poleczka2 16.10.06, 22:58 Wczoraj przy okazji spaceru znalazłam mnóstwo grzybów i to takich dużych, 20 cm największy. W polskim sklepie wykupiono ocet do zapraw bo wszyscy robią zaprawy. Więc na grzyby, ja jadę znowu w piątek:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poleczka2 Re: Na grzyby 16.10.06, 22:59 Jejku, ocet wykupiono? Kiedyś w sklepach był tylko ocet, tak mi się przypomniało. Odpowiedz Link
balbi6 Re: Na grzyby 16.10.06, 23:49 Ja w sobote poczulam sie jak w Polsce.Bardzo lubie zbierac grzyby i w sobote mielismy super grzybobranie , 4 wiadra. Same prawdziwki i podgrzybki lub czarnelebki jak kto woli. Odpowiedz Link
poleczka2 Re: Na grzyby 16.10.06, 23:58 Zapomniałam, podgrzybki, właśnie słowa mi zabrakło. Dzięki, za długo chyba już tu mieszkam. Odpowiedz Link
darma13 Re: Na grzyby 17.10.06, 12:40 Ja tez chce na grzyby!!! Tylko gdzie? Moj maz sie upiera, ze tu w okolicy nie ma zadnych lasow, ze sa same prywatne tereny. Gdzie to sprawdzic??? A i czy mozna grzyby z lasow wynosic, bo ryby trzeba wypuszczac...:))) Odpowiedz Link
annamaria0 Re: Na grzyby 17.10.06, 18:19 Zebralismy mase grzybow (prawdziwki, podgrzybki, maslaki) w New Forest w poprzednia niedziele. Odpowiedz Link
annamaria0 Re: Na grzyby 17.10.06, 18:41 New Forest to park narodowy, wiec kazdy moze z niego korzystac. Straznicy lesni maja prawo do konfiskowania grzybow, ale tylko od osob nimi handlujacych - jesli zbierasz na wlasny uzytek, to nie. Odpowiedz Link
agazat Re: Na grzyby 17.10.06, 20:37 Annamaria, jak juz sie wybraliscie do New Forest na grzyby, trzeba bylo o mnie zahaczyc :) Z checia bym przylaczyla sie do grzybobrania, zawlaszcza po tym, jak dwa tygodnie temu nazbieralam z M siatke prawdziwkow - ususzylam i wacham sobie od czasu do czasu. Odpowiedz Link
aznar33 Re: Na grzyby 17.10.06, 18:58 Polecam mapę. Na przykład Ordnance Survey. Ja pożyczyłem z biblioteki (!!!) kilka i zwiedzam z nimi okolicę. Bez nich byłbym jak ślepy, a tak to wiem, gdzie się warto wybrać. Na tych mapach są zaznaczone rejony prywatne i te, gdzie jest możliwość wejścia. Ech... niech no tylko moje Kochanie dostanie urlop, to zaraz się wybieramy na grzybobranie. Odpowiedz Link