Dodaj do ulubionych

Pies i wakacje

18.10.15, 20:54
Moje starsze dziecko coraz czesciej wspomina,ze chce psa. Nawet bym spelnila jego prosbe,ale zostaje problem co zrobic z psem w wakacje :(
Mamy juz kota,ale z kotem sprawa jest stosunkowo prosta-wychodzi na dwor,a ktos z sasiadow albo znajomych przychodzi raz dziennie i daje kotu jesc i pic. Ale z psem chyba sie tak nie da-czy mlody pies moglby zostac sam majac mozliwosc swobodnego wychodzenia na dwor przez klapke? Czy to idiotyczny pomysl?
Ile moze kosztowac usluga,kogos kto by przychodzil i wypuszczal psa do ogrodu? Jak to rozwiazac?
Wiem,ze wiele z was ma psy-jak rozwiazujecie sprawe wakacji?
Obserwuj wątek
    • aniaheasley Re: Pies i wakacje 18.10.15, 21:25
      Moja sasiadka ma psa i kota. Kiedy wyjezdza, to my karmimy kota, a psa zawsze oddaje do psiego schroniska/hotelu, czy jak to tak zwal, w kazdym razie kennels.
    • effie1980 Re: Pies i wakacje 18.10.15, 21:30
      Pies raczej sam zostac nie moze. Mysle, ze przychodzenie do niego raz dziennie byloby jednAk dosc okrutne, psy to towarzyskie zwierzeta. Sa schroniska oferujace miejsca w roznym standardzie, specjalnie na wyjazdy. Wiele osob prowadzi tez tzw boarding. My korzystalismywlasnie z uslug pani, ktora wyprowadzala psy na spacery, a oprocz tego nocowala 2-3 psy. Generalnie drogo, placilismy 25 funtow za dzien za krotkie wyjazdy, 20 za dluzsze. TeraZ wymieniamy sie psami ze znajomymi.
      • eraz-lilipop Re: Pies i wakacje 18.10.15, 22:29
        Tez mamy kota który na nasze wyjazdy zostaje pod opieką sąsiadów. Myślimy również o psie i chcemy wyrobić psu paszport aby mógł z nami być na wyjazdach. Rozważamy zakup małego psa aby zmieścił się w samochodzie. Moje znajome podrzucaja swoje psy do znajomych na czas nieobecnosci, to są małe psy.
        • 3-mamuska Re: Pies i wakacje 19.10.15, 00:03
          A nie masz znajomego z psem, który mogły przygarnąć a wy w zamian zostaniecie z jego psiakiem.
          My tak sie wymieniamy lub zabieramy ze sobą.
          Ostatecznie hotel dla psa.
          A to musisz sprawdzić w swojej okolicy ile taka przyjemność.
    • yadrall Re: Pies i wakacje 19.10.15, 19:35
      Puki co chyba jednak nie bedzie psa :( Nie umiem ogarnac tematu wakacji-do Pl latamy,a nie jezdzimy autem, do hotelu nie chce psa dodawac (mysle,ze bylby tam rownie nieszczesliwy jak sam w domu),a nie mam nikogo znajomego,kto zechcialby przygarnac mojego psa na 4-5 tygodni wakacj w roku... Moze kiedys? Nie wiem...
    • jaleo Re: Pies i wakacje 22.10.15, 16:38

No niestety, posiadanie psa to zmiana stylu zycia. Jesli na urlopy latacie pare razy w roku, i glownie samolotem, to pies raczej nie jest dobrym pomyslem. Owszem, mozna oddac do kennels, ale nie wszystkie psy sie dobrze czuja w czyms takim. Sa tez opcje oddania do "domowego przechowania" - sa takie osoby, ktore sie psem zajmuja we wlasnym domu - ale to jest jeszcze drozsza opcja niz kennels.
      My w czasach, kiedy mielismy psy, jezdzilismy na urlopy na terenie UK - i tu tez jestes troche ograniczona, bo nie wszystkie kwatery przyjmuja psy, a jak juz przyjmuja, to jest dodatkowa oplata. Jak od czasu do czasu jezdzilismy za granice, to kennels nas kosztowal za dwa psy prawie drugie tyle co urlop.
    • joanna.nowiecka Re: Pies i wakacje 08.02.16, 10:59
      My od lat jeździmy na wakacje z naszym czworonogiem. Są ośrodki które w pełni akceptują zwierzęta oczywiście za dopłatą. Jednym z lepszych ośrodków tego typu jest Eco Vita nad morzem w Sianożętach. Niska dopłata za zwierzaka około 10-15zł, bardzo duży teren zielony można piesek może swobodnie się wybiegać. Niema sie co martwic zwierzaka zawsze można zabrać ze sobą :)
      • bettina40 Re: Pies i wakacje 08.02.16, 20:15
        Moj 16-letni syn zajmowal sie ostatnio labradorem przez tydzien razem z zamieszkaniem. Rano wychodzil z psem, potem jechal do college'u, po szkole znowu wyprowadzal psa, wpadal na obiad do domu i na noc znowu do psa. Dostal za opieke ?100 i byl zadowolony :) Pies i jego wlasciciele rowniez. Najwazniejsze w tym ukladzie bylo wzajemne zaufanie.
        Hotelu dla psow nie polecam, bo psy je zwykle bardzo zle znosza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka