Dodaj do ulubionych

morning after pill

16.07.18, 11:25
morning after pill - jakie polecacie, po jakich bylo ok a po jakich zle sie czujecie etc
Obserwuj wątek
    • mia.12 Re: morning after pill 16.07.18, 14:56
      Pigulka po powinna byc tylko brana jako emergency only wiec jesli ktos musi siegac po nia czesciej niz raz,to raczej nalezy przemyslec swoj styl zycia lub rodzaj antykoncepcji.Do wyboru masz tylko dwa rodzaje levonorgestrel do 72h po lub Ellaone do 120h po.W obu przypadkach najwyzsza skutecznosc jest do 24h po.Skutki uboczne moga wystapic u kazdego inne wiec to,ze ktos sie czul zle lub dobrze jest sprawa indywidualna.
      • kalpa Re: morning after pill 18.07.18, 22:28
        Wzięłam 2x w życiu.
        Za pierwszym razem jedynym skutkiem ubocznym był spóźniony okres, za drugim cała gama niemiłych dolegliwości przez ponad dwa tygodnie plus okres bardzo spóźniony, aż się bałam, że naprawdę w ciąży jestem.
        Nie mam pojęcia czy to była taka sama pigułka, bo tak byłam spanikowana, że nie dopytałam.
        Mimo wszystko polecam coś stabilniejszego - po tamtej akcji założyłam spiralkę i sobie chwale, zero skutków ubocznych.
    • cotton-blossom Re: morning after pill 29.07.18, 15:00
      Polecam te, ktore przepisze lekarz :)
      Jesli wiesz, ze bedziesz uprawiac sex, a nie chcesz dziecka, zabezpiecz sie. Jest wiele metod przeciez. Pigulka "morning after" jest na wypadek 'wypadku' ;) - ale po co ryzykowac, skoro mozna sie po prostu zabezpieczyc normalnymi metodami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka