dama-kanaliowa 26.12.05, 20:17 Ile przytyliscie przez Swieta? Ja nie wiem i nie chce wiedziec. Ale czuje sie ciezko. Tak skromnie 2,5-3kg? Bedzie tydzien postu a potem - po Nowym Roku na wage, nie warto sie wczesniej frustrowac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graga21 Re: waga ciezka 26.12.05, 21:16 Co Ty, zwariowalas, ze przypominasz grzechy o tym czasie?!?!? Do jutra mam pelna dyspense. Salute! Odpowiedz Link
landal16 Re: waga ciezka 27.12.05, 01:35 Graga ma racje......do Nowego Roku nie wolno sie wazyc..... Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: waga ciezka 20.01.06, 22:30 Fajnie - do Nowego Roku bylo grzechow obzarstwa odpuszczenie i jak dalej? 2,5kg u mnie siedzi fest i ani rusz ze smaczkami na roznosci nie moge wystopowac. Odpowiedz Link
framberg Re: waga ciezka 20.01.06, 23:13 W związku z noworocznymi zobowiązaniami ;))) Poztanowiłem nieco zrzucić wagi. Minął szósty dzień diety, straciłem 4 kg na pewno, może 5 (mam kiepską wagę). Przede mną jeszcze siedem dni. Zamierzam stracić ok 8 - 9 kg (10% masy ciała). Później zobaczę co dalej. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: waga ciezka 21.01.06, 17:01 Ale jestes zdyscyplinowany Framberg!!! Gratuluję:)) Własciwie to nie przytyłam,ale i tak chciałabym zrzucić 3/4kg,i zrobie to,nadwagi nie mam,moja waga z przed roku 65kg,teraz waże o te 4/wiecej. To w zeszyłym roku na swieta przybyło mi tych pare /moim zdaniem zbednych kg,/i tak ''kurka''zostało:)) Oby do wiosny:)) Odpowiedz Link
anka125 Re: waga ciezka 21.01.06, 18:21 Framberg napisz coś bliższego o diecie którą stosujesz .Ja też bardzo chcę zrzucic trochę zbędności. Odpowiedz Link
framberg Re: waga ciezka 22.01.06, 11:19 Wysłałem Ci ją na skrzynkę. Skrobnij czy doszła. Nie wysyłałem jeszcze z Gazetową pocztą załączników. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: waga ciezka 23.01.06, 18:28 Odchudzajcie się, jak będzie cieplej. Na takie mrozy trzeba mieć trochę sadła. Odpowiedz Link
anka125 Do framberga 23.01.06, 20:58 Dzięki za wskazówki i dietę.Załącznik doszedł,już go sobie wydrukowałam i spróbuję zastosować.Najpierw muszę wziąć głęboki oddech i może jakoś dam radę. Nie bardzo widzę te brokuły bez soli i szpinak bez czosnku ale chyba warto spróbować.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
framberg Re: Do framberga 24.01.06, 12:06 10 dzień - 9 kilogramów in minus ;-))) Zostały trzy dni. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do framberga 24.01.06, 12:15 Frambergu!!przeslesz mi swoja dietę?? proszę!! Te 3/4kg.chciałabym zrzucić,jak czytałam, to warzywa brokuły,szpinak,to bedzie coś dla mnie:)) Odpowiedz Link
zyrafa46 Re: waga ciezka 25.01.06, 15:22 > No...jak?? ===================== Założyli mi gips na nogę. Allle jestem dowcipna. Pchi pchi. Niestety z tym gipsem to nie żart. Sobie tu czytam, stoję w drzwiach, nieśmiało. Może się przyłączę do Was. Jeśli nie przegonicie takiej z wisielczym humorem. Mam w domu 13 stopni (+). Jak tu mieć lepszy humor? Acha, to nie żadna awaria. To Ktoś bardzo mądry wyliczył ilość potrzebnych w naszym mieszkaniu żeberek. Żyrafa Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: waga ciezka 25.01.06, 16:11 O to Ci współczję Zyrafko:(( dawaj do nas my tu wszystkich przyjmujemy z otwartymi ramionami:)) no to znów jakas betonowa głowa nie umie liczyć,troche to mało +13,na takie zimno.Życze ciepełka:)) Odpowiedz Link
zyrafa46 Re: waga ciezka 26.01.06, 12:47 TERAZ jest 13, dwa dni temu było 11 a podłoga miała temperaturę 9*. Oszukuję. Dziś jest już 13,5* Hurrrra :-))))) Najdziwniejsze jest to, że nasz storczyk (mamy go od 17 listopada) ma wciąż kwiaty. Podlałam go jak do tej pory 4 razy w sumie 2 łyżeczkami wody. Żyrafa Odpowiedz Link
framberg Re: Do żyrafy 25.01.06, 18:49 Przeżyjesz. Mnie przymarzła do pojemnika szczotka do ubikacji. W mojej łazience ha, ha, ha. Odpowiedz Link
ania1022 Re: Do framberga 25.01.06, 19:42 Framberg ty uwazaj w tym kibelku zeby ci cos innego nie przymarzlo :))) Mam kolezanke ktora mieszka w Kilcach. Dostalam od niej dzis e-mail w ktorym pisze, ze kiedy jej termometry w mieszkaniu zaczely pokazywac +2 stopnie, to je poprostu pochowala zeby juz nie wiedziec jak jest zimno. Mam nadzieje ze dzis juz jest cieplej ?? Odpowiedz Link
framberg Re: Do framberga 26.01.06, 10:03 No właśnie. Miałem lęki jak tam wchodziłem ;-))) Jestem bardzo przywiązany do ... ;-))) Odpowiedz Link
zyrafa46 Re: Do framberga 26.01.06, 12:49 W tej sytuacji czuję się niezwykle komfortowo. Boże, jak żyć w 2* :-((((((. Żyrafa Odpowiedz Link
gabidd Re: waga ciezka 24.01.06, 19:30 Witam wszystkich na forum jestem tu nowa. Przeglądam analizuję i czytam, Chyba Wasze forum to coś dla mnie. Przeczytałam o tej diecie. Czy można by było prosic o nią bo właśnie ja raczej nie mięsożerna bardzo lubię warzywa a waga nie jest dobra na moje chore stawy w nogach. Czy można prosic Pana "framberg "o przesłanie takiej diety. Bardzo proszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: waga ciezka 24.01.06, 20:09 Witam!!Gabidd:)) tez czekam na /przepis od Framberga/napewno sie odezwie.Miło,ze tu zawitałas,baw sie dobrze,tu jest bardzo miło,pozdrawiam;)) Odpowiedz Link
luszu Re: Do Framberga:)))))))) 25.01.06, 17:03 Przepraszam, czy ja po starej znajomości tez mogę prosic o tą rewelacyjna dietę? Nie dla kaprysu jej potrzebuję, ale dla zdrowia ludeczkowie, dla zdrowia !!! Odpowiedz Link
ania1022 Re: waga ciezka 25.01.06, 19:50 Wszyscy postanowili sie odchudzac a ja czekam z odchudzaniem do wiosny. Teraz potrzbuje troche tluszczyku zeby mnie grzal:)) Wrocilam natowiast do szybkich spacerow i mam nadzieje, ze w koncu da sie jezdzic na lyzwach bo jak narazie to albo deszcz albo sniezyca i slizgawka nie do uzytku. Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: waga ciezka 25.01.06, 21:33 My to nic - ja czekam na piszaca tutaj basie - ta bedzie chyba miala problemik wagowy po powrocie z Polski i po tych kulinarnych orgiach i siedzeniu na kanapce (przy tych mrozach to spacery pod duzym znakiem zapytania). Trzeba jakies dietki dla basi trzymac w zanadrzu.:-)))) Odpowiedz Link
ania1022 Re: waga ciezka 25.01.06, 22:11 Przy tej temperaturze, wszystko co zje przerobi na energie zeby sie ogrzac. A jesli nawet przytyje, mamy juz tyle roznych diet, cos sie zaradzi, coby tylko nie zamarzla. Swoja droga, gorzej chyba nie mogla trafic. Odpowiedz Link
bdx65 Re: waga ciezka 25.01.06, 22:29 ja nie tyję - no może od 58 do 60 i z powrotem; 58/168; chyba dobrze? Odpowiedz Link
zyrafa46 Dziwna wiadomość? 26.01.06, 13:01 Czytam Wasze posty, cieszę się, że diety działają. Mam dwie uwagi: w taką mroźną zimę może lepiej odpuścić... .Kiedyś spróbowałam b.podobnej (ale nie takiej samej!!!) diety. Zeszczuplałam ale nawaliło mi coś z chormonami (hormonami - jestem dyslektykiem ze złamaną nogą. Nie pójdę do słownika. A co!). No w każdym razie myślę, że w taką zimę tłuszczyk dobry jest. Chyba, że ktoś ma w domu cieplutko i nie chodzi po dworze. Żyrafa Niby tu weszłam, ale głupio mi się tak wymądrzać. Odpowiedz Link
framberg Re: Dziwna wiadomość? 29.01.06, 13:04 - 9,5. To satysfakcjonująca mnie waga. Jest OK. Odpocznę, zaspokoję potrzeby smakowe, może przytyję 0,5 i zmieniam styl żywieniowy. Plan: stracić jeszcze 3 kg w ciągu półtora miesiąca i utrzymać wagę ;-))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Dziwna wiadomość? 29.01.06, 13:30 Napewno Ci się uda,zresztą już niedługo wiosna!!!! Wtedy ruszymy z domów na wycieczki piesze,rowerowe,chyba kazdy z nas/przybywa/na wadze zimą:)) Odpowiedz Link
