Dodaj do ulubionych

mama w pracy,problemy z urlopem

27.01.11, 16:13

Witam wszystkich
prosze o rade,bo z bezsilnosci plakac mi sie chce
mam 3 dzieci,blizniaki maja 4 lata a starsze dziecko lat 9
moj pracodawca robi mi problemy z wzieciem urlopu,pomimo tego ze pisze iz potrzebuje opieki na dziecko(biore swoj urlop,czyli powinien byc platny),chodzi o pojedyncze dni
ostatnio wogole nie chcieli mi dac nawet emergency holiday,a corka (4 lata)z zapaleniem pluc w domu
rece mi opadaja
powiedziano mi ze czegos takiego jak emergency holiday nie ma u nas w pracy
a po 3 tygodniach jestem swiadkiem jak oferuje sie wlasnie taka forme wziecia urlopu-angielce
zwiazki maja to gdzies
plakac mi sie chce
to tylko jeden przyklad ze polacy sa inaczej traktowani niz anglicy
pomozcie,poradzcie,bo nie wiem co robic
dziekuje
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: mama w pracy,problemy z urlopem 27.01.11, 16:23
      z direct.gov.ujk
      "Time off for emergencies
      All employees also have a right to a reasonable amount of unpaid time off to deal with certain emergencies involving their family. For example, a child falling ill, a breakdown in childcare arrangements or a problem at a child’s school. You do not have to give notice in advance for this emergency leave. But you will need to tell your employer as soon as you can what the problem is and when you expect to be back at work."

Jezeli odmawiaja Ci bez powodu i nie daje nic rozmowa z HR i zwiazkami, mozesz rozpoczac grievance.
      Zajrzyj do tego linka w czesci where to get help:

www.direct.gov.uk/en/Employment/ResolvingWorkplaceDisputes/DG_10027991
      • lucasa do Glasscraft 27.01.11, 17:37
        dziekuje za ten cytat - nawet nie wiedzialam. bardzo mi sie to przyda.
        A
        • glasscraft Re: do Glasscraft 27.01.11, 19:23
          Nie ma sprawy dziewczyny, polecam www.direct.gov.uk ja bardzo czesto w pracy korzystam jak mam hr problem.
      • minirolls Re: mama w pracy,problemy z urlopem 27.01.11, 17:42
        Dziekuje bardzo
        czasem mam wrazenie ze zwiazki nie reprezentuja -nas,czyli pracownikow,a pracodawce
        a nas pracodawca...hmm czasem wydaje mi sie ze sa nietykalni:(ponizaja,upokazaja,czesc juz ludzi jest na zwolnieniu chorobowym(depresja)
        dlatego nie wiem co robic:(:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka