Dodaj do ulubionych

Internetowy Sklep TM

12.08.17, 21:40
Czy ktoś dokonał zakupów w Internetowy Sklep TM pod adresem /internetowy-sklep.net/? Moje poważne wątpliwości budzi brak telefonu do kontaktu, markowe produkty w podejrzanie niskich cenach, brak możliwości wystawienia oceny a oceny na stronie widnieją, płatność wyłącznie przelewem, długi czas realizacji, darmowa dostawa. Sklep istnieje od niedawna, raczej przestrzegałabym przed robieniem tam zakupów, ale może komuś udało się otrzymać towar.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lemon Re: Internetowy Sklep TM IP: *.105.75.87.spec.waw.pl 13.08.17, 20:23
      Sprawa podejrzana ponieważ sklep istnieje od lipca 2017 a opinie wychwalające umieszczone na stronach sklepu są z wcześniejszymi datami......
      • Gość: kcx Re: Internetowy Sklep TM IP: *.146.33.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.08.17, 10:17
        Podobno sklep istnieje od początku tego roku, a od lipca zmienił się właściciel sklepu jako marki. Stąd różnice pomiędzy data rejestracji firmy, a data wystawienia opinii. Ale czy to prawda
        • Gość: prawda Re: Internetowy Sklep TM IP: *.static.ip.netia.com.pl 24.08.17, 14:28
          Sklep istnieje od 2 lat i zmienia nazwę ja od listopada zeszełego roku nie otrzymałam zamówionej kurtki , działał pod nazwą mojezakupy.
      • Gość: mw Re: Internetowy Sklep TM IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.08.17, 11:24
        W regulaminie jest możliwość płatności PayPal, natomiast system nie umożliwia mi wyboru. Tylko przelew. A może służby skarbowe zajmą się tą sprawą?
    • Gość: ciekawa 922222 Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic-ww-10.vectranet.pl 13.08.17, 22:39
      Hej no własnie tez sie zastanawiam ceny sa jakos podejrzanie niskie, a link pojawil mi sie na pudelku, sama jestem ciekawa
    • Gość: dan Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.17, 23:29
      Grafika i ceny bardzo podobne do sklepu "moje zakupy"-gdzie masę ludzi- ze mną na czele wtopiło pieniądze:(( Radzę uważać!! Ciekawa jestem, czy można płacić przy odbiorze-jeżeli nie, to jest oszustwo:(( tam było podobnie. Ostrzegajcie wszystkich-szkoda ludzi!!
    • wertuya Re: Internetowy Sklep TM 14.08.17, 07:48
      Nie można płacić przy odbiorze. Inna ciekawostka - kiedy sprawdzałam adres sklepu, na mapie pokazał mi się jakiś blok mieszkalny. A teraz ten adres zmienili na stronie.
    • Gość: Toki Re: Internetowy Sklep TM IP: 62.153.98.* 14.08.17, 07:48
      Na pewno oszustwo! Fakturę za zakup wystawiają z Miejscowości 66-666 Piekło a ich NIP to: 555555555
    • Gość: Krzysztof Re: Internetowy Sklep TM IP: *.gdansk.vectranet.pl 14.08.17, 12:40
      Jest to oszustwo. Sprawę osobiście zgłosiłem już na policję razem z kompletem screenów z rozmowy (kiedy to ktoś z live chata tak się miotał z odpowiedziami na proste pytania, że aż wzbudziło to mój śmiech).
    • Gość: env99 Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.17, 21:57
      Konia z rzędem temu, kto ich znajdzie w rejestrze przedsiębiorców CEIDG :) Numery: NIP, Regon, KRS wydają się trefne. Po tych numerach, w bazie danych CEIDG nie da się znaleźć takiej firmy !!!
      • Gość: kcx Re: Internetowy Sklep TM IP: *.146.33.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.08.17, 10:15
        Istnieją w KRS
        • roni_2008 Re: Internetowy Sklep TM 18.08.17, 16:17
          Ale nie istnieją w Urzędzie Skarbowym. Spółkę za 5 tys. każdy może założyć.
          Ale podatków nie płacą. CITu, VATu itp...
          To oszuści!
    • Gość: Adrian13 Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.17, 14:44
      zgadza się to taki sam sklep jak mojezakupy.pl i drugiej nazwy nie pamiętam. Tam zrobiłam zamówienie w listopadzie 2016r. i do tej pory brak zwrotu pieniędzy i towaru. Sprawę zgłosiłam na policję i została skierowana do prokuratury, czekam na rozstrzygnięcie. Nie dajcie się nabrać . Weszłam na stronę i nie ma tu formy zapłaty za pobraniem , tylko podany numer konta. UWAŻAJCIE
      • Gość: Adrin13 Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.17, 15:53
        Oto odpowiedź ze sklepu: Dobrze, przesyłka może zostać nadana jako pobraniowa, jednakże ze względu na to iz przesyłka nadawana jest z zagranicy koszt takiej wysyłki oraz dodatkowej opłaty celnej płatnej przy odbiorze wynosi 150 euro od każdej zakupionej rzeczy. Z tego powodu nie dajemy takiego rozwiązania w standardzie, gdyż jest ono sprzeczne z gwarantowaną darmową dostawą.
    • Gość: tomek Re: Internetowy Sklep TM IP: *.wi-net.pl 16.08.17, 21:12
      Witam ja już bylem oszukamy przez ten sklep, wcześniej nazywal się "moje zakupy net" .
      po wielu bojach odzyskalem pieniądze ale towaru nigdy nie wysylają.
      Pozytywne opinie na forah są dodawany prze opłaconych pracowników.
      Gdzie i za takie pieniądze można kupić taki towar !!!!!
      Dostepność podejżana można zamawiać kilkaset sztuk w każym rozmiarze. uciekać z daleka od teko sklepu
      • Gość: Alek Re: Internetowy Sklep TM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.17, 21:39
        Będę wdzięczna za wskazanie, w jaki sposób udało się odzyskać pieniądze - jakie pierwsze kroki, bo chyba dałam się nabrać:(
        • Gość: xxx Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.17, 13:30
          Oto treść pisma jakie wysłałam do nich i pieniądze następnego dnia były na koncie. Być może komuś z Was także pomoże odzyskać pieniądze. Kwota, daty do edycji oczywiście :) Powodzenia!
          W lewym górnym rogu wpisujecie swoje dane (imię nazwisko, adres, na który miało być wysłane zamówienie), a w prawym dane tej firmy.
          ODSTĄPIENIE OD UMOWY
          zawartej dnia xx.xx 2017 roku
          Działając w imieniu własnym oraz na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny niniejszym odstępuję od umowy zawartej dnia xx. xx. 2017 r. (numer zamówienia # - wstawić właściwy). Tym samym wnoszę o niezwłoczny zwrot całości wpłaconej sumy, tj. xx zł.
          Jednocześnie informuję, iż nieuczynienie zadość powyższym żądaniom będzie skutkowało naruszeniem art. 278 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. kodeks karny, w wyniku czego będę zobowiązana powziąć odpowiednie kroki w celu odzyskania nielegalnie przywłaszczonych pieniędzy.
        • Gość: tomek Re: Internetowy Sklep TM IP: *.wi-net.pl 19.08.17, 21:50
          Witam wysłać odstapienie od umowy , druki dostępne na stronach internetowych i zasypywać mailami z
          grożbą zlożenia doniesienia do rzecznika praw konsumenta i zgłoszenia na policję . nie podawać się
      • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.17, 21:31
        Ja też zamówiłam u nich buty dla córki i teraz czytając wszystkie opinie o sklepie, nie wiem - czy jeżeli nie upłynął termin 25 dni (tak mówi regulamin), to czy mam zgłosić fakt fikcyjności firmy na policję. Może z Państwa ma ktoś doświadczenie?
      • Gość: hermes Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 05.09.17, 00:19
        ciekawe co to za boje pan przeprowadził?jak nie ma dostępu do oszustów,nie ma telefonu,nie ma czatu,nie ma korespondencji mailowej,?pewnie odzyskał pan pieniądze przez maga albo iluzjonistę
      • natalija_123 Re: Internetowy Sklep TM 11.09.17, 14:15
        Jak odzyskałeś pieniądze? Ja właśnie zrobiłam zakupy w sklepie internetowym TM. Na policji powiedzieli że nie mam czego szukać... Czy jest jakiś sposób?
      • tombasia Re: Internetowy Sklep TM 29.09.17, 15:11
        witam działają pod innymi nazwami również
        internetowy-butik.net/
        internetowy-sklep.net/
        zamówiłam bluzkę jest 35 dni roboczych po złożeniu zamówienia i ani pieniędzy (złożyłam odstąpienie od umowy) ani przesyłki
      • Gość: mateusz Re: Internetowy Sklep TM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.17, 09:43
        Tez zostalem oszukany , nie wiem od czego zaczac ,gdzie to zglosic ??
    • Gość: rufi Re: Internetowy Sklep TM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.17, 19:23
      Witam Należy uważać również na to, ze paczka jeżeli przyjdzie z Hong Kongu to napewno trafi do Urzędu Celnego, który, jeżeli chcesz odebrać paczkę naliczy opłatę celną i skieruje sprawę do przedstawiciela prawnego marki, by ta wyraziła opinię czy towar jest oryginalny.Jeżeli okaże się podróbką musisz zutylizować towar i u przedstawiciela prawnego marki przedstawić dokument zniszczenia. Jeżeli nie masz problem z izbą celną. Na czacie zadałam pytanie: Czy produkty są oryginalne i dostałam natychmiast odpowiedź, że tak i nawet mają certyfikaty oryginalności. Nie wierzę, bo to nie ta cena. więc jezeli dostaniesz podróbkę, to patrz opis powyżej......
      • roni_2008 Re: Internetowy Sklep TM 18.08.17, 16:18
        Do rufi... Nie licz na paczkę. Te sklepy NIGDY nie wysyłają towaru.
        To dojarka na frajerów.
      • Gość: York Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.17, 21:03
        Wcale nie na pewno. To zależy od wartości (w pierwszej kolejności), a w drugiej od widzimisie celnika. Wiele podróbek trafia z H-K poprzez zagraniczne serwisy. Nie wszystkie są kontrolowane, nie wszystkie oclone, nie wszystkie weryfikowane przez producentów. Rzekłbym nawet, sądząc po rosnącej ilości oczywistych podrób na ulicy, że nikły to promil.
    • Gość: godejponaszymu Re: Internetowy Sklep TM IP: *.artnet.gda.pl 18.08.17, 20:55
      Brak opisów w dziale zegarki, zegarki wystawione jako WYPRZEDAŻ często z ceny 2000 złotych do 300 złotych. Sklep dopiero otwarty, a już takie wyprzedaże?
    • Gość: ania z piaskowego Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.17, 11:23
      przeczytaj ten artykuł. www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/mojezakupynet-i-enbutiquecom-nie-wysylaja-towaru-uokik-zlozyl-zawiadomienie-do/ffbxcyy
      • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 31.08.17, 22:54
        tak zamówiłam zegarek i zorientowawszy się ,że to nabieracze piszę o zwrot pieniędzy już trzeci dzień
        • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 31.08.17, 22:56
          oni odpisują w taki sposób aby zyskać na czasie,i nabrać więcej takich jak ja,ale zdecydowałem zgłosić sprawę na policję
    • Gość: maria k. Re: Internetowy Sklep TM IP: *.noc.fibertech.net.pl 21.08.17, 13:11
      tak- kupilam coś- brak kontaktu, brak przesyłki. masz jakieś informacje o nich?
      • wertuya Re: Internetowy Sklep TM 21.08.17, 13:17
        Ja nic nie kupiłam, bo sądząc po komentarzach nie jest to uczciwa firma. Jeśli nie będzie towaru ani kontaktu radziłabym zgłosić się na Policję i do Rzecznika Praw Konsumenta.
      • wertuya Re: Internetowy Sklep TM 21.08.17, 16:32
        spróbuj też odstąpić od umowy, może zwrócą kasę
      • Gość: kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.17, 08:29
        nadal pani nie otrzymala towaru?
      • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 31.08.17, 22:51
        tak kupiłam zegarek,29.08 złożyłam zamówienie wieczór a rano zorientowałam sie że to nabieracze i od tego czasu pisze o zwrot pieniędzy,ale ich odpowiedzi są nie adekwatne do pytań,myślę,że chcą zyskać na czasie i nabrać więcej osób
        • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 31.08.17, 23:33
          ja zgłaszam sprawę na policję,nie zgłaszanie daje im coraz wieksze pole do popisu i czas na dalsze nabieranie
    • Gość: marko Re: Internetowy Sklep TM IP: *.broadband.digiweb.ie 21.08.17, 20:55
      zamówiłem tam właśnie 100 par butów w jednym rozmiarze stany magazynowe się nie zmieniają cały czas dostępne mniej niż 3 sztuki. Jak zapytałem, że chcę zapłacić za pobraniem - rozłączyli livechata. Na 100% jest to przekręt !!!!!!!!!!!
      • rafgaj Re: Internetowy Sklep TM 22.08.17, 08:48
        Przekręt nie na 100 a na milion procent, minęło trochę czasu od zakończenia działalności mojezakupy i pojawił się nowy albo ten sam cwaniak, który w łatwy sposób chce się wzbogacić kosztem naiwnych. Informujcie gdzie się da aby mu się nie udało, ileż można. Ze swojej strony mam nadzieję, że większość słyszała o poprzednich przekrętach i nabrać się nie da.
    • Gość: Nadia Re: Internetowy Sklep TM IP: 104.223.249.* 23.08.17, 15:48
      Już pojawiły się artykuły na temat oszustwa, typowa firma krzak która nigdy nie wysle towaru . Firma na niecały miesiac , nasłuchali się opowieści o tych którzy ukradli 15 milionów na butach kilka lat temu i tez by tak chcieli. Myśle ze Polacy już są na tyle mądrzy ze kolejny raz oszukać się nie dadzą.
      • Gość: Alek Re: Internetowy Sklep TM IP: *.146.32.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.08.17, 20:03
        Rada jest jedna, piszcie koniecznie na ich adres e-mail z oświadczeniem o odstąpieniu od umowy i zwrocie kasy. U mnie poskutkowalo błyskawicznie. Mam zwrot!
        • Gość: Lady_E Re: Internetowy Sklep TM IP: 95.160.155.* 17.09.17, 17:57
          Witam, ja też już od miesiąca czekam na zamówiony i opłacony towar. Na początku odpowiadali na maile, teraz już nie. Napisałam, ze w związku z niedotrzymaniem warunków umowy z ich strony proszę o zwrot pieniędzy. Nie odpowiadają na maile. Skąd wziąć te oświadczenie? Proszę o pomoc.
    • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: 89.68.82.* 25.08.17, 06:42
      No ja też kupił a w tym sklepie zegarek.za późno przeczytałam komentarze o tym sklepie. Co teraz robić?
      • zanecin Re: Internetowy Sklep TM 25.08.17, 12:49
        Odstąpić od umowy do czego ma Pani prawo i zażądać zwrotu wpłaconych pieniędzy. Mi szczęśliwie zwrócili.
        • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.17, 21:56
          A czy podała Pani im swoje konto na które mają zwrócić pieniądze?
          • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.17, 22:39
            Nie . Zegarek kupiłam w srode
            • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.17, 22:40
              Czyli 2 dni temu i nie wiem co mam teraz robić.
          • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.17, 22:44
            Dawno Pani te buty kupowała?
            • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 07:49
              Dwa tygodnie temu zamówiłam buty dla córki, bo chciałam jej zrobić niespodziankę. I mam kłopot. Jak czytam te wszystkie opinie, to myśle, że nie odzyskamy tych pieniędzy. Napisałam do nich meila, zobaczę co się będzie działo i napiszę na forum. Jak nie otrzymam towaru, to zgłoszę to na policję.
              • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 08:17
                No ja tak samo będę zgłaszać. Napisze to pismo o odstąpieniu umowy postraszy urzędem ochrony konsumentów jak nie poskutkuhe to pójdę na policję.300 zł to nie 30 zł.
                • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 08:46
                  Urząd Ochrony Konsumentów nic nie zrobi, oni wyślą wezwanie do zwrotu gotówki. Ale jak firmy nie ma, to nawet nie odbierze tego wezwania. I wtedy napiszą, że sprawę należy skierować do sądu (sąd też nie będzie szukać firmy), mam trochę doświadczenia w tym temacie.
                  • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 08:59
                    A numer konta bankowego? Przecież te pieniądze doszły do właściciela konta , nie da się założyć konta na fikcyjny dowód osobisty
                    • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 12:56
                      Chodziło mi o nasz rachunek bankowy, czy podawać w e-mailu. Jak mi dziś nie odpiszą to odstąpię od umowy i ich postraszę (ale myslę, że na oszustów nie ma bata). Jestem taka na siebie zła, bo już raz miałam do czynienia z oszustem i najzwyczaniej na świecie zniknął (tak to już jest w tej naszej Polsce).
                      • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 13:19
                        Ja tez kupiłam torebkę na olx i to 2 tygodnie temu i Ani torebki Ani pieniędzy, nieszczęścia jednak chodzą parami. Już nigdy nic nie kupię przez Internet, jedynie na allegro i to też od zaufanych sprzedawców z dobrymi komentarzami.
                      • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 14:23
                        Niech sobie Pani wydrukuje z ich strony fakturę oraz zamowienie .Bo dziś sa a jutro mogą zniknąć i nie będzie Pani miała żadnych potwierdzeń zakupu.
                        • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 16:23
                          Ja poprzednio kupiłam buty dla córki z allegro (odesłałam dostawcy, bo zamiast oryginałów przyszły podrubki chińskie). Allegro mi nie pomogło, oprócz dobrego kontaktu pisemnego , pieniędzy nie odzyskałam. Dostawca miał pozytywne komentarze, ale nagle zniknął (myślę, że ludzie dostawali nieoryginalne towary i zaczęli je zwracać, więc nie miał zysku i się ulotnił). Zgłosiłam do jego urzędu skarbowego, straszyłam policją, sądem i nic z tym nie zrobili. Może Zbigniew Ziobro się za nich wezmie, bo zwykły szarak nie ma szans.
        • alilaud123 Re: Internetowy Sklep TM 03.09.17, 17:18
          Witam, ja również chyba dałam się oszukać. Proszę o pomoc jak odstąpiś od umowy?? co mam napisać? Kupiłam torebkę 24.08 i od razu wpłaciłam pieniądze na ich konto.
          Z góry dziękuję za pomoc
      • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 31.08.17, 23:00
        trzeba dać sprawę na policję im więcej zgłoszeń tym lepiej,myślę,że bez zgłoszeń nadal będą nabierać a wysyłka trwa wg nich 4 tygodnie ponieważ chcą zyskać na czasie i nabrac jak najwikszą liczbę osób
    • slavkoslavko Re: Internetowy Sklep TM 25.08.17, 07:07
      ten sklep to w zasadzie powtórka z "moje zakupy" oraz "enbutiqe". Pierwsza spółka zarejestrowana w Warszawie, druga w Poznaniu a aktualna w Gdańsku. Zastanawia mnie tylko taki marazm prokuratury. Nie robią z tym nic oprócz tego że rozpoczęli śledztwo. HA HA HA . Jakoś to rozpoczęcie nie zniechęca do zakłądania kolejnych sklepów.
      A do już oszukanych: Nie liczcie na nic, na żadne zwroty czy odszkodowania czy inne pozwy zbiorowe.
      • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.17, 08:24
        No tak ale przecież jest konto bankowe więc jak się nie da sprawdzić kto jest właścicielem? A skarbówka nic nie robi? Tyle kasy na konto przychodzi i co nic? Nie rozumiem. Przecież jakbym ja kogoś oszukał wpłacić by ktoś kasę ja nie Wysłała towaru ktoś zgłosił ten fakt to moment by mnie mieli po numerze konta bankowego.
        • zanecin Re: Internetowy Sklep TM 26.08.17, 08:58
          Odstąpić od umowy i zażądać zwrotu pieniążków podać numer zamówienia i konta, u mnie zadziałało choć nie spodziewałem się że zwrócą. Jeśli to nie zadziała można zapomnieć o pieniążkach.

• Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 13:02
            Dziękuję za odpowiedź, spróbuję. Może też będę miała szczęście.
          • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.17, 10:06
            Odstąpiłam od umowy (zobaczę może będę miała szczęście i zwrócą mi pieniądze). Mam pytanie - w jakim terminie zwrócili pieniądze?
            • Gość: kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.17, 11:24
              ja tez im wyslalam na meila odstapienie od umowy . zobaczymy co bedzie . No wlasnie w jakim terminie zwrócili pieniądze?
              • zanecin Re: Internetowy Sklep TM 27.08.17, 11:55
                Na drugi czy trzeci dzień.
                • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.17, 12:02
                  Dziękuję .więc czekamy 😊
                  • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.17, 07:26
                    Niech Pani sobie wyobrazi, że wczoraj kilka minut przed 22 firma się odezwała (pewnie po naszych m-ailach). Odpisali mi, że wszelkie koszty związane z cłem (pewnie idą tak jak ktoś pisał z Honk Kongu?) pokrywają oni. Zobaczymy co zrobią, bo ja odstąpiłam tak jak Pani od umowy. Pozdrawiam
                    • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.play-internet.pl 28.08.17, 08:04
                      Czyli podróbki. Do mnie narazie nikt się nie odezwał. Mam nadzieje ze pieniążki oddadzą doloze sobie parę groszy i kupię w normalnym sklepie.
                      • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.17, 08:09
                        Pewnie, bo tak jak wczesniej pisałam nawet na allegro są nieuczciwi. A jak się kupi w sklepie, to jest pewniak. Jak coś do mnie jeszcze napiszą to umieszczę to na forum.
                        • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.17, 11:48
                          Napisali mi ze anuluja moje zamówienie i w tym tygodniu zostaną zwrócone pieniążki.Jak zwrócą to napiszę.
                          • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.17, 16:33
                            Mnie to samo napisali, ale jak pieniądze nie będą na koncie - to do tego czasu, im nie uwierzę. Chciałam im wczoraj napisać, iż w regulaminie powinna być zawarta informacja, że towaru nie mają na stanie - idzie z Chin, ale się wstrzymałam.Czekamy.
          • Gość: meg Re: Internetowy Sklep TM IP: *.internetia.net.pl 28.08.17, 18:44
            oszusciiiiii
          • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 05.09.17, 12:28
            jasne pan napisał i odesłali,a ja piszę i nie odsyłają ależ to loteria,a tego nie doczytałem w umowie
          • Gość: Lady_E Re: Internetowy Sklep TM IP: 95.160.155.* 17.09.17, 18:18
            Jak odstąpić od umowy? Napisałam maila, że w związku z niedotrzymaniem warunków umowy przez nich żądam zwrotu pieniędzy. I nic. Cisza. czy jakieś oświadczenie mam wys lać?
      • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 31.08.17, 23:03
        uważam,że nie zostałaś/łeś nabrany dlatego politykujesz i śmiejesz się z nabranych,dodatkowo podpowiadasz aby nie reagować,,,,,,no wiesz dziś my jutro ty
    • Gość: Rafał Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.17, 11:04
      To jakiś wałek
      • Gość: Joanna Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.17, 14:31
        Czy ktokolwiek otrzymał zamawiany towar z tego sklepu??????? Ja wczoraj rano zamówiłam i boję się że straciłam pieniądze
        • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.17, 07:30
          Mnie odpisali, że towar idzie z zagranicy (regulamin przewiduje 25 dni). Zobaczymy, firma jest wielką zagadką. Wielu ludzi odstępuje od umowy i wnosi o zwrot pieniędzy (gdyż uważa, że to firma krzak). Trzeba się uzbroić w cierpliwość.
          • Gość: Joanna Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.17, 20:34
            Może towar idzie z zagranicy z Indii, Chin lub nie wiadomo skąd i zamiast oryginału dostaniemy podróbki zamówionych przez nas towarów.....Te ceny są śmiesznie niskie.
            • grazynawww Re: Internetowy Sklep TM 29.08.17, 07:03
              Witem, ja również zakupiłam 2 zegarki 9 sierpnia, po kilku dniach napisali, że towar jest przygotowywany do wysyłki, ale od tamtej pory cisza. Dzisiaj odstępuję od umowy. Zobaczymy co dalej.
              • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 31.08.17, 23:17
                ja zakupiłem jeden zegarek 29.08 wieczór ,rano chciałem anulować zamówienie i napisałem o zwrot gotówki,odpowiedzi żadnej,rozmawiałem na czasie pt.rozmowa z konsultantem,to był pokaz robienia z ludżi idiotów i granie na zwłokę,zapytałem o rozmiar tarczy zegarka i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi ,,,,no tak bo nie ma żadnego zegarka,tylko chodziło o przelew za niego,wysłałem 16 maili o zwrot odpowiedzi zupełnie nie adekwatne do zadanego pytania ,kiedy nastąpi zwrot,na czacie rozmowa abstrakcja i to po 22.00 żadna firma o tej porze nie rozmawia,no cóz ja zgłaszam sprawę na policję,myślę,że czekanie nic nie da,czas działa na ich korzyść nabiorą więcej osób, i oto w tym chodzi
            • zanecin Re: Internetowy Sklep TM 29.08.17, 11:07
              Mi mówili, że przejęli sieć butików i mają fizycznie dużo oryginalnego towaru. Nie uwierzyłem im.
    • slavkoslavko Re: Internetowy Sklep TM 29.08.17, 13:17
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,162323306,162323306,Mojezakupy_net_opinie_.html
      Szanowni naiwniacy. Proszę pocztać komentarze w linku powyżej.
      Nikt nie dostał zwrotu pieniędzy i nikt nie dostał tawaru. Nikt też nie dostanie ani pieniędzy ani towaru.
      Tylko opieszałości wymiaru sprawiedliwości ( zaraz mnie rok jak poznańska prokuratura wszczęła śledztwo ) oszuści mogą bawić sie nadal.
      Jeśli ktoś z klientów tego sklepu chce wierzyć w cuda to jego sprawa bo w końcu mamy demokrację.
      • zanecin Re: Internetowy Sklep TM 29.08.17, 13:36
        Ja dostałem zwrot pieniędzy (w co nie wierzyłem) ale nie wierzę że dostałbym towar dlatego odstąpiłem od umowy.
        • Gość: elemelek Re: Internetowy Sklep TM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.17, 15:53
          a dlugo czekales na zwrot?
          • slavkoslavko Re: Internetowy Sklep TM 30.08.17, 06:50
            nie wierz, że dostał jakis zwrot. Nikt nie otrzymuje zwrotu pieniędzy. To podpucha mająca na celu uwiarygodnienie procederu. Ale jesli chcesz wierzyc to Twoja sprawa.
    • Gość: ira Re: Internetowy Sklep TM IP: *.146.0.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.08.17, 17:40
      To jest sklep który juz działał pod nazwą Twoje zakupy potem szybko zmienili nazwę na bodajże e-butik itd. Zdjęcia są replikami zdjęć z innych stron internetowych. Osobiście spotkałem ludzi którzy pozamawiali towar i nie doczekali się . Nie wiem czemu sprawą nie zajmuje się policja. A z drugiej strony gratuluje i współczuję ludziom którzy chcieli kupić np. płaszcz zimowy TH za 349 złoty. Wiecej rozwagi i rozumu życzę.
    • Gość: labatka Re: Internetowy Sklep TM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.17, 10:46
      Proszę uważać to na pewno OSZUŚCI ta sama firma co "MOJE ZAKUPY" i E butiqule . Oszukali dużo ludzi pieniędzy nie oddają towaru nie wysyłają . Szkoda że taka popularna witryna WP poprzednio i teraz ich reklamuje i pomaga nabijać kasę oszustom
    • Gość: kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.17, 07:11
      prosze uwazac jeszcze na te sklepy www.ralplauran.com/index.php?main_page=index&cPath=1

oraz be-wild.pl
    • Gość: lila Re: Internetowy Sklep TM IP: 148.81.190.* 01.09.17, 13:20
      własnie utopiłam kilka stów, rzadnego kontaktu, To sciema
      • Gość: zja Re: Internetowy Sklep TM IP: *.icpnet.pl 03.09.17, 15:04
        czy ktos dostał potwierdzenie wapłty
        • Gość: hermes Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 03.09.17, 22:49
          potwierdzenie wpłaty ma pani/pan w banku,a to czy oni przysyłają potwierdzenie wpłaty jest bez znaczenia,to oszuści jeżeli maja się wywinąć to sie wywiną,zwłaszcza,że wiele osób nie zgłasza na policję
    • Gość: kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.17, 15:47
      uwaga ludzie nastepny mają sklep internetowy-butik.net/login.php
      • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.17, 16:57
        Pani Kasiu i co czekamy do niedzieli i zgłaszamy na policję ? wielka ściema z tą firmą
        • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.17, 17:33
          Tak . Ja już mam wydrukowane wszystko.
          • Gość: Kasia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.17, 17:35
            Dobrze by było gdyby ta sprawa zainteresowały się media.
            • grazynawww Re: Internetowy Sklep TM 01.09.17, 17:46
              Wysłałam odstapienie od umowy kilka dni temu, odpisali nie na temat, że dają jakiś dodatkowy rabat. Czekam jeszcze kilka dni i zgłaszam sprawę na policję
            • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.17, 21:07
              Nie ma szans. Na oszustow nie ma rady, a policja takimi kwestiami sie nie zajmuje /po jakims czasie umarzaja postepowanie/. I tak to wyglada. Ale chociaz dla swojego sumienia, trzeba zglosic na policje.
              • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 01.09.17, 21:27
                dziś radykalnie zmienili stronę i pojawiły się normalne ceny,dziś równiez przestał działać czat z konsultantem czyli jeden koles ala pan marcin,ala pan norbert i jeszcze ten sam odpisuje na maile,ja zgłaszam sprawe na policję to są ewidentni oszuści sprawdziłam krs ,,Pastwa Michał Jan Prezes Zarządu,,przecież ktoś go musiał spisać z dokumentów aby założył firmę wpis zrobił SĄD REJONOWY GDAŃSK-PÓŁNOC W GDAŃSKU, VII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
                • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 01.09.17, 21:33
                  należy zgłaszać na policję,a nie filozofować ,że nie warto, nie ma zgłoszen nie ma przestępstwa,i oto właśnie im chodzi,przez nie zgłaszanie na policję zyskuja na czasie i oto im chodzi aby nabrać największą ilość osób,jeżeli jest dużo zgłoszeń to policja nie może umozyć postępowania tak szybko jak sugeruje jedna z osób
                  • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 01.09.17, 21:59
                    na sto procent są oszustami zegareki za kwoty 300 pln z dnia 29.08 dziś mają ceny 5 cyfrowe,myślę ,że należy podac sprawę do telewizji i radia
                    • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.17, 06:49
                      Myślę, że synchronizacja zgłoszeń pomiędzy policją w poszczególnych miastach nie jest szybka /poza tym z tego co się orientowałam mają jakąś określoną kwotę do tego zeby zając się sprawą/, ale proszę się nie martwić ja dla samej zasady będę walczyła do końca z oszustwem ... Istnieje Instytucja Ochrony Konsumenta (z autopsji wiem, że nie ścigają przestępców, a firmy - sklepu po prosu nie ma, więc nic im nie doręczą). Zasugerują, że sprawę należy skierować do sądu (ponieść opłaty), a sąd - nie ma czasu na szukanie firmy krzak. No może w tej sprawie będzie inaczej? Wiem co piszę, przerabiałam już kiedyś ten temat ... Lepiej nie liczyć, że nastąpi zwrot pieniędzy.
                      • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 02.09.17, 09:07
                        nie liczę na nic,ale nic nie robienie to też nie jest wyjście,pierwszy raz jestem na forum,i co jest podlejsze od nabieraczy? te osoby które chełpią się jak są sprytne i odzyskałay pieniądze,przecież osoba oszukana juz jest wystarczajaco upokorzona ,a czyta że jest jeszcze bardziej głupia niż jej się wydawało,bo np jest józio który pieniądze odzyskał,mowi sie że to Ci oszuści się podszywają,nie sadzę to zwykła napompowana pycha tych co piszą jacy są sprytni i dają nadzieję w bardzo złym tego słowa znaczeniu,bo przez te przechwałki oszuści zyskuja na czasie.
                        • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.17, 12:54
                          Masz rację w 100% bo ja odstąpiłam od umowy a pieniedzy na koncie nie mam
                          • roni_2008 Re: Internetowy Sklep TM 02.09.17, 14:08
                            Kiedyś był podobny sklep: mojezakupy.net
                            Żeby odzyskać pieniądze trzeba postraszyć prokuratorem albo iść na policję.
                            Przez pewien czas będzie to możliwe.
                            Osobiście zgłosiłem temat policji już dawno temu, ale mieli to w 4 literach.
                            Bo niby sklep działa legalnie.
                            Gdyby ktoś był zainteresowany to podam dane pani z Policji, która temat olała :(
                            • roni_2008 Re: Internetowy Sklep TM 02.09.17, 14:09
                              Znaczy zgłosiłem sprawę sklepu internetowysklep.net
                              Bo to oszustwo widoczne dla każdego!
                              • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 02.09.17, 18:40
                                oszustwo jest ewidentne,trzeba podać sprawę na policję,bo różnie to bywa,natomiast nie złożenie czyni z nas ludzi nabranych ofiary które lubią być ofiarami,a narzekają ,że zostali pokrzywdzeni,zgłoszenie z pewnością utrudnia życie nabieraczom a to już wiele,to że nagle zniknął czat z ,,konsultantem..od oszukiwania,jak również to że maile nie odpowiadają nawet zdawkowo,świadczy o tym ,że kolesiom pali się pod stopami, a czy im się uda zniknąć ?czas pokaże,tak jak pisałam dużo bardziej jestem zgorszona faktem,że na forum piszą ludzie,którzy nawet na tle tak nieprzyjemnej sytuacji poszkodowanych grają kozaków którzy napisali i zwrócono im pieniądze,to żenujące ,po co piszą te bzdury?aby inni sie upokarzali ciągle pisząc maile? i sprawdzając czy im odpisano?i nie szli nigdzie zgłosić bo będą się łudzić?czemu ma to służyć?oszuści pewnie robią listę okradzionych i losują temu wyślemy temu nie wyślemy.......jak nie wstyd tym co piszą te brednie?
                              • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 02.09.17, 18:51
                                tak to jest oszustwo,ale kolesie wyrażnie panikują np ceny zegarków sa teraz zawyżone do jakiś chorych kwot,sprawdziłem kilka tych marek na innych stronach i zegarek teraz wyceniony na ponad 12.000 zł,wcześniej na ponad 200 zł w rzeczywistości kosztuje około 3000 zł,moim zdaniem trzeba zgłaszać na policję bez względu na reakcję policji
                                • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 02.09.17, 19:23
                                  wiadomo,że jest przepis o małej szkodliwości czynu i osoba zgłaszająca stratę np .300 zł,bedzie uważała,że policja potraktowała ja zdawkowo,ale jeżeli jest dużo zgłoszeń w tej samej sprawie,to po pierwsze kwota oszustwa rośnie i wraca się do wcześniejszych zgłoszeń,wiadomo,że wydłuża sie to w czasie,ale wówczas jest jakakolwiek szansa na przerwanie tego draństwa,jestem daleki od wywodów na temat ostrzegania innych i infantylnych stwierdzeń,że podaję na policję aby ustrzec innych,nie wierzę w takie wpisy,,współczucie jest odwrotną stroną satysfakcji,że mnie się to nie przytrafiło,,a więc nie wypowiadajmy się w temacie infantylnych idei,po prostu niech każdy z nas zgłosi fakt na policję
                                  • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 02.09.17, 23:20
                                    jestem już stary nie takie rzeczy przytrafiały mi sie w życiu ,ale pomimo bardzo twardego stania na ziemi ,w pewnej podrózy przytrafiła mi się historia jakby wyjęta z opisu jednego z podróżników,w małej miejscowości w Afryce anglik prowadził sklep z pamiątkami ,po pewnym czasie zaczął coraz gorzej prosperować ,zorientował się ,że bardzo wiele drobiazgów znika mu podczas nawałnicy turystów ,opowiedział o tym miejscowemu szamanowi,ten zaproponował mu aby zamknął sklep i zostawił go dwa ni samego w tym sklepie.Po miesiącu od tego zdarzenia do sklepu zaczęły napływać koperty z ukradzionymi pamiątkami,.........nie da rady policja,nie da rady sąd? da radę szaman ha ha,i w pewnym momencie pan norbert i pan marcin (nie bez kozery z małej litery) zaczną się zastanawiać czemu fart ich opuścił po całości w każdej dziedzinie
            • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.17, 18:47
              Pani Kasiu - czy dziś otrzymała Pani e-mail iż towar wysłali. Nie wiem czy mam pisać cokolwiek na forum dyskusyjnym, bo mam wrażenie, że nie wszyscy piszą prawdę.
              • kasia00000000000 Re: Internetowy Sklep TM 04.09.17, 18:55
                napisali mi Zamówienie #3992339 jest kompletowane i przygotowywane do wysyłki
                • edytai1971 Re: Internetowy Sklep TM 04.09.17, 20:10
                  Pani Katarzyno, jestem w takiej samej sytuacji jak Pani. Dzisiaj otrzymałam informację, że moje zamówienie z dnia 28.08. jest kompletowane i przygotowywane do wysyłki (informacja z rana) i niestety nie ma dalszej informacji, że paczka została wysłana. Wysłałam przed chwilą pismo o odstąpieniu od umowy i czekam, co będzie dalej. Coś czuję, że ponad 800 zł jestem "w plecy".
                  • Gość: katarzyna. carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.17, 20:59
                    Mnie napisali nr przesyłki, sprawdziłam towar idzie z Chin /dzisiaj mi go wysłali/, a ja odstapiłam od umowy ponad tydzien temu. Też jetem Kasia
                    • edytai1971 Re: Internetowy Sklep TM 04.09.17, 21:15
                      A czy wspominała Pani im o zwrocie pieniędzy? Jeżeli tak, to czy był odzew z ich strony?
                      • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.17, 21:25
                        Tak a oni dziś wysłali nr przesyłki - sprawdziłam idzie z Chin ?
                    • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 04.09.17, 22:33
                      no to wszystkim nam może pani napisać,kto jest tajemniczym nadawcą? jak pani sprawdziła wysyłkę tam są podane takie szczegóły???????
                  • usedom14 Re: Internetowy Sklep TM 08.10.17, 17:26
                    Ja też takie otrzymałam
              • kasia00000000000 Re: Internetowy Sklep TM 04.09.17, 18:56
                a podali pani jakis numer nadania?
                • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.17, 19:04
                  Tak, zę mogę sobie sprawdzić gdzie to jest. Ja jestem w trakcie kompletowania dokumentów i pisania pisma na policję. Dziś nie zdąże ale nie odpuszczę ... Wczoraj ich postraszyłam - w co oni grają?
                  • kasia00000000000 Re: Internetowy Sklep TM 04.09.17, 19:09
                    aha czyli moze wyslano faktycznie . to juz sama nie wiem co robic
                    • Gość: katarzyna.carycar Re: Internetowy Sklep TM IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.17, 19:46
                      Odstąpiłam od umowy, więc uważam, że powinni mi oddać pieniądze a nie przysyłać towar. Policja ...... A Pani co robi?
                      • kasia00000000000 Re: Internetowy Sklep TM 04.09.17, 21:21
                        No właśnie po co pisali że pieniądze będą zwrócone.
                        • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 04.09.17, 22:20
                          to dziwne że do jedmej osoby piszą,a do innych w ogóle się nie odzywają? po co pisać takie rzeczy?nie piszą do nikogo,czat nie działa,strona ma zmienione ceny na pięciocyfrowe,ich już nie ma i nie maja powodu wysyłać żadnych towarów
                          • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 04.09.17, 22:24
                            przecież nawet logika wskazuje,że jeżeli ktoś chce kogoś okraść,a tak jest w tym wypadku,to po prostu nabiera jakąś ilość osób,potem się zrywa i już do nikogo nie pisze,nie chcą zwrócić pieniędzy,a będzie im się opłacać z chin towar wysyłać ?i pchać się w koszty większe niż zwrot gotówki? rację ma ten co napisał,że nie wszyscy prawdę piszą,i dlatego nabieracze mają takie eldorado
                            • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 04.09.17, 22:29
                              jak można pisać takie rzeczy jak pani Kasia? przecież to ma tylko jedno przesłanie,odwlekanie w czasie,bo ludzie będą się łudzić,,,,,,,,ocha jak pani Kasia zamówiła 28.08 a dziś jest 4.09 i dostała nr przesyłki,to znaczy ,że jeszcze jest nadzieja ,że otrzymam towar.......oj nie ładnie pani Kasiu nie ładnie,a z tych chin jak pani sprawdzała przesyłkę to po chińsku ...........
                              • kasia00000000000 Re: Internetowy Sklep TM 05.09.17, 07:10
                                Ja nie dostałam NumeuNumer przesyłki. Tylko że przesyłka przygotowana jest do wysłania. Mogę zdjęcie zrobić jak Pan, Pani nie wierzy.
                                • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 05.09.17, 12:13
                                  odpisywałem do p.katarzyna .carycar ,bo to ona rzekomo dostała nr przesyłki,przepraszam,jeżeli wzieła to pani do siebie,widać obie panie są jakoś szczególnie traktowane przez oszustów,bo pani dostała informację o przygotowaniu do wysłania,pani carycar dostała nr przesylki,a ja nic nie dostaję,zero kontaktu mailowego ,widać mnie nie wylosowali ,a ja nie wiedziałem ,że to loteria
                                  • Gość: marcs Re: Internetowy Sklep TM IP: *.mkzary.pl 05.09.17, 12:55
                                    I ja wczoraj (04.09) dostałem info o wysyłce. Aczkolwiek bez numeru.....I status zamówienia został zmieniony na OCZEKUJĄCE NA WYSYŁKĘ. Wysłałem oczywiście pismo o wycofanie transakcji ale mnie olano. Więc ten komunikat może być wielką ściemą.
                                  • kasia00000000000 Re: Internetowy Sklep TM 05.09.17, 14:02
                                    ja zlozylam zamowienie 23 sierpnia , a druga pani Kasia jeszcze wczesniej ,moze z stąd to info o wysylce . a pan kiedy zlozyl zamowienie?
                                    • Gość: marcs Re: Internetowy Sklep TM IP: *.mkzary.pl 05.09.17, 14:03
                                      ja złożyłem 22.08.2017 ...
                                    • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 05.09.17, 17:07
                                      ja złożyłem 29.08 o godz.22.00 i rano o 7 .00 30.09 złozyłem o anulowanie zamówienia,równocześnie pisząc na czacie w tej samej sprawie,i właśnie czat mi definitywnie uzmysłowił,że to nabieracze,bo pan tzw, pan norbert i marcin,norbert uprzejmy marcin arogancki,myśle ze był to ten sam człowiek,a pewnie między czasie jeszcze odpisywał bzdury na maile,1.o9,strona przyjeła ceny celebrytów czat został zlikwidowany,maile o treści ze zwrot pieniedzy nastąpi w ciągu 2do 3 dni roboczych też zamilkły,ja podałem sprawę na policję bez czekania 7 dni ,bo wiem po co to robią,,,,,,zamówienia 7 dni,potem ze nastąpi wysyłka,potem 4 tygodnie czekania na towar czyli już są do przodu 5 tygodni,a w takiej profesji nabierania liczy się czas i ilość nabranych,na policji powiedziano mi ,że nikt jeszcze nie zgłaszał takiego faktu,co mnie nie dziwi czytając to forum,które przekazuje sobie informację o tym czym kto został zwiedziony,następny ma nadzieję,a oni mają czas,moje zgłoszenie na policji jest,ja nie przyłożę ręki do tego aby bawić się w ciuciubabkę
                                • Gość: basia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.17, 13:48
                                  Również dostałam numer przesyłki i czekam
                                  • Gość: basia Re: Internetowy Sklep TM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.17, 14:02
                                    Od zamówienia minęło 19 dni roboczych, ciekawe co dalej?
                        • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 04.09.17, 22:41
                          dopóki pisali,to takie informacje dostał każdy,że pieniądze będą zwrócpne,że starają się o kontakt telefoniczny,i czat jest tylko chwilowo bla bla wszystko po to by zyskać na czasie i udało im się dzięki tym wpisom o zwrocie pieniędzy,o przysłaniu nr przesylki itp.bzdury......czatu nie ma od 1.09 maile pewnie piszemy na automat,strona na której były towary po bardzo atrakcyjnych cenach zamieniła się w stronę dla celebrytów,po co te bzdury wypisywać,,,,,,trzeba iść na policję !!!!!!!
                          • Gość: hermes Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 05.09.17, 00:24
                            z tego co podsumowałem to forum to nabranych jest niewiele i tym bardziej nie rozumiem tych wszystkich wypowiedzi które sugerują czekać a nie reagować,.......
                          • edytai1971 Re: Internetowy Sklep TM 05.09.17, 15:00
                            Witam,
                            dzisiaj sprawdzałam KRS tej firmy i przybył nowy wpis, a mianowicie nowy prezes Spółki GAO NAN (pewnie chińczyk), no i oczywiście Pastwa Michał Jan też jest. Dla mnie to wszystko dziwne jest. Ktoś na forum napisał, że Pan Pastwa do prawnik z Gdańska. Czy to tylko zbieg okoliczności co do nazwisk prezesa zarządu Handel Markt i tego prawnika, czy też nie. Jeżeli to nie jest zbieg okoliczności, to pytam się jak to jest możliwe, że człowiek, stojący na straży prawa robie takie rzeczy?
                            • kasia00000000000 Re: Internetowy Sklep TM 05.09.17, 16:09
                              a ja zapisalam sie do ich NEWSLETTERA, i przyszly jakies od nich reklamy poprzez interie
                              Na zlecenie:
                              Global10 Media Limited
                              Nathan Road A24 5/F
                              707-713 INTERNATIONAL TOWER , HONG KONG
                              HONGKONG

Autentyczność niniejszej wiadomości można sprawdzić pod adresem
                              mailing.interia.pl/ver?u=0350189ad12e2e&m=2c286441
                              • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 05.09.17, 16:34
                                no tak tylko co to zmienia w wypadku gdy firma nie reaguje na maile,jak równiez,nie zwraca zapłaty za towar?jeżeli firma w taki sposób traktuje ludzi i ma w swoich szeregach prawnika,to taki wpis jeszcze bardziej przyczyni się do decyzji nabranych o tym aby nie zgłaszać sprawy na policję,a więc po co komu są potrzebne te sensacje?
                                • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 05.09.17, 16:37
                                  HANDEL MARKT SP Z O O (KRS: 0000687905, NIP: 5833256648, REGON: 367838121)
                                  Adres / kontakt na mapie
                                  HANDEL MARKT SP Z O O
                                  REGON: 367838121
                                  NIP: 5833256648
                                  KRS: 0000687905
                                  REGON
                                  367838121
                                  NIP
                                  5833256648
                                  KRS
                                  0000687905
                                  Członkowie reprezentacji:
                                  Nazwisko i imię Funkcja lub stanowisko
                                  Pastwa Michał Jan Prezes Zarządu

Sposób reprezentacj: DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI JEST UPOWAŻNIONY KAŻDY Z CZŁONKÓW ZARZĄDU SAMODZIELNIE.
                                  Nazwa organu reprezentacji: ZARZĄD
                                  Status OPP: NIE
                                  Data wpisu do rejestru przedsiebiorców: 2017-07-21
                                  Poczta: Gdańsk
                                  Kod pocztowy: 80-747
                                  Ulica: Toruńska 18C/E
                                  Miejscowość: Gdańsk
                                  Gmina: M. Gdańsk
                                  Powiat: M. Gdańsk
                                  Województwo: pomorskie
                                  Forma Prawna: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
                                  Rejestr: POZYCJA KRS W REJESTRZE PRZEDSIĘBIORCÓW
                                  Data powstania: 2017-07-21
                                  Data wpisu do Regon: 2017-07-24
                                  Data rozpoczęcia działalności: 2017-07-21
                                  Organ rejestrowy / ewidencyjny: SĄD REJONOWY GDAŃSK-PÓŁNOC W GDAŃSKU, VII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
                                  • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 05.09.17, 16:38
                                    nie ma wpisanego żadnego chińczyka ani żadnego innego i sąd ktoś bierze takie sensacje?
                                    • kasia00000000000 Re: Internetowy Sklep TM 05.09.17, 17:04
                                      Takie coś znalazłam jeszcze www.infoveriti.pl/osoba-krs/Pastwa-Michal-Jan/257f2e8a10cf7bf2a9e680d5f18f44f2.html
                                      • Gość: nabrany Re: Internetowy Sklep TM IP: *.compower.pl 05.09.17, 17:14
                                        tak sprawdziłem,myślę,że przejdę na policję jeszcze raz i poinformuję,o tej informacji,,,,,napisze do pani jak tylko coś się dowiem
                                        • edytai1971 Re: Internetowy Sklep TM 05.09.17, 17:58
                                          Ok, czekam z niecierpliwością.
                                    • edytai1971 Re: Internetowy Sklep TM