25.07.11, 23:08
Ktore pomidory sa lepsze - te sprzedawane z galazkami, czy bez?
Ktos nam ostatnio powiedzial, ze te z galazkami sa gorsze, bo galazka wysysa z pomidora, mnie sie wydaje ze odwrotnie i wrazenia zapachowo-smakowe to potwierdzaja, ale moze sie myle...
Co myslicie?
Obserwuj wątek
    • czarny_uk_anka Re: pomidory 25.07.11, 23:14
      ja mysle jak i
      Ty. jezeli zostawisz galazke tak szybko nie zepsuje sie , niz jak go odszypulkujesz.
      • kobylczusia Re: pomidory 25.07.11, 23:26
        dla mnie te z gałązkami są smaczniejsze
    • monstroteratum.furiosum Re: pomidory 26.07.11, 00:59
      Te na galazkach teoretycznie powinny byc smaczniejsze, bo sa zbierane pozniej niz te bez galazek. "Bezgalazkowe" zrywa sie zielone, te drugie jak zaczynaja sie czerwienic: "For best flavor, tomatoes should stay on the vine until they're fully ripened. This is a tall order for growers, who prefer to pick tomatoes while they're still green and sturdy, and then gas them with ethylene until they turn red. Vine tomatoes, on the other hand, are picked after they begin to "break" or turn red, which allows them to develop fuller flavor. Expect to pay more for the special handling required to bring these to market. "
    • miss_paradox Re: pomidory 31.07.11, 14:42
      ja kupuje te z galazkami, bo maja smak, a czasem po prostu sa pyszne (zalezy od skepu i moze pory roku, nie wiem).
    • agg3 Re: pomidory 31.07.11, 20:41
      ja tez kupuje pomidory z galazka ;) albo koktajlowe, uwielbiam wszystkie odmiany! ostatnio kupilam plum baby tomatoes, byly niesamowicie slodkie, pycha!

wogole nie wiem jak kiedys moglam kupowac te "papierowe" w smaku, pakowane w pojemniki...
    • golfstrom Re: pomidory 31.07.11, 20:48
      Ja kupuje z galazka przede wszystkim dlatego, ze uwielbiam zapach przelamanej galazki No i nie wiem specjalnie, jak galazka mialaby wysysac...
      • bialasek75 Re: pomidory 31.07.11, 22:13
        Tylko gałązkowe. Ale to chyba idzie w drugą stronę, to pomidor wysysa z gałązki. Nie słyszałam jeszcze, żeby matka wysysała coś z dziecka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka