meczet, to niech buduja tam > gdzie maja najwiecej wyznawcow, gdzies pod rosyjska granica. Nie mamy granicy z Rosją !!! W Polsce są już meczety (Gdańsk, Kruszyniany). A na rubieżach Polski pod litewską, białoruską i ukraińską granicą mieszka najwięcej grekokatolików, a oni niestety chodzą do cerkwii. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Meczet 23.10.07, 19:13 pia.ed napisała: > A gdzie mieszkaja Turcy i Tatarzy? Okolice Kruszynian. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Meczet 24.10.07, 01:40 Gdzie sa te Kruszyniany? Autor: grenka1☺ pia.ed napisała: A gdzie mieszkaja Turcy i Tatarzy? Okolice Kruszynian. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Meczet 24.10.07, 09:16 pia.ed napisała: > Gdzie sa te Kruszyniany? > W odległości 7 km od przejścia granicznego w Bobrownikach. - Marzenia miej takie, jakbyś miała żyć wiecznie. Żyj tak, jakbyś miała umrzeć jeszcze dziś. (James Dean) Odpowiedz Link