zajbel 20.03.09, 22:38 kultura.wp.pl/kid,,title,Odcinek-27,wid,10961913,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Odcinek 27 23.03.09, 09:23 Nareszcie nie tam jakieś mp3 ale format posłuchaj Zacznę od tego, że to ciekawy temat na wątek całkiem osobny . Wpływowa osoba. Słownik języka polskiego podaje krótko wpływowa osoba to - mająca wpływy . Co by nie powiedzieć to dla mnie to jest masło maślane . Jednak wyżej znajduję tłumaczenie słowa wpływy . I nagle w moim umyśle odnajduje przeciwstawne sobie tłumaczenie nie tylko pozytywnego znaczenia tego słowa ,ale i ujemnego . Bo wływowy nie musi być milusi, dobry , uczynny ale i zły , mało tego może być fatalny , zgubny , może mieć wpływ demobilizujący . Zaglądam do słownika - zgadza sie to wszystko prawda . Słucham z zainteresowaniem co też pani Maria powie w tym odcinku ,ale jest daleko od mojego toku myślenia . Zapytuje się więc sam siebie . Kto ma wpływ na ustalenie że ktoś jest wpływowy ? Czy może chcielibyśmy, żeby ta osoba była wpływowa . Pani Cichopek . Ależ niech będzie wpływowa w swoim zawodzie . Niech pomaga młodym adeptkom sztuki filmowej znajdowac role w serialach miłosnych . Tylko na litośc niech nie ma wpływu na bieg spraw - gdzie ? ...ja wiem np. w sądzie ,albo i wpływ deszczu w lasach mazurskich , albo wpływać na dziecko w pi jego umysł w szkole . Nieraz można tak dla zabawy wybrać kogoś na wpływową osobę . Mozna ,ale jak sie tak głębiej zastanowić to czy dalej byśmy chcieli by miała ona wpływ na nasze życie ? Odpowiedz Link