Dodaj do ulubionych

Ticketpro.pl - pomóżcie!

04.03.08, 10:25
Przeklejam posta z forum Jazz, mam nadzieję, że nie będziecie mi mieć tego za
złe:)) Liczę na wszelkie uwagi:)

Witam

Pytam tutaj, bo z pewnością znajdzie się tu ktoś, kto miał z tą firmą do
czynienia. Z góry dziękuję za wszelką pomoc;)

Otóż... Kupiłam sobie dawno temu bilety na STOMPa (na środę, 13, w Warszawie).
Dzisiaj dostaję maila z pracy, że w tym czasie przewidują dla mnie dwudniowe
szkolenie pod Warszawą, na które muszę jechać. Tak więc na koncert iść nie
mogę. Ale wiem, że są jeszcze bilety (po tej samej cenie - bynajmniej nie
najtańsze) na sobotę - co w pełni by mnie satysfakcjonowało - gdybym tylko
mogła dokonać jakiejś zamiany. Dzwonię na infolinię. Tłumaczę, pytam, czy jest
taka możliwość. Okazuje się, że nie ma żadnej możliwości zwrotu/zamiany
biletów:/ Pani 'genialnie' mi poradziła, żebym odsprzedała na własną rękę
bilety i kupiła nowe.

Pytanie: czy ktoś miał do czynienia z tą firmą i udało mu się coś takiego
załatwić? Bo generalnie przy odrobinie dobrej woli owej pani wszyscy mogliby
być zadowoleni. Ja mogłabym próbować opchnąć to na własną rękę, ale po 1. nie
są to bilety atrakcyjne cenowo (bo po 130zł jeden), po 2. nie są to jakieś
super miejsca, bo kupowałam je dosyć późno i najlepsze już były sprzedane, po
3. bilety są na środę, a po 4 później postanowili zorganizować jeszcze jeden
koncert, więc dostępne są lepsze miejsca w tej samej cenie na sobotę. Trochę
mnie generalnie ten Ticketpro rozczarował, tym bardziej, że zostawiłam u nich
w sumie już ze 2 tys. zł. i mogliby w tej sytuacji uznać mnie za stałego
klienta, o którego należy dbać:)

Macie jakieś pomysły jak to rozegrać? :)
A może chce się ktoś wybrać na STOMPa? :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Ogór Re: Ticketpro.pl - pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:44
      Ja niestety mam ten sam problem z biletami na SEAL'a (2 szt siedzace)
      obok siebie które chciałem zwrocic ale olali mnie zupełnie. Moze ktos
      ccialby sie wybrac na ten koncert 601 24 24 20
      • Gość: Gościówa Re: Ticketpro.pl - pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 22:08
        Od ticketpro biletów już nie kupię. Zakupiłam na koncert Lauryn Hill, rzecz
        jasna zapłacić trzeba było natychmiast przy zamawianiu. Okazało się że artystka
        koncert odwołała więc chcę oddać bilety i okazuje się że zwrot kasy (za dwa
        bilety 358 zł) dostanę w ciągu 2 tygodni... No sory ale jak szybko biorą hajc to
        mogliby szybko oddać... W poniedziałek mijają te dwa tygodnie... Ciekawe czy
        kasę będę miała na koncie...
        • Gość: Gościówa Re: Ticketpro.pl - pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 12:23
          Tak jak myślałam kasy w poniedziałek nie miałam na koncie. Dzwonię więc z
          pretensjami. Okazuje się że przelewy bezpośrednio robi szef i ze do końca
          tygodnia ma je zrobić bo jak powiedziała Pani "Zwroty są robione na bieżąco!".
          Chciałam rozmawiać z szefem ale nie było takiej możliwości. Nie szczędziłam im
          słów żeby opisać moje niezadowolenie... No ale cóż... Więc w piątek dzwonię po
          raz kolejny i dowiedziałam się że Pani zaniosła polecenie przelewu do
          księgowości w czwartek tak że miałam mieć w piątek kasę już na koncie. Kasy nie
          ma... Zastanawiające są mylące zeznania, że raz szef osobiście robi przelewy a
          tu nagle księgowość je robi... Nie polecam tej firmy ! Bardzo odradzam!
          • Gość: rozczarowany ticketpro - ja ich znam IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.13, 10:08
            mają beznadziejne podejście do klienta, chciałem żeby ponownie wystawili mi potwierdzenie zakupu biletu paragon, faktura, kartka z podpisem, cokolwiek, panie z infolinii w bardzo nieprofesjonalny i frywolny sposób prowadziły rozmowę powtarzając mantrę "nie ma pan paragonu to nie możemy wystawić faktury". Bilet wydali mi na podstawie mojego nr transakcji i dowodu osobistego, jednak potwierdzenia transakcji na tej podstawie wystawić nie mogli.

jak już wcześniej ktoś napisał przy odrobinie wolnej woli mogli by to załatwić ale klient ich nie obchodzi.
            • Gość: gość Re: ticketpro - ja ich znam IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.14, 21:30
              widać, że prawo skarbowe jest Ci obce, przecież nie można wydać dowodu zakupu kilka razy do tego samego towaru/transakcji. Paragon jest fiskalny, faktura tak samo. Poczytaj trochę, a potem dopiero marudź, że infolinia nieprofesjonalna. Panie niestety miały rację, ale pewnie trudno jest Ci się z tym pogodzić, przecież wiesz swoje....
              • Gość: aburabu Re: ticketpro - ja ich znam IP: *.tvp.pl 24.03.17, 14:12
                p...lisz jak potłuczony, można wystawiać kopie i duplikaty? można. jak już bronisz pracodawcy, rób to z głową.
    • Gość: wojtek Re: Ticketpro.pl - pomóżcie! IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.18, 16:27
      Nie kupuje się biletów w tej firmie, dla nich liczy się tylko hajs. Mają tak napisany regulamin, że nią ma żadnej możliwości oddania biletów. Uczestników mają daleko w poważaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka