sufin 25.06.08, 12:58 Nordic Walking - nauka, wypożyczenie kijków. Kontakt: Monika 607 53 89 88 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalesonyzony Re: chodzenie z kijkami Poznań 25.06.08, 14:33 A laseczki, znaczy kijki fajne?? Odpowiedz Link
gazela755 Re: chodzenie z kijkami Poznań 25.06.08, 15:58 <Uprawiam Nordic Walking juz 4 lata..niestety solo..We Wroclawiu podobno jest jakas grupa..A juz jak jade do Niemiec, to kije sa priorytetowym bagazem, tylko tam mam skomponowana duza grupe i codziennie 2 godziny spacerujemy. Odpowiedz Link
czesiagwp.pl Re: chodzenie z kijkami Gorzów wlkp 25.06.08, 20:12 w tym roku zaczęłam dopiero chodzić-fajna sprawa.Mam problemy z mięśniami a z kijkami radzę sobie i mogę więcej chodzić.Szkoda tylko zę u mnie Gorzów wlkp nie ma żadnej grupy .Narazie solo... Odpowiedz Link
dede43 Re: chodzenie z kijkami Poznań 25.06.08, 22:22 gazela755 napisała: > <Uprawiam Nordic Walking juz 4 lata..niestety solo..We Wroclawiu > podobno jest jakas grupa.. Widziałam spacerowiczów z kijkami nie raz w parku południowym, ale nie sądze by to była jakaś zorganizowana grupa. Ot, koleżanki. Odpowiedz Link
gazela755 Re.Dede 25.06.08, 23:43 <Mam dwie kolezanki,ale one sa bardzo zapracowane i w chwilach wolnych wola lezec na kanapce,tak jak moj maz...Po pracy jedzonko,kanapa,pilocik lub ksiazeczka...Chodze wiec sama. Odpowiedz Link
dede43 Re: Gazelko 26.06.08, 12:03 Nie dołączę, ale nie dlatego, że mi sie nie podoba taki wysiłek, ale po prostu dlatego, że jestem chora. Chromanie przestankowe (czyli "choroba okiem wystawowych") nie sprzyja tego typu aktywności. Moje spacery są po prostu powolne, bo tylko wtedy przechodzę dłuższe odcinki bez bólu. Szybszy marsz zdrowotnie nie dla mnie. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Dede 26.06.08, 13:24 <Tak Kochanie w Twoim przypadku nawet ten sport jest nie wskazany..Bo ja nie majac tych problemow uwazalam..a co tam..I pierwszy raz dorwalam sie do tych kijkow i wedrowalam 3 godz. a pozniej caly tydzien nie moglam chodzic,tak nadwyrezylam miesnie nog..A przeciez cwicze,jezdze na rowerze,plywam..To nie jest tak do konca niewinny spacerek...Chociaz tempo mozna sobie samemu regulowac,ale tu dziala jeszcze inna technika i to nalezy znac,bo mozna sobie zrobic nieodwracalna krzywde Odpowiedz Link
julinka601 W parku poludniowym... 29.06.08, 15:50 odbywaja sie treningi- kursy Nordic Walking prowadzone przez Marcina Wrońskiego.Chodzilam ale moja złamana nózka nie byla jeszcze gotowa i musiałam chwilowo odpuścić. Nieśmialo wracam...Mój nr gg 8643768 Odpowiedz Link
iryska2604 Re: W parku poludniowym... 29.06.08, 20:01 Jaka to fajna sprawa dla kręgosłupa!Z kijkami przejdę spory kawałek ,czuję się pewniej i maszeruję rytmicznie .Bez kijkow porażka.Jakoś mi sie udało ruchy zsynchronizować i nawet mi to wychodzi. Odpowiedz Link