ewa553 Re: waga ciezka 29.01.06, 14:35 haha Damo, dopiero teraz przeczytalam Twoj wpis o mojej nadwadze:))))) No, dawaj jakas diete lakka, latwa i przyjemna. Bo przytylam tylko 1,5 kg, ale jechalam juz z nadwaga!!! Nota bene chodzenie po sniegu jest bardzo meczace, miewalam muskelkater w lydkach. I to pewnie bylo powodem, ze tak niewiele przytylam. W restauracji bylam tylko trzy razy, siostra rozpieszczala mnie rowniez kulinarnie. Ale te ciasteczka, mniam, mniam, no nie, oprzec sie nie moglam. A pilyscie goraco czekolade u Wedla na placu...zawsze zapominam jak sie ten plac nazywa. To tam gdzie jest i bank duzy i hotel. Polecam ten lokal u Wedla: przemila staroswiecka, elegancka atmosfrea, kelnerki przeurocze i przemile. No i te wedlowskie pychoty!!!!! Odpowiedz Link
gabidd Re: waga ciezka 29.01.06, 14:51 mowi sie wedel na szpitalnej albo na placu Powstńców, ale tak naprawde to mieści się na szpitalnej Odpowiedz Link
ewa553 Re: waga ciezka 29.01.06, 14:59 Tak, tak, to ten! Wejscie jest na rogu, stad te dwa adresy. Bylas tam? Pilas? Pycha, co? Odpowiedz Link
kryzar Re: waga ciezka i diety 29.01.06, 20:10 poczytałam trochę tę wagę ciężką i dowiedziałąm się o jakiejś diecie ze szpinakiem i brokułami. Też chętnie bym skorzystała, bo bardzo lubie i jedno i drugie warzywo. Mogę jeść nawet 3 x dziennie. A więc prośba do Framberga skrobnij dietkę na małpią pocztę i z góry dziękuję Pozdrawiam wagę ciężką i lekką Odpowiedz Link
ewa553 Re: waga ciezka i diety 30.01.06, 08:59 aaaa, jarzynowa doeta to wspanialosc! Sama cala sobote podjadalam buraki zasmazane i to glownie na zimno. Nagotowalo mi sie troche za duzo, tak wiec jadlam kompletnie bez dodatkow. Pycha byla!!! Odpowiedz Link
framberg Re: Waga 08.02.06, 08:59 In minus 11 kg. Jeszcze trochę i z ponad osiemdziesięciu zejdę poniżej siedemdziesięciu. I jedno z założeń na nowy rok zostanie zrealizowane ;-))) Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: Waga 08.02.06, 09:19 A ja wczoraj osiagnelam wage sprzed swiat i dzisiaj jeszcze troche w dol. :))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Waga 08.02.06, 12:56 A moja waga...popsuła się:))))) Stoi w miejscu!! Czekam na woisnę:) Odpowiedz Link
gabidd Re: waga ciezka 08.02.06, 21:07 moja waga chyba się zepsuła :)) bo cosik więcej pokazuje Odpowiedz Link
framberg Re: waga ciezka 10.02.06, 14:50 70 !!! Z 83 - 85 (miałem kiepską wagę więc nie wiem dokładnie). Jeszcze trzy dni. Cyli zejście na 69 uda się na pewno. W miesiąc ;-) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: waga ciezka 10.02.06, 15:03 Zdyscyplinowany Gość z Ciebie Frambergu,gratuluję:)))))))))) Odpowiedz Link
ania1022 Re: waga ciezka 10.02.06, 15:50 framberg, toz juz bedziesz wazyl jak dobra ges wyscigowa niedlugo:))) Wystarczy, bedziesz mosial kamienie pchac do kieszeni przed wyjsciem z domu zeby cie wiatr nie porwal. Odpowiedz Link
gabidd Re: waga ciezka 10.02.06, 18:00 eeeeeee tam i tak framberg nie dorówna mojemu mężowi bo on przed chwilą się ważył i ma 63 przy 170 wzrostu juz nie mówiąc o moim synu 182 i 54 kg, tylko ja taka jakaś do 33 roku życia 172 i 48 a teraz 94 oj jak ja to zrzucę do wiosny choś z 10 jak ja nie mogę jeść wszystkiego bo mam taka specjalną dietę od ktorej chyba właśnie utyłam ździebełko:)))) Odpowiedz Link
ania1022 Re: waga ciezka 10.02.06, 18:08 gabidd, powinnas sobie zlamac widelec na pol :))) Odpowiedz Link
52ania Re: waga ciezka 10.02.06, 21:34 Podziwiam tych dbajacych o szczupłą sylwetkę. Ja odchudzałam się tylko raz w życiu Stosowałam tą dietę jajkowo-szynkowo-stekowo-sałatowo-szpinakowo- selerowo-rybno-pomidorową........Schudłam i nawet porządnie wyglądałam, ale było to ok 20 lat temu.Teraz mam nadwagę i nadcisnienie.Muszę schudnąc ale jak to zrobic skoro brak silnej woli?Moze gdybym musiała się spowiadac ze swoich grzeszków(ciasto drożdżowe,szarlotka,serniczek itd)byłoby mobilizujące.Często czytam Wasze posty. Dobrze mi z Wami. Odpowiedz Link
gabidd Re: waga ciezka 10.02.06, 22:58 52ania witaj w klubie grubasów, a Ty skad jesteś ? Odpowiedz Link