Dodaj do ulubionych

Pytanie o Paypal

06.06.11, 16:06
Musze wyslac mamie pieniadze. Z UK do Niemiec. Konkretnie 100f. Wiem, ze sie tak da, wiem, ze bezplatnie, ale...
Czy ja musze miec ta kwote na Paypal'u? Czy klikajac Send Money Paypal sam pobierze mi odpowiednia kwote i przesle? I dalej, czy jak ja wysle jej 100f, to ona odbierze to bez problemu w Euro? Nie chodzi o kwote, tylko walute konkretnie.
I czy jej te pieniadze wplyna na jej Paypal czy bezposrednio na konto, ktore ma podpiete pod Paypal?
Robil ktos juz kiedys cos takiego? Zielona jestem.
Obserwuj wątek
    • dorotus76 Re: Pytanie o Paypal 06.06.11, 16:29
      Klikając send money, paypal pobierze Tobie pieniądze z konta bankowego, przypisanego pod paypal (jesli na koncie paypal nic akurat nie ma).
      Jak wyslesz jej w funtach, ona może: odebrac w funtach, odebrać w euro (jesli ma paypal zakładany w Niemczech, lub zamienić na dowolną inną walutę).
      Paypal prawdopodobnie pobierze za to prowizję, za około 100f pobiera około 20 zł prowizji, jeśli dostaję przelewy z Polski).
      Te pieniadze wpłyną jej bezpo. na paypal, jesli będzie chciała je przerzucic na konto, zawsze może to zrobić, trwa to około 2-3 dni.
      • yoggi87 Re: Pytanie o Paypal 06.06.11, 16:33
        Dziekuje bardzo ! A ona nic nie musi aktualizowac przed wplata moja? Bo dopiero zalozyla konto, placila juz cos na ebayu, ale jeszcze nie otrzymywala pieniedzy na nie.
        • dorotus76 Re: Pytanie o Paypal 06.06.11, 16:56
          Nie, nie musi.
          W momencie Twojej wpłaty dostanie maila na skrzynkę 'Przesłano Ci pieniądze' i klikając wg instrukcji pobierze je, ma na to 30 dni.
    • yoggi87 Re: Pytanie o Paypal 06.06.11, 17:16
      Dzieki, pieniadze wyslalam, za 100f pobralo mi 4,10f prowizji, wiec spoko. Dziekuje !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka