14.11.10, 20:31
Czy wśród użytkowników forum jest ktoś, kto podobnie jak ja został oszukany przez sklep internetowy Pakamera? Niedawno, postanowilam zrobić zakupy w Pakamerze. Wpłaciłam pieniądze za towar, którego nie otrzymałam, bo projektantka, która miała go dla mnie wykonać, nie dostała informacji o mojej wpłacie. Moje reklamacje pozostały bez odpowiedzi (poza automatycznymi mailami potwierdzającymi ich wysłanie przeze mnie), podobnie, jak zapytania w mojej sprawie skierowane do sklepu przez artystkę. Pakamera milczy, nie ma zamiaru wyjaśnić sprawy, a ja nie mogę odzyskać pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • brimbolina Re: Pakamera 20.01.11, 13:03
      Ja właśnie mam podobną sytuację. Nie polecam Pakamery choć wcześniej zamawiałam wiele rzeczy i przychodziło wszystko w porządku, tak teraz muszę przyznać, że się rozczarowałam. Żal jest tym większy, że zamówiłam torbę, która do mnie nie dotarła. Pakamera udaje, że ze mną rozmawia, ale tak naprawdę nic nie robią, niby podali numer telefonu do artystki, ale ta nie odbiera. Moja przesyłka podobno zaginęła, ale to dziwne, bo po tygodniu od stwierdzenia wpłaty dostałam info, że wysłali, a dnia następnego, że przesyłka zaginęła. Próbuję korespondować z artystką przez te ich konto na pakamerze, ale idzie to wolno, artystka wczoraj miała podać mi numer przesyłki i datę wysyłki, ale najwidoczniej nie ma kwitu, albo w ogóle nie wysłała i gra na zwłokę bo ma ponoć dużo zamówień. Jednym słowem bałagan i olewka na całego. Nie polecam Pakamery ani kupowania toreb u pani Ignatovicz. Dodam, że torba miała być prezentem urodzinowym, urodziny już się odbyły :(
      • brimbolina Re: Pakamera 27.01.11, 14:55
        Żeby było sprawiedliwie, torbę w końcu otrzymałam. Wszystko to trwało dwa tygodnie, sporo nerwów, a prezent i tak wręczyłam już po urodzinach, więc niesmak pozostał. W dalszym ciągu nie polecam.
        • Gość: qak Re: Pakamera IP: *.cdz.com.pl 18.01.12, 14:18
          Witam, ja miałam podobną sytuację. Pani "artystka" o nicku kaska77 zwodziła mnie 2 tygodnie z wysłaniem pracy (twierdziła, że wysłała, ale nadała ją dopiero po mojej dwukrotnej interwencji); wcześniej kupowałam tam dużo rzeczy, ale po tej akcji - NIGDY WIĘCEJ. Dodatkowo - pracę (z powodu niskiej jakości) zwróciłam, ale pani uchyla się od jej odebrania, a ja muszę walczyć o pieniądze. ŻENADA!
    • Gość: bbbbbb Re: Pakamera IP: *.stk.vectranet.pl 18.01.12, 17:51
      To teraz kaletnik zwie się artysta?
    • Gość: karol Re: Pakamera IP: 78.9.126.* 05.12.12, 14:46
      Ma ktoś może jakiś nr telefonu żebym mógł ich chociaż opie...c !
    • Gość: anna Re: Pakamera IP: *.gemini.net.pl 04.10.13, 22:33
      Witajcie
      Przechodze teraz to sama z Pakamerą, olewająnie odpowiadają na maile.Nie mogę się doprosić o zwrot pieniędzy.Juz nigdy nic tam nie kupie
    • Gość: violla Re: Pakamera IP: *.kg.net.pl 17.12.13, 23:34
      Od września czekam na zwrot pieniędzy za kolczyki, których do tej pory nie dostałam. Właściciele odpowiadali dopiero wtedy kiedy groziłam sądem lub policją,twierdząc,że własnie wpłacili pieniądze,co oczywiście było nieprawdą. Sprawę skierowałam do Rzecznika Praw Konsumenta. Nie zamierzam spasowac. Mlodzi właściciele pozbawieni honoru. Nie zamierzam rezygnować z otrzymania zwrotu wraz z odsetkami. Wszyscy oszukani, trzeba walczyć o swoje.
    • Gość: Jahlander Re: Pakamera IP: *.galileusz.pl 03.03.15, 15:19
      Ja jako artystka, która próbowała nawiązać współpracę z Pakamerą powiem: ta firma to jakaś parodia. Nawiązanie współpracy zależy tylko od dobrego humoru jaśnie Pani Julity, która albo nie odpowiada, albo odpowiada na "odwal się" i podaje usprawiedliwienia , za przeproszeniem z "du*y".. Jeżeli Pakamera traktuje tak samo klientów jak potencjalnych współpracowników to życzę im powodzenia. Nie wspomnę o tym, że ściągają z nas haracz. A po wypowiedziach widzę, że na ich działaniach cierpi dobre imię sprzedawców. Brawo, oby tak dalej
      • Gość: asika Re: Pakamera IP: *.icpnet.pl 15.04.15, 21:28
        Ta firma to jakis żart! lekceważenie zgłaszających to jedno, ale prowizja od sprzedaży 30%????
        zobaczcie ceny prac danego artysty na pakamerze i np dawandzie, artillo , ceny na pakamerze są wywindowane w kosmos, ponad wartosc produktów, nie dajcie się oszukać!!
    • mikser69 Re: Pakamera 05.08.16, 11:49
      Proszę was o opinię. Przesłałem zdjęcia moich miniaturek do polskiej platformy internetowej PAKAMERA w celu wystawienia tam moich produktów i otrzymałem taka odpowiedz!

Mi ręce opadają!!!

Witam,
      dziękuję za wiadomość. Z tej strony Agnieszka z platformy Pakamera.pl. Na chwilę obecną zajmuję się nowymi zgłoszeniami do platformy. Bardzo dziękujemy bardzo za przesłane zgłoszenie. Widać, że projekty tworzone są z pasją i pieczałowitą dokładnością i z pewnością znajduje Pan wielkie zainteresowanie wśród odbiorców. Nie zmienia to jednak faktu, że pomimo wyrazistości Pana projekty nie wpisują się charakterem w nurt, który od jakiegoś czasu staramy się utrzymać na platformie. Dziękujemy raz jeszcze za zainteresowanie nasza stroną i życzymy wielu sukcesów.

www.facebook.com/pakamerapl/?fref=ts

To jest adres mojej strony oraz sklepu internetowego:

manufacturburchardt.com/
    • Gość: Jadeit Re: Pakamera IP: *.sanok.biz 26.11.16, 17:43
      Jakie piękne gitarki! Ja właśnie tworzę najróżniejsze szydełkowe serwetki,ocieplacze na kubki, zabawki, haftowane torby eko, maluję obrazy, myślę co tu jeszcze wymyśleć,żeby spodobać się Pakamerze? biżuteria z drewnianych krążków i gitarki(jestem rockmanką)-chusteczniki ze sklejki,och muszę koniecznie kupić sklejkę, prosić ojca o wycięcie kształtu..brr, a jeśli i tak się nie sposobam? i szukam u wujka google "jak się dostać do pakamery"a tu wieść od pani/pana. I też gitarki xD rety, to jak zew od Ducha św. dzięki za wiadomość choć nie pociesza :(
    • Gość: Magdallena_S Re: Pakamera IP: *.202.24.185-rev.hti.pl 26.04.18, 13:36
      ja jestem również rozczarowana, serio mam nadzieję, że ci artyści i projektanci będą mogli wystawiać zreczy gdzieś indziej, PAKAMERA to dno - nie wiedzą co to customer service i e-commerce tak w OGÓLE. A po ponagleniach o zwrot, wielokrotnych nie wspomnę. #Żal.pl
    • Gość: Dagnes1989 Re: Pakamera IP: *.simant.pl 25.05.20, 18:41
      Tak, ja również nie otrzymałam towaru ani zwrotu pieniędzy. Czekam już 6 tygodniu. Pakamera tylko proszę o cierpliwość i dalej nic nie robi że sprawa. A projektant sahaja lingerie dysponuje moimi pieniędzmi. 200 zlotych poszloooo. Zero ochrony kupujących że strony pakamera.pl nie polecam.
    • Gość: J.H.J Re: Pakamera IP: 165.1.243.* 19.09.23, 17:32
      zamówiłam, zapłąciłam i nikt sie nie odzywa. Dostaję wyłacznie automatyczne e-maile z Pakamery. Wygląda na to że to oszusci! Zgłoszę sprawę do Rzecznika i na Policję.
    • Gość: Mimi Re: Pakamera IP: *.play-internet.pl 29.01.25, 11:05
      Ja zostalam oszukana,anulowalam zamowienie i nie moge sie doprosic zwrotu poeniedzy,nie reaguja na mejle,totalnie olewaja. Zaluje,ze nie zajrzalam na to forum zanim zlozylam zamowienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka