Dodaj do ulubionych

Krem na przebarwienia

23.10.11, 00:35
Czy możecie polecić jakiś wypróbowany krem na przebarwienia ? No cóż... nie będę ukrywać, że chodzi o age spots :-(. Wy pewnie jesteście młode i Was to nie dotyczy :), ale może coś słyszałyście. Najchętniej z tutejszych sklepów, bo do Polski raczej nie wybieram się.
Obserwuj wątek
    • gypsi Re: Krem na przebarwienia 23.10.11, 10:12
      Nie ma niczego skutecznego w kosmetykach. Ostatnio widzialam zlecenie od dermatologa na jeden z silnych p/tradzikowych, ale pacjentka dostala sie do niego tylko dlatego, ze przebarwienie bylo nietypowe i na twarzy. Drobniejsze "age spots" to zajecie dla kosmetyczki.
      P.S. Bezposredniego slonca trzeba unikac juz po 30.
      • lili76 Gypsi 23.10.11, 10:52
        podepne sie pod temat, Gypsi, czy wiesz jak tutaj leczy sie melasme?
        Do autorki watku - sprobuj cos z Neostraty - do dostania przez net
        • gypsi Re: Gypsi 23.10.11, 16:14
          Specjalnie to sie nie leczy - przeciez to hormonalne przebarwienie, ktore z czasem (po zakonczeniu ciazy lub odstawieniu hormonow) samo zblednie. Defekt kosmetyczny, a nie choroba.

Zaleca sie unikanie slonca (kapelusz, parasol lub cien, nie tylko kremy) i stosowanie filtrow z dodatkiem fizycznych blokerow rowniez (tlenki cynku i tytanu), nie tylko chemicznych.

Najprosciej jest zamaskowac odpowiednim makijazem, tym samym co na bielactwo sie stosuje.
          Bardzo zdesperowane moga probowac miejscowo roznych zabiegow kosmetycznych (dermabrazja, laser) albo kremow na recepte, z tym ze nie wszyscy GP je przepisza bez konsultacji dermatologa.
        • edzior1 Re: Gypsi 23.10.11, 22:53
          3 zabiegi mikrodermabrazji znacznie pomogly ale nie zlikwidowaly
          • lili76 Re: Gypsi 24.10.11, 19:03
            Dziękuje Wam bardzo. Mam nadzieje, ze uda mi sie dostać do dermatologa i coś poradzi...
    • ta_ruda Re: Krem na przebarwienia 24.10.11, 10:42
      ja mam przebarwienia hormonalne - po braniu tabletek i uzywalam kremu Meladerm ktory troche te plamy rozjasnil ale ich nie zlikwidowal, uzywam tez Vitaminy C;
      ale koniec koncow postanowilam te moje plamy zignorowac, bo poprostu nie wierze ze jest cos co je zlikwiduje.

• elle-joan Re: Krem na przebarwienia 24.10.11, 22:45
      Dzięki dziewczyny za rady. Widzę, że kremy drogie a efekt niepewny....jeszcze pomyślę.
      • galadriella Re: Krem na przebarwienia 24.10.11, 23:08
        Nie pamiętam już gdzie widziałam bardzo polecane te kremy
        www.fadeout.com/
        Kupiłam nawet (chyba przez Amazon) i nie były jakoś wstrzącająco drogie.
        Niestety mnie zapchały (ale to indywidualna reakcja) i o skuteczności się nie wypowiem, bo zużywam na dlonie i stopy :-).
        • elle-joan Re: Krem na przebarwienia 27.10.11, 21:04
          Ale co to znaczy, że zapchały? Faktycznie ceny nie są szalone.
    • nottymoni Re: Krem na przebarwienia 25.10.11, 07:42
      ja wprawdzie przebarwien nigdy nie mialam ale stosuje retinoidy, z tego co wiem to sa w stanie usunac nawet mocne plamy. z tym, ze stosowanie retinoidow wymaga duzego zaparcia, stosowania wysokich filtrow na codzien, nie mozna sie opalac, wiec nie jest to metoda dla wszystkich.ponizej link z efektami przed i po.
      www.anagen.net/tretin.htm
      • elle-joan Re: Krem na przebarwienia 27.10.11, 21:06
        Jak poczytałam o możliwych skutkach ubocznych tych retinoidów to chyba zdecydowałabym się na tkai środek tylko w przypadku powaznej choroby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka