szymon009 12.04.07, 16:45 mam pytanie dlaczego państwo pobieracie kwote 1400 złotych za pośrednictwo pracy.to jest nie uczciwe. bilet chyba każdy sam sobie kupi i dojedzie do pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taboo21 Re: za co 1400 12.04.07, 17:44 szymon009 napisał: > mam pytanie dlaczego państwo pobieracie kwote 1400 złotych za pośrednictwo > pracy.to jest nie uczciwe. > bilet chyba każdy sam sobie kupi i dojedzie do pracodawcy wyjąłeś mi to pytanie z ust własnie mialem pisac za co biora te posredniaki kase i co jest napisane w umowie ze niby placimy za "impreze turystyczna" a jak pracy nie bedzie to mozemy sobie podrzec kartki bo zaplacilismy za przelot i opieke przewodnika??hmm poprosze kogos kompetentnego o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
quciniak za co 1400zł? 16.04.07, 11:55 Ja również chcialabym sie o to zapytać ? Mineło juz troche czasu od kiedy chłopaki napisali wczesniejsze posty z nikomu z gowork nie spieszy sie żeby odpowiedzieć nam na pytanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
szymon009 Re: za co 1400 16.04.07, 15:27 ja bym poleciał na ten cypr ale raz mowią ze to program praktyk a raz normalna praca na czas określony.czegoś tu nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
quciniak za co 1400 17.04.07, 15:34 TAK... to prawda ale to zależy od pracodawcy.Jedziesz do goworka oni sprawdzaja twoj ang. i mowisz im ze chcesz jechac do pracy a nie zeby ci oferowali praktyki a pózniej praca ,bo tez widziałam takie oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
taboo21 Re: za co 1400 17.04.07, 20:00 hej jak widac GO WORK nie odpisuje a ja sie dowiedzialem przypadkowo od dziewczyny z konkurencji workuk ze kase oni akurat 500zl + 200 funtow po otrzymaniu pracy biora za to ze sprawdzaja moj angielski zalatwiaja papierki i szukaja pracodawcy ktory bedzie odpowiadal MOIM wymaganiom a nie tylko ja jemu biuro wydaje sie w miare pewne wiec pewnie sie skusze bo w sumie te 2000 zl to szybko odbije sobie w anglii a nie pojade w ciemno a jesli ktos ma jakies info na temat workuk to chetnie poczytam pozdrawiam (a tak na marginesie postawa GO WORK jest delikatnie mowiac olewajaca wiec skoro oni olewaja na necie swoich potencjalnych klientow to ciekawe jak jest w realu...) pozdro chlopaki zycze powodzenia w szukaniu powaznej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
adam_tarnowski Re: za co 1400 20.04.07, 13:53 Witam serdecznie i przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. Kwota 1400 złotych jest kosztem przelotu i dojazdu: od lotniska do pracodawcy. Tak więc płaci się tylko za bilet oraz przejazd z lotniska. Nie trzeba wówczas organizować sobie samemu transportu, czyli rezerwować miejsca w samolocie oraz na przykład płacić słono za taksówkę po przylocie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bialyx Re: za co 1400 27.04.07, 23:51 Słono to się płaci u Was za ten przelot. Szukając w internecie można bez problemu znaleźć przelot do Larnaki za ok 600 zl, a nie powiesz mi ze te pozostałe 800 stów to ta taksówka... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_tarnowski Re: za co 1400 07.05.07, 17:04 Cena została ustalona ze współpracującym z nami biurem podróży i jest to cena konkurencyjna, biorąc pod uwagę inne oferty. Podkreślam, że jest to jedyna opłata, jaką ponosi osoba, chcąca podjąć pracę za granicą za naszym pośrednictwem - i tą opłatą jest właśnie koszt przelotu i transferu z lotniska do pracodawcy. Działamy w majestacie prawa i nie pobieramy opłat za pośrednictwo pracy. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gioia24 Re: za co 1400 17.09.07, 02:49 "Cena została ustalona ze współpracującym z nami biurem podróży i jest to cena konkurencyjna, biorąc pod uwagę inne oferty." Przeciez ktos powyzej napisal ze lot mozna nabyc za 600 zl nawet wiec jaka to niby konkurencyjna? zaden lot nie kosztuje 1400 zl by nazwac go konkurencyjnym. Przeciez wiadomo, ze kupujecie lot za grosze a reszte zabieracie sobie jako oplate za usluge a w majestacie prawa nazywa sie to ladnie biletem lotniczym i transferem. Tylko po co klamac i mydlic ludziom oczy na tym forum? Skoro jestescie tacy dobroduszni, ze oferujecie konkurencyjne przeloty, dajcie tez opcje: bez przelotu. Dlaczego takowej nie ma? 1400 zl to ok 350 euro wiec praktycznie miesiaczna pensja np na cyprze, no to rzeczywiscie: TYLKO JEDYNY KOSZT:/ czulabym sie fajniej wiedzac, ze place komus za usluge iles tam set zl niz takie wymyslone z sufitu oplaty 'transportowe' Odpowiedz Link Zgłoś
pogoodzianka Re: za co 1400 27.11.07, 12:23 Tez sie nad tym zastanawiam, sami maja na swojej stronie opisany tryb zatrudniania za granica (i wyraznie jak byk napisane jest, ze jezeli posrednik wymaga aby zakupic np bilet lotniczy itp u niego, i od tego zalezy czy dostania oferowana prace czy nie) to nie jest to zgodne z obowiazujacym prawem pracy. Pod tym wyżej napisane maja, ze jezeli komus to nie odpowiada to nie podpisuje takiego kontraktu i juz (czyli nie zaplacisz nam 1400 zl za bilet niby i transposrt z lotniska) pracy nie masz!!! Oczywiscie, nie przewiduja przypadku, ze ktos chcialby sam wykupic sobie bilet, dojechac na wlasny koszt itp. Odpowiedz Link Zgłoś