Dodaj do ulubionych

Nauka małzeństwa w weekend

19.07.09, 10:43

Nauka małżeństwa w weekend
Agnieszka Pochrzęst
2009-07-14, ostatnia aktualizacja 2009-07-14 10:54

Fot. Flickr/kumon/lic. CC Attribution 2.0 Generic
W kościelnej poradni rodzinnej dowiedziałam się, że żona musi zawsze stać za
mężem i wystrzegać się fochów, antykoncepcja zagraża zdrowiu i życiu oraz
niszczy małżeństwo, a in vitro nie jest dla ludzi, bo tylko krowy zapładnia
się przez inseminację
-------------------------------------------------------------------
wyborcza.pl/1,87648,6818977,Nauka_malzenstwa_w_weekend.html--------------------------------------------------------------------
Nie wiem czy sie smiac czy płakac.
Obserwuj wątek
    • wadera1953 Re: Nauka małzeństwa w weekend 19.07.09, 10:49
      Należy dodać ,że jest zakazane współżyć z mężem po menopauzie.Co teraz ma zrobić
      ta biedna potrzebująca samca kobieta.Co gorsza jak samiec też jest jurny chłop.
      Prawda Anoagato.Na koniec życia przestać chodzić do spowiedzi ?
      • m4-6 Re: Nauka małzeństwa w weekend 19.07.09, 11:58
        To ja w grzechu na okrągło?Muszę powiedzieć ślubnemu, jak grzeszymy, no do tej pory, to nieświadomiebig_grin.
        • bucowawielka Re: Nauka małzeństwa w weekend 19.07.09, 12:13
          To Ty sie nie spowiadała??????////Możesz dali fikać ,tylko sie musisz spowiadać
          za każdym razem.Ociec tyż.
          • m4-6 Re: Nauka małzeństwa w weekend 19.07.09, 12:29
            Po jednym razie,po m-cu,roku? - poradz,błagamwink
            • anoagata Re: Nauka małzeństwa w weekend 19.07.09, 12:33
              Wadero to nie fałsz tylko prawda a że ja nie wiem kiedy ten koniec życia nastąpi
              to chodzę tam ciągiem.
    • jagodajna Re: Nauka małzeństwa w weekend 19.07.09, 15:51
      Irysko, podany link przez Ciebie nie otwiera się
      -------------------------------------------------------------------
      wyborcza.pl/1,87648,6818977,Nauka_malzenstwa_w_weekend.html-------------------------------------
      • 52ania Re: Nauka małzeństwa w weekend 19.07.09, 20:23
        Problem tkwi w tym,że często takie nauki przedmałżeńskie w
        parafiach prowadzą osoby bez odpowiedniego
        przygotowania.Małżeństwo, to nie tylko prokreacja ale też
        przyjemność.
        • iryska2604 Re: Nauka małzeństwa w weekend 19.07.09, 22:18
          Otóz to.A juz sposób "nauczania" jest co najmniej godzien politowania.Dziwi
          mnie tylko jedna rzecz.Dlaczego tak jest ze Kosciół praktycznie zabrania sie
          ludziom cieszyć z zycia? Wg nauk - wsystko co jest miedzy dwojgiem ludzi i co
          powinno być piekne -trzeba potępić i zbrukac. Ile to potem kompleksów...Na
          pewno dostanie mi sie po uszach ale tak to odczuwam.
          • wadera1953 Re: Nauka małzeństwa w weekend 20.07.09, 09:30
            A młodzież i tak się bzyka przed naukami.
            • iryska2604 Re: Nauka małzeństwa w weekend 20.07.09, 11:34
              Krew nie woda itp...Nie ma takich mocnych ,tego sie nie zabroni.A po
              andropauzie facetom wolno?
              • cortyzol Re: Nauka małzeństwa w weekend 20.07.09, 16:34
                Jaka tam andropauza? Co Ty kobieto wymyśliłaś ? Facet może bzykać tak długo jak
                może! Jednemu już po 40 nos opada a drugi się nim podpiera jak stawy biodrowe
                szwankują.
                • iryska2604 Re: Nauka małzeństwa w weekend 20.07.09, 17:24
                  Cortyzolku a weź sie dokształć,a co...Nie zgadzam się,a co to -mamy byc
                  poszkodowane? My też mozemy!
                  • cortyzol Re: Nauka małzeństwa w weekend 20.07.09, 17:33
                    Dokształcam się ,dokształcam i końca nie widać. Zawsze coś nowego odkrywam i nie
                    zawsze pod tą sama kołdrą. Powiem więcej ,że wpływ kołdry na życie seksualne
                    jest cho ,cho a może i więcej!
                    • iryska2604 Re: Nauka małzeństwa w weekend 20.07.09, 18:01
                      Prawda!Jak równiez i to że czasem ta kołdra wcale ale to wcale nie jest
                      potrzebna,nie uważasz?
                      • cortyzol Re: Nauka małzeństwa w weekend 20.07.09, 21:25
                        Dobra kołdra nigdy nie jest zła.Kołdrą można się nakryć ale i położyć na
                        kołdrze!Dobra kołdra nie może być za gruba,ale wagę swoją musi jednak mieć
                        itd....na poligonie mieliśmy fajne kołderki.
                        • jagoda491 Re: Nauka małzeństwa w weekend 21.07.09, 07:53
                          I tak trzymać. Coś nam się od życia należy, nie uważacie?
                          • dede43 Re: Nauka małzeństwa w weekend 21.07.09, 21:45
                            Dobrze, że nie nosze noża, bo by mi się w kieszeni otworzył. Co prawda nie wiem
                            czym się przejmuję. Przeżyłam 40lat z "niekościelnym mężem" i nadal jest wspaniale.
                            • jagoda491 Re: Nauka małzeństwa w weekend 22.07.09, 10:35
                              A co za związek ma "kościelny mąż" ze szczęściem? Szczęście zależy
                              przede wszystkim od nas samych. Wokół same "kościelne" pary a jak
                              idą na spacer, to żal patrzeć. Wszystko jakieś
                              smutne,przygaszone,agresywne. Mój mąż co prawda"kościelny", ale
                              akurat nie jest źle, skoro przez 38 lat ten sam przy mnie trwa.
                              Życzę szczęścia wszystkim i kościelnym i niekościelnym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